Penyakit Crohn

Penyakit Crohn

5 / 5 (6)
<< Penyakit otoimun

Penyakit Crohn

Penyakit Crohn

Penyakit Crohn minangka penyakit inflamasi kronis. Ing penyakit Crohn, sistem kekebalan nyerang antibodi ing saluran gastrointestinal lan nyebabake proses inflamasi - iki bisa kedadeyan ing saluran gastrointestinal saka tutuk nganti tekan rektum. Ora kaya Ulcerous colitis sing mung nyerang kolon lan rektum ngisor.

 

 

Gejala penyakit Crohn

Gejala Crohn paling umum yaiku nyeri weteng, diare (sing bisa dadi getih yen peradangan parah), demam lan bobot awak.

 

Gejala liyane sing bisa kedadeyan yaiku anemia, kulit, arthritis, peradangan mata lan lemes. Wong kasebut uga ngalami masalah constipation lan usus / paru-paru usus (fistula). Wong sing duwe penyakit Crohn duwe risiko ngalami kanker usus.

 

Tandha klinis

Kaya kasebut ing ndhuwur kanthi 'gejala'.

 

Diagnosis lan sabab

Penyakit Crohn disebabake dening sawetara faktor, kalebu epigenetik, imunologis lan bakteri. Asil kasebut minangka proses peradangan kronis ing sistem kekebalan awak dhewe nyerang saluran gastrointestinal - kemungkinane nyoba nglawan sing diyakini yaiku antibodi mikroba.

 

Dipercaya manawa kahanan kasebut sebagian amarga sistem kekebalan lemah lan gen wis ditemokake duwe peran penting ing penyakit kasebut. Udud wis nyambung karo risiko penyakit Crohn tikel.

 

Diagnosis digawe liwat sawetara panaliten, kalebu biopsi, imaging lan riwayat medis sing lengkap. Penyakit liya sing bisa dadi diagnosis diferensial kalebu sindrom iritasi usus lan penyakit Behcet. Kolonoskopi dianjurake kanthi rutin (kira-kira setaun sepisan) 1 taun sawise diagnosis digawe - iki kanggo mriksa kanker usus lan liya-liyane.

 

Sapa sing kena pengaruh penyakit kasebut?

Penyakit iki mengaruhi 3.2 saben 1000 jiwa ing Eropa lan Amerika. Kahanan kasebut ora umum ing Afrika lan Asia. Ana paningkatan penyakit ing negara maju wiwit taun 1970-an - lan iki bisa uga amarga ana pola diet, paningkatan polusi lan faktor liyane sing duwe pengaruh epigenetik ing kahanan kasebut.

 

Pria lan wanita padha kena penyakit Crohn (1: 1). Kondisi kasebut biasane diwiwiti ing remaja utawa rong puluhan - nanging ing kasus-kasus langka uga diwiwiti kanthi umur liyane.

 

perawatan

Ora ana obat utawa operasi sing bisa ngobati penyakit Crohn. Mula, perawatan ditujukan kanggo ngilangi gejala tinimbang kuratif. Diet sing wis diadaptasi bisa migunani banget kanggo perawatan penyakit - mula bebas hubungi ahli gizi klinis kanggo mriksa lan nyiyapake program panganan. Nyingkiri gluten, laktosa utawa isi lemak sing dhuwur bisa ngatasi gejala - saupama kandungan serat sing dhuwur asring dianjurake, kayata ing gandum lan sapanunggalane.

 

Sampeyan uga menehi saran supaya para perokok sing kondhisi kasebut mandheg sanalika bisa ditindakake - amarga iki nyebabake penyakit kasebut kanthi skala gedhe.

 

Tema sing gegandhengan: Nyeri weteng? Sampeyan kudu ngerti iki

Waca uga: - Ringkesan lengkap penyakit otoimun

Penyakit otoimun

Maca uga: Sinau - Blueberry minangka obat penghilang rasa sakit alami!

blueberry Basket

Waca uga: - Vitamin C bisa nambah fungsi timus!

Jeruk - Wikipedia Foto

Waca uga: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihake memori lengkap!

Penyakit Alzheimer

Waca uga: - 8 tips kanggo perawatan luwih cepet saka karusakan tendon lan tendonitis

Apa inflammation tendon utawa cedera tendon?

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.