serat kalor 2

Riset: Iki bisa uga nyebabake 'Fibro fog'

5 / 5 (20)

Riset: Iki bisa uga nyebabake 'Fibro fog'

Ing kene sampeyan bisa maca luwih lengkap babagan sing dipercaya peneliti minangka penyebab "Kabut Fibro" ing antarane fibromyalgia lan diagnosis nyeri kronis.

fibromyalgia yaiku diagnosis nyeri nemen sing nyebabake rasa nyeri ing otot lan balung - uga turu lan fungsi kognitif sing kurang (kayata memori). Sayange, ora ana tamba, nanging saiki panliten anyar nemokake puzzle liyane ing teka-teki rasa nyeri. Mungkin informasi anyar iki bisa mbantu nggawe macem-macem perawatan? Kita milih loro-lorone bisa ngarep-arep lan percaya.



Panaliten anyar bubar entuk akeh perhatian amarga asil riset sing nyenengake. Kaya sing dingerteni kanggo wong-wong sing kena fibromyalgia lan diagnosis nyeri kronis, bisa uga ana dina nalika rasane sirah ora 'digantung' - iki asring diarani "kabut fibrosa" (utawa kabut otak) lan nggambarake gangguan perhatian lan fungsi kognitif. Nanging, nganti panliten iki, durung ana informasi babagan kenapa sing kelainan nyeri nemen kena pengaruh gejala sing nemenake iki. Saiki peneliti percaya manawa dheweke bisa nemokake bagean saka puzzle: yaiku kanthi "gangguan saraf".

Akeh wong sing nandhang lara nemen sing ngrusak urip saben dinane - pramila kita ajak sampeyan Nuduhake artikel iki ing media sosialAja seneng karo kaca Facebook lan ujar: "Ya kanggo riset luwih lengkap babagan fibromyalgia". Kanthi cara iki, bisa nggawe gejala sing ana gandhengane karo diagnosis iki luwih katon lan mesthekake yen luwih akeh wong sing dianggep serius - mula njaluk pitulung sing dibutuhake. Kita uga ngarep-arep supaya tambah akeh perhatian bisa ngasilake dana kanggo riset babagan cara pambiji lan perawatan anyar.



Syaraf Noise?

Ing panliten iki, diterbitake ing jurnal riset Alam - Laporan Ilmiah, para peneliti percaya manawa fungsi kognitif lan kemampuan kanggo konsentrasi amarga tingkat sing luwih dhuwur saka sing diarani "gangguan saraf" - yaiku arus listrik sing tambah lan acak sing bisa ngrusak kemampuan saraf kanggo komunikasi lan ngobrol.

Panliten kasebut nduweni 40 peserta - ing ngendi 18 pasien didiagnosis kena 'fibromyalgia' lan 22 pasien ing klompok kontrol. Peneliti nggunakake Electroencephalogram (EEG), yaiku pangukuran neurofisiologis, kanggo nyathet aktivitas listrik otak. Banjur ngukur arus listrik saraf lan mbandhingake rong klompok riset. Asil sing ditemokake kaget banget - lan bakal dadi panliten riset liyane sing ndhukung ana faktor fisik ing mburi fibromyalgia lan diagnosis nyeri kronis liyane.

Asil kasebut nuduhake "swara saraf" sing luwih dhuwur ing antarane fibromyalgia - yaiku kegiyatan listrik, komunikasi saraf sing kurang lan koordinasi ing antarane bagean otak sing beda. Temuan kasebut nyedhiyakake dhasar supaya bisa ujar luwih akeh babagan sebab sing diarani "kabut fibrosa".

Panaliten kasebut bisa menehi basis kanggo metode perawatan lan penilaian sing luwih anyar. Kanthi cara iki, akeh sing bisa ngirit akeh sing penting nalika nglaporake apa sing disinau minangka investigasi sing dawa tanpa asil konkrit. Apa luwih becik yen sampeyan bisa entuk sawetara faktor diagnostik khusus kanggo wong-wong sing duwe diagnosis nyeri kronis?

Waca uga: - 7 Latihan kanggo Rheumatists

sewang saka mburi lan bengkong



Apa Yoga bisa Nggawe Kabir?

yogaovelser-kanggo-bali kaku

Sapérangan panelitian riset wis ditliti karo efek yoga ing fibromyalgia. Antarane liyane:

Sinau saka taun 2010 (1), kanthi 53 wanita sing kena fibromyalgia, nuduhake manawa kursus 8-minggu ing yoga luwih apik sajrone kurang nyuda, lemes lan swasana luwih apik. Program kursus kasebut kalebu meditasi, teknik napas, postur yoga sing lembut lan instruksi kanggo sinau ngatasi gejala sing ana gandhengane karo rasa sakit iki.

Penelitian meta liyane (koleksi sawetara panliten) wiwit taun 2013 nyimpulake manawa yoga duwe pengaruh amarga ningkatake kualitas turu, nyuda lemes lan lemes, lan nyebabake kurang depresi - dene sing melu panliten nglaporake kualitas urip sing luwih apik. Nanging panliten kasebut uga ujar manawa ora ana cukup riset sing apik kanggo negesake manawa yoga efektif tumrap gejala fibromyalgia. Panliten sing ana saiki pancen janjeni.

Kesimpulan sawise maca sawetara panelitian yaiku yoga mesthi bisa menehi pengaruh tumrap akeh wong ing pendekatan sakabehe kanggo ngatasi fibromyalgia lan diagnosis nyeri kronis. Nanging kita uga yakin manawa yoga kudu diadaptasi karo individu kasebut - ora kabeh wong entuk manfaat saka yoga kanthi peregangan lan tikungan, amarga iki bisa nyebabake suarane. Kuncine yaiku ngerti dhewe.

Waca uga: Iki Sampeyan Kudu Ngerti babagan Fibromyalgia

fibromyalgia



Informasi liyane? Gabung ing grup iki!

Gabung ing klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta»(Klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan riset lan media babagan kelainan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

VIDEO: Olahraga kanggo Rheumatists lan sing kena Fibromyalgia

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tindakake kaca ing FB kanggo tips kesehatan lan program olahraga saben dina.

Muga-muga panelitian iki bisa dadi dhasar kanggo ngobati fibromyalgia lan diagnosa nyeri nemen.

Bebas bae dienggo bareng ing media sosial

Maneh, kita pengin takon kanthi becik kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (aja nganti link langsung menyang artikel). Pangerten lan tambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo wong-wong sing duwe fibromyalgia.

Fibromyalgia minangka diagnosis nyeri nemen sing bisa ngrusak wong sing kena pengaruh. Diagnosis bisa nyebabake nyuda energi, rasa nyeri saben dina, lan tantangan saben dina sing luwih dhuwur tinimbang sing diganggu Kari lan Ola Nordmann. Muga-muga sampeyan seneng lan nuduhake iki kanggo nambah fokus lan riset luwih lengkap babagan perawatan fibromyalgia. Matur suwun sanget kanggo kabeh wong sing seneng lan nuduhake - bisa uga kita bisa bebarengan golek obat ing sawijining dina?



saran: 

Opsi A: Enggo bareng langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempelake ing kaca facebook utawa ing grup facebook sing ana gandhengane. Utawa pencet tombol "SHARE" ing ngisor iki kanggo nuduhake postingan luwih adoh ing facebook sampeyan.

(Klik kene kanggo nuduhake)

Matur nuwun kanggo kabeh wong sing mbantu ningkatake pangerten babagan penyakit fibromyalgia lan diagnosis kronis.

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita (klik kene yen pengin)



sumber:

  1. Gonzalez dkk, 2017. Nambah swara gangguan saraf lan gangguan otak ing pasien fibromyalgia sajrone gangguan kognitif. Laporan Ilmiah volume 7, Nomer artikel: 5841 (2017

NEXT PAGE: - Kepiye Ngerti Yen Sampeyan Nduwe Clot Darah

gumpalan getih ing sikil - diowahi

Klik ing gambar ndhuwur kanggo pindhah menyang kaca sabanjure.

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.