heartburn

Pangobatan ginjel umum bisa nyebabake kerusakan ginjel sing angel!

5 / 5 (3)

heartburn

Pangobatan ginjel umum bisa nyebabake kerusakan ginjel sing angel!

Panaliten sing diterbitake ing jurnal riset Jurnal American Society of Nefrology nunjukake manawa obat-obatan umum sing digunakake kanggo heartburn bisa nyebabake kerusakan ginjel serius. Iki minangka penghambat pompa proton sing metu saka panliten kasebut - obat-obatan kasebut nyuda isi asam lambung ing weteng. Iki ora padha karo antacid, yaiku salah sawijining bentuk obat liya sing digunakake kanggo netralake asam hidroklorat lan asam berlebihan ing weteng.

 

Penyakit ati lan reflux asam minangka gangguan sing umum ing antarane wong Norwegia. Iki minangka kahanan ing lebu panganan lan plancongan cairan saka weteng menyang esofagus, sing bisa ngatasi masalah lan bisa ngluwihi kualitas urip sing kena pengaruh. Mulane, umum kanggo nggunakake obat-obatan lan obat kanggo ngilangi gejala kasebut lan menehi relief.

peneliti

Inhibitor pompa proton digunakake dening akeh wong

Obat-obatan PPH digunakake kanggo perawatan tukak weteng - lan kerusakan ing sisih ngisor kerongkongan sing disebabake regurgitasi asam lan mulas. Ana sawetara merek ing kategori obat iki, lan digunakake dening pirang-pirang wong saben taun. Masalahe yaiku akeh banget pangguna sing ora ngerti bisa efek samping.

 

Konsumsi sing luwih dhuwur = kemungkinan cedera ginjel

Panaliten kasebut kalebu 193.000 wong lan ngetutake dheweke sajrone sajrone 5 taun. 173.000 minangka pangguna anyar PPH lan 20000 minangka pangguna blockers reseptor H2 (perawatan anyar). Analisis asil kasebut nuduhake yen wong sing nggunakake PPH tinimbang blokir H2 duwe kemungkinan cedera ginjel sing tetep luwih dhuwur.

ginjel

Penggunaan inhibitor pompa sing berpanjangan bisa nyebabake kerusakan ginjel sing tahan

Panliten kasebut nuduhake manawa panggunaan obat PPH digandhengake karo 28% kemungkinan kerusakan ginjel kronis sing luwih dhuwur lan risiko 96% luwih dhuwur ngalami gagal ginjel - dibandhingake karo panggunaan blocker H2. Peneliti uga nyimpulake yen saya suwe digunakake, luwih akeh risiko masalah ginjel. Masalah paling gedhe sing ditemokake yaiku wong sing wis miwiti nyegah pompa proton duwe kecenderungan kanggo terus obat sanajan masalahe wis ilang - iki mesthi apik lan apik kanggo industri farmasi, nanging kanggo wong sing terus nggunakake obat iki bisa nyebabake karusakan ginjel kronis. Kita uga ngelingi yen panelitian sadurunge wis ngubungake panggunaan obat iki kanggo penyakit Alzheimer.

 

kesimpulan

'Aja ngombe obat yen kondisine wis ilang' minangka kesimpulan saka artikel iki. Obat-obatan farmasi bisa nyebabake kerusakan ginjel lan nyebabake kerusakan sing ora bisa didandani. Mula, disaranake sampeyan supaya ora matesi panggunaan obat-obatan (kayata obat penghilang rasa sakit) sing dibutuhake banget.

 

Bebas bebas nuduhake artikel iki karo kolega, kanca lan kenalan. Yen sampeyan pengin artikel, latihan utawa sapanunggalane dikirim menyang dokumen kanthi ulangan lan sapanunggalane, kita takon seneng lan sesambungan liwat kaca Facebook kene. Yen sampeyan duwe pitakon, mung komentar langsung ing artikel utawa hubungi kita (sakabehe gratis) - kita bakal nindakake sing paling apik kanggo mbantu sampeyan.

 

ARTIKEL POPULAR: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihake fungsi memori lengkap!

Penyakit Alzheimer

Waca uga: - 6 Latihan nglawan Sciatica

bangkekan Babagan

Waca uga: - 6 Olahraga Kekuwatan Efektif Kanggo Dhengkul Sore

6 Olahraga Kekuwatan Kanggo Nyuda Kukul

Apa sampeyan ngerti: - Perawatan kadhemen bisa menehi rasa nyeri kanggo sendi lan otot? Antarane liyane iku, Biofreeze (sampeyan bisa pesen ing kene), sing umume kalebu produk alami, minangka produk populer. Hubungi kita dina iki liwat kaca Facebook yen sampeyan duwe pitakon utawa butuh saran.

perawatan Cold

 

- Apa sampeyan pengin informasi luwih lengkap utawa duwe pitakon? Takon panyedhiya perawatan kesehatan sing cocog kanthi gratis (gratis) kanthi gratis Facebook Page utawa liwat «ASK - KANGGO JAWAB!"-kolom.

Takon marang - pancen gratis!

VONDT.net - Mangga ngajak kanca seneng situs iki:

Kita siji layanan free ing endi Ola lan Kari Nordmann bisa mangsuli pitakon babagan masalah kesehatan muskuloskeletal - kanthi anonim yen pengin.

 

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam. Sampeyan milih apa sampeyan pengin jawaban saka kiropraktor, kiropraktor kewan, ahli fisioterapi, ahli terapi fisik kanthi pendidikan terus ing terapi, dokter utawa perawat. Kita uga bisa mbantu sampeyan ngandhani apa latihan sing cocog karo masalah sampeyan, bantu sampeyan nemokake terapi sing disaranake, napsirake jawaban MRI lan masalah sing padha. Hubungi kita dina iki kanggo nelpon sing ramah)

 

Foto: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freemedicalphotos, Freestockphotos lan kontribusi maca.

 

referensi:

Xie dkk, 2016, Inonitor Pump Proton lan Resiko CKD Insiden lan Progress menyang ESRD, J Am Soc Nefrol. 2016 Apr 14. pii: ASN.2015121377. [Epub sadurunge dicetak]

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.