lenga zaitun

PELAJAR: Bahan ing Minyak Zaitun Bisa Membunuh Sel Kanker

5 / 5 (2)

PELAJAR: Bahan ing Minyak Zaitun Bisa Membunuh Sel Kanker

Terapi kemoterapi lan radiasi isih dadi perawatan sing paling umum kanggo jinis kanker, nanging peneliti terus-terusan nemokake pemain anyar kanggo nglawan kanker sing bisa nyebabake perawatan sing kurang berisiko lan nyeri. Panaliten anyar sing ditindakake ing Universitas Rutgers nemokake prekara sing bisa dadi informasi penting kanggo perawatan pasien kanker mbesuk. Miturut asile, bahan sing ditemokake ing minyak zaitun Ekstra Virgin, sing diarani oleocanthal, bisa mateni sel kanker kanthi cepet lan efektif (kurang saka sakjam) tanpa ngrusak sel sing sehat - uga ditampilake komponen sing padha bisa duwe efek positif kanggo nyegah Penyakit Alzheimer.

 



 

- Apa sing dituduhake ing panliten kasebut

Peneliti wis mbuktekake manawa efek oleocanthal nyatane nyepetake pati sel kanker, nanging isih durung ngerti 100% cara kerjane. Teori sing ditindakake (hipotesis) yaiku oleocanthal, komponen sing ditemokake ing minyak zaitun ekstra, nyerang protein spesifik ing sel kanker. Protein iki minangka kunci kanggo nyebabake apoptosis (kematian sel sing diprogram) ing sel sing kena kanker. Ing panliten kasebut, yaiku panelitian in vitro (sing diarani laboratorium kanthi piring petri lan budaya sel), katon yen oleocanthal ditambahake ing sel kanker, sel sing kena pengaruh wiwit meh seda - iki amarga oleocanthal ngrusak bagean penting saka sel kanker sing diarani lysosym.

 

olivine ing

 

- Oleocanthal mateni sel kanker sajrone tes

Ing panliten kasebut, nambahake oleocanthal menyang piring petri sing ngemot sel kanker - sawetara reaksi positif katon, kalebu:

  • Sel kanker wiwit mati meh cepet sawise penambahan oleocanthal
  • Sampeyan butuh wektu antara 30 menit lan 1 jam sadurunge sel kanker tilar donya - biasane sel kanker tetep ana 16 nganti 24 jam sadurunge apoptosis
  • Panaliten kasebut nemokake panaliti nemokake manawa protein khusus minangka sumber kematian sel kanker
  • Oleocanthal ngrusak pusat energi (lisosom) sel kanker - sing nyebabake mbebasake enzim sing ngancurake kanker ing sel kanker kasebut.

 

- Kepiye cara maju?

Panliten iki nggampangake panelitian luwih lanjut ing bidang iki - lan ana sing ngerti manawa riset khusus sing ditujokake kanggo protein ing sel kanker bisa nguntungake banget, amarga iki bisa nyebabake ngancurake sadurunge sadurunge nyebar utawa dipisahake. Panaliten sing luwih gedhe, uga pungkasane ditujokake kanggo wong, bakal bisa menehi wangsulan manawa iki minangka perawatan sing bisa digunakake minangka sulih utawa tambahan kanggo bentuk perawatan kanker liyane.



 

Riset banget - dadi aja bebas nuduhake ing media sosial supaya jagad riset fokus ing riset luwih lanjut ing wilayah iki.

 

 

- Minyak zaitun nduweni macem-macem mupangat kesehatan

Dikenal wiwit jaman semana, yen lenga zaitun bisa dadi pencegahan, gabung karo diet sing tepat, kanggo penyakit jantung lan pembuluh darah. Napa ora ngganti salad klamben nganggo minyak zaitun? Coba lan nggunakake minyak zaitun liyane ing panganan saben dina. Bakal entuk manfaat kanggo awak kanthi apik.

zaitun lan lenga

 

 

Bebas bebas nuduhake artikel iki karo kolega, kanca lan kenalan. Yen sampeyan pengin artikel, latihan utawa sapanunggalane dikirim menyang dokumen kanthi ulangan lan sapanunggalane, kita takon seneng lan sesambungan liwat kaca Facebook kene. Yen sampeyan duwe pitakon, mung hubungi kita (sakabehe gratis) - kita bakal nindakake sing paling apik kanggo mbantu sampeyan.

 



 

Waca uga: - 6 Olahraga Kekuwatan Efektif Kanggo Dhengkul Sore

6 Olahraga Kekuwatan Kanggo Nyuda Kukul

 



 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

 

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam)

 

Foto: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos lan ngirim kontribusi sing maca.

 

referensi:

- Breslin, Foster & LeGendre, Onkologi Molekuler lan Seluler.

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.