Mangkono yoga bisa ngilangi fibromyalgia 3

Kepiye Yoga bisa Ngredhakaké Fibromyalgia

5 / 5 (1)

Mangkono yoga bisa ngilangi fibromyalgia 3

Kepiye Yoga bisa Ngredhakaké Fibromyalgia

Ing kene sampeyan bisa maca luwih lengkap babagan cara yoga melu ngilangi diagnosis nyeri nemen - kayata fibromyalgia.

 

fibromyalgia minangka diagnosis nyeri nemen sing nyebabake rasa nyeri ing otot lan balung - uga turu lan fungsi kognitif sing kurang (kayata memori). Sayange, ora ana tamba, nanging saiki sawetara panliten nuduhake manawa yoga bisa dadi bagean saka solusi kanggo klompok pasien sing rentan iki - banjur asring dikombinasikake karo perawatan fisik, kiropraktik modern, pijet lan akupunktur medis.



 

Yoga minangka wujud latihan sing bisa adaptasi karo individu lan riwayat medis. Yoga nggabungake istirahat, meditasi, latihan peregangan lan teknik napas jero - kanthi tujuan supaya praktisi bisa luwih sadar, kontrol awak sing luwih apik lan alat anyar kanggo fokus ing perkara liyane tinimbang rasa nyeri. Tai chi lan qi gong minangka rong jinis terapi istirahat sing bisa diuntungake karo wong sing lara nemen.

 

Akeh wong sing nandhang lara nemen sing ngrusak urip saben dinane - pramila kita ajak sampeyan Nuduhake artikel iki ing media sosialAja seneng karo kaca Facebook lan ujar: "Ya kanggo riset luwih lengkap babagan fibromyalgia". Kanthi cara iki, bisa nggawe gejala sing ana gandhengane karo diagnosis iki luwih katon lan mesthekake yen luwih akeh wong sing dianggep serius - mula njaluk pitulung sing dibutuhake. Kita uga ngarep-arep supaya tambah akeh perhatian bisa ngasilake dana kanggo riset babagan cara pambiji lan perawatan anyar.

 



Kita ngerti manawa yoga ora cocog kanggo kabeh wong, nanging untunge ana macem-macem versi sing uga diadaptasi kanggo sing lara nemen (kayata, yoga santai). Ing ngisor iki sawetara jinis yoga sing kasedhiya:

 

Yoga Ashtanga

istirahat Yoga

Bikram yoga

Hatha yoga

Yoga klasik

Kundalini yoga

Yoga medis

 

Panliten durung bisa nemtokake jinis yoga sing paling cocog kanggo sing duwe fibromyalgia, nanging adhedhasar presentasi diagnosis lan pola rasa sakit, dingerteni manawa versi yoga sing luwih tenang paling cocog kanggo mayoritas - amarga mulang siswa kanggo nangani pain kanthi cara sing luwih apik lan kanggo nyuda level ketegangan.

 

Waca uga: - 7 Latihan kanggo Rheumatists

sewang saka mburi lan bengkong



 

Yoga lan fibromyalgia: Apa sing diarani riset?

yogaovelser-kanggo-bali kaku

Sapérangan panelitian riset wis ditliti karo efek yoga ing fibromyalgia. Antarane liyane:

 

Sinau saka taun 2010 (1), kanthi 53 wanita sing kena fibromyalgia, nuduhake manawa kursus 8-minggu ing yoga luwih apik sajrone kurang nyuda, lemes lan swasana luwih apik. Program kursus kasebut kalebu meditasi, teknik napas, postur yoga sing lembut lan instruksi kanggo sinau ngatasi gejala sing ana gandhengane karo rasa sakit iki.

 

Penelitian meta liyane (koleksi sawetara panliten) wiwit taun 2013 nyimpulake manawa yoga duwe pengaruh amarga ningkatake kualitas turu, nyuda lemes lan lemes, lan nyebabake kurang depresi - dene sing melu panliten nglaporake kualitas urip sing luwih apik. Nanging panliten kasebut uga ujar manawa ora ana cukup riset sing apik kanggo negesake manawa yoga efektif tumrap gejala fibromyalgia. Panliten sing ana saiki pancen janjeni.

 

Kesimpulan sawise maca sawetara panelitian yaiku yoga mesthi bisa menehi pengaruh tumrap akeh wong ing pendekatan sakabehe kanggo ngatasi fibromyalgia lan diagnosis nyeri kronis. Nanging kita uga yakin manawa yoga kudu diadaptasi karo individu kasebut - ora kabeh wong entuk manfaat saka yoga kanthi peregangan lan tikungan, amarga iki bisa nyebabake suarane. Kuncine yaiku ngerti dhewe.

 

Waca uga: Iki Sampeyan Kudu Ngerti babagan Fibromyalgia

fibromyalgia



 

Informasi liyane? Gabung ing grup iki!

Gabung ing klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta»(Klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan riset lan media babagan kelainan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

 

Mupangat kesehatan liyane ing yoga

Panaliten sing kasebut sadurunge wis ndeleng kanthi cetha babagan hubungan antara fibromyalgia lan yoga - nanging kita uga pengin nyebutake manawa yoga duwe efek liyane sing didokumentasikake kanthi positif. Sawetara panliten nuduhake manawa yoga bisa nyuda stres, uga menehi kontribusi kanggo kesehatan fisik lan mental sing luwih apik. Dipercaya manawa olahraga yoga nyuda kedadeyan hormon sing diarani kortisol - uga dikenal minangka "hormon stres". Lan ora kaget, iki nyebabake awak lan otak sing kurang stres.

 



 

Apa langkah liyane sing bisa ngilangi fibromyalgia?

Akupunktur nalebehandling

Ana sawetara langkah liyane sing wis didokumentasik kanthi bisa mbantu nyuda nyeri sing ana hubungane karo fibromyalgia.

 

Sawetara langkah kasebut kalebu:

Acupuncture: Akupunktur melu perawatan karo jarum akupunktur. Tujuan perawatan kasebut yaiku kanggo mbubarake simpul otot sing kenceng, menehi kontribusi kanggo nambah sirkulasi getih lan kanthi mangkono mbantu nyuda nyeri otot lan tendon. Perawatan kaya ngono kudu ditindakake dening klinik dilisensi umum.

pijet: Teknik lan pijet otot bisa mbantu nyuda stres lan tekanan otot. Perawatan iki wangun uga bisa mlaku kanggo wong sing kena pengaruh kuatir.

Chiropraktik Modern: Fibromyalgia minangka kahanan sing kalebu loro otot lan nyeri sendi. Dadi, duwe kiropraktor modern (sing bisa digunakake kanggo otot lan sendi) ing mburi bisa dadi bobot emas kanggo wong sing kena fibro. Kadhangkala sampeyan butuh gerakan ekstra kanggo ngeculake otot jero - lan mupangate migunani karo mobilisasi sendi kiropraktik.

kesehatan turu: Kanggo sing duwe fibromyalgia, turu luwih penting. Kebersihan turu sing apik tegese turu ing wayah awan - saben dina - lan ngindhari turu sore sing bisa nyebabake turu ing wayah wengi.

 



 

 

VIDEO: Olahraga kanggo Rheumatists lan sing kena Fibromyalgia

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tindakake kaca ing FB kanggo tips kesehatan lan program olahraga saben dina.

 

Muga-muga yoga bisa dadi penting kanggo sampeyan - lan bisa mbantu sampeyan nyuda rasa sakit sajrone urip saben dina lan fungsi sing luwih apik.

 

Waca uga: - Kepiye Ngerti Yen Sampeyan Nduwe Clot Sang!

gumpalan getih ing sikil - diowahi

 

Bebas bae dienggo bareng ing media sosial

Maneh, kita pengin takon kanthi becik kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (aja nganti link langsung menyang artikel). Pangerten lan tambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo wong-wong sing duwe fibromyalgia.

 

Fibromyalgia minangka diagnosis nyeri nemen sing bisa ngrusak wong sing kena pengaruh. Diagnosis bisa nyebabake nyuda energi, rasa nyeri saben dina, lan tantangan saben dina sing luwih dhuwur tinimbang sing diganggu Kari lan Ola Nordmann. Muga-muga sampeyan seneng lan nuduhake iki kanggo nambah fokus lan riset luwih lengkap babagan perawatan fibromyalgia. Matur suwun sanget kanggo kabeh wong sing seneng lan nuduhake - bisa uga kita bisa bebarengan golek obat ing sawijining dina?

 

saran: 

Opsi A: Enggo bareng langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempelake ing kaca facebook utawa ing grup facebook sing ana gandhengane. Utawa pencet tombol "SHARE" ing ngisor iki kanggo nuduhake postingan luwih adoh ing facebook sampeyan.

 

(Klik kene kanggo nuduhake)

Matur nuwun kanggo kabeh wong sing mbantu ningkatake pangerten babagan penyakit fibromyalgia lan diagnosis kronis.

 

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita (klik kene)

 



 

sumber:

  1. Carson et al, 2010, pilot pilot uji coba acak kontrol program Yoga Kesadaran ing manajemen fibromyalgia.
  2. Mist et al, 2013. Latihan komplementer lan alternatif kanggo fibromyalgia: analisis meta.

 

NEXT PAGE: - Kepiye Ngerti Yen Sampeyan Nduwe Clot Darah

gumpalan getih ing sikil - diowahi

Klik ing gambar ndhuwur kanggo pindhah menyang kaca sabanjure.

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.