Nyeri ing mburi sawise salju salju? Mikir maneh ing dalan.

Salju salju ing Amerika Serikat - Foto WIkimedia

Pembuatan salju ing AS - Foto Wikimedia

Nyeri ing mburi sawise salju salju? Mikir maneh ing dalan.

 

Sampeyan minangka salah sawijining sing nyekel salju kanthi kendhali, nanging asring ngalami lara ing mburi sawise salju salju? Mangkene sawetara tips lan trik supaya ora ngatasi masalah kasebut.

 

Akeh cara, salju salju dadi wangun latihan. Yen sampeyan mikir minangka latihan, apa sampeyan bakal njupuk 100+ rep tanpa istirahat? Mesthi ora. Utamane ora, yen sampeyan pertama nggunakake 'mesin olahraga' suwene.

 

 

Gambar ing ndhuwur minangka conto kepiye sampeyan bisa nandhang lara nalika salju salju. Wong sing paling cedhak karo gambar kasebut duwe kurva mbalikke ing tulang belakang lumbar lan kanthi mangkono nampa ketegangan ing wilayah tulang belakang sing salah, utamane cakram lan struktur ngisor.

 

Nimbulake nyeri punggung sajrone salju salju

  • 'Buckling' - Iki sejatine istilah basa Inggris kanggo ketidakstabilan matematika sing bakal nyebabake kegagalan, nanging tembung kasebut uga wis umum ing gim. Iki adhedhasar makna asli lan mung nuduhake manawa kinerja ergonomik sing lemah bakal nyebabake kegagalan lan pungkasane gagal kabeh otot lan sendi sing gegandhengan. Tuladha sing apik (wacan: ala) yaiku rampung snowmobiling ing endi wong kasebut kelangan kurva alami ing punggung ngisor, uga balung utomo / weteng sing netral, ing eksekusi lan banjur entuk kakehan sing dituju ing otot punggung, sendi lan bisa uga disk.
  • Kakehan, enggal - Mungkin sabab sing paling umum saka ciloko sing gegandhengan karo beban. Kita bakal nindakake sabisa-bisa sajrone wektu paling cendhak. Sayange, otot-otot, sendi lan tendon ora bisa terus-terusan, mula bisa ngalami cedera stres kayata luh otot, tendonitis lan disfungsi sendi. Coba ngaso nalika ngilangi salju yen iki pisanan nggawe salju ing wektu sing suwe.

 

Sakit ing punggung amarga salju salju - Foto WIkimedia

Nyeri punggung amarga ngilangi salju - Foto WIkimedia

 

Tips babagan cara nyegah nyeri punggung nalika ngilangi salju

  • Klamben kanthi apik. Otot adhem luwih gampang dikontrak lan mlebu menyang 'negara kejang'.
  • Panas. Geser pundhak lan sithik ambegan sawuse diwiwiti.
  • Aja stres. Pikirake saben gerakan. Priksa manawa sampeyan nggunakake punggung kanthi bener
  • Praktek ing prinsip balung utomo / weteng sing netral - Teknik iki bakal mbantu sampeyan supaya ora ngrusak nalika ngangkat sing luwih gedhe lan liya-liyane. Iki dileksanakake kanthi mbengkongake kurva sing bener (cahya lumbar lordosis) nalika ngencengi otot weteng, saéngga nglindhungi cakram intervertebral ing pungkur lan nyebar beban ing otot inti.

 

Lan yen ana wong sing kudu nggunakake tembung babagan snowmaking tepat, banjur chiropractors kasebut. Saben taun, kiropraktor ndeleng akeh sing lara punggung amarga salju salju saka kewan omo. Asosiasi Chiropraktik Norwegia (NKF) nggawe poster ing ngisor iki kanggo fokus ing perkara sing kudu sampeyan ganggukanggo - lan kepiye sampeyan kudu nindakake:

 

Nindakake kanthi bener - ngindhari nyeri punggung - Foto NKF

Langsung - hindari nyeri punggung - Photo NKF

 

Sugeng apik karo salju salju ing mangsa iki!

 

Utawa….

Bosen karo ngomong? Klik HER kanggo mriksa sawetara snowmobiles negara canggih.

Latihan lan latihan kanggo tatu gulu lan cedera whiplash.

Latihan lan latihan kanggo tatu gulu lan cedera whiplash.

Slings leher, uga dikenal minangka whiplash utawa whiplash (ing basa Denmark), bisa ngganti kahanan kesehatan lan kahanan sampeyan kanthi cepet. Trauma tunggal bisa cukup kanggo nyebabake penyakit gulu sing dawa, sakit sirah serviks, myalgias otot sing caket lan nyuda kualitas urip. Untunge, ana prekara sing bisa sampeyan lakoni, saliyane perawatan sing cocog, supaya luwih ngerti dhewe. Kita ngomong babagan latihan lan latihan khusus ing kene, nanging luwih dhisik coba ringkes babagan kalung apa.

 

Bagean gulu - bagian mburi

Gulu - pérangan mburi

 

sabab

Penyebab whiplash yaiku akselerasi serviks sing cepet lan diikuti kanthi cepet. Iki tegese gulu ora duwe wektu kanggo 'mbela' mula mekanisme iki ing endhas dibuwang mundur lan maju bisa nyebabake kerusakan otot, ligamen lan tendon ing gulu. Yen sampeyan ngalami gejala neurologis sawise kacilakan (kayata nyeri ing lengen utawa rasa nyuda kekuwatan), hubungi departemen darurat utawa tenaga kesehatan sing berkualitas sing padha.

 

Panaliten sing diarani Quebec Task Force wis ngategorikake whiplash dadi 5 kategori:

 

·      Kelas 0: ora ana nyeri leher, kaku, utawa tandha fisik

·      Kelas 1: Keluhan leher, kaku utawa kelembutan mung nanging ora ana tandha-tandha fisik sing ditemokake dening dokter sing mriksa.

·      Kelas 2: keluhan gulu lan dokter pemeriksaa nemokake sawetara gerakan lan kelembutan titik ing gulu.

·      Kelas 3: keluhan gulu ditambah uga tandha-tandha neurologis kayata refleks tendon jero, kelemahane lan kekurangan sensori.

·      Kelas 4: keluhan gulu lan patah utawa dislokasi, utawa tatu ing sumsum tulang belakang.

 

Umume wong-wong sing kalebu ing kelas 1-2 sing duwe asil paling apik kanthi perawatan musculoskeletal. Kelas 3-4 bisa, ing kasus sing paling ala, bisa nyebabake cilaka permanen, mula penting yen wong sing kecelakaan gulu lan gulu nampa cek langsung saka personel ambulans utawa konsultasi ing ruang gawat darurat.

 

ngukur

Temokake perawatan lan diagnosis saka profesional kesehatan sing mumpuni, banjur setuju babagan cara paling apik kanggo sampeyan liwat latihan lan latihan tartamtu. Doctor Mark Frobb (MD) wis nulis buku 'Nglamar Whiplash: Ngirit Kalung Tanpa Mudhung', sing bisa menehi saran yen sampeyan pengin olahraga sing apik lan saran sing apik kanggo kemajuan. Klik link ing ndhuwur yen pengin maca luwih lengkap babagan buku kasebut.

 

Uga maca: - Nyeri ing gulu