7 Jinis Pangan Radhang sing Mbebayani Osteoarthritis

7 Jinis Pangan Radhang sing Mbebayani Osteoarthritis

Jinis panganan tartamtu bisa nyebabake osteoarthritis (osteoarthritis). Ing artikel iki, kita ngliwati 7 jinis panganan inflamasi sing bisa nyebabake lara sendi lan arthritis (arthritis). Diet minangka bagean penting kanggo nyegah lan nyuda penyakit sendi - lan artikel iki bisa menehi informasi migunani lan apik babagan sing kudu sampeyan hindari suar-ups.

 

Artritis tegese pembengkakan sendi sing mbantu ngilangi tulang rawan sing nyerep kejut - lan banjur nyebabake osteoartritis. Ana sawetara penyakit sendi reumatik, antara liya rematik, sing nyebabake kerusakan sendi sing akeh lan cacat sendi (contone, driji utawa jempol sing bengkok lan ditekuk - kayata ing osteoartritis tangan). Kanggo sing terakhir (RA), disaranake nggunakake saben dina sarung tangan kompresi khusus dicocogake og kasut komprèsi kanggo rheumatologists (mbukak ing tautan anyar).

 

- Di tulis karo: Klinik nyeri - Kesehatan Interdisipliner departemen Lambertseter (Oslo) [Deleng ringkesan klinik lengkap kene – link mbukak ing jendela anyar]

- Dianyari pungkasan: 12.10.2022

 

- Urip saben dina sing luwih apik kanggo wong sing lara rematik lan sing lara kronis

Kita berjuang kanggo wong-wong sing nandhang diagnosa nyeri kronis lan reumatisme luwih akeh kesempatan kanggo perawatan lan penyelidikan. Dadi, kita njaluk sampeyan kaya kita ing kaca FB kita og saluran YouTube kita ing media sosial kanggo melu kita ing perang kanggo urip saben dinten sing apik kanggo ewu wong.

 

Artikel iki bakal ngliwati pitung jinis panganan inflamasi - yaiku, pitung bahan sing kudu sampeyan hindari yen ngalami osteoarthritis lan arthritis. Ing sisih ngisor artikel, sampeyan uga bisa maca komentar saka pembaca liyane, uga ndeleng langkah-langkah mandiri sing disaranake lan video kanthi latihan sing diadaptasi kanggo wong sing nandhang osteoarthritis.

 



1. Gula

flu gula

Panganan sing akeh gula - kayata kue-kue (kayata roti lan kue-kue sekolah), cookie lan permen - bisa ngubah cara kerja sistem kekebalan awak. Pancen, panliten nuduhake manawa respon pro-radang nalika mangan kakehan gula sejatine bisa nyebabake sistem kekebalan sampeyan diapusi kanggo mbantu mikroba lan patogen (1). Ya, bener- bahan gula lan pro-peradangan pancen nggawe sampeyan lara.

 

Reaksi iki diarani "Glyco-Evasion-Hypothesis" saéngga mbantu nambah pembengkakan ing awak lan sendi. Kanggo ringkesan, iki amarga sistem kekebalan awak sampeyan ditipu ora nyerang mikroba, patogen lan "wong jahat liyane" - nanging luwih mbantu mbantu nyebarake inflamasi lan inflamasi luwih lanjut.

 

Asil minangka proses pro-inflamasi sing kuat sing bisa nyebabake penylametan cairan lan reaksi inflamasi ing jaringan balung lan sendi. Suwe-suwe, iki bisa nyebabake sendi dadi rusak lan tulang rawan lan jaringan balung dadi rusak. Disaranake panggunaan madu utawa sirup maple madu minangka pengganti gula.

 

Kita ngelingake manawa salah sawijining cara paling apik kanggo nyegah nyandhang sendi yaiku nguatake otot stabilitas sing cedhak. Nyegah kasebut utamane babagan nguatake otot sing ngilangi sendi. Contone, nglatih pupu, kursi lan pinggul bisa dadi cara sing apik kanggo ngilangi arteri hip lan lutut (2). Video ing ngisor iki nuduhake conto latihan osteoarthritis hip sing apik.

 

VIDEO: 7 Latihan nglawan Osteoarthritis ing Hip (Klik ing ngisor iki kanggo miwiti video)

Bebas bae kanggo langganan gratis ing saluran kita - lan tututi kaca ing FB kanggo saben dina, tips kesehatan lan program latihan sing bisa mbantu kesehatan.

 



 

2. Garam

uyah

Mangan uyah sing akeh banget bisa nyebabake sel-sel ing njero awak dadi gedhe amarga wiwit kakehan banyu. Ngandika, mineral uyah iku penting kanggo awak sampeyan bisa fungsi - nanging apa sing bakal kita gunakake ing kene yaiku kedadeyan nalika sampeyan kakehan.

 

Yayasan Artritis nuduhake tokoh sing disimpulake yen ora mangan luwih saka 1.5 gram uyah sedina. Kanggo nggambarake iki, umume mangan 3.4 gram saben dina miturut riset. Dadi luwih saka kaping pindho luwih saka dosis sing disaranake.

 

Iki nyebabake reaksi radang ing sel lan sendi - kanthi akumulasi cairan sing ana gandhengane - sing bakal nyebabake nambah rasa lara sendi lan radhang sendi.



 

3. Goreng karo

donat lan panganan goreng

Panganan goreng asring digoreng ing minyak pro-inflamasi lan ngemot lemak jenuh, uga pengawet. Sawetara conto panganan sing paling umum yaiku donat lan kentang goreng. Amarga kombinasi konten lan cara nggawe panganan kasebut, iki umume dadi inflamasi - yaiku menehi reaksi reaksi inflamasi ing awak sampeyan.

 

Kita ora ujar manawa ora dienggo nyenengake dhewe, nanging masalah kasebut dadi bagian saka panganan saben dina. Yen sampeyan nandhang penyakit arthritis sing abot, kayata rematik, iku luwih penting kanggo nempatake diet sing ketat lan supaya ora digodha.

 

"Diet fibromyalgia" minangka conto sing apik saka koleksi aturan lan tips diet anti-inflamasi. Disaranake sampeyan maca liwat artikel ing ngisor iki yen nandhang penyakit osteoarthritis, arthritis, fibromyalgia utawa sindrom nyeri kronis liyane.

 

Waca uga: - Laporan riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar utawa link ing ndhuwur kanggo maca luwih lengkap babagan diet sing tepat kanggo sing ana fibromyalgia, penyakit otot lan nyeri sendi.



 

4. Glepung putih

roti

Produk gandum sing wis diproses, kayata roti putih, ngrangsang reaksi radang awak. Iki sebabe sing duwe osteoarthritis lan arthritis kudu luwih seneng mangan pasta, sereal lan sereal sing akeh banget. Akeh uga sing nglaporake yen ngalami perbaikan ing nyeri sendi lan radhang sendi kanthi ngilangi lem.

 

Glepung putih lan produk gandum sing wis diproses saéngga nimbulaké radhang sendi lan nambah rasa sakit sendi. Dadi, yen sampeyan mangan akeh produk panganan kaya ngono lan ing wektu sing padha ngalami osteoarthritis, sampeyan kudu ngethok utawa ngilangi panganan.



 

5. Asam lemak Omega-6

Panliten nuduhake yen duwe akeh asam lemak omega 6 ing diet sampeyan bisa nambah risiko penyakit kanker, kanker, inflamasi lan diagnosis otoimun. Wis katon manawa hubungan sing ora rata antarane asam lemak omega 3 (anti-inflamasi) lan omega 6 bisa nyebabake masalah lan nambah radang sendi kanggo wong sing duwe osteoarthritis lan arthritis.

 

Khusus ditemokake karo asam lemak omega 6 ing panganan sing ora sehat kayata panganan sampah, kue, jajan, kripik kentang lan daging sing disimpen (kayata salami lan ham diubati). Iki tegese wong sing nandhang artritis kudu nyingkiri jinis panganan iki - lan luwih fokus karo panganan sing duwe kandungan omega 3 (kayata iwak berminyak lan kacang).

 

Jahe bisa dianjurake kanggo sapa wae sing nandhang penyakit sendi rematik - lan uga dingerteni manawa oyot iki duwe host kesehatan keuntungan liyane positif. Iki amarga jahe duwe efek anti-inflamasi sing kuat. Akeh wong sing ngalami osteoarthritis ngombe jahe minangka teh - banjur luwih becik nganti 3 kali dina sajrone pembengkakan ing sendi kuwat banget. Sampeyan bisa nemokake sawetara resep sing beda ing link ing ngisor iki.

 

Waca uga: - 8 Manfaat Kesehatan Jahe sing Luar Biasa

Jahe 2



 

6. produk susu

susu

Produk susu nyebabake reaksi inflamasi ing sawetara wong - sing banjur dadi dhasar kanggo nambah rasa sakit sendi lan radhang sendi. Panaliten riset 20173) nuduhake manawa akeh wong sing duwe penyakit arthritis bisa nandhang gejala lan nyeri kanthi nyuda susu sapi.

 

Iki uga wis katon manawa ngalih susu susu bisa dadi alternatif sing apik. Amarga iku sampeyan isih entuk lemak sehat lan nutrisi penting.

 

7. Alkohol

Bir - Foto Foto

Alkohol, lan utamane bir, duwe isi purin sing dhuwur banget. Purin umume dikenal karo akeh minangka prekursor asam urat ing awak sing, antara liya, menehi dhasar gout, nanging umume uga nyebabake peradangan awak lan sendi.

 

Bosen kanggo wong sing seneng banget bir. Nanging yen sampeyan pengin nyuda peradangan lan nyeri sing nyuda, mula kudu nyuda alkohol. Kuwi.

 



 

Rekomendasi langkah-langkah mandiri kanggo arthrosis, arthritis lan nyeri sendi

Akeh pasien kita takon babagan langkah-langkah mandiri sing bisa nyuda osteoarthritis lan nyeri sendi. Ing kene, saran lan rekomendasi kita bakal diadaptasi menyang wilayah sing kena pengaruh osteoarthritis. Yen, contone, osteoarthritis ing gulu sing nyebabake kondisi saraf sing nyenyet, kita bakal menehi rekomendasi nggunakake saben dina gulu hammock kanggo nyuda otot lan sendi gulu - lan nyuda resiko pinching.

 

Mulane kita dibagi rekomendasi dadi papat kategori:
  1. Artrosis tangan lan driji
  2. osteoarthritis sikil
  3. osteoarthritis dhengkul
  4. osteoarthritis gulu

 

1. Ngukur dhewe marang arthrosis ing tangan lan driji

Artritis tangan bisa nyebabake nyuda kekuwatan genggaman lan driji kaku. Kanggo osteoarthritis ing driji lan tangan, kita seneng menehi rekomendasi sarung tangan komprèsi, amarga iki uga duwe efek sing didokumentasikake amarga nyedhiyakake fungsi tangan sing luwih apik ing osteoarthritis. Kajaba iku, kita uga nyaranake latihan kekuatan genggeman pelatih tangan adat (pranala mbukak ing jendhela browser anyar).

 

Tip kanggo osteoarthritis tangan: Sarung tangan kompresi

Klik ing gambar utawa link kene kanggo maca liyane babagan sarung tangan iki. Akeh wong sing nandhang arthrosis lan arthritis nglaporake efek sing apik nalika nggunakake iki.

 

2. Ngukur dhewe marang arthrosis ing sikil lan driji sikil

Osteoarthritis ing sikil bisa nyebabake nyeri sendi lan kaku. Uga bisa nyebabake owah-owahan sendi ing driji sikil sing bisa nyebabake luwih jelas hallux valgus (sikil amba bengkok). Nalika pasien njaluk rekomendasi sing apik kanggo jinis osteoarthritis iki, kanthi seneng nyaranake nggunakake saben dina roller pijet sikil, panyebar jempol og kasut komprèsi (pranala mbukak ing jendhela browser anyar).

 

Tip kanggo osteoarthritis sikil: Kaos kaki komprèsi

Iki kaos kaki kompresi nyedhiyakake kompresi lan dhukungan sing apik ing saubengé tlapak sikil lan wilayah tumit. Salah sawijining tujuan utama kaos kaki kompresi yaiku nambah sirkulasi getih menyang otot, tendon lan sendi. Sirkulasi tambah banjur menehi akses tambah menyang nutrisi kanggo digunakake ing mekanisme marasake awakmu lan ndandani. Klik ing gambar utawa link ing ndhuwur kanggo maca liyane babagan cara kerjane.

 

3. Self-ukuran marang osteoarthritis dhengkul

Nyandhang bebarengan lan arthritis ing dhengkul bisa njupuk tol ing saben dinten gesang. Mesthi wae, penyakit kasebut bisa nyebabake sampeyan mlaku-mlaku kurang lan kurang mobile amarga lara. Kanggo jinis nyeri sendi iki, kita duwe rong rekomendasi utama - ing bentuk dhukungan komprèsi lutut og salep arnica (pranala mbukak ing jendhela browser anyar). Sing terakhir bisa dipijet menyang sendi sing lara lan nyedhiyakake rasa nyeri.

 

Tips nglawan osteoarthritis lutut: salep Arnica (dipijat menyang sendi lutut)

Akeh wong sing duwe arthrosis lan arthritis ing dhengkul, lan sendi liyane, nglaporake efek positif lan nyenengake nalika nggunakake salep arnica. Iki digunakake kanthi pijet salep menyang sendi sing nyeri. Klik ing gambar utawa link kene kanggo maca liyane babagan cara kerjane.

 

4. Self-ukuran marang osteoarthritis saka gulu

Kita kasebut sadurunge yen osteoarthritis lan kalsifikasi ing gulu bisa nyebabake kondisi cramped kanggo saraf. Iki uga bisa nyebabake rasa nyeri lan ketegangan otot. Salah sawijining rekomendasi utama kanggo wong sing nandhang osteoarthritis gulu yaiku nggunakake gulu gulu (uga dikenal minangka hammock gulu). Kerjane kanthi ngegungake sendi sing rada adoh, lan menehi relief kanggo otot lan saraf. Riset wis nuduhake yen mung 10 menit panggunaan saben dina wis nyathet efek relieving marang nyeri gulu. Saliyane iki, kita uga seneng menehi rekomendasi salep panas - kanggo dissolve Otot gulu nyenyet.

 

Tip kanggo osteoarthritis gulu: Hammock gulu (kanggo dekompresi lan istirahat)

Ora ana keraguan manawa gulu kita ngalami stres ing jaman modern. Tambah nggunakake, antarane liyane, PC lan telpon seluler mimpin kanggo mbukak statis lan kompresi ing otot lan joints gulu. Gulung hammock menehi gulu break uga-pantes - lan uga bisa nuduhake ing riset carane minangka sethitik minangka 10 menit saka nggunakake saben dina nyebabake kurang pain gulu lan suda tekanan syaraf. Pencet gambar utawa kene kanggo maca liyane babagan iki pinter poto-ukuran.

 

Klinik nyeri: Hubungi kita

We offer Assessment modern, perawatan lan rehabilitasi latihan kanggo pain ing otot, tendon, joints lan syaraf. Sawetara dokter kita duwe sertifikasi "aktif karo osteoarthritis".

Bebas bae kanggo hubungi kita liwat salah siji departemen klinik kita (Ringkesan Clinic mbukak ing jendela anyar) utawa ing kaca Facebook kita (Vondtklinikkenne - Health lan Training) yen sampeyan duwe pitakonan. Kanggo pesenan janjian, kita duwe pesenan online XNUMX jam ing macem-macem klinik supaya sampeyan bisa nemokake wektu konsultasi sing paling cocog karo sampeyan. Sampeyan uga bisa nelpon kita sajrone jam buka klinik. Kita duwe departemen interdisipliner ing, ing antarane papan liyane, Oslo (kalebu Kursi Lambert) lan Viken (Kayu mentahan og Eidsvoll). Terapis trampil kita ngarepake krungu saka sampeyan.

 

 

Informasi liyane babagan osteoarthritis lan nyeri sendi? Gabung grup iki!

Gabung ing klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta»(Klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan riset lan nulis media babagan gangguan rheumatic lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

 

Bebas bae dienggo bareng ing media sosial

Maneh, kita seneng njaluk sampeyan nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (monggo link langsung menyang artikel). Pangerten lan tambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dina sing luwih apik kanggo wong sing nandhang rematik lan nyeri kronis.



saran: 

Opsi A: Enggo bareng langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempelake ing kaca facebook utawa ing grup facebook sing ana gandhengane. Utawa pencet tombol "SHARE" ing ngisor iki kanggo nuduhake postingan luwih adoh ing facebook sampeyan.

Tutul iki kanggo nuduhake luwih. Matur nuwun kanggo kabeh wong sing mbantu ningkatake pangerten babagan diagnosis nyeri kronis!

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita (klik kene yen pengin)

lan uga elinga ninggalake rating bintang yen sampeyan seneng karo artikel kasebut:

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang



sumber:

PubMed [pranala langsung kadhaptar ing artikel]

Rematik lan Spring

Rematik lan Spring

Musim semi minangka wektu sing akeh disyukuri, nanging sing nandhang rematik asring luwih seneng. Iki tegese akeh sing diagnosa rematik nanggepi cuaca sing ora stabil, owah-owahan tekanan udara lan fluktuasi suhu.

Sing rheumatologists nanggapi owah-owahan cuaca uga didokumentasikake ing riset (1). Panaliten nuduhake manawa macem-macem jinis rematik luwih kena pengaruh saka owah-owahan cuaca tartamtu - sanajan kita nerangake manawa iki uga bisa beda-beda kanthi individu.

 

- Faktor cuaca sing sampeyan reaksi bisa beda-beda

Contone, wis katon yen owah-owahan tekanan udara lan owah-owahan suhu utamane kena pengaruh arthritis rheumatoid. Temperatur, udan lan tekanan barometrik utamane ana hubungane karo elek kanggo wong sing nandhang arthritis. Pasien karo fibromyalgia nanggepi utamane kanggo owah-owahan barometrik - kayata nalika cuaca saka tekanan rendah dadi tekanan dhuwur (utawa kosok balene). Faktor liyane sing bisa sampeyan reaksi yaiku kelembapan lan stabilitas cuaca saka wektu.

 

Tips apik lan cepet: Diwiwiti karo mlaku-mlaku maneh? Ing sisih ngisor artikel, sampeyan bisa nonton video latihan olahraga kanggo nyeri sikil. Kita uga menehi tips babagan ngukur dhewe (kayata kaos kaki komprèsi pedhet og kaos kaki kompresi plantar fasciitis). Link mbukak ing jendela anyar.

 

- Ing departemen interdisipliner kita ing Vondtklinikkene ing Oslo (Kursi Lambert) lan Viken (Swara Eidsvoll og Kayu mentahan) dokter kita duwe kompetensi profesional sing unik ing penilaian, perawatan lan latihan rehabilitasi nyeri kronis. Klik ing pranala utawa kene kanggo maca liyane babagan departemen kita.

 

Ing Artikel Iki Sampeyan Bakal Sinau Luwih Saka:

  • Apa Sensitivitas Cuaca?

  • Mulane, Spring minangka wektu sing apik kanggo Rematik

  • Kepiye Sensitivitas Cuaca Bisa Micu Periode Bad

  • Self-ukuran lan saran apik marang owah-owahan cuaca

  • Olahraga lan Latihan nglawan Kram Kaki (kalebu VIDEO)

 

Apa Sensitivitas Cuaca?

Ing jaman biyen, wong asring ngelingi ungkapan 'Aku aran ing asam urat'. Ing jaman saiki, wis kabukten tanpa mangu manawa faktor cuaca bisa nyebabake rasa nyeri lan gejala ing antarane rheumatologists (2). Faktor kasebut kalebu, nanging ora diwatesi ing:

  • suhu
  • Tekanan udara (barometrik)
  • owah-owahan tekanan udara
  • udan
  • Owah-owahan cuaca sing kerep
  • Kelembapan

 

Kaya sing wis kasebut, wong sing diagnosa rematik bisa uga nanggepi macem-macem faktor cuaca. Variasi dumadi ing antarane sing duwe diagnosis sing padha. Sawetara wong bisa ngalami nyeri otot lan kaku sendi nalika udan mundhak lan kelembapan mundhak. Wong liya bisa uga ngrasakake kedadeyan ngelu lan gejala rematik liyane.

 

Mulane, Spring minangka wektu sing apik kanggo Rematik

Musim semi asring dadi musim sing luwih stabil tinimbang, umpamane, musim gugur lan musim dingin. Kanthi iki, kita uga mikir manawa luwih akeh wong sing nandhang rematik nanggepi cuaca sing adhem lan tambah akeh udan (loro-lorone ing bentuk udan lan salju). Mangkono, iki minangka mangsa sing luwih cocok kanggo rheumatologists. Ana sawetara faktor positif sing nggawe musim iki luwih apik:

  • Kurang asor
  • Suhu luwih nyaman
  • More awan lan srengenge
  • Luwih gampang aktif
  • Ngurangi kedadeyan 'badai petir'

Antarane liyane, kita bisa ndeleng data cuaca sing rata-rata asor ing Oslo saka 85% lan 83% ing Januari lan Februari, masing-masing - nganti 68% lan 62% ing Maret lan April (3). Sawetara rheumatologists uga nglaporake peningkatan kualitas urip lan nyuda gejala nalika suhu cuaca stabil ing tingkat sing luwih dhuwur. Sing uga dadi luwih padhang ing dina-dina lan sampeyan duwe akses luwih akeh menyang srengenge uga dadi rong faktor sing positif.

 

Kepiye Sensitivitas Cuaca Bisa Micu Rusak Rematik

Sanajan riset luwih apik ing lapangan iki tinimbang sadurunge, isih akeh sing durung dingerteni. Kita ngerti manawa ana studi riset sing apik sing wis nyathet hubungan antara cuaca lan musim kanthi pengaruh gejala rematik. Nanging kita ora yakin apa sebabe. Nanging, ana sawetara teori - kalebu ing ngisor iki:

  1. Owah-owahan ing tekanan udara barometrik, contone ing tekanan rendah, bisa nyebabake tendon, otot, sendi lan jaringan ikat dadi kontraksi. Iki nyebabake rasa nyeri ing jaringan sing kena rematik.
  2. Suhu sing sithik bisa nambah kekandelan cairan sinovial sing nyebabake sendi dadi kaku.
  3. Sampeyan umume kurang aktif nalika cuaca ala lan adhem. Kurang gerakan ing saben dinten bisa nambah gejala lan nyeri.
  4. Owah-owahan cuaca gedhe lan badai sing apik asring nyebabake swasana ati kita. Kita ngerti maneh yen sampeyan rumangsa mudhun, iki bisa nambah rasa nyeri lan gejala sing dikenal.

Panaliten gedhe karo peserta 2658 sing diterbitake ing jurnal riset Nature ndhukung temuan kasebut (4). Ing kene, para peserta dijaluk menehi peta nyeri, gejala, kaku esuk, kualitas turu, lemes, swasana ati lan tingkat aktivitas.

 

Asil kasebut nuduhake korelasi sing signifikan, sanajan moderat, antarane rasa nyeri lan faktor kayata kelembapan, tekanan barometrik lan angin. Sampeyan uga weruh carane iki maneh ngluwihi swasana ati lan aktivitas fisik antarane peserta.

 

Self-ukuran lan saran apik marang owah-owahan cuaca

Ing kene kita menehi sawetara saran kanggo langkah-langkah kita dhewe nglawan owah-owahan cuaca. Akeh sing mbokmenawa wis ngerti babagan iki, nanging isih ngarep-arep supaya luwih akeh sampeyan bisa entuk manfaat saka sawetara saran kasebut.

 

Saran marang owah-owahan cuaca

Aisles nganggo mantra

  1. Busana kanggo cuaca - lan tansah nggawa lapisan ekstra. Akeh wong rematik ngalami lara kadhemen lan owah-owahan suhu ing wayah awan. Mulane penting banget kanggo nggawa sandhangan ekstra kanggo njupuk iki. Nggawa selendang, topi, sarung tangan lan sepatu sing apik nalika sampeyan lelungan - sanajan cuaca katon stabil.
  2. Nganggo kaos kaki kompresi lan sarung tangan kompresi. Iki minangka sandhangan kompresi sing digawe khusus kanggo njaga sirkulasi ing tangan lan sikil, sing bisa mbantu njaga suhu. Bisa digunakake kanthi apik ing pirang-pirang jinis sarung tangan lan sarung tangan.
  3. Njaga tingkat aktivitas. Ing mangsa adhem kayata musim gugur lan mangsa, kita duwe kecenderungan kesel dadi kurang aktif. Nanging kita ngerti yen kegiatan fisik penting banget kanggo njaga gejala kasebut. Mlaku-mlaku, latihan kekuatan lan latihan peregangan bisa mbantu sampeyan nyeri lan kaku.
  4. Tingkat kurang vitamin D? Akeh kita duwe tingkat vitamin D sing kurang sajrone lan sawise peteng. Ngomong karo GP yen sampeyan curiga iki uga ditrapake kanggo sampeyan.
  5. Gunakake terapi panas: Paket panas sing bisa digunakake maneh lan / utawa siram panas bisa mbantu ngredhakaké tension otot lan joints kaku.

 

Tip 1: Busana kompresi kanggo Sikil, Kaki lan Tangan

Panggunaan sandhangan komprèsi punika poto-ukuran prasaja sing gampang kanggo njaluk rutin apik kanggo ing hubungan kanggo nggunakake. Kabeh pranala menyang bantuan ing ngisor iki mbukak ing jendhela browser anyar.

Ringkesan kaos kaki kompresi 400x400Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

 

  1. Kaos kaki kompresi sikil (efektif tumrap kram sikil)
  2. Kaos kaki Kompresi Plantar Fascitt (apik kanggo nyeri sikil lan plantar fasciitis)
  3. Sarung tangan kompresi

Liwat tautan ing ndhuwur, sampeyan bisa maca luwih lengkap babagan pangukuran dhewe - lan ndeleng kesempatan tuku.

 

Tip 2: Paket Panas sing Bisa Digunakake maneh

Sayange, ketegangan otot lan kaku sendi minangka rong perkara sing ana gandhengane karo rematik. Mulane disaranake kabeh rheumatologists duwe multipack kasedhiya. Sampeyan mung panas - banjur sijine iku ing wilayah kang utamané tegang lan kaku. Gampang digunakake.

 

Perawatan Otot Kronis lan Nyeri Sendi

Ora nggumunake yen akeh wong sing lara kronis golek terapi fisik. Sawetara laporan efek apik lan nyenengake saka teknik perawatan kayata perawatan simpul otot, akupunktur intramuskular lan mobilisasi sendi.

 

Apa sampeyan pengin Konsultasi ing Klinik Nyeri?

Kanthi remen mbantu sampeyan babagan pambiji lan perawatan ing salah sawijining klinik afiliasi. Kene sampeyan bisa ndeleng ringkesan saka ngendi kita dumunung.

BOOK APPOINTMENT (Golek Klinik)

Klinik Afiliasi Kita

 

Latihan lan Latihan kanggo sampeyan sing pengin luwih akeh

Mungkin sampeyan duwe kepinginan kanggo mlaku-mlaku luwih suwe utawa luwih suwe ing musim semi iki? Ing kene kita nuduhake program olahraga sing dawane 13 menit sing asline digawe kanggo wong sing nandhang osteoarthritis pinggul. Elinga yen sampeyan ora bisa munggah lan mudhun ing lantai, bagean program kasebut bisa ditinggalake. Disaranake sampeyan nyoba ngetutake lan nglatih karo kita ing video kasebut - nanging bisa digunakake yen sampeyan ora bisa nindakake kanthi cepet utawa kanthi cepet. Coba gunakake program latihan iki ing TV utawa PC - luwih becik kaping telu seminggu. Aja ragu-ragu hubungi kita ing bagean komentar ing ngisor artikel iki utawa ing saluran Youtube yen sampeyan duwe pitakon sing sampeyan rumangsa bisa mbantu.

 

VIDEO: Program Latihan 13 Menit kanggo Pinggul lan Punggung

Dadi bagean kulawarga! Aja bebas langganan kanthi gratis ing saluran Youtube kita (klik ing kene).

 

Sumber lan Referensi:

1. Guedj et al, 1990. Pengaruh kondisi cuaca ing pasien rematik. Ann Rheum Dis. 1990 Mar; 49 (3): 158-9.

2. Hayashi et al, 2021. Sensitivitas cuaca sing ana gandhengane karo kualitas urip ing pasien kanthi fibromyalgia. BMC Rheumatol. 2021 Mei 10; 5 (1): 14.

Iklim lan cuaca rata-rata ing Oslo. Adhedhasar prakiraan cuaca sing diklumpukake ing periode 3–2005.

4. Dixon et al, 2019. Kepiye cuaca mengaruhi rasa nyeri para ilmuwan warga nggunakake aplikasi smartphone Npj Digit. karo. 2, 105 (2019).