Artikel ing Osteoarthritis (Osteoarthritis)

Ing kene kita nampilake gambaran babagan macem-macem artikel sing wis ditulis babagan osteoarthritis (osteoarthritis). Osteoarthritis uga dikenal minangka osteoarthritis lan melu degeneratif, mecah, uga nganggo sendi lan rawan.

Artikel-artikel babagan osteoartritis lan nyandhang gabungan ditulis dening profesional kesehatan sing sah ing bentuk kiropraktor lan ahli fisioterapi.

5 Tahap Kneartrose

5 Tahap Kneartrose

Apa sampeyan ngerti manawa osteoartritis saka dhengkul dipérang dadi limang tahap gumantung saka jembaré? Artritis lutuh ora bisa ditrapake kanggo nyandhang sendi lan bisa nyebabake masalah fungsional utama uga nyeri. minangka kesehatan sendi saya suda.

 

Kita berjuang kanggo wong-wong sing nandhang diagnosa nyeri kronis lan reumatisme luwih akeh kesempatan kanggo perawatan lan penyelidikan. Kaya kita ing kaca FB kita og saluran YouTube kita ing media sosial kanggo melu kita ing perang kanggo urip saben dinten sing apik kanggo ewu wong.

 

Artikel iki bakal ngliwati limang tahap osteoarthritis lutut beda. Ing ngisor artikel sampeyan uga bisa maca komentar saka para pamaca liyane, uga nonton video kanthi latihan sing disesuaikan karo wong sing lara arthritis lutut. We dibagi arthritis lutut menyang tahap ngisor iki:

  • Tahap 0
  • Tahap 1
  • Tahap 2
  • Tahap 3
  • Tahap 4

Saben orane tumrap sekolah nduweni karakteristik lan gejala sing unik. Waca liyane babagan ing ngisor iki.

 

TIP: Akeh wong sing ngalami osteoarthritis kaya sing digunakake sarung tangan kompresi khusus dicocogake (tautan mbukak ing jendela anyar) kanggo fungsi sing luwih apik ing tangan lan driji. Iki umum banget ditindakake ing antarane rheumatologis lan sing nandhang sindrom trowongan carpal kronis. Bisa uga ana tukang tarik og kaos kaki kompresi khusus dicocogake yen sampeyan diganggu driji sikil sing kaku lan lara - bisa uga hallux valgus (jempol sikil kuwalik).

 

Waca uga: Iki Sampeyan Kudu Ngerteni Babagan Osteoarthritis Knees

osteoartritis saka KNEES

 



 

Tahap 0

Langsung lutut lan lutut

Tahap 0 osteoartritis lutut, tegese lutut duwe kesehatan sendi normal lan ora ana pratandha saka osteoarthritis utawa karusakan sendi. Supaya ing tahap 0, dhengkul uga kudu tumindak kanthi gerakan lengkap lan tanpa nyeri sajrone gerakan.

 

Perawatan: Nyegah ngembangake osteoartritis iku paling penting nalika sampeyan lagi ing tahap 0 lan duwe kesehatan lutut sing apik. Nyegah kaya utamane yaiku nguatake otot sing nyuda dhengkul. Otot sing paling penting kanggo ngilangi dhengkul lara - kaget banget - kanggo otot pinggul, bokong lan paha; minangka dokumentasi riset (1). Ing rong video ing ngisor iki, sampeyan bakal bisa ndeleng conto latihan sing apik.

 

VIDEO: 10 Olahraga Kekuwatan Kanggo Hip (Klik ing ngisor iki kanggo miwiti video)

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tututi kaca ing FB kanggo saben dina, tips kesehatan lan program latihan sing bisa mbantu kesehatan.

VIDEO: 6 Olahraga Nglawani Arthrosis Lutut sing Penting (Osteoartritis saka Knees)

Mangkene enem latihan sing nggatekake sing kena pengaruh osteoarthritis saka lutut. Panggunaan rutin latihan kasebut minangka penting kanggo njaga sirkulasi getih lokal, nyuda latihan sikil lan nambah kesehatan meniskus. Latihan kasebut uga bisa digunakake sacara preventif.

Sampeyan seneng video kasebut? Yen sampeyan njupuk kauntungan saka iku, kita bakal ngormati sampeyan sing langganan saluran YouTube lan menehi jempol ing media sosial. Tegese akeh kanggo kita. Agung!

 

Nyeri kronis ing Urip saben dinten

Akeh wong sing nandhang lara nemen sing ngrusak urip saben dinane - pramila kita ajak sampeyan Nuduhake artikel iki ing media sosialAja seneng karo kaca Facebook lan ujar: "Ya kanggo riset luwih lengkap babagan diagnosis nyeri nemen". Kanthi cara iki, bisa nggawe gejala sing ana gandhengane karo diagnosis iki luwih katon lan mesthekake yen luwih akeh wong sing dianggep serius - mula njaluk pitulung sing dibutuhake. Kita uga ngarep-arep supaya tambah akeh perhatian bisa ngasilake dana kanggo riset babagan cara pambiji lan perawatan anyar.

 

Waca uga: - 15 Tandha Wiwitane Rheumatism

ringkesan sendi - rematik

Apa sampeyan kena pengaruh rheumatism?

 



Tahap 1

Pelari - sindrom nyeri patellofemoral

Ing tahap 1 osteoarthritis lutut, bisa ndeleng pangowahan degeneratif cilik ing sendi lutut. Pangowahan iki bisa uga kalebu kalkulus sing sithik lan owah-owahan cilik ing sendi sing bisa ketemu sikil.

 

Ora ing tahap iki, sampeyan mesthi bakal ngalami rasa nyeri utawa rasa ora ngganggu ing lutut. Mesthi ora amarga saka lutut dhewe, nanging otot lan tendon ing sekitar bisa uga cilaka kaya liyane.

 

Perawatan: Latihan rehabilitasi lan latihan rehabilitasi minangka kunci kanggo nyegah tahapan 1 nganti tahap pungkasan. Maneh, kaya sing kasebut ing bagean sadurunge, utamane latihan pinggul, kursi lan paha sing kudu fokus yen pengin nyuda dhengkul. Yen sampeyan angel nglatih kanthi cara tradisional - mula kita uga bisa menehi saran pelatihan ing kolam renang banyu panas.

 

Yen sampeyan wis nambah kedadeyan osteoarthritis lan nyandhang sendi ing kulawarga, suplemen panganan kayata glukosaamine sulfat lan chondroitin bisa uga cocog karo latihan lutut.

 

Waca uga: - Kepiye Mbantu Olahraga ing Kolam Banyu Panas Ing Fibromyalgia

iki carane latihan ing kolam renang panas mbantu karo fibromyalgia 2



Tahap 2

mlaku lutut

Tahap 2 osteoarthritis lutut isih diarani minangka pelepasan nyandhang sendi ing dhengkul. Kanthi pencitraan, kayata sinar-X, saiki sampeyan bakal bisa ndeleng sandhangan sendi lan kalsifikasi sing luwih gedhe ing sendi lutut - nanging balung rawan isih utuh lan seger. Nalika ngomong babagan kesehatan tulang rawan sing apik, antara liya ngrujuk menyang meniskus lan jarak antarane tulang punggung lan femur. Ing kadohan normal, sikil iki ora bakal ngapusi lan gosok, lan bakal ana isi cairan sendi normal (cairan sendi sinovial) ing sendi lutut.

 

Iki biasane tahap osteoarthritis ing endi rasa nyeri lan gejala pertama (amarga osteoarthritis dhewe) katon. Gejala lan nyeri umume ing wiwitan bisa nandhang lara nalika lutut sawise mlaku utawa nglakoni jog, uga nambah kaku ing lutut nalika ora digunakake pirang-pirang jam. Ngiringi utawa lutut uga bisa dadi luwih angel.

 

Perawatan ing Tahap 2

Maneh, olahraga lan pencegahan bakal duwe peran penting banget - lan utamane kanggo nyegah nyandhang sendhi dadi luwih parah. Yen sampeyan angel miwiti olahraga lan olahraga, mula saranake sampeyan konsultasi karo fisioterapis kanggo miwiti olahraga sing bener. Kanthi ngiyatake otot ing sekitar sendi, stabilitas lutut mundhak - sing nyuda kemungkinan kerusakan sendi luwih lanjut.

 

Obesitas uga masalah sing nyumbang kanggo nyandhang luwih akeh ing sendi sing nggawa bobot - lan sabenere kenapa penurunan bobot penting yen sampeyan duwe BMI (indeks massa awak) sing luwih dhuwur. Yen sampeyan angel miwiti latihan lan latihan, mula sampeyan sarujuk karo ahli terapi fisik kanggo miwiti latihan sing bener.

 

En dhukungan komprèsi lutut (mbukak ing jendela anyar) bisa dadi alat sing migunani kanggo mbantu nyuda lutut nalika nambah sirkulasi getih lokal. Akeh wong uga wiwit nggunakake obat penahan rasa sakit lan NSAID nalika wiwit nandhang lara lutut, nanging amarga ana risiko panggunaan jangka panjang - kayata ulkus weteng, masalah kardiovaskular, kerusakan ginjel lan masalah ati - iki ora disaranake. Ing kasus iki, obat kasebut kudu diawasi dening GP.

 

Waca uga: - Laporan riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar utawa link ing ndhuwur kanggo maca liyane babagan diet sing bener sing disesuaikan karo wong sing duwe fibro.

 



Tahap 3

nyeri lutut lan cedera lutut

Ing tahap 3, gandheng lutut wis dadi moderen lan nyandhang gabungan saiki wis mulai canggih. Iki tegese kahanan ruang ing dhengkul wis sithik sempit lan tulang rawan nuduhake tandha-tandha cedera sing cetha (kalebu dirasake luwih rata tinimbang normal).

 

Biasa ing tahap iki, osteoartritis dhengkul wiwit nglarani - lan uga kegiyatan umum kayata mlaku-mlaku, mlengkung, mlaku-mlaku kanthi gampang utawa nyuda dhengkul nyebabake rasa lara. Amarga nganggo sendi sing luwih gedhe, saiki sampeyan bisa uga bakal weruh nalika dadi gedhe lan ing sendi lutut, yen ana galur lan kegiatan.

 

Perawatan ing Tahap 3

Sawise maneh, kita bakal mlebu maneh lan menehi latihan - kanthi framework sing bener. Iki mung cara kanggo ngiyatake otot ing dhengkul sing ngilangi struktur sendi - lan yen bentuk pil, mula kabeh wong bakal ngombe pil kasebut! Nanging amarga butuh gaweyan sing akeh, mula ora gampang.

 

Ing tahap iki, dhokter bisa miwiti vaksin karo injeksi kortisone. Cortisone minangka steroid sing, nalika disuntik menyang sendi, bisa (ing pirang-pirang kasus) bisa nyuda nyeri ing sendi lutut. Nanging, panaliten nuduhake manawa efek biasane mundur sawise rong wulan lan ing jangka panjang injeksi kortisone bisa nyebabake kerusakan sendi (2). Obat sing luwih kuat bisa uga disaranake, nanging sayangé luwih kuat kanggo nyiyapake, luwih akeh efek sing ana.

 

Jahe bisa dianjurake kanggo sapa wae sing nandhang penyakit sendi rematik - lan uga dingerteni manawa oyot iki duwe host kesehatan keuntungan liyane positif. Iki amarga jahe duwe efek anti-inflamasi sing kuat. Akeh wong sing ngalami osteoarthritis ngombe jahe minangka teh - banjur luwih becik nganti 3 kali dina sajrone pembengkakan ing sendi kuwat banget. Sampeyan bisa nemokake sawetara resep sing beda ing link ing ngisor iki.

 

Waca uga: - 8 Manfaat Kesehatan Jahe sing Luar Biasa

Jahe 2

 



 

Tahap 4

Wounds menyang kneecap

Tahap 4 minangka tahap osteoartritis sing kaping lima lan paling jembar - wong sing diklasifikasikake ing kategori iki umume ndeleng rasa nyeri lan rasa ora nyaman banget nalika mlaku-mlaku utawa obah ing sendi lutut. Nyeri amarga kasunyatan manawa jarak sendhi sing nyata ing sendi lutut ing wektu iki wis dikurangi lan dikurangi sacara signifikan - sing uga tegese meh kabeh tulang rawan rusak lan godhong lutut sing kaku, meh ora bisa obah.

 

Kondisi ruang sing nyuda ing dhengkul tegese ana gesekan lan gesekan ing antarane struktur anatomi sing beda - sing mung bisa nambah rasa nyeri lan gejala. Fungsi kasebut asring dikurangi saengga pasien meh ora bisa obah tanpa lara parah - mula cara perawatan drastis asring dianggep saiki.

 

Surgery lan Prosthesis?

Prostheses lutut, yaiku semi-untu utawa denture lengkap, minangka obat pungkasan kanggo wong sing ngalami arthritis lutut sing ekstensif. Ing prosedur operasi kasebut, ahli bedah bakal mbusak kabeh sendi sing cilaka banjur diganti nganggo plastik utawa prostesis logam. Efek samping saka operasi kasebut bisa kalebu infeksi lan pembekuan getih. Periode rehabilitasi biasane mbutuhake pirang-pirang wulan - lan tegese sampeyan kudu kaku banget kanggo nindakake latihan sing wis ditampa.

 

Sanajan sampeyan duwe prosteut lutut, penting kanggo negesake manawa sampeyan isih kudu fokus ing langkah-langkah sing nyebabake kesehatan lutut sing apik - kayata njaga bobot normal lan olahraga tartamtu. Mungkin sampeyan bisa ngubungi ahli fisioterapi lokal utawa kiropraktor modern yen ora yakin apa olahraga sing kudu ditindakake?

 

Rekomendasi Nganggo Timer kanggo Nyeri Rematik lan Nemen

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan sarung tangan kompresi.

  • Tukang jempol jempol (digunakake kanggo misahake driji sikil lan kanthi mangkono nyegah driji sikil bengkok - kayata hallux valgus, jempol sikil amba)
  • Kaset mini (akeh sing lara rematik lan nemen rumangsa luwih gampang olahraga nganggo elastis khusus)
  • Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)
  • Krim Arnica utawa kondisioner panas (akeh wong nglaporake sawetara rasa nyeri yen nggunakake, contone, krim arnica utawa kondisioner)

- Akeh wong nggunakake krim arnica kanggo nyeri amarga sendhi kaku lan otot sing lara. Klik gambar ing ndhuwur kanggo maca luwih lengkap babagan carane arnicakrem bisa mbantu nyuda sawetara rasa lara sampeyan.

 

Waca uga: - 7 Keuntungan Kesehatan Fantastic Mangan Kunyit

kunir



Informasi liyane? Gabung ing grup iki!

Gabung ing klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta»(Klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan riset lan nulis media babagan gangguan rheumatic lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

 

VIDEO: Olahraga kanggo Rheumatists lan sing kena Fibromyalgia

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tindakake kaca ing FB kanggo tips kesehatan lan program olahraga saben dina.

 

Kita ngarep-arep banget manawa artikel iki bisa mbantu sampeyan nglawan kelainan rematik lan nyeri nemen.

 

Bebas bae dienggo bareng ing media sosial

Maneh, kita pengin takon kanthi becik kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (aja nganti link langsung menyang artikel). Pangerten lan nambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo wong sing lara nemen.

 



saran: 

Opsi A: Enggo bareng langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempelake ing kaca facebook utawa ing grup facebook sing ana gandhengane. Utawa pencet tombol "SHARE" ing ngisor iki kanggo nuduhake postingan luwih adoh ing facebook sampeyan.

 

Tutul iki kanggo nuduhake luwih. Matur nuwun kanggo kabeh wong sing mbantu ningkatake pangerten babagan diagnosis nyeri kronis!

 

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita (klik kene yen pengin)

 

lan uga elinga ninggalake rating bintang yen sampeyan seneng karo artikel kasebut:

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

 



 

sumber:

PubMed

 

NEXT PAGE: - Riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar ndhuwur kanggo pindhah menyang kaca sabanjure.

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi olahraga utawa babagan masalah)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

6 Tandha awal Osteoarthritis

6 Tandha awal Osteoarthritis

Osteoarthritis dikenal minangka osteoarthritis lan digandhengake karo nyandhang sendi lan karusakan sendi. Kanthi nem pratandha kasebut, sampeyan bisa ndeteksi osteoarthritis ing tahap awal - lan kanthi mangkono njupuk langkah sing bener kanggo perawatan, diet lan olahraga.

 

Osteoarthritis minangka kondhisi sendi sing rusak amarga disandhang. Nalika sampeyan tuwa, balung rame sing nyerep ing njero sendhi bisa saya entek lan nyebabake balung bisa mbuwang balung. Geseran kaya kasebut uga bisa nyebabake radang sendi sing gegandhengan. Driji, bangkekan, dhengkul, tungkak lan pinggul minangka wilayah sing paling sering kena pengaruh osteoarthritis.

 

Kita berjuang kanggo wong-wong sing nandhang diagnosa nyeri kronis lan reumatisme luwih akeh kesempatan kanggo perawatan lan penyelidikan. Kaya kita ing kaca FB kita og saluran YouTube kita ing media sosial kanggo melu kita ing perang kanggo urip saben dinten sing apik kanggo ewu wong.

 

Artikel iki bakal ngliwati enem tandha awal osteoarthritis. Ing ngisor artikel sampeyan uga bisa maca komentar saka para pamaca liyane, uga nonton video latihan sing dicocogake karo wong sing duwe osteoarthritis ing pinggul.

 

TIP: Mula, akeh wong sing nggunakake sarung tangan kompresi khusus dicocogake (tautan mbukak ing jendela anyar) kanggo fungsi sing luwih apik ing tangan lan driji. Iki umum banget ditindakake ing antarane rheumatologis lan sing nandhang sindrom trowongan carpal kronis. Bisa uga ana tukang tarik og kaos kaki kompresi khusus dicocogake yen sampeyan diganggu driji sikil sing kaku lan lara - bisa uga hallux valgus (jempol sikil kuwalik).

 



 

1. Sakit

Nyeri Hip - Nyeri ing pinggul

Nyeri ing sendi lan otot sing cedhak bisa dadi tandha osteoarthritis awal. Minangka osteoarthritis berkembang lan mlebu ing osteoarthritis tahap-tahap sabanjure, bisa uga nyuda paningkatan nyeri sendi ing wilayah sing kena pengaruh.

 

Cara paling apik kanggo nyegah panggunaan sendi yaiku nguatake otot stabilitas sing cedhak. Nyegah kasebut utamane babagan nguatake otot sing ngilangi sendi. Contone, nglatih pupu, kursi lan pinggul bisa dadi cara sing apik kanggo ngilangi arteri hip lan lutut (1). Video ing ngisor iki nuduhake conto latihan osteoarthritis hip sing apik.

 

VIDEO: 7 Latihan nglawan Osteoarthritis ing Hip (Klik ing ngisor iki kanggo miwiti video)

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tututi kaca ing FB kanggo saben dina, tips kesehatan lan program latihan sing bisa mbantu kesehatan.

 



 

2. Tekanan relief

nyeri lutut lan cedera lutut

Artritis yaiku rasa ora nyaman sing dirasakake nalika ana wong sing menet utawa ndemek sendi sing kena pengaruh osteoarthritis. Ing tahap orane, osteoartritis bisa uga weruh bengkak lan abang ing sendi sing kena pengaruh.

 

Akeh wong sing nandhang lara nemen sing ngrusak urip saben dinane - pramila kita ajak sampeyan Nuduhake artikel iki ing media sosialAja seneng karo kaca Facebook lan ujar: "Ya kanggo riset luwih lengkap babagan diagnosis nyeri nemen". Kanthi cara iki, bisa nggawe gejala sing ana gandhengane karo diagnosis iki luwih katon lan mesthekake yen luwih akeh wong sing dianggep serius - mula njaluk pitulung sing dibutuhake. Kita uga ngarep-arep supaya tambah akeh perhatian bisa ngasilake dana kanggo riset babagan cara pambiji lan perawatan anyar.

 

Waca uga: - 15 Tandha Wiwitane Rheumatism

ringkesan sendi - rematik

Apa sampeyan kena pengaruh rheumatism?

 



3. Gegawe kaku

Kenceng maneh babagan esuk ing amben

Nyeri sendhi uga nyebabake kaku sendi - yaiku nyuda fungsi lan mobilitas ing wilayah sing kena pengaruh. Mesthi wae, normal banget yen kaku ing sendi nalika turu ing wayah esuk - utawa sawise kerja ing komputer sedina muput - nanging bisa uga dadi tandha awal osteoarthritis.

 

Terapi fisik manual (kayata mobilisasi gabungan lan terapi traksi) wis nyathet khasiat kanggo ningkatake fungsi lan mobilitas sendi pérong ngisor, pelvis lan gulu. Yen sampeyan ngalami kaku ing wayah esuk, disaranake sampeyan urip saben dinane lan sampeyan takon marang awak dhewe: "Apa aku ora bisa obah sedina wae?"

 

Kita kudu eling yen gerakan lan kegiatan sing nyebabake sirkulasi getih menyang otot, tendon lan sendi kaku. Sirkulasi tambah iki, nggawa bahan kanggo nganyarake lan blok bangunan supaya pakaryan pangopènan bisa ditindakake ing sendi lan otot sing kesel.

 

Terapi manual (kayata terapi sendi lan otot), latihan latihan rehabilitasi lan nyegah minangka kunci kanggo nyegah sendi kaku lan otot sing kenceng. Disaranake sampeyan nggunakake personel kesehatan sing sah karo keahlian ing otot lan - telung profesi sing nduweni kualifikasi iki ing Norwegia yaiku kiropraktor, fisioterapis lan terapi manual. Yen sampeyan angel nglatih kanthi cara tradisional - mula kita uga bisa menehi saran pelatihan ing kolam renang banyu panas.

 

Rekomendasi Nganggo Timer kanggo Nyeri Rematik lan Nemen

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan sarung tangan kompresi.

  • Kaset mini (akeh sing lara rematik lan nemen rumangsa luwih gampang olahraga nganggo elastis khusus)
  • Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)
  • Krim Arnica utawa kondisioner panas (akeh wong nglaporake sawetara rasa nyeri yen nggunakake, contone, krim arnica utawa kondisioner)

- Akeh wong nggunakake krim arnica kanggo nyeri amarga sendhi kaku lan otot sing lara. Klik gambar ing ndhuwur kanggo maca luwih lengkap babagan carane arnicakrem bisa mbantu nyuda sawetara rasa lara sampeyan.

 

Waca uga: - Kepiye Mbantu Olahraga ing Kolam Banyu Panas Ing Fibromyalgia

iki carane latihan ing kolam renang panas mbantu karo fibromyalgia 2



4. Ngeklik, Crunching lan Chipping nang sendhi

mlaku lutut

Rawan ing njero sendi kudu tumindak minangka penyerap kejut kanggo mbantu nyuda sendi nalika sampeyan mindhah. Yen balung nom iki rusak, gesekan balung karo balung bisa uga ana ing kasus sing luwih serius, uga sawetara gejala gabungan liyane - kayata ngeklik, ngencengi, lan menehi tombol ing njero sendi.

 

Contone, yen sampeyan ngalami retak lan crunching ing njero sendi lutut nalika sampeyan mlaku, sampeyan bisa dhukungan komprèsi lutut (mbukak ing jendela anyar) minangka alat sing migunani kanggo nyumbang stabilitas lutut nalika nambah sirkulasi getih lokal. Akeh uga miwiti latihan khusus kanggo ngiyatake sendi kanthi cara sing apik lan aman.

 

Waca uga: - Laporan riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar utawa link ing ndhuwur kanggo maca liyane babagan diet sing bener sing disesuaikan karo wong sing duwe fibro.

 



5. Ngurangi gerakan gabungan

Wong sing kena pengaruh osteoarthritis, sanajan ing tahap awal, bisa uga nemokake manawa ora gampang maneh. Kaku lan nyeri sendi bisa mbantu nyuda keluwesan lan mobilitas ing sendi lan otot.

 

Gerakan cacat iki bisa saya tambah amarga osteoarthritis dadi luwih jero ing sendi sing kena pengaruh. Mula penting banget kanggo nglawan pangembangan iki kanthi njupuk langkah-langkah pencegahan kayata latihan latihan adaptif lan langkah-langkah mandhiri - uga perawatan profesional yen dibutuhake.

 

Jahe bisa dianjurake kanggo sapa wae sing nandhang penyakit sendi rematik - lan uga dingerteni manawa oyot iki duwe host kesehatan keuntungan liyane positif. Iki amarga jahe duwe efek anti-inflamasi sing kuat. Akeh wong sing ngalami osteoarthritis ngombe jahe minangka teh - banjur luwih becik nganti 3 kali dina sajrone pembengkakan ing sendi kuwat banget. Sampeyan bisa nemokake sawetara resep sing beda ing link ing ngisor iki.

 

Waca uga: - 8 Manfaat Kesehatan Jahe sing Luar Biasa

Jahe 2

 



 

6. Variasi saben dina lan kaku esuk

Wounds menyang kneecap

Mungkin sampeyan wis weruh manawa sendi sampeyan katon luwih akeh babagan enjing? Iki minangka tandha osteoarthritis sing khas yaiku sendi sing dicritakake kanthi kaku lan nyeri luwih gedhe nalika sampeyan lagi miwiti gerakan kasebut. Rasa esuk ora bisa dirasakake luwih dhisik tinimbang sadurunge bisa dadi tandha awal osteoarthritis.

 

Nanging, nalika osteoarthritis saya tambah elek lan saya lara, wektu nyeri bakal dadi tambah suwe lan saya asring. Contone, bisa uga ana kedadeyan sing mung jogging nyebabake rasa sakit sadurunge, nanging saiki bisa mlaku kanthi tliti sing luwih cilik. Tandha liyane yen osteoarthritis dikembangake lan sampeyan kudu njupuk langkah pencegahan kanggo alon utawa mandheg mandheg.

 

Waca uga: - 8 Pangobatan Inflamasi Alami Ngatasi Rheumatism

8 langkah anti-inflamasi nglawan rheumatism



Informasi liyane? Gabung ing grup iki!

Gabung ing klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta»(Klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan riset lan nulis media babagan gangguan rheumatic lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

 

VIDEO: Olahraga kanggo Rheumatists lan sing kena Fibromyalgia

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tindakake kaca ing FB kanggo tips kesehatan lan program olahraga saben dina.

 

Kita ngarep-arep banget manawa artikel iki bisa mbantu sampeyan nglawan kelainan rematik lan nyeri nemen.

 

Bebas bae dienggo bareng ing media sosial

Maneh, kita pengin takon kanthi becik kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (aja nganti link langsung menyang artikel). Pangerten lan nambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo wong sing lara nemen.

 



saran: 

Opsi A: Enggo bareng langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempelake ing kaca facebook utawa ing grup facebook sing ana gandhengane. Utawa pencet tombol "SHARE" ing ngisor iki kanggo nuduhake postingan luwih adoh ing facebook sampeyan.

 

Tutul iki kanggo nuduhake luwih. Matur nuwun kanggo kabeh wong sing mbantu ningkatake pangerten babagan diagnosis nyeri kronis!

 

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita (klik kene yen pengin)

 

lan uga elinga ninggalake rating bintang yen sampeyan seneng karo artikel kasebut:

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

 



 

sumber:

PubMed

 

NEXT PAGE: - Riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar ndhuwur kanggo pindhah menyang kaca sabanjure.

 

Disaranake bantuan kanggo diagnosis iki

komprèsi Noise (umpamane, kaos kaki kompresi sing kontribusi tambah getih kanggo otot sing perih)

Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)