5 latihan yoga kanggo nyeri pundhak

Adho Mukha Svanasana

5 latihan yoga kanggo nyeri pundhak


Apa sampeyan lara saka pundhak? Ing ngisor iki ana 5 Latihan Yoga sing Bisa Mbantu Nggawe Gerak Bahu lan Ngurangi Nyeri Bahu. Bebas bae dienggo bareng karo wong sing lara pundhak.

 

Latihan yoga lan yoga bisa migunani nalika ngaso otot lan otot sing kenceng. Umume kita lungguh akeh ing urip saben dinane lan nyebabake otot-otot ing punggung, pinggul, punggung lan kursi dadi sithik banget. Reguler reguler bisa dadi langkah sing apik kanggo ngatasi otot sing kaku lan sendi kaku. Disaranake supaya latihan kasebut rampung bareng kekuatan iki kanggo gulu og pundak kanggo kekuwatan maksimal.

 

 

1. Utthita Trikonasana

Utthita Trikonasana

Posisi yoga iki mbukak posisi pundhak, ndawakake otot lan ngaktifake pundhak lan gulu kanthi cara sing apik. Iki minangka latihan sing cukup maju sing mbutuhake latihan sadurunge rampung kanthi optimal. Tahan posisi kasebut nganti 30 detik banjur baleni ing sisih liyane. 2-3 set.

 

2. Uttana Shishosana (Posisi yoga kanggo spine utomo)

Posisi kodhok - yoga

Posisi yoga sing mbentang kabeh bunder saka sisih ngisor nganti transisi menyang gulu - otot sing kita kabeh ngerti bisa angel banget kanthi cara sing apik. Babagan lan menehi luwih fleksibel kanggo sisih ngisor lan ndhuwur. Ngadeg ing dhengkul lan awak sampeyan rontog nganggo tangan sing diulur kaya sing ditampilake ing gambar - priksa manawa sampeyan nindakake kanthi gerakan sing tenang lan tenang. Temokake posisi sing gampang digawe dawa lan tahan nganti 30 detik sadurunge mbaleni luwih saka 3-4 set.

 

3. Urdhvamukhasvanasana (Posisi asu Scouting)

Urdhvamukhasvanasana

Posisi yoga iki mbukak dodo, nyedhiyakake otot weteng lan ngaktifake punggung kanthi cara sing apik. Miwiti kanthi ngapusi ing lantai kanthi telapak tangan ing lantai kira-kira ing tengah iga. Banjur tarik sikil sampeyan lan pencet sisih ndhuwur sikil sampeyan dipencet ing lantai - sekaligus nggunakake kekuwatan saka punggung, dudu tangane, kanggo ngangkat dodo saka lantai - sampeyan kudu ngrasakake yen jengkar rada ing sisih mburi - priksa manawa sampeyan ora kakehan njupuk . Sikil terus sikil terus lan tahan suwene 5 nganti 10 napas jero. Baleni kaping pirang-pirang sing sampeyan pikirake prelu.

 

4. Ardha Matsyendrasana (Olahraga Rotasi)

Olahraga Ardha Back Yoga

Posisi yoga sing lungguh iki nyedhiyakake fleksibilitas lan gerakan tulang belakang lan otot punggung - uga umume disaranake kanggo kabeh punggung. Iki bisa dadi latihan sing nuntut, mula aja nyoba yen sampeyan ora kepenak karo latihan liyane ing artikel kasebut. Ambegan ambegan kanthi jero lan kanthi tenang muter ing sisih - aja brengos, nanging luwih maju kanthi tenang. Tahan posisi ambegan jero 7-8 banjur baleni ing sisih liyane.

 

5. Adho Mukha Svanasana (Posisi asu mudhun)

Adho Mukha Svanasana

Ngadeg kanthi papat, banjur angkat kursi alon-alon ing plafon - nganti tekan posisi sing digambarake. Tahan posisi udakara 30-60 detik (utawa anggere sampeyan bisa) banjur alon-alon mudhun maneh menyang lemah. Olahraga kasebut ngaktifake struktur lan otot sing bener ing pundhak kanthi cara sing apik. Baleni luwih saka 4-5 set.

 

Iki minangka latihan yoga sing apik, sing luwih becik dilakoni saben dinane kanggo efek maksimal - nanging kita ngerti yen dina kerja sing rame ora mesthi ngidini, mula kita uga nampa malah yen sampeyan wis rampung saben dina.

 

Sepira sampeyan kudu nindakake latihan?

Kabeh gumantung karo sampeyan. Temokake apa sing cocog kanggo sampeyan ing wiwitan lan bangun kanthi alon-alon nanging kudu maju. Elinga manawa olahraga bisa nyebabake lelembut ing wiwitan, amarga sampeyan mbaka sethithik ngrusak wilayah sing rusak (jaringan rusak lan jaringan parut) lan ngganti jaringan lunak sing sehat lan fungsional. Iki bisa dadi proses sing mbuwang-mbuwang wektu nanging bisa ngasilake banget. Yen sampeyan duwe diagnosis, kita takon sampeyan menyang klinis apa latihan kasebut bisa migunani - bisa uga nyoba kanthi tliti. Yen ora, disaranake sampeyan supaya bisa mlaku-mlaku lan hiking ing wilayah sing angel yen bisa. Kita uga ngajak sampeyan mriksa kekiyatan kekuatan iki kanggo pinggul.

 

Bebas bae kanggo nuduhake latihan kasebut karo kolega, kanca lan kenalan. Yen sampeyan pengin latihan sing dikirim minangka dokumen kanthi repetisi lan liya-liyane, kita takon sampeyan seneng lan sesambungan liwat kaca Facebook kene. Yen sampeyan duwe pitakon, cobi wae hubungi kita utawa komentar langsung ing salah sawijining artikel sing relevan kanggo masalah sampeyan.

 

NEXT PAGE: - Nyeri pundhak? Sampeyan kudu ngerti iki!

Takon marang - pancen gratis!

Apa sing bisa aku lakoni nalika nglarani rasa sakit otot, saraf lan sendi?

1. Olahraga umum, olahraga khusus, regangan lan kegiatan dianjurake, nanging tetep dadi watesan rasa nyeri. Rong mlaku ing dina 20-40 menit, bisa migunani kanggo awak lan otot sing lara.

2. Bal pemicu / bal pijet sarujuk banget - mula ana macem-macem ukuran supaya sampeyan bisa kanthi becik sanajan kabeh bagean awak. Ora ana pitulungan sing luwih becik tinimbang iki! Disaranake ing ngisor iki (klik gambar ing ngisor iki) - minangka pesawat lengkap 5 titik pemicu / bal urut kanthi macem-macem ukuran:

bal titik pemicu

3. Lowongan Kerja: Latihan khusus kanthi trik latihan saka macem-macem mungsuh (kayata pesawat lengkap iki 6 knintangan perlawanan sing beda) bisa mbantu sampeyan nglatih kekuatan lan fungsi. Latihan rajutan asring kalebu latihan sing luwih spesifik, sing bisa nyebabake pencegahan cedera lan pengurangan rasa sakit sing luwih efektif.

4. Nyeri Pain - Nglametake: Biofreeze minangka produk alami sing bisa ngilangi rasa lara kanthi ngombe wilayah kasebut kanthi alon-alon. Kelangan disaranake utamane nalika lara abot banget. Yen wis tenang banjur perawatan panas disaranake - mula disaranake digawe panas lan dadi panas.

5. Nyeri Pain - Pemanasan: Anget otot sing kenceng bisa nambah sirkulasi getih lan nyuda rasa nyeri. Disaranake ing ngisor iki nggunakake gasket panas / kadhemen (klik ing kene kanggo maca liyane) - sing bisa digunakake kanggo adhem (bisa dibekukan) lan kanggo dadi panas (bisa digawe panas ing gelombang mikro).

6. Nyegah lan marasake awakmu: Kompresi swara kaya ngene kaya kiye bisa nambah sirkulasi getih menyang wilayah sing kena pengaruh lan kanthi cepet nyegerake otot lan tendon sing rusak utawa rusak.

 

Produk sing disaranake kanggo nyuda rasa sakit

Biofreeze semprotan-118Ml-300x300

Biofreeze (Kadhem / kroterapi)

tuku saiki

ALSO TRY: - 5 Olahraga sing Apik Nganggo Pundhak Ala

Nyepet-nyengket push

 

Sengsarane i bali og gulu? Disaranake kabeh wong sing nyeri punggung nyoba nyoba latihan sing dituju ing pinggul uga dhengkul.

SAIKI LAMPIRAN ING JAWA: - 5 Latihan sing Apik Ngalangi Sciatica

Mbalikke bendungan mundur

 

BACA BASA: - 6 Olahraga Kekuwatan Efektif Kanggo Dhengkul Sore

6 Olahraga Kekuwatan Kanggo Nyuda Kukul

 


Apa sampeyan ngerti: - Perawatan kadhemen bisa menehi rasa nyeri kanggo sendi lan otot? Antarane liyane iku, Biofreeze (sampeyan bisa pesen ing kene), sing umume kalebu produk alami, minangka produk populer. Hubungi kita dina iki liwat kaca Facebook yen sampeyan butuh rekomendasi liyane sing dirancang kanggo sampeyan.

perawatan Cold

ARTIKEL POPULAR: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihake fungsi memori lengkap!

Penyakit Alzheimer

BACA BASA: - Gelas bir utawa anggur kanggo balung sing kuwat? Ya mangga!

Bir - Foto Foto

 

- Apa sampeyan pengin informasi luwih lengkap utawa duwe pitakon? Takon profesional perawatan kesehatan sing pas langsung Facebook Page.

 

VONDT.net - Mangga ngajak kanca seneng situs iki:

Kita siji layanan free ing ngendi Ola lan Kari Nordmann bisa njaluk wangsulan pitakon liwat layanan pitakon gratis babagan masalah kesehatan muskuloskeletal - rampung anonim yen pengin.

 

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam. Sampeyan milih apa sampeyan pengin jawaban saka kiropraktor, kiropraktor kewan, ahli fisioterapi, ahli terapi fisik kanthi pendidikan terus ing terapi, dokter utawa perawat. Kita uga bisa mbantu sampeyan ngandhani apa latihan sing cocog karo masalah sampeyan, bantu sampeyan nemokake terapi sing disaranake, napsirake jawaban MRI lan masalah sing padha. Hubungi kita dina iki kanggo nelpon sing ramah)

 

Gambar: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos lan ngirim sumbangan / gambar pamaca.

3 latihan napas jero kanggo stres

AMBEGAN

3 Latihan Nafas jero kanggo Stress


Apa sampeyan repot karo stres lan kuatir? Mangkene 3 latihan napas jero sing bisa mbantu nyuda stres, kuatir lan depresi. Bebas bae dienggo bareng karo wong sing butuh bantuan supaya stres.

 

Pernapasan minangka fungsi mung otomatis, utawa otonom, sing bisa ngatasi lan ngontrol awake dhewe. Wong-wong sing wis ngalami kuatir lan stres dhuwur ngerti manawa asring, nyedhot kanthi cepet bisa nambah kondhisi sing ana lan bisa nyebabake serangan kuatir dadi luwih parah. Kanthi sinau kanggo ngontrol napas, sampeyan bisa ngontrol nalika ngrasakake stres utawa kuatir wiwit njupuk - mula kanthi aktif nyuda tingkat stres ing awak. Teknik napas sing apik uga penting kanggo nyuda nyeri dada og gulu. Yoga uga bisa dadi alternatif sing apik kanggo ngatasi stres.

 

- 3 teknik napas dhasar

Ing artikel iki, kita wis mbahas 3 teknik napas paling utama - teknik sing dikembangake dening Dr Richard Brown lan Patricia Gerbarg ing bukune «Penyembuhan napas»(Klik ing kene utawa gambar ing ngisor iki kanggo maca luwih lengkap babagan buku kasebut)

 

1. «5-teknik»

Prinsip utama teknik ambegan jero dhasar sing pertama yaiku ambegan metu lan metu kaping 5 ing sak menit. Cara kanggo nggayuh iki yaiku narik napas kanthi jero lan dietung nganti 5, sadurunge sampeyan napas kanthi napas lan maneh dietung nganti 5. Panulis nulis manawa iki efek sing optimal tumrap variasi detak jantung sajrone disetel menyang frekuensi sing luwih dhuwur mula luwih siyap nglawan reaksi stres.

Nafas jero

 

2. Respirasi napas

Teknik kapindho sing diandharake yaiku napas nglawan resistensi. Iki bakal nggawe awak santai lan mlebu ing kahanan sing luwih santai. Teknik napas ditindakake kanthi nyedhot jero banjur ambegan liwat cangkeme sing meh ditutup - supaya lambe ora duwe jarak sing gedhe banget lan sampeyan kudu 'nyurung' hawa menyang resistensi. Cara paling gampang kanggo nindakake 'ambegan resistensi' yaiku nyedhot liwat tutuk lan banjur metu liwat irung.

 

3. Pola napas obah

Ing teknik napas kaping telu, interaksi antarane otak lan napas duwe peran utama - ing kene sampeyan kudu mbayangake manawa sampeyan ambegan menyang area tartamtu ing awak. Contone. nalika nyedhot kanthi jero, sampeyan kudu mikir yen napas ditarik menyang pundhak kiwa utawa sisih tengen punggung ngisor.

Yoga - Posisi asu pramuka

Iki minangka latihan sing kudu ditindakake luwih becik lan ditindakake saben dinane kanggo efek maksimal. Elinga ambegan bisa dadi tantangan, dadi kudu sabar dhewe.

 

Tip: roller busa kanggo gerakan dada maneh

Rol busa bisa dadi alat sing migunani lan migunani kanggo mobilisasi sendi lan otot ing tulang punggung. Tip sing apik kanggo sampeyan sing kudu "larut ing antarane glathi pundhak". Kanggo efek maksimal disaranake roller umpluk iki (klik ing kene - mbukak ing jendela anyar) saka Epitomy.

Sepira sampeyan kudu nindakake latihan?

Kabeh gumantung karo sampeyan. Temokake apa sing cocog kanggo sampeyan ing wiwitan lan bangun kanthi alon-alon nanging kudu maju. Iki bisa dadi proses sing mbuwang-mbuwang wektu nanging bisa ngasilake banget. Yen sampeyan duwe diagnosis, kita takon sampeyan menyang klinis apa latihan kasebut bisa migunani - bisa uga nyoba kanthi tliti. Yen ora, disaranake sampeyan supaya bisa mlaku-mlaku lan hiking ing wilayah sing angel yen bisa.

 

Bebas bae kanggo nuduhake latihan kasebut karo kolega, kanca lan kenalan. Yen sampeyan pengin latihan sing dikirim minangka dokumen kanthi repetisi lan liya-liyane, kita takon sampeyan seneng lan sesambungan liwat kaca Facebook kene. Yen sampeyan duwe pitakon, cobi wae hubungi kita utawa komentar langsung ing salah sawijining artikel sing relevan kanggo masalah sampeyan.

 

 

Coba uga: - 8 Nasihat Alami lan Cara Ngatasi Pusing

Penyakit Crystal - pusing

Waca uga: - Nyuda punggung? Sampeyan kudu ngerti iki!

Takon marang - pancen gratis!

 

Sengsarane i bali og gulu? Disaranake kabeh wong sing nyeri punggung nyoba nyoba latihan sing dituju ing pinggul uga dhengkul.

Coba latihan iki uga: - 5 Latihan sing Apik Ngalangi Sciatica

Mbalikke bendungan mundur

 

Waca uga: - 6 Olahraga Kekuwatan Efektif Kanggo Dhengkul Sore

6 Olahraga Kekuwatan Kanggo Nyuda Kukul

 


Apa sampeyan ngerti: - Perawatan kadhemen bisa menehi rasa nyeri kanggo sendi lan otot? Antarane liyane iku, Biofreeze (sampeyan bisa pesen ing kene), sing umume kalebu produk alami, minangka produk populer. Hubungi kita dina iki liwat kaca Facebook yen sampeyan butuh rekomendasi liyane sing dirancang kanggo sampeyan.

perawatan Cold

Artikel populer: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihake fungsi memori lengkap!

Penyakit Alzheimer

 

 

- Apa sampeyan pengin informasi luwih lengkap utawa duwe pitakon? Takon profesional perawatan kesehatan sing pas langsung Facebook Page.

 

VONDT.net - Mangga ngajak kanca seneng situs iki:

Kita siji layanan free ing ngendi Ola lan Kari Nordmann bisa njaluk wangsulan pitakon liwat layanan pitakon gratis babagan masalah kesehatan muskuloskeletal - rampung anonim yen pengin.

 

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam. Sampeyan milih apa sampeyan pengin jawaban saka kiropraktor, kiropraktor kewan, ahli fisioterapi, ahli terapi fisik kanthi pendidikan terus ing terapi, dokter utawa perawat. Kita uga bisa mbantu sampeyan ngandhani apa latihan sing cocog karo masalah sampeyan, bantu sampeyan nemokake terapi sing disaranake, napsirake jawaban MRI lan masalah sing padha. Hubungi kita dina iki kanggo nelpon sing ramah)

 

Gambar: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos lan ngirim sumbangan / gambar pamaca.