5 latihan yoga kanggo kaku mburi

olahraga yoga adho-rai-svanasana

5 latihan yoga kanggo kaku mburi


Apa sampeyan repot karo punggung? Mangkene 5 Latihan Yoga sing bisa mbantu nambah gerakan mundur lan nyuda kaku mburi. Bebas bae dienggo bareng karo wong sing duwe nyeri punggung.

 

Latihan yoga lan yoga bisa migunani nalika ngaso otot lan otot sing kenceng. Umume kita lungguh akeh ing urip saben dinane lan nyebabake otot-otot ing punggung, pinggul, punggung lan kursi dadi sithik banget. Reguler reguler bisa dadi langkah sing apik kanggo ngatasi otot sing kaku lan sendi kaku. Disaranake supaya latihan kasebut rampung bareng latihan kasebut kanggo pinggul og mburi kanggo kekuwatan maksimal.

 

1. Marjariasana Bitilasana (Olahraga unta Kucing)

Olahraga unta

Olahraga unta kucing minangka latihan gerakan sing apik lan apik sing menehi gerakan luwih akeh menyang tulang punggung. Bentang kasebut lan luwih fleksibilitas ing mburi, dada lan gulu. Latihan sing hebat banget kanggo wong-wong sing kudu ngeculake kaku ing gulu lan mburi. Miwiti ngadeg kabeh papat, banjur pucet alon-alon menyang lantai sadurunge alon-alon, nanging kanthi alon-alon mundhak sampeyan menyang langit-langit. Baleni olahraga kanggo repes 8-10 liwat 3-4 set.

 

2. Uttana Shishosana (Posisi yoga kanggo spine utomo)

Posisi kodhok - yoga

Posisi yoga sing mbentang kabeh bunder saka sisih ngisor nganti transisi menyang gulu - otot sing kita kabeh ngerti bisa angel banget kanthi cara sing apik. Babagan lan menehi luwih fleksibel kanggo sisih ngisor lan ndhuwur. Ngadeg ing dhengkul lan awak sampeyan rontog nganggo tangan sing diulur kaya sing ditampilake ing gambar - priksa manawa sampeyan nindakake kanthi gerakan sing tenang lan tenang. Temokake posisi sing gampang digawe dawa lan tahan nganti 30 detik sadurunge mbaleni luwih saka 3-4 set.

 

3. Urdhvamukhasvanasana (Posisi asu Scouting)


posisi asu pramuka

Posisi yoga iki mbukak dodo, nyedhiyakake otot weteng lan ngaktifake punggung kanthi cara sing apik. Miwiti kanthi ngapusi ing lantai kanthi telapak tangan ing lantai kira-kira ing tengah iga. Banjur tarik sikil sampeyan lan pencet sisih ndhuwur sikil sampeyan dipencet ing lantai - sekaligus nggunakake kekuwatan saka punggung, dudu tangane, kanggo ngangkat dodo saka lantai - sampeyan kudu ngrasakake yen jengkar rada ing sisih mburi - priksa manawa sampeyan ora kakehan njupuk . Sikil terus sikil terus lan tahan suwene 5 nganti 10 napas jero. Baleni kaping pirang-pirang sing sampeyan pikirake prelu.

 

4. Ardha Matsyendrasana (Olahraga Rotasi)

Olahraga Ardha Back Yoga

Posisi yoga sing lungguh iki nyedhiyakake fleksibilitas lan gerakan tulang belakang lan otot punggung - uga umume disaranake kanggo kabeh punggung. Iki bisa dadi latihan sing nuntut, mula aja nyoba yen sampeyan ora kepenak karo latihan liyane ing artikel kasebut. Ambegan ambegan kanthi jero lan kanthi tenang muter ing sisih - aja brengos, nanging luwih maju kanthi tenang. Tahan posisi ambegan jero 7-8 banjur baleni ing sisih liyane.

 

5. Adho Mukha Svanasana (Posisi asu mudhun)

olahraga yoga adho-rai-svanasana

Ngadeg kanthi papat, banjur angkat kursi alon-alon ing plafon - nganti tekan posisi sing digambarake. Tahan posisi udakara 30-60 detik (utawa anggere sampeyan bisa) banjur alon-alon mudhun maneh menyang lemah. Olahraga kasebut ngaktifake struktur lan otot sing bener ing pundhak kanthi cara sing apik. Baleni luwih saka 4-5 set.

 

Iki minangka latihan yoga sing apik, sing luwih becik dilakoni saben dinane kanggo efek maksimal - nanging kita ngerti yen dina kerja sing rame ora mesthi ngidini, mula kita uga nampa malah yen sampeyan wis rampung saben dina.

 

Sepira sampeyan kudu nindakake latihan?

Kabeh gumantung karo sampeyan. Temokake apa sing cocog kanggo sampeyan ing wiwitan lan bangun kanthi alon-alon nanging kudu maju. Elinga manawa olahraga bisa nyebabake lelembut ing wiwitan, amarga sampeyan mbaka sethithik ngrusak wilayah sing rusak (jaringan rusak lan jaringan parut) lan ngganti jaringan lunak sing sehat lan fungsional. Iki bisa dadi proses sing mbuwang-mbuwang wektu nanging bisa ngasilake banget. Yen sampeyan duwe diagnosis, kita takon sampeyan menyang klinis apa latihan kasebut bisa migunani - bisa uga nyoba kanthi tliti. Yen ora, disaranake sampeyan supaya bisa mlaku-mlaku lan hiking ing wilayah sing angel yen bisa. Kita uga ngajak sampeyan mriksa kekiyatan kekuatan iki kanggo pinggul.

 

Bebas bae kanggo nuduhake latihan kasebut karo kolega, kanca lan kenalan. Yen sampeyan pengin latihan sing dikirim minangka dokumen kanthi repetisi lan liya-liyane, kita takon sampeyan seneng lan sesambungan liwat kaca Facebook kene. Yen sampeyan duwe pitakon, cobi wae hubungi kita utawa komentar langsung ing salah sawijining artikel sing relevan kanggo masalah sampeyan.

 

NEXT PAGE: - Sakit punggung? Sampeyan kudu ngerti iki!

Takon marang - pancen gratis!

ALSO TRY: - 5 Olahraga sing Apik Nganggo Pundhak Ala

Nyepet-nyengket push

 

Sengsarane i bali og gulu? Disaranake kabeh wong sing nyeri punggung nyoba nyoba latihan sing dituju ing pinggul uga dhengkul.

SAIKI LAMPIRAN ING JAWA: - 5 Latihan sing Apik Ngalangi Sciatica

Mbalikke bendungan mundur

 

Apa sing bisa aku lakoni kanggo nyeri otot lan sendi?

1. Olahraga umum, olahraga khusus, regangan lan kegiatan dianjurake, nanging tetep dadi watesan rasa nyeri. Rong mlaku ing dina 20-40 menit, bisa migunani kanggo awak lan otot sing lara.

2. Bal pemicu / bal pijet sarujuk banget - mula ana macem-macem ukuran supaya sampeyan bisa kanthi becik sanajan kabeh bagean awak. Ora ana pitulungan sing luwih becik tinimbang iki! Disaranake ing ngisor iki (klik gambar ing ngisor iki) - minangka pesawat lengkap 5 titik pemicu / bal urut kanthi macem-macem ukuran:

bal titik pemicu

3. Lowongan Kerja: Latihan khusus kanthi trik latihan saka macem-macem mungsuh (kayata pesawat lengkap iki 6 knintangan perlawanan sing beda) bisa mbantu sampeyan nglatih kekuatan lan fungsi. Latihan rajutan asring kalebu latihan sing luwih spesifik, sing bisa nyebabake pencegahan cedera lan pengurangan rasa sakit sing luwih efektif.

4. Nyeri Pain - Nglametake: Biofreeze minangka produk alami sing bisa ngilangi rasa lara kanthi ngombe wilayah kasebut kanthi alon-alon. Kelangan disaranake utamane nalika lara abot banget. Yen wis tenang banjur perawatan panas disaranake - mula disaranake digawe panas lan dadi panas.

5. Nyeri Pain - Pemanasan: Anget otot sing kenceng bisa nambah sirkulasi getih lan nyuda rasa nyeri. Disaranake ing ngisor iki nggunakake gasket panas / kadhemen (klik ing kene kanggo maca liyane) - sing bisa digunakake kanggo adhem (bisa dibekukan) lan kanggo dadi panas (bisa digawe panas ing gelombang mikro).

 

Produk sing disaranake kanggo ngilangi rasa nyeri kanggo otot lan nyeri sendi

Biofreeze semprotan-118Ml-300x300

Biofreeze (Kadhem / kroterapi)

tuku saiki

 

BACA BASA: - 6 Olahraga Kekuwatan Efektif Kanggo Dhengkul Sore

6 Olahraga Kekuwatan Kanggo Nyuda Kukul

 

Apa sampeyan ngerti: - Perawatan kadhemen bisa menehi rasa nyeri kanggo sendi lan otot? Antarane liyane iku, Biofreeze (sampeyan bisa pesen ing kene), sing umume kalebu produk alami, minangka produk populer. Hubungi kita dina iki liwat kaca Facebook yen sampeyan butuh rekomendasi liyane sing dirancang kanggo sampeyan.

perawatan Cold

ARTIKEL POPULAR: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihake fungsi memori lengkap!

Penyakit Alzheimer

BACA BASA: - Gelas bir utawa anggur kanggo balung sing kuwat? Ya mangga!

Bir - Foto Foto

 

- Apa sampeyan pengin informasi luwih lengkap utawa duwe pitakon? Takon profesional perawatan kesehatan sing pas langsung Facebook Page.

 

VONDT.net - Mangga ngajak kanca seneng situs iki:

Kita siji layanan free ing ngendi Ola lan Kari Nordmann bisa njaluk wangsulan pitakon liwat layanan pitakon gratis babagan masalah kesehatan muskuloskeletal - rampung anonim yen pengin.

 

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam. Sampeyan milih apa sampeyan pengin jawaban saka kiropraktor, kiropraktor kewan, ahli fisioterapi, ahli terapi fisik kanthi pendidikan terus ing terapi, dokter utawa perawat. Kita uga bisa mbantu sampeyan ngandhani apa latihan sing cocog karo masalah sampeyan, bantu sampeyan nemokake terapi sing disaranake, napsirake jawaban MRI lan masalah sing padha. Hubungi kita dina iki kanggo nelpon sing ramah)

 

Gambar: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos lan ngirim sumbangan / gambar pamaca.

4 Olahraga nglawan Plattfot (Pes planus)

Planus Pes

4 Olahraga nglawan Plattfot (Pes planus)

Apa sampeyan keganggu karo lengkungan sing rata lan otot sikil sing lemah? Mangkene 4 latihan sing apik sing bisa ngiyatake lengkungan, otot sikil lan mbantu nglawan sikil sing rata. Sampeyan bisa maca liyane babagan sikil sing rata, uga dikenal kanthi istilah medis kayata planus pes kene - kanggo entuk pangerten sing luwih apik babagan kondhisi kasebut.

 

Gulung ing ngisor iki kanggo nonton rong video pelatihan sing hebat sing bisa mbantu ngiyatake lengkungan sampeyan lan njaga sikil sampeyan mlaku.

 



VIDEO: 6 Olahraga nglawan Plantar Fascitt lan Sakit Kaki

Sing duwe lengkungan rata lan sikil warata luwih cenderung kanggo fascitis plantar - yaiku cedera tendon ing piring tendon ing sangisore sikilmu. Enem latihan kasebut bisa ngiyatake lengkungan, nambah sirkulasi getih lokal lan ngeculake ketegangan otot ing tlapak sikil.

Melu kulawarga lan lengganan ing saluran YouTube kita kanggo tips olahraga gratis, program olahraga lan pengetahuan kesehatan. Welcome!

VIDEO: 10 Olahraga Kekuwatan Kanggo Lengan Hut lan Flat

Akeh wong sing kaget nalika ngobrol babagan hubungan antarane kekuatan pinggul lan sikil rata. Iki amarga pinggul lan lengkungan sikil minangka salah sawijining pemain paling gedhe nalika ngatasi beban kejut nalika sampeyan mlebu ing lemah. Kanthi lengkungan sikil sing luwih rata, panjaluk sing luwih dhuwur diwenehake ing pinggul - mula kudu luwih kuat kanggo nahan beban.

 

Sepuluh latihan kekuatan iki bisa mbantu sampeyan kuwat nalika pinggul nalika ngeculake lengkungan sampeyan.

Sampeyan seneng video kasebut? Yen sampeyan njupuk kauntungan saka iku, kita bakal ngormati sampeyan sing langganan saluran YouTube lan menehi jempol ing media sosial. Tegese akeh kanggo kita. Agung!

 

Suwe-suwe, tanpa latihan sing tepat, lan beban statis ing sikil, otot cilik ing sikil bakal dadi luwih lemah. Amarga kita ora maneh mumbul-mubeng kaya nalika isih bocah, sikil kita kelangan kekuwatan bledosan sing biyen. Mula, ing artikel iki kita wis fokus ing latihan sing ngiyatake lengkungan sikil lan bisa nyuda penyakit lan gejala sikil rata.

 

1. «Jempol jempol nganggo andhuk»

Olahraga sing apik banget sing nguatake agul-agul sikil lan otot sikil kanthi efektif.

Paku sikil nganggo andhuk

  • Lungguh ing kursi lan pasang andhuk cilik ing lantai ing ngarepe sampeyan
  • Selehake bal bal ngarep ing ndhuwur wiwitan andhuk sing paling cedhak karo sampeyan
  • Dherekake driji sikil lan tangan andhuk nganggo driji sikil, nalika sampeyan ditarik - supaya curls ing sikilmu
  • Tahan andhuk kanggo 1 detik sadurunge ngeculake
  • Pedhot banjur baleni - nganti tekan andhuk liyane
  • Utawa, sampeyan bisa nindakake 10 repetisi liwat 3 set - luwih becik saben dina kanggo efek paling apik.

 

2. Angkat jempol lan tumit

Angkat driji sikil lan adik cilik sing umume dikenal, tumit sikil, loro minangka latihan penting kanggo otot lan sikil. Latihan bisa ditindakake ing lemah utawa ing tangga.

Angkat driji sikil lan tumit

Posisi A: Miwiti sikil kanthi posisi netral lan angkat driji sikil - nalika mudhun menyang bal-balan.

Posisi B: Miwiti titik sing padha. Banjur angkatake sikil sampeyan tumit - ing kene bisa uga cocog kanggo mandheg ing tembok.

- Nindakake 10 repetisi ing loro olahraga ing ndhuwur 3 set.



 

3. Ngencengi tendon Achilles lan otot sikil

Miturut panaliten, tendon Achilles sing ketat bisa dadi penyebab aret rata. Mula, disaranake sampeyan nggegirake mburi pedhet lan Achilles saben dina - ing endi sampeyan nahan babagan 30-60 detik lan baleni maneh 3 set. Ilustrasi ing ngisor iki minangka cara sing apik kanggo nggegirake mburi sikil.

Seneng mburi sikil

 

4. Olahraga Sikile Balet

Penari balet gumantung karo otot sikil sing apik banget lan apik. Mula, ana fokus ing antarane praktisi kasebut kanggo nguatake agul-agul sikil lan lengkungan.

Posisi lenggah

  • Lungguh ing lantai nganggo sikil lan sikil metu ing ngarep sampeyan
  • Selehake tungkak terus lan tahan nganti telung nganti limang detik
  • Bali menyang posisi wiwitan
  • Banjur coba mung bengkok driji sikil lan tahan posisi sajrone telung nganti limang detik

- Baleni olahraga 10 kali.

 

Sikil rata nyebabake gagal agul-agul ing sikil

Kanggo menehi ganti rugi kanggo mbukak kesalahan iki, kita uga menehi saran supaya sampeyan nggunakake kaos kaki kompresi supaya luwih cepet pulih:

 

PRODUK NGENTOT / PENDIRIKAN: - kaos kaki kompresi

Kaos kaki kompresi iki dirancang khusus kanggo menehi tekanan kanggo poin masalah sikil sing bener. Kaos kaki kompresi bisa nyumbang kanggo tambah getih lan penyembuhan ing wong sing kena pengaruh karo fungsi suda ing sikil.

tuku saiki

 

Bebas bebas nuduhake artikel iki karo kolega, kanca lan kenalan. Yen sampeyan pengin artikel, latihan utawa sapanunggalane dikirim menyang dokumen kanthi ulangan lan sapanunggalane, kita takon seneng lan sesambungan liwat kaca Facebook kene. Yen sampeyan duwe pitakon, mung komentar langsung ing artikel utawa hubungi kita (sakabehe gratis) - kita bakal nindakake sing paling apik kanggo mbantu sampeyan.




NEXT PAGE: - Sakit sikil? Sampeyan kudu ngerti iki!

Dhokter ngomong karo pasien

Waca uga: - 4 Latihan nglawan Plantar Fasciitis

Nyuda ing tumit

 

Apa sing bisa aku lakoni kanggo nyeri otot lan sendi?

1. Olahraga umum, olahraga khusus, regangan lan kegiatan dianjurake, nanging tetep dadi watesan rasa nyeri. Rong mlaku ing dina 20-40 menit, bisa migunani kanggo awak lan otot sing lara.

2. Bal pemicu / bal pijet sarujuk banget - mula ana macem-macem ukuran supaya sampeyan bisa kanthi becik sanajan kabeh bagean awak. Ora ana pitulungan sing luwih becik tinimbang iki! Disaranake ing ngisor iki (klik gambar ing ngisor iki) - minangka pesawat lengkap 5 titik pemicu / bal urut kanthi macem-macem ukuran:

bal titik pemicu

3. Lowongan Kerja: Latihan khusus kanthi trik latihan saka macem-macem mungsuh (kayata pesawat lengkap iki 6 knintangan perlawanan sing beda) bisa mbantu sampeyan nglatih kekuatan lan fungsi. Latihan rajutan asring kalebu latihan sing luwih spesifik, sing bisa nyebabake pencegahan cedera lan pengurangan rasa sakit sing luwih efektif.

4. Nyeri Pain - Nglametake: Biofreeze minangka produk alami sing bisa ngilangi rasa lara kanthi ngombe wilayah kasebut kanthi alon-alon. Kelangan disaranake utamane nalika lara abot banget. Yen wis tenang banjur perawatan panas disaranake - mula disaranake digawe panas lan dadi panas.

5. Nyeri Pain - Pemanasan: Anget otot sing kenceng bisa nambah sirkulasi getih lan nyuda rasa nyeri. Disaranake ing ngisor iki nggunakake gasket panas / kadhemen (klik ing kene kanggo maca liyane) - sing bisa digunakake kanggo adhem (bisa dibekukan) lan kanggo dadi panas (bisa digawe panas ing gelombang mikro).

 

Produk sing disaranake kanggo ngilangi rasa nyeri kanggo otot lan nyeri sendi

Biofreeze semprotan-118Ml-300x300

Biofreeze (Kadhem / kroterapi)

 

Artikel populer: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihake fungsi memori lengkap!

Penyakit Alzheimer

 

Waca uga: - AU! Apa infeksi Puncak utawa Injil Pungkasan?

Apa inflammation tendon utawa cedera tendon?

Waca uga: - 8 saran lan langkah sing apik tumrap sciatica lan sciatica

sciatica

 

Waca uga: - 4 Sandhangan Klambi marang Mbalik

Stretch saka glutes lan hamstrings

 

Apa sampeyan ngerti: - Perawatan kadhemen bisa menehi rasa nyeri kanggo sendi lan otot? Antarane liyane iku, Biofreeze (sampeyan bisa pesen ing kene), sing umume kalebu produk alami, minangka produk populer. Hubungi kita dina iki liwat kaca Facebook yen sampeyan duwe pitakon utawa butuh saran.

perawatan Cold

 

 

- Apa sampeyan pengin informasi luwih lengkap utawa duwe pitakon? Takon panyedhiya perawatan kesehatan sing cocog kanthi gratis (gratis) kanthi gratisFacebook Page utawa liwat "ASK - KANGGO JAWAB!"-Spalte.

Takon marang - pancen gratis!

VONDT.net - Mangga ngajak kanca seneng situs iki:

Kita siji layanan free ing endi Ola lan Kari Nordmann bisa mangsuli pitakon babagan masalah kesehatan muskuloskeletal - kanthi anonim yen pengin.

 

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam. Sampeyan milih manawa sampeyan pengin jawaban saka kiropraktor, tukang urut, ahli terapi fisik, ahli terapi fisik kanthi terus pendidikan ing terapi, dokter utawa perawat. Kita uga bisa mbantu sampeyan ngandhani apa latihan sing cocog karo masalah sampeyan, bantu sampeyan nemokake terapi sing disaranake, napsirake jawaban MRI lan masalah sing padha. Hubungi kita dina iki kanggo nelpon sing ramah)

 

Foto: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos lan ngirim kontribusi sing maca.