6 Olahraga kanggo Sing Fibromyalgia

6 Olahraga kanggo Sing Fibromyalgia

Fibromyalgia minangka kelainan kronis sing nyebabake lara nyebar lan sensitivitas tambah ing saraf lan otot.

Kahanan kasebut bisa nggawe latihan reguler dadi angel banget lan meh ora mungkin - mula kita wis nggawe program latihan sing kalebu 6 latihan sing lembut sing diadaptasi kanggo wong sing nandhang lara. fibromyalgia. Muga-muga iki bisa menehi kelegaan lan mbantu menehi urip saben dina sing luwih apik. Kita uga nyaranake pelatihan ing kolam renang banyu panas yen sampeyan duwe kesempatan kanggo nglakoni.

 

- Ing departemen interdisipliner kita ing Vondtklinikkene ing Oslo (Kursi Lambert) lan Viken (Swara Eidsvoll og Kayu mentahan) dokter kita duwe kompetensi profesional sing unik ing penilaian, perawatan lan latihan rehabilitasi nyeri kronis. Klik ing pranala utawa kene kanggo maca liyane babagan departemen kita.

BONUS: Gulung mudhun kanggo ndeleng video olahraga kanthi latihan sing cocog kanggo wong sing duwe fibromyalgia, lan maca liyane babagan teknik istirahat.

 

Waca uga: 7 Tips Kanggo Tetep karo Fibromyalgia

Sakit ing otot lan sendi

 

VIDEO: 6 Olahraga Kekuwatan Adat kanggo kita karo Fibromyalgia

Ing kene sampeyan ndeleng program olahraga sing disesuaikan kanggo wong sing duwe fibromyalgia sing dikembangake chiropractor Alexander Andorff - kanthi kolaborasi karo fisioterapis lan tim rematik lokal. Klik ing video ing ngisor iki kanggo ndeleng latihan kasebut.

Melu kulawarga lan lengganan ing saluran YouTube kita kanggo tips olahraga gratis, program olahraga lan pengetahuan kesehatan. Welcome!

 

VIDEO: 5 Olahraga nglawan Otot Mburi Ketat

Fibromyalgia nyuda kedadeyan nyeri otot lan tension otot. Ing ngisor iki limang latihan sing bisa mbantu sampeyan nyuda otot sing kenceng lan tegang.

Apa sampeyan seneng video kasebut? Yen sampeyan seneng karo dheweke, kita bakal ngormati sampeyan langganan saluran YouTube lan menehi jempol ing media sosial. Tegese akeh kanggo kita. Agung!

 



Bebarengan ing Perang nglawan Sakit Nemen

Kita ndhukung kabeh sing nandhang lara kronis ing perjuangan lan muga-muga sampeyan bakal ndhukung karya kita kanthi disenengi situs Facebook lan langganan saluran video ing YouTube. Kita uga pengin menehi tip babagan klompok dhukungan Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta - yaiku grup Facebook gratis kanggo wong sing lara kronis sing ngerti informasi lan jawaban.

 

Fokus liyane kudu dilebokake ing riset sing ditujokake kanggo kahanan sing mengaruhi akeh wong - mulane kita njaluk sampeyan nuduhake artikel iki ing media sosial, luwih becik liwat kaca Facebook kita lan ujar, "Ya kanggo riset liyane babagan fibromyalgia". Kanthi cara iki siji bisa nggawe 'penyakit sing ora katon' luwih katon.

 

Olahraga sing Disesuaikan lan lembut

Penting, sampeyan kudu ngerti watesan supaya ora ana "flare-up" lan kerusakan. Mula, luwih becik nyoba latihan intensitas sedheng kanthi rutin tinimbang njupuk "genggeman Juragan", amarga sing terakhir, yen ditindakake kanthi salah, ndadekake awak ora seimbang lan nyebabake rasa nyeri.

 

Waca uga: 7 Pemicu Dikenal sing Bisa Nganyarke Fibromyalgia

7 Pemicu Fibromyalgia sing misuwur

Klik gambar ing ndhuwur kanggo maca artikel.

 



 

1. Relaksasi: Teknik Ambegan & Akupresur

Nafas jero

Nafas minangka alat penting kanggo nglawan ketegangan otot lan nyeri sendi. Kanthi napas sing luwih tepat, iki bisa nambah keluwesan ing kandhang tulang lan lampiran otot sing gegandhengan, banjur bisa nyuda tension otot.

 

5 technique

Prinsip utama sing dianggep minangka teknik napas jero dhasar pisanan yaiku ambegan mlebu lan metu kaping 5 sajrone siji menit.. Cara kanggo nggayuh iki yaiku ambegan kanthi jero lan cacahe ana 5, sadurunge ambegan kanthi nate akeh maneh lan bisa ngitung cacah 5.

 

Terapis ing mburi teknik iki nemokake manawa iki duwe efek sing optimal tumrap variasi denyut jantung gegayutan karo kasunyatan manawa disetel menyang frekuensi sing luwih dhuwur lan mula luwih siap nglawan reaksi stres.

 

resistance AMBEGAN

Teknik napas liyane sing dikenal yaiku napas nglawan resistensi. Iki kudu nggawe awak santai lan pindhah menyang setelan sing luwih santai. Teknik napas ditindakake kanthi ambegan kanthi ambegan lan banjur ngambek liwat tutuk sing meh ditutup - supaya lambe ora duwe jarak sing kaya ngono lan sampeyan kudu 'nyurung' hawa kanggo nglawan resistensi.

 

Cara paling gampang kanggo nindakake 'napas resistensi' yaiku ambegan liwat cangkeme banjur metu liwat irung.

 

Relaksasi karo Acupressure Mat

Pangukuran mandiri sing apik kanggo nyuda ketegangan otot ing awak bisa digunakake saben dina tikar akupresur (waca conto ing kene - link mbukak ing jendela anyar). Disaranake sampeyan miwiti kanthi sesi kira-kira 15 menit lan banjur munggah menyang sesi sing luwih suwe amarga awak dadi luwih toleran marang titik pijet. Klik kene kanggo maca liyane babagan Mat istirahat. Apa sing luwih apik babagan varian iki sing disambungake yaiku dilengkapi karo bagian gulu sing luwih gampang digunakake kanggo otot sing nyenyet ing gulu.

 

2. Pemanasan lan Reget

extension bali

Kaku sendi lan nyeri otot asring dadi bagian sing mboseni saben dinane kanggo wong sing kena fibromyalgia. Mulane, penting banget kanggo njaga awak kanthi reguler lan gerakan entheng sedina muput - peregangan rutin bisa nyebabake sendhi supaya luwih gampang obah lan getih bisa mili menyang otot sing kenceng.

 

Iki pancen nyata kanggo kelompok otot gedhe kayata hamstrings, otot sikil, otot kursi, punggung, gulu lan pundhak. Napa ora nyoba kanggo miwiti dina kanthi sesi regangan sing entheng ngarahake kelompok otot sing luwih gedhe?

 

3. Olahraga Sandhangan sing Komprehensif kanggo Pulang lan Bengkel

Latihan iki ngencengi lan nggeser balung mburi kanthi cara sing lembut.

Tumit kanggo babagan bokong

Miwiti Position: Ngadeg kabeh papat ing tikel pelatihan. Coba terus gulu lan mundur kanthi posisi sing netral, rada dawa.

Stretching: Banjur mudhun bokong menyang tumit - ing gerakan sing tenang. Elinga kurva netral ing tulang belakang. Terus babagan udakara udakara 30 detik. Mung sandhangan sampeyan adoh yen sampeyan kepenak.

Sepira kerepe?Baleni latihan 4-5 kaping. Latihan kasebut bisa ditindakake kaping 3-4 dina yen perlu.

 




4. Pelatihan kolam renang panas

latihan kolam banyu panas 2

Akeh wong sing nandhang penyakit fibromyalgia lan rematik entuk manfaat saka latihan ing kolam renang banyu panas.

Umume wong sing duwe fibromyalgia, rematik lan nyeri nemen wis ngerti yen olahraga ing banyu panas bisa luwih entheng - lan luwih menehi perhatian marang sendi sing kaku lan otot sing lara.

 

Kita mratelakake, latihan kolam renang panas kudu dadi fokus kanggo nyegah lan perawatan otot jangka panjang lan penyakit sendi. Sayange, kasunyatane yaiku tawaran kasebut terus ditutup amarga kekurangan kotamadya. Muga-muga tren kasebut dibalik lan dadi fokus maneh ing metode latihan iki.

 

5. Olahraga Sandhangan lan Latihan Lembut (karo VIDEO)

Iki minangka pilihan latihan khusus kanggo wong sing duwe fibromyalgia, diagnosa nyeri kronis liyane lan kelainan rematik. Muga-muga sampeyan bisa migunani - lan sampeyan uga milih nuduhake (utawa artikel) karo kanca lan kanca sing uga duwe diagnosis sing padha karo sampeyan.

 

VIDEO - 7 Latihan kanggo Rheumatists

Ora video kasebut diwiwiti nalika sampeyan menet? Coba nganyari browser utawa nonton langsung ing saluran YouTube kita. Uga elinga kanggo langganan saluran yen sampeyan pengin program latihan lan latihan sing luwih apik.

 

Akeh sing fibromyalgia uga ana gangguan pain sciatica lan radiasi menyang sikil. Nindakake latihan reguler lan latihan olahraga kaya sing ditampilake ing ngisor iki kanthi gerakan gampang bisa nyebabake serat otot sing luwih cepet lan kurang tension otot - sing sabanjure bisa nyebabake kurang sindrom. Disaranake sampeyan babagan 30-60 detik liwat 3 set.

 

VIDEO: 4 Latihan Sandhangan kanggo Sindrom Piriformis

Melu kulawarga lan lengganan ing saluran YouTube kita kanggo tips olahraga gratis, program olahraga lan pengetahuan kesehatan. Welcome!

 



6. Yoga lan Mindhing

Latihan Yoga kanggo Stiff Neck

Yoga bisa dadi nyenengake kanggo fibromyalgia.

Kadhangkala rasa lara bisa banget lan banjur bisa migunani kanggo nggunakake latihan yoga sing lembut, teknik napas lan meditasi kanggo ngontrol maneh. Akeh uga nggabungake yoga karo tikar akupresur.

 

Kanthi praktik yoga ing kombinasi meditasi, sampeyan bisa ngontrol kendhali kanthi mandhiri lan bisa nyuda rasa nyuda nalika ngalami paling ala. Klompok yoga uga bisa dadi gegayutan karo sosial, lan bisa dadi arena kanggo ijol-ijolan saran lan pengalaman karo terapi lan latihan sing beda.

 

Mangkene sawetara latihan yoga sing beda sing bisa dicoba (link mbukak ing jendela anyar):

5 Latihan Yoga kanggo Hip Sakit

5 Latihan Yoga kanggo Sakit Punggung

- 5 Pakaryan Yoga Ngatasi Kalung Kaku

 

Rekomendasi Nganggo Timer kanggo Rheumatism lan Nyeri Nemen

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan sarung tangan kompresi.

 

Ringkesan: Latihan lan Teknik Relaksasi kanggo Wong Fibromyalgia

Fibromyalgia bisa ngrasakake lan ngrusak saben dinane.

Dadi, kudu ngerti latihan sing lembut sing uga cocog kanggo wong sing duwe sensitivitas nyeri sing luwih dhuwur ing otot lan sendi. Kabeh wong menehi saran gabung karo grup dhukungan Facebook gratis Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta ing ngendi sampeyan bisa ngomong karo wong sing padha karo, tetep gaul babagan warta babagan topik iki lan pengalaman ijol.

 

Bebas bae dienggo bareng ing media sosial

Maneh, kita pengin njaluk sampeyan nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (ora bebas nyambung langsung menyang artikel kasebut). Pangerten lan tambah fokus minangka langkah pisanan kanggo urip saben dina sing luwih apik kanggo wong sing duwe fibromyalgia.

 



 

Saran Cara Ngrewangi

Pilihan A: Nuduhake langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempelake ing kaca facebook utawa ing grup facebook sing relevan sing dadi anggota. Utawa pencet tombol "SHARE" ing ngisor iki kanggo nuduhake postingan luwih adoh ing facebook sampeyan.

 

(Klik kene kanggo nuduhake)

Matur nuwun kanggo kabeh wong sing mbantu ningkatake pangerten babagan penyakit fibromyalgia lan diagnosis kronis.

 

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita (klik kene yen pengin)

 



 

Pitakonan? Utawa sampeyan pengin nggawe janjian ing salah sawijining klinik afiliasi?

Kita nawakake penilaian modern, perawatan lan rehabilitasi kanggo nyeri kronis.

Bebas bae kanggo hubungi kita liwat salah siji klinik khusus kita (Ringkesan Clinic mbukak ing jendela anyar) utawa ing kaca Facebook kita (Vondtklinikkene - Kesehatan lan Olahraga) yen sampeyan duwe pitakonan. Kanggo janjian, kita duwe pesenan online XNUMX jam ing macem-macem klinik supaya sampeyan bisa nemokake wektu konsultasi sing paling cocog karo sampeyan. Sampeyan uga bisa nelpon kita ing jam buka klinik. Kita duwe departemen interdisipliner ing Oslo (kalebu Kursi Lambert) lan Viken (Kayu mentahan og Eidsvoll). Terapis trampil kita ngarepake krungu saka sampeyan.

 

sumber:
PubMed

 

NEXT PAGE: - Riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar ndhuwur kanggo pindhah menyang kaca sabanjure.

 

Logo Youtube cilik- Bebas bae ngetutake Vondt.net ing YOUTUBE
logo facebook cilik- Bebas bae ngetutake Vondt.net ing FACEBOOK

 

6 latihan yoga kanggo Stress

Yoga nglawan stres

6 latihan yoga kanggo Stress


Bileng ndase? Mangkene 6 Latihan Yoga sing bisa mbantu sampeyan ngendhokke lan nyuda tension otot. Bebas bae kanggo dibagi karo wong sing stres.

 

Olahraga yoga lan yoga bisa migunani nalika istirahat lan santai ing saben dinten sing rame. Peregangan lan gerakan rutin bisa dadi langkah sing apik kanggo nyegah otot tegang lan sendi kaku. Coba disisihake 20-40 menit saben dina kanggo nindakake iki, mula sampeyan bakal bisa nemokake kemajuan sing gedhe.

 

1. Sukhusana (Posisi Meditasi)

Dedeg yoga Sukhusana

Postur yoga iki ngeculake diafragma lan ngidini sampeyan ambegan karo weteng. Konsentrasi kanthi sayah lan ambegan kanthi weteng. Tarik ambegan ing jero irung banjur ngambungi lambe sing alon-alon. Baleni maneh saka ambegan 30-40.

 

2. Ananda Balasana

Posisi Yoga

Posisi yoga santai sing nambah mobilitas ing pinggul lan kursi. Babagan lan menehi luwih fleksibel utamane punggung ngisor. Temokake posisi sing gampang digawe dawa lan tahan nganti 30 detik sadurunge mbaleni luwih saka 3-4 set.

 


3. Uttana Shishosana

Posisi kodhok - yoga

Posisi yoga sing bisa nerbitake ketegangan lan ketegangan. Iki mbentang kabeh bunder saka sisih ngisor nganti transisi menyang gulu - otot sing kita kabeh ngerti bisa angel digawe kanthi cara sing apik. Babagan lan menehi luwih fleksibel kanggo sisih ngisor lan ndhuwur. Ngadeg ing dhengkul lan awak sampeyan rontog nganggo tangan sing diulur kaya sing ditampilake ing gambar - priksa manawa sampeyan nindakake kanthi gerakan sing tenang lan tenang. Temokake posisi sing gampang digawe dawa lan tahan nganti 30 detik sadurunge mbaleni luwih saka 3-4 set.

 

4. «5-teknik» (Teknik napas jero)

Prinsip utama teknik ambegan jero dhasar pisanan yaiku ambegan metu lan metu kaping 5 ing sak menit. Cara kanggo nggayuh iki yaiku ambegan napas kanthi jero lan dietung nganti 5, sadurunge napas kanthi kuat lan maneh dietung nganti 5. Pangadeg teknik kasebut nulis manawa iki efek sing optimal tumrap variasi denyut jantung sing gegandhengan karo frekuensi sing luwih dhuwur lan mula luwih siyap nglawan reaksi stres. Teknik napas iki bisa dikombinasikake karo posisi yoga Sukhusana.

Nafas jero

 

5. Viparita Karani

Viparita karani

Viparita Karani minangka postur yoga sing nyedhiyakake istirahat sing cocog karo awak nalika mbusak tekanan saka gulu lan mburi. Nalika nindakake latihan iki, gunakake mat yoga lan andhuk kanggo stabilitas pinggul. Sampeyan bakal nemokake dhewe babagan sepira regi sing cocog kanggo sampeyan - eksprimen karo jarak menyang tembok lan sudut sikil. Coba supaya sikilmu lurus nalika ngeculake pundhak lan gulu terus menyang lantai. Alon-alon tarik gulu maneh lan pundhake gulu mundhak nganggo tangan sampeyan. Tahan posisi iki 5-10 menit nalika ambegan kanthi tenang lan ngontrol.

 

6. Adho Mukha Svanasana

Adho Mukha Svanasana

Olahraga efektif sing nerbitake ketegangan ing gulu lan pundhak. Ngadeg kanthi papat, banjur angkat kursi alon-alon ing plafon - nganti tekan posisi sing digambarake. Tahan posisi udakara 30-60 detik (utawa anggere sampeyan bisa) banjur alon-alon mudhun maneh menyang lemah. Olahraga kasebut ngaktifake struktur lan otot sing bener ing pundhak kanthi cara sing apik. Baleni luwih saka 4-5 set.

 

Iki minangka latihan yoga sing apik, sing luwih becik dilakoni saben dina kanggo efek maksimal - nanging kita ngerti yen dina kerja ora rame ora mesthi ngidini, mula bisa uga sampeyan pikir sampeyan apik sanajan sampeyan bisa nindakake saben dina liyane.

 

Sepira sampeyan kudu nindakake latihan?

Kabeh gumantung karo sampeyan. Temokake apa sing cocog kanggo sampeyan ing wiwitan lan bangun kanthi alon-alon nanging kudu maju. Iki bisa dadi proses sing mbuwang-mbuwang wektu nanging bisa ngasilake banget. Yen sampeyan duwe diagnosis, kita takon sampeyan menyang klinis apa latihan kasebut bisa migunani - bisa uga nyoba kanthi tliti. Yen ora, disaranake sampeyan supaya bisa mlaku-mlaku lan hiking ing wilayah sing angel yen bisa.

 

Bebas bae kanggo nuduhake latihan kasebut karo kolega, kanca lan kenalan. Yen sampeyan pengin latihan sing dikirim minangka dokumen kanthi repetisi lan liya-liyane, kita takon sampeyan seneng lan sesambungan liwat kaca Facebook kene. Yen sampeyan duwe pitakon, cobi wae hubungi kita utawa komentar langsung ing salah sawijining artikel sing relevan kanggo masalah sampeyan.

 

NEXT PAGE: - Sakit ing gulu? Sampeyan kudu ngerti iki!

Takon marang - pancen gratis!

ALSO TRY: - 5 Olahraga sing Apik Nganggo Pundhak Ala

Nyepet-nyengket push

 

Apa sing bisa aku lakoni kanggo nyeri otot lan sendi?

1. Olahraga umum, olahraga khusus, regangan lan kegiatan dianjurake, nanging tetep dadi watesan rasa nyeri. Rong mlaku ing dina 20-40 menit, bisa migunani kanggo awak lan otot sing lara.

2. Bal pemicu / bal pijet sarujuk banget - mula ana macem-macem ukuran supaya sampeyan bisa kanthi becik sanajan kabeh bagean awak. Ora ana pitulungan sing luwih becik tinimbang iki! Disaranake ing ngisor iki (klik gambar ing ngisor iki) - minangka pesawat lengkap 5 titik pemicu / bal urut kanthi macem-macem ukuran:

bal titik pemicu

3. Lowongan Kerja: Latihan khusus kanthi trik latihan saka macem-macem mungsuh (kayata pesawat lengkap iki 6 knintangan perlawanan sing beda) bisa mbantu sampeyan nglatih kekuatan lan fungsi. Latihan rajutan asring kalebu latihan sing luwih spesifik, sing bisa nyebabake pencegahan cedera lan pengurangan rasa sakit sing luwih efektif.

4. Nyeri Pain - Nglametake: Biofreeze minangka produk alami sing bisa ngilangi rasa lara kanthi ngombe wilayah kasebut kanthi alon-alon. Kelangan disaranake utamane nalika lara abot banget. Yen wis tenang banjur perawatan panas disaranake - mula disaranake digawe panas lan dadi panas.

5. Nyeri Pain - Pemanasan: Anget otot sing kenceng bisa nambah sirkulasi getih lan nyuda rasa nyeri. Disaranake ing ngisor iki nggunakake gasket panas / kadhemen (klik ing kene kanggo maca liyane) - sing bisa digunakake kanggo adhem (bisa dibekukan) lan kanggo dadi panas (bisa digawe panas ing gelombang mikro).

 

Produk sing disaranake kanggo ngilangi rasa nyeri kanggo otot lan nyeri sendi

Biofreeze semprotan-118Ml-300x300

Biofreeze (Kadhem / kroterapi)

tuku saiki

 

Sengsarane i bali og gulu? Disaranake kabeh wong sing nyeri punggung nyoba nyoba latihan sing dituju ing pinggul uga dhengkul.

SAIKI LAMPIRAN ING JAWA: - 5 Latihan sing Apik Ngalangi Sciatica

Mbalikke bendungan mundur

 

BACA BASA: - 6 Olahraga Kekuwatan Efektif Kanggo Dhengkul Sore

6 Olahraga Kekuwatan Kanggo Nyuda Kukul

 

Apa sampeyan ngerti: - Perawatan kadhemen bisa menehi rasa nyeri kanggo sendi lan otot? Antarane liyane iku, Biofreeze (sampeyan bisa pesen ing kene), sing umume kalebu produk alami, minangka produk populer. Hubungi kita dina iki liwat kaca Facebook yen sampeyan butuh rekomendasi liyane sing dirancang kanggo sampeyan.

perawatan Cold

ARTIKEL POPULAR: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihake fungsi memori lengkap!

Penyakit Alzheimer

BACA BASA: - Gelas bir utawa anggur kanggo balung sing kuwat? Ya mangga!

Bir - Foto Foto

 

- Apa sampeyan pengin informasi luwih lengkap utawa duwe pitakon? Takon profesional perawatan kesehatan sing pas langsung Facebook Page.

 

VONDT.net - Mangga ngajak kanca seneng situs iki:

Kita siji layanan free ing ngendi Ola lan Kari Nordmann bisa njaluk wangsulan pitakon liwat layanan pitakon gratis babagan masalah kesehatan muskuloskeletal - anonim banget yen pengin. Atusan wis nampa pitulung - mula nunggu apa? Hubungi kita tanpa kewajiban saiki!

 

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam. Sampeyan milih apa sampeyan pengin jawaban saka kiropraktor, kiropraktor kewan, ahli fisioterapi, ahli terapi fisik kanthi pendidikan terus ing terapi, dokter utawa perawat. Kita uga bisa mbantu sampeyan ngandhani apa latihan sing cocog karo masalah sampeyan, bantu sampeyan nemokake terapi sing disaranake, napsirake jawaban MRI lan masalah sing padha. Hubungi kita dina iki kanggo nelpon sing ramah)

 

Gambar: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos lan ngirim sumbangan / gambar pamaca.