4 Latihan Menyang Meningitis

4 Latihan Menyang Meningitis

Apa sampeyan ngalami osteomielitis lan wis bosen? Ing ngisor iki ana 4 latihan sing apik sing bisa nguatake otot sing bener lan mbantu sampeyan nyegah osteomielitis.

Yen sampeyan duwe pitakon babagan latihan, pilihan perawatan utawa latihan, sampeyan luwih becik hubungi kami liwat Facebook utawa Saluran YouTube.

 

Osteomielitis asring malih tanpa pendekatan sing bener

Sampeyan wis miwiti kanthi jogging, nanging kedadeyan… maneh. Osteomielitis ing maneh. Sawetara diagnosis nggawe iritasi lan frustasi minangka osteomielitis sing bola-bali. Membran balung ana ing antarane rong balung shin ing sikil ngisor; tibia (tibia batin) lan fibula (tibia njaba). Beban sing kakehan utawa ora bener bisa nyebabake reaksi inflamasi ing jaringan, sing ngasilake nyeri nalika nandheske sikil lan tungkak.

 

Ing artikel iki, sampeyan bakal sinau babagan liyane, kayata:

1. Napa sampeyan kena osteomielitis?
2. Apa sing nyebabake osteomielitis berulang?
3. Faktor risiko Osteomielitis
4. Olahraga lan Olahraga kanggo Osteomyelitis
5. Perawatan lan Langkah-Dhewe tumrap Osteomyelitis

 

Apa sampeyan ngerti sapa sing nandhang Osteomyelitis LOT? Aja bebas nuduhake artikel kasebut karo dheweke.

Klik tombol ing ngisor iki kanggo nuduhake artikel ing media sosial - yen dikepengini.

 

 

Apa sampeyan mikir babagan apa utawa sampeyan pengin liyane refills profesional kaya? Tindakake kita ing kaca Facebook «Vondt.net - Ngatasi rasa lara sampeyan»Utawa Saluran Youtube (mbukak link anyar) kanggo nganyari kesehatan saben dinane lan program olahraga gratis.

 

Ing artikel iki, kita bakal fokus kanggo nguatake musculature sing bisa ngredhakake lan mbatesi beban pangaruh menyang wilayah kasebut - iki bisa rampung, antara liya, kanthi ngiyatake otot pinggul, otot gluteal lan tlapak sikil. Bebas hubungi kami liwat kaca Facebook kita yen sampeyan duwe komentar, input utawa pitakonan.

 



 

1. Napa sampeyan kena Osteomyelitis?

latihan kanggo mulet groin - groin mulet

Osteoarthritis lan nyeri sing ana gandhengane ing retina amarga kesepakatan jaringan alus sing nempuh ing tibia lan otot sing ana ing cedhak. Yaiku, beban ngluwihi kapasitas sampeyan dhewe - lan jaringan sing rusak digawe tinimbang jaringan normal ing wilayah sing kena pengaruh. Tisu cidera ora bisa dirampungake jaringan alus (kaya sing digambarake ing kene) lan bisa uga dadi prekursor kanggo wong liya tisu catu.

 

ringkesan karusakan jaringan

Kesesakan kasebut nyebabake otot dadi gedhe lan menehi tekanan ing tibia - sing bakal nyebabake nyeri, pembengkakan lan pembengkakan. Itungane mula cukup gampang. Sampeyan kudu nggawe kapasitas, uga tamba, kanggo ngluwihi beban sing dibuwang membran balung. Kanthi cara iki, dheweke bakal bisa ndandani awake dhewe ing antarane latihan lan sampeyan bakal bisa bali seneng yen mlaku lan mlaku-mlaku maneh. Ing bagean sabanjure, kita bakal ngomong luwih lengkap babagan faktor risiko, sebab lan faktor liyane sing kudu sampeyan ngerteni.

 

2. Osteomielitis sing bola-bali = Kerep fungsi Otot lan Tendon

Takon marang - pancen gratis!

Kasunyatan sing angel yaiku yen sampeyan ringkih banget kanggo nahan stres sing sampeyan alami. Alesan umum yaiku amarga sampeyan nambah latihan kanthi cepet. Aja seneng ngrungokake, nanging pancen kaya ngono. Nanging sing kepenak dirungokake yaiku sampeyan bisa nindakake prekara kasebut kanthi ngatasi alasan ing ngisor iki.

 

- Struktur Anatomi sing Ngilangi Mangan Lisan

Membran tulang gumantung karo sawetara struktur liyane kanggo ngatasi lan nyuda beban kejut. Yen kelemahan otot ing struktur sing nyerep kejut, mula kita bakal entuk kakehan - lan asile yaiku… osteomyelitis. Otot sing paling penting sing nyuda sumsum balung ditemokake ing:

  • lengkungan
  • pinggul
  • Thigh
  • Ing mburi
  • jog

 

Sampeyan kanthi langsung gumantung marang fungsi, keluwesan lan kekuwatan ing struktur kasebut supaya bisa ngatasi membran balung. Kekuwatan lan kapasitas tambah ing klompok otot sing kasebut uga duwe kaunggulan gedhe amarga bisa nyegah masalah lutut lan cedera olahraga liyane. Uga elinga manawa kita nyebutake keluwesan - yaiku asil gerakan gabungan sing apik. Siji pinggul kaku, tungkak utawa bali ora duwe adaptasi utawa bantalan sing padha karo pinggul kanthi gerakan normal. Iki minangka alesan umum kenapa wong sing kuwat uga ngalami osteomielitis - ora duwe mobilitas sing cukup kanggo ngatasi beban kejut.

 

3. Faktor Risiko: Ngerteni Kekirangan Sampeyan

Yoga kelas

Ayo sampeyan jujur. Umume kita ngerti sawetara kekurangane - lan iki mesthine sampeyan kudu miwiti. Yen sampeyan duwe otot pinggul utawa otot inti sing ringkih banget mula kudu trampil. Utawa yen sampeyan ngerti babagan minangka obah kaya pangkon mburi ngisor mula, iki kudu dadi fokus utama.

 

Faktor liyane sing kudu sampeyan ngindhari sajrone latihan yaiku:
  • Aja mbukak akeh banget ing lereng.
  • Aja mlayu nganggo sepatu sing wis udan, amarga bantal iki ora apik.
  • Aja kakehan mbukak aspal lan permukaan sing padha.
  • Aja olahraga sing kalebu "miwiti lan mungkasi".

 

Wong sing duwe sikil warata lan lengkungan sing rapet luwih gampang kena meningitis. Yen sampeyan kena sikil rata utawa lengkungan kaku, sampeyan uga kudu luwih fokus ing sepatu sing apik kanthi bantalan ekstra, kaos kaki komprèsi kanggo mlaku (waca conto ing kene - tautan mbukak ing jendela sing kapisah), uga penilaian sol (riset nuduhake manawa varian sing luwih murah bisa digunakake uga sing larang regane, mula aja diapusi). Uga elinga yen butuh cukup wektu kanggo pulih ing antarane sesi - kepiye babagan sesi renang ing antarane roto? Liyane uga nggunakake kaos kaki kompresi, kayata sing kasebut ing ndhuwur, kanggo ngrangsang sirkulasi sikil lan sikil nalika ngaso. Panliten nuduhake manawa kaos kaki kayata bisa nyuda reaksi cairan lan inflamasi (edema) sing ora perlu, uga bisa ningkatake pemulihan sing luwih cepet.

 

4. Olahraga lan Olahraga kanggo Osteomyelitis

Dadi wektu kanggo nglaksanakake latihan kaping papat sing wis dijanjekake. Kita wis fokus ing program pelatihan fokus sing kalebu papat latihan. Bubar iki, kita uga wis nggawe video latihan nglawan osteomielitis sing kalebu limang latihan - kanthi video ing ngisor iki katrangan saka papat latihan kasebut.

 

1. Angkat sikil lateral (nganggo utawa tanpa lathian)

Sisih pinggir sisih kanthi elastis

Kaya sing dingerteni ing wiwitan, stabilitas pinggul minangka kunci nalika tekan balung sing sehat lan sehat ing sikil. Iki amarga otot pinggul duwe tanggung jawab gedhe nalika entuk beban nalika mbukak lan mbukak.

Kanthi tembung liyane, pinggul sing kuat bisa nyegah nyegah osteoporosis lan kemacetan. Mangkene carane ngleksanani: Lie ing sisih tangan karo dhukungan ing ngarep sampeyan lan tangan ngaso.

Banjur angkat sikil ndhuwur kanthi gerakan langsung (penculikan) adoh saka sikil liyane - iki nyebabake latihan apik saka otot kursi jero lan pinggul. Baleni latihan kasebut 10-15 repetisi luwih saka 3 set - ing loro-lorone.

 



 

2. Angkat jempol / jempol sikil

Angkat driji sikil minangka olahraga sing penting banget kanggo wong sing seneng mlaku utawa jogokan - salah sawijining latihan sing paling penting nalika nyegah osteomielitis / iritasi - utawa sampeyan sing seneng mlaku ing sikil tanpa lara.

Dadi, salah sawijining latihan sing paling apik sing bisa ditindakake yen sampeyan pengin nyegah masalah sikil, tungkak, sikil lan lutut. Miwiti saiki wis dina.

angkat driji sikil

Posisi A: Miwiti sikil kanthi posisi netral.

Posisi B: Angkat driji sikil alon-alon - nalika ditarik menyang bal jempol.

- Nindakake 10 repetisi liwat 3 set, yaiku 3 x 10.

 

3. "Monster mlaku" kanthi elastis

Salah sawijining latihan sing disenengi, amarga ora mung kanggo sikil, nanging uga olahraga sing efektif kanggo dhengkul, pinggul lan panggul. Sawise mung wektu cendhak kanthi latihan iki, sampeyan bakal rumangsa bisa ngobong jero otot kursi, nanging kanthi cara sing apik.

Temokake band latihan (luwih cocog kanggo jinis olahraga - sing bisa diikat rong kalung kaya ing bunderan gedhe.

 

Banjur jupuk sikil kanthi jembaré pundhak supaya ana resistensi sing apik saka tali menyang tungkak sampeyan. Banjur pindhah, nalika digunakake kanggo njaga sikil, amba kaya Frankenstein utawa ibu - mula jenenge. Olahraga kasebut ditindakake ing 30-60 detik liwat 2-3 set.

 



 

4. "driji sikil nganggo andhuk"

Olahraga sing apik banget sing nguatake agul-agul sikil lan otot sikil kanthi efektif. Kaya sing wis kasebut sadurunge, otot sikil mujudake pertahanan pertama nalika nggarap mlaku lan bantal sing tepat. Otot sing sampeyan kuwat ing sikil sampeyan, kemungkinan cedera lan kakehan.

Paku sikil nganggo andhuk

  • Lungguh ing kursi lan pasang andhuk cilik ing lantai ing ngarepe sampeyan
  • Selehake bal bal ngarep ing ndhuwur wiwitan andhuk sing paling cedhak karo sampeyan
  • Dherekake driji sikil lan tangan andhuk nganggo driji sikil, nalika sampeyan ditarik - supaya curls ing sikilmu
  • Tahan andhuk kanggo 1 detik sadurunge ngeculake
  • Pedhot banjur baleni - nganti tekan andhuk liyane
  • Utawa, sampeyan bisa nindakake 10 repetisi liwat 3 set - luwih becik saben dina kanggo efek paling apik.

 

VIDEO: 5 Olahraga nglawan Meningitis

VIDEO: 10 Olahraga Kekuwatan Ngatasi Pinggul Sakit

Sawise kabeh, kita wis negesake pentinge hip sing fungsional lan kuwat, saéngga sepuluh latihan pinggul kanggo sampeyan ngerti yen iki minangka salah sawijining kelemahane. Iki bisa rampung nganti kaping papat seminggu lan cocog kanggo kabeh wong. Nanging elinga manawa terus-terusan suwe-suwe penting nalika nerangake babagan latihan.

Gabung karo kulawarga! Bebas lengganan kanthi gratis ing saluran kasebut kanggo program olahraga sing luwih lengkap lan nganyari kesehatan informatif.

 

Perawatan lan langkah-langkah mandhiri tumrap Osteomyelitis

  • Perawatan Otot Kaki Kenceng lan Kaki Sakit
  • Pangobatan gelombang tekanan tumrap periosteum
  • Langkah mandhiri sing apik kalebu kaos kaki kompresi lan bal pijet

Ing perawatan osteomyelitis, dokter bakal mriksa fungsi sikil, sikil lan tungkak. Pemeriksaan fungsional asring banget bakal nyebabake ketegangan otot ing sikil lan tlapak sikil sing jelas. Kaloro faktor kasebut bisa langsung nyebabake osteomielitis, amarga kena pengaruh penyerapan kejut sikil lan tungkak. Kajaba iku, otot pedhet sing ketat lan tegang bisa nduwe pengaruh langsung marang mobilitas tungkak. Tungkak sing kaku uga ora duwe kauntungan nalika mbukak lan mbukak kapasitas. Pinggul lan punggung uga duwe peran utama nalika mlaku - mula uga penting kanggo ditliti. Kanthi ngatasi faktor kasebut kanthi akupunktur olahraga, kerja otot, mobilisasi sendi tungkak lan pinggul, utawa terapi gelombang tekanan, bisa mulihake fungsi normal.

 

Regimen perawatan apa wae bakal beda-beda adhedhasar saben pasien, nanging terapi akupunktur lan tekanan gelombang asring digunakake kanggo osteomielitis. Cara perawatan kasebut biasane ditindakake dening fisioterapis utawa kiropraktor modern. Sinau riset, kalebu diterbitake ing jurnal medis Jurnal Kedokteran Olahraga Amerika, wis nunjukake yen terapi gelombang tekanan duwe efek sing wis kacathet kanthi apik tumrap osteomielitis (1). Kabeh wong departemen klinik kita sing kagungane Vondtklinikkene nduwe aparat gelombang tekanan canggih, uga keahlian ing akupunktur olahraga.

 

Tumindak Timer: Apa sing Bisa Daklakoni kanggo Osteomielitis?

Ngerti lan duwe langkah awake dhewe sing apik mesthi dadi mupangate. Nalika menehi saran babagan langkah-langkah awake dhewe, kita utamane prihatin karo langkah-langkah sing bisa digunakake kanthi rutin lan mbantu ngatasi penyebab masalah kasebut. Mula, telung rekomendasi ing kene kalebu langkah pencegahan lan perawatan.

 

Rekomendasi No. 1: Kaos kaki komprèsi kanggo sikil lan sikil

Langkah sing paling gampang lan paling intensif kanggo kesehatan sikil lan sikil sing luwih apik. Nganggo kaos kaki kompresi nalika mlaku, nanging uga nalika ngaso, bisa menehi pirang-pirang mupangat. Antarane liyane, kita ngerti manawa nyedhiyakake sirkulasi getih sing tambah, uga pemulihan sing luwih cepet. Salah sawijining mupangat kanggo mlaku yaiku bisa nyegah nyegah asam laktat ing otot. Kaos kaki komprèsi (link mbukak ing jendela anyar) mulane kita meh nyaranake kanggo pasien sing duwe masalah sikil - kalebu osteomyelitis.

 

Rekomendasi No. 2: Balls titik pemicu

Bal pijet bisa digunakake kanggo ngrangsang sirkulasi dadi otot pedhet sing kesel. Dheweke uga pancen sampurna kanggo digunakake ing sisih ngisor tlapak sikil - lan bisa menehi fascia plantar sing kurang tegang (piring tendon ing sangisore sikil). Et set lengkap kanthi macem-macem ukuran bal pijet (waca conto ing kene - tautan mbukak ing jendela anyar) bisa dadi luwih gampang digunakake ing proporsi otot awak sing luwih gedhe. Gunakake saben dina liyane ing sikil lan sikil - bisa uga ing pinggul lan kursi. Kanthi cara iki, otot duwe wektu kanggo pulih ing antarane sesi.

 

Rekomendasi No. 3: Latihan karo Miniband

Tali mini minangka elastis latihan sing apik banget kanggo sampeyan sing pengin nglatih pinggul, punggung lan panggul kanthi cara sing aman. Latihan kanthi elastis bisa mbantu sampeyan ngisolasi otot kanthi efektif lan lembut. Kaya sing sampeyan ngerteni, iki uga digunakake ing rong latihan sing disaranake ing program latihan. Iki bisa menehi asil sing luwih apik kanggo latihan. Luwih becik nyaranake pita mini ijo (medium) kanggo sing durung latihan elastis sadurunge. Banjur sampeyan luwih milih warna biru (medium-hard). Nyithak kene kanggo ndeleng conto lan maca luwih lengkap babagan minibars (link dibukak ing jendela anyar).

 

Apa sampeyan ngerti sapa sing ngalami Osteomyelitis? Aja bebas nuduhake artikel kasebut karo dheweke.

Klik tombol ing ngisor iki kanggo nuduhake artikel ing media sosial - yen dikepengini.

 

 

Apa Sampeyan Pengin Konsultasi utawa Apa Sampeyan Ana Pitakon?

Bebas bae kanggo hubungi kita ing YouTube utawa Facebook yen sampeyan duwe pitakon utawa sejenis babagan osteomielitis. Sampeyan uga bisa ndeleng ringkesan babagan klinik-klinik liwat link ing kene yen sampeyan pengin pesen konsultasi. Sawetara departemen kanggo Klinik Nyeri kalebu Pusat Chiropraktik Sehat Eidsvoll lan Fisioterapi (Viken) lan Pusat Kiropraktor Lambertseter lan Fisioterapi (Oslo). Karo kita, kompetensi profesional lan pasien mesthi penting.

 

NEXT PAGE: - Apa Sampeyan Ngerti Babagan Osteoarthritis Hips

osteoartritis ing pinggul

Klik gambar utawa tautan ing ndhuwur kanggo nerusake menyang kaca sabanjure.

 

Ojo nututi kita ing Media Sosial

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakonan sajrone 24 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan ngandhani apa latihan sing cocog kanggo masalah sampeyan, mbantu sampeyan golek terapi sing disaranake, napsirake jawaban MRI lan masalah sing padha.

 

Sumber lan Riset:

1. Rompe et al, 2010. Terapi gelombang kejut extracorporeal kanthi energi rendah minangka perawatan kanggo sindrom stres tibial medial. Am J Sports Med. 2010 Jan; 38 (1): 125-32.

Foto: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos lan ngirim kontribusi sing maca.

4 Olahraga nglawan Node Otot ing Mburi

extension bali

4 Olahraga nglawan Node Otot ing Mburi

Ketoke ing mburi? Apa bisa digunakake ing otot mburi? 

Coba 4 latihan iki sing bisa mbantu nyuda ketegangan otot lan ngencengi otot ing punggung. Aja bebas bareng karo kanca utawa kulawarga sing ngalami otot punggung. Umume wong entuk manfaat saka sinau sawetara latihan kanggo simpul otot ing sisih mburi.

 

Ing ngisor iki 4 latihan sing bisa ngencengi otot sing kenceng, nambah sirkulasi getih lan nyumbang luwih akeh gerakan ing otot lan sendi. Otot ketat lan ketegangan otot ing punggung iku umum. Latihan kasebut bisa mbantu nyuda ketegangan otot sing sampeyan bangun sedina muput.

 

Olahraga kudu disesuaikan karo kondisi kesehatan sampeyan. Perawatan karo klinis sing resmi kanggo umum bisa uga dibutuhake bareng karo latihan kanggo pemulihan sing optimal. Latihan 4 iki nduweni fokus tartamtu kanggo nambah mobilitas lan ngeculake simpulan otot. Bebas bae kanggo hubungi kita ing kaca Facebook yen sampeyan duwe input utawa komentar.

 

Tips apik: Video latihan lan langkah-langkah mandhiri

Gulung ing ngisor iki kanggo nonton rong video pelatihan sing hebat sing bisa mbantu nyuda otot-otot punggung tegang, ningkatake sirkulasi getih lan nyuda rasa punggung. Ing sisih ngisor artikel, sampeyan uga bisa maca babagan langkah-langkah diri sing disaranake.

 

VIDEO: Limang Olahraga Nanggepi Ireng Ireng ing Mburi Amarga Node Otot

Otot sing kenceng lan rapet ing mburi bisa nyebabake gangguan saraf. Yen saraf dadi jengkel, iki bisa nyebabake otot-otot dadi luwih tegang lan nyeri. Ing ngisor iki limang latihan olahraga sing beda sing bisa mbantu sampeyan ngeculake otot mburi lan gangguan gangguan saraf.

Melu kulawarga lan lengganan ing saluran YouTube kita kanggo tips olahraga gratis, program olahraga lan pengetahuan kesehatan. Welcome!

VIDEO: Lima Pakaryan Nyenyet Terbawa Sakit Saraf Nar ing Balung (Balung Tulang Balung)

Ruang suda ing tulang belakang dikenal minangka stenosis tulang belakang. Kahanan saraf sing ketat iki bisa nyebabake gangguan saraf lan kemacetan syaraf sing bisa nyebabake radiasi lan rasa mati rasa mati ing sikil, uga otot bali banget. Klik ing ngisor iki kanggo ndeleng limang latihan reguler sing bisa mbantu mobilitas luwih apik lan ketegangan otot sing kurang.

Sampeyan seneng video kasebut? Yen sampeyan njupuk kauntungan saka iku, kita bakal ngormati sampeyan sing langganan saluran YouTube lan menehi jempol ing media sosial. Tegese akeh kanggo kita. Agung!

 

Uga maca: Apa Sampeyan Sampeyan Ngerti Babagan Nyeri punggung

Manungsa tetep sisih kiwa ngisor pungkur karo nyeri

 

Gandheng karo latihan kasebut, disaranake sampeyan nyetel gerakan saben dina, umpamane ing babagan karya sing kurang statis, beban sing ora bisa diulang maneh (mungkin sampeyan bisa nggawe pangaturan ing karya?), Custom mlaku ing terrain kasar utawa nglangi ing kolam renang banyu panas. Yen sampeyan wis duwe diagnosis sing wis kabukten, disaranake mriksa karo klinik (dokter, kiropraktor, ahli fisioterapi utawa padha) apa latihan kasebut cocog kanggo sampeyan.

 

1. Mobilisasi sisih gampang (roller lutut)

Olahraga sing ngencengi punggung lan nyepetake otot sing caket. Kudu ditindakake kanthi ati-ati lan kanthi gerakan sing dikendhaleni kanthi tenang.

Kneel nggulung kanggo mburi ngisor

Miwiti Position: Ndhukung ing punggung - luwih becik ing tikar pelatihan nganggo bantal kanggo sirah. Terus lengen sampeyan langsung menyang sisih banjur tarik sikil loro menyang sampeyan. Coba ngendhokke awak ndhuwur nalika nindakake latihan kasebut.

eksekusi: Ayo dhengkul alon-alon saka sisih menyang sisih nalika njaga pelvis kanthi alami - priksa manawa loro-lorone pundhak tetep dikandhani karo lemah. Tindakake latihan kanthi gerakan sing lembut lan tahan posisi sajrone udakara 5-10 detik sadurunge obah alon-alon menyang sisih liyane.

 

2. Ngobong kursi lan mburi ngisor

Stretch saka glutes lan hamstrings

Latihan iki ngluwihi otot gluteal lan piriformis - sing terakhir yaiku otot sing asring melu sciatica lan sciatica. Lempeng ing jubin kanthi pucuk, luwih becik ing tikar olahraga kanthi dhukungan ing gulu. Banjur tekuk sikil tengen lan pasang ing pupu kiwa. Banjur jupuk pupu kiwa utawa sikil tengen banjur tarik alon-alon menyang sampeyan nganti sampeyan rumangsa dawa ing sisih mburi paha lan otot gluteal ing sisih sing dienggo. Tahan galur nganti 30 detik. Banjur baleni ing sisih liyane. Dileksanakake liwat 2-3 set ing saben sisih.



video:

 

Peregangan mburi lenggah (mulet saka punggung ngisor, piriformis lan kursi)

Yoga

Lungguh ing tikar latian utawa padha karo postur sing apik ing sisih mburi ngisor (ora kena dibengkokake). Banjur nyelehake sikil siji ing sisih liyane lan corak awak menyang sisih sing ngelawan - sampeyan kudu rumangsa yen kanthi becik ing sisih kursi lan metu menyang pinggul. Tambah fleksibilitas lan gerakan ing otot iki bisa nyuda tekanan ing punggung ngisor lan saéngga bisa nyuda kaku punggung ngisor. Gawe olahraga nganti 30 detik lan baleni ing loro-lorone liwat 3 set.

 

4. Olahraga regang kanggo otot mburi roller busa

Olahraga regangan otot dada pectoralis kanthi roller busa busa

Rol busa bisa dadi alat sing apik kanggo ngeculake sethithik ing antarane pundhak lan ing sisih ndhuwur. Iki uga bisa digunakake kanggo ngencengi otot - kayata olahraga iki sing bukaan apik ing otot dada / pectoralis.

Mangkene carane ngleksanani: Lempar ing roller umpluk, supaya sampeyan duwe gulu lan gulu. Elinga, iki mung bisa digunakake karo roller busa sing luwih gedhe kanthi dawa 90 cm utawa luwih. Banjur lengen tangan alon-alon menyang sisih lan obahake munggah nganti sampeyan ngrasakake otot-otot dada. Posisi posisi 30 - 60 detik banjur santai. Baleni 3-4 set.

 



 

Summary:

Mangkene 4 latihan kanggo ketegangan otot ing mburi. Otot lan otot tegang cukup umum, nanging rumit banget. Latihan iki bisa mbantu sampeyan nyuda tension otot lan nambah mobilitas. Latihan kudu disesuaikan karo individu.

 

Apa sing bisa daklakoni tumrap simpul otot lan ketegangan ing punggung?

Iki minangka pitakon sing meh saben dina ditemokake klinik-klinik kita. Pisanan lan paling penting, penting kanggo nerangake manawa langkah-langkah tartamtu bakal luwih apik kanggo sawetara wong tinimbang liyane. Mula, kita milih fokus ing saran sing luwih umum ing kene. Penyebab kenceng lan ketegangan ing sisih mburi umum amarga kakehan statis, sirkulasi sithik lan kompresi ing punggung ngisor. Yen kita nganggep iki minangka titik wiwitan, kita pengin menehi saran ing ngisor iki - lan, kaya sing wis disebutake, iki minangka saran sing diwenehake saben dina ing klinis.

 

Tip 1: Gerakan

Gerakan luwih akeh ing urip saben dinane. Sampeyan wis nate krungu - lan saiki sampeyan lagi ngrungokake. Tambah kanthong kanthi kegiatan lan gerakan sing luwih akeh ing saben dinten. Yen nyeri ngalangi sampeyan supaya ora nindakake kegiatan lan olahraga, konsultasi karo klinis resmi kanggo njaluk bantuan.

 

Tip 2: Balls titik pemicu

Dheweke ora bisa ngganti karya otot saka fisioterapis utawa kiropraktor modern, nanging uga ora bodho. Kanthi nggunakake sak bal titik pemicu (waca conto ing kene kanthi opsi tuku - mbukak ing jendela anyar) saben dina liyane - elinga dina istirahat ing antarane sesi - sampeyan bisa ngrangsang sirkulasi tambah ing wilayah sing duwe jaringan lunak sensitif nyeri lan jaringan tendon.

 

Tip 3: Posisi Lungguh Ragam karo Coccyx Ergonomis

Apa gaweyan sampeyan kalebu lungguh ing ngarep PC (kaya nomer akeh kita)? Lan sampeyan ora kepengin mbuwang dhuwit 10-15 ewu ing kursi kantor ergonomis sing regane larang? Banjur siji bisa bantal tulang buntut ergonomis (waca conto liwat link ing kene) dadi solusi sing apik. Kanthi seneng nyaranake sampeyan kudu beda-beda posisi lungguh sedina muput nalika nggunakake bantal iki. Emas regane amarga ngganti ing sisih mburi sampeyan entuk momotan nalika lungguh. Ganti asring kanggo nambah variasi ing sisih mburi. Konsep sing padha bisa digunakake kanggo sampeyan sing keganggu nyatane sampeyan ora nemu posisi turu sing apik, nanging banjur nggunakake khusus bantal panggul sing diadaptasi (waca conto liwat link ing kene).

 

Apa Sampeyan Pengin Konsultasi utawa Apa Sampeyan Ana Pitakon?

Bebas bae kanggo hubungi kita ing YouTube utawa Facebook yen sampeyan duwe pitakon utawa liyane babagan olahraga utawa otot lan masalah sendi. Sampeyan uga bisa ndeleng ringkesan babagan klinik-klinik liwat link ing kene yen sampeyan pengin pesen konsultasi. Sawetara departemen kanggo Klinik Nyeri kalebu Pusat Chiropraktik Sehat Eidsvoll lan Fisioterapi (Viken) lan Pusat Kiropraktor Lambertseter lan Fisioterapi (Oslo). Karo kita, kompetensi profesional lan pasien mesthi penting.

 

NEXT PAGE: Apa Sampeyan Kudu Ngerteni Babagan Gulu

gulu prolapse kolase-3

Klik ing gambar ndhuwur kanggo nerusake menyang kaca sabanjure.

 

Waca uga: - AU! Apa infeksi Puncak utawa Injil Pungkasan? (Apa sampeyan ngerti yen wong loro duwe perawatan beda?)

Apa inflammation tendon utawa cedera tendon?

 

Waca uga: - 8 saran lan langkah sing apik tumrap sciatica lan sciatica

sciatica

 

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam)

 

gambar: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos lan ngirim kontribusi sing maca.