Peradangan driji

Peradangan driji

Radang sendi driji asring digandhengake karo rematik lan asam urat. Nanging uga bisa kedadeyan amarga kakehan utawa karusakan.

 

- Apa Radang Sendi Jari?

Kaping pisanan, penting kanggo nemtokake apa arthritis. Secara medis, iki diarani arthritis. Iki kalebu reaksi saka sistem kekebalan awak lan awak. Yen ana mekanisme karusakan, pasokan getih lan nutrisi ekstra bakal dikirim menyang wilayah kasebut kanggo mbela. Mangkono, amarga tambah cairan ing sendi lan inflamasi, wilayah kasebut bakal bengkak. Sendi bisa dadi nyeri tekanan, abang lan nyeri. Elinga yen penting kanggo mbedakake antarane inflamasi lan infeksi.

 

Artikel: Radang Sendi Jari

Dianyari pungkasan: 29.03.2022

 

- Ing departemen interdisipliner kita ing Vondtklinikkene ing Oslo (Lambertseter) lan Viken (Swara Eidsvoll og Råholt) Dokter kita duwe kompetensi profesional sing unik ing penilaian, perawatan lan latihan rehabilitasi kanggo penyakit otot, tendon lan sendi. Klik ing pranala utawa kene kanggo maca liyane babagan departemen kita.

 

 

Penyebab pembengkakan sendi driji

Kita bisa kanthi cepet mbagi penyebab inflamasi driji dadi telung kategori utama ing ngisor iki:

  • 1. Cedera (Clamping)
  • 2. Infèksi
  • Rematik lan respon otoimun

 

Reaksi inflamasi minangka mekanisme pertahanan alami

Kaya kasebut ing ndhuwur, inflammation saka joints driji bisa disebabake dening macem-macem sabab. Nanging elinga yen reaksi inflamasi minangka cara alami kanggo njaga awak. Peradangan (respon inflamasi ringan) minangka respon alami normal nalika jaringan alus, otot, jaringan sendi utawa tendon dadi iritasi utawa rusak. Nalika proses inflamasi iki dadi gedhe banget, inflamasi sing luwih gedhe bisa kedadeyan.

 

Cidera (Clamping of the finger)

Ayo dadi ngomong sampeyan remet driji ing lawang. Pinching wis nyebabake tatu jaringan alus lan awak bakal langsung reaksi. Tambah jumlah plasma getih lan cairan dikirim menyang driji sing tatu, sing nyebabake tambah isi cairan (bengkak), nyeri, perkembangan panas lan kulit abang. Asring dadi gedhe bakal paling jelas ing sendi driji sing paling cedhak karo area pinched. Nalika tatu kasebut mari, bengkak bakal suda.

 

2. Infèksi

Sendi driji sing bengkak lan inflamasi bisa disebabake dening arthritis septik. Jinis atritis iki bisa mengaruhi sembarang joints ing awak - kalebu joints driji - lan uga bakal nimbulaké mriyang, ndredheg lan pain ing awak. Infèksi biasane disebabake dening staphylococci kuning. Roti sing biasane ora mbebayani, nanging bisa nginfeksi tatu lan luka sing ora diobati ing kulit. Mulane, elinga pentinge tansah ngresiki tatu, paling ora nganggo sabun lan banyu, yen sampeyan duwe tatu mbukak. Iki penting banget kanggo wong tuwa lan wong sing duwe sistem kekebalan sing suda.

 

Kanthi atritis septic sing ora diobati, reaksi inflamasi bakal saya gedhe lan luwih gedhe - lan pungkasane bisa nyebabake karusakan ing sendi. Tes aspirasi cairan sinovial bakal nuduhake tingkat leukosit sing dhuwur. Iki minangka sel getih putih sing nglawan infeksi. Wong kasebut bisa uga ngalami ruam ing CRP lan tingkat sel getih putih sing dhuwur nalika tes getih.

 

rematik

  • Artritis rematik
  • Psikiatic arthritis
  • Asam urat
  • lupus

Ana sawetara jinis diagnosa rematik sing bisa nyebabake inflamasi sendi driji. Nanging, padha ngadeg ing macem-macem cara sing ana hubungane karo sendi sing kena pengaruh - lan kanthi cara apa.

 

Artritis rematik
Arthritis rheumatoid ing tangan - Photo Wikimedia

Rheumatoid arthritis of the hand - Foto Wikimedia

Rheumatoid arthritis minangka diagnosis otoimun ing ngendi sistem kekebalan awak dhewe nyerang sendi dhewe. Diagnosis bisa nyebabake nyeri sendi, kaku sendi, bengkak lan karusakan degeneratif ing sendi. Ciri khas, diagnosis rematik bakal nyerang simetris - yaiku, kedadeyan sing padha ing loro-lorone. Yen tangan kiwa kena, tangan tengen uga kena. Driji lan tangan, sayangé, minangka salah sawijining wilayah sing paling rawan kanggo wong sing nandhang penyakit rematik iki.

 

Diagnosis digawe nggunakake tes getih sing nuduhake asil positif kanggo faktor rematik lan antibodi. Sinar-X bisa mbantu kanggo mbukak ambane impact peserta lan karusakan peserta. Rheumatoid arthritis, kaya lupus, bisa nyebabake deformitas sing signifikan ing tangan lan driji liwat wektu.

 

Psikiatic arthritis

Akeh wong sing wis krungu babagan psoriasis penyakit kulit. Kurang luwih sing ngerti yen udakara 30% wong sing duwe diagnosis iki uga ngalami diagnosis rematik arthritis psoriatik. Iku, kaya arthritis rheumatoid, diagnosis otoimun sing bisa nyebabake sendi lan nyebabake nyeri sendi.

 

Ing arthritis psoriatik, sendi driji njaba sing kena pengaruh (asring diarani sendi DIP sawise singkatan Inggris). Iki minangka sendi sing paling cedhak karo pucuk driji, lan iki bisa nyebabake apa sing diarani dactylitis, yaiku pembengkakan sing nyebabake kabeh driji (utawa driji sikil) bengkak. Pembengkakan kasebut menehi tampilan "kaya sosis" - lan istilah "driji sosis" asring nuduhake jinis bengkak iki.

 

Psoriatic arthritis bisa nyebabake dhaptar gejala sing dawa

Psoriatic arthritis bisa, saliyane inflamasi lan bengkak ing driji, bisa nyebabake sawetara gejala liyane - kayata:

  • 'Telusuri' ing kuku lan karusakan kuku
  • Pain ing tendon lan ligamen
  • Lemes lemu
  • Radang Mata (Iris Inflammation)
  • Masalah pencernaan (kalebu constipation lan diare)
  • karusakan organ

 

Sapa sing nandhang inflamasi sendi driji?

Ngelingi yen inflamasi ing sendi driji uga bisa kedadeyan amarga tatu lan ciloko, mula saben wong bisa kena inflamasi sendi driji. Nanging, iki uga minangka tandha penyakit rematik, utamane yen kedadeyan simetris ing loro-lorone. Hubungi GP kanggo pemeriksaa lan pambiji yen sampeyan ngerteni yen sampeyan duwe gejala rematik. Pitik pitik bakal bisa mbantu sampeyan nemtokake sababe inflamasi, uga ndeleng yen sampeyan duwe ruam kanggo diagnosa rematik ing tes getih.

 

Diagnosis peradangan ing sendi driji

Peradangan sendi driji asring menehi gejala khas kayata bengkak, abang lan nyeri tekanan. Nanging utamane faktor dhasar sing digoleki nalika diagnosa. Tes getih bisa nguji sawetara jinis rematik. Ing wektu sing padha, pemeriksaan sinar-X saka sendi driji bisa mriksa owah-owahan nyandhang utawa reaksi karusakan ing sendi.

 

Perawatan lan Perawatan Mandhiri kanggo Radang Sendi Driji

Kita mbagi bagean artikel iki dadi rong kategori - perawatan lan perawatan diri. Ing kene kita bakal ngomong babagan bentuk perawatan sing bisa digoleki liwat ahli kelainan muskuloskeletal. Banjur kita ndeleng kanthi luwih rinci babagan pangukuran dhewe sing kudu dicoba yen sampeyan duwe atritis reumatoid.

 

Perawatan peradangan ing sendi driji

  • Obat anti inflamasi (anti inflamasi)
  • Fisioterapi
  • Kinesio taping lan olahraga olahraga
  • therapy laser

Hubungi GP kanggo saran babagan obat anti-inflamasi. Akeh bakal ngenali piyambak ing dhaftar nganti padha ndeleng therapy laser dosis kurang. Bentuk perawatan kasebut aman lan duwe efek sing didokumentasikake kanthi apik marang arthritis kanggo nyuda bengkak lan nyeri ing tangan lan driji. Panaliten, antara liya, bisa nuduhake nyuda ukuran driji cincin, kurang bengkak lan nyuda rasa nyeri (1). Rencana perawatan umum kanthi terapi laser yaiku konsultasi 5-7. Siji uga bisa ndeleng perbaikan sing terus-terusan nganti 8 minggu sawise perawatan pungkasan. Terapi laser ditindakake dening kiropraktor lan fisioterapi modern tartamtu. We offer therapy laser ing kabeh departemen kita Klinik nyeri.

 

Self-ukuran marang inflammation saka joints driji

  • Sarung tangan kompresi
  • Latihan tangan saben dina

Yen sampeyan nandhang sangsara marga saka inflammation rematik biasa saka driji, sampeyan kudu nyoba kanggo nggunakake sarung tangan kompresi khusus (link mbukak ing jendela anyar) saben dina. Iki bisa nyuda rasa nyeri lan nyumbang kanggo fungsi tangan sing luwih apik. Akeh uga laporan efek turu karo wong-wong mau ing. Kita menehi saran iki kanggo kabeh pasien sing keganggu karo jinis symptomatology iki. Kajaba iku, wis didokumentasikake yen senam tangan saben dina bisa mbantu njaga kekuwatan genggaman lan fungsi saben dina (2). Kita nuduhake conto program latihan kanthi video ing ngisor iki.

 

Latihan lan Latihan kanggo Radang Sendi Driji

Elinga nyetel latihan saben dina, saka segi jumlah repetisi lan set, miturut inflamasi. Yen ora, elinga yen nindakake sawetara latihan saben dina luwih apik tinimbang ora ana. Ing video ing ngisor iki, chiropractor Alexander Andorff nuduhake dening Pusat Kiropraktor Lambertseter lan Fisioterapi ngembangake program latihan tangan.

 

VIDEO: 7 Latihan kanggo Osteoarthritis saka Tangan lan Driji

Gabung karo kulawarga! Langganan gratis ing saluran Youtube kita (link mbukak ing jendela anyar) kanggo program olahraga gratis lan nambah kawruh kesehatan.

 

Hubungi kami: Klinik kami

Kita nawakake penilaian modern, perawatan lan latihan kanggo penyakit otot lan sendi.

Bebas bae kanggo hubungi kita liwat salah siji klinik khusus kita (Ringkesan Clinic mbukak ing jendela anyar) utawa ing kaca Facebook kita (Vondtklinikkene - Kesehatan lan Olahraga) yen sampeyan duwe pitakonan. Kanggo janjian, kita duwe pesenan online XNUMX jam ing macem-macem klinik supaya sampeyan bisa nemokake wektu konsultasi sing paling cocog karo sampeyan. Sampeyan uga bisa nelpon kita ing jam buka klinik. Kita duwe departemen interdisipliner ing Oslo (kalebu Lambertseter) lan Viken (Råholt og Eidsvoll). Terapis trampil kita ngarepake krungu saka sampeyan.

 

"- Aja nyeri ing urip saben dina njupuk saka sampeyan kabungahan gerakan!"

 

Sumber lan Riset:

1. Baltzer et al, 2016. Efek positif saka terapi laser tingkat rendah (LLLT) ing osteoarthritis Bouchard lan Heberden. Laser Surg Med. 2016 Juli; 48 (5): 498-504.

2. Williamson et al, 2017. Latihan tangan kanggo pasien arthritis rheumatoid: tindak lanjut saka uji coba kontrol acak SARAH. BMJ Open. 2017 Apr 12; 7 (4): e013121.

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Aja bebas komentar ing video kita - lan elinga langganan)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam)

Pisau bahu menonjol (skapula sayap)

Skapula Bersayap Menonjol

Apa sampeyan keganggu kanthi protruding pundhak? Wilah pundhak sing protruding, uga dikenal kanthi skapula sayap Inggris, tegese bilah pundhak ditarik metu kanthi ora normal.

Pundhak sing protruding biasane amarga ora seimbang otot. Musculus serratus anterior, sing bakal kita deleng kanthi rinci, asring dianggep minangka kunci kanggo ningkatake blades bahu sing protruding. Uga asring katon skapula winging dumadi bebarengan karo sindrom puncak ndhuwur. Iki kalebu disfungsi otot postural ing punggung ndhuwur lan dada. Otot sing paling kerep dadi aktif banget yaiku trapezius ndhuwur, pectoralis minor lan mayor, levator scapulae lan sternocleidomastoideus.

 

Artikel: Winging Scapula

Dianyari pungkasan: 28.03.2022

 

Apa Sindrom Upper Cross?

Yen kita ngalami overactivity ing otot tartamtu, lan kurang aktif ing mitra, iki bisa nyebabake owah-owahan sikap. Sindrom salib ndhuwur bisa kalebu owah-owahan sikap:

  • Posisi sirah miring maju
  • Gulu mlengkung maju
  • Pundhak bunder
  • Tambah kelengkungan utomo thoracic (humpback)

Croup ndhuwur ditetepake minangka jinis kondisi postur otot. Kanthi pemetaan lan pemeriksaan sing bener dening chiropractor utawa fisioterapis sing biasane modern, bakal bisa ngenali otot sing ana ing masalah kasebut. Banjur malfunction bisa ditangani kanthi bantuan terapi fisik lan latihan rehabilitasi khusus. Mengko ing artikel kasebut, sampeyan bakal luwih ngerti apa pendekatan holistik kanggo sindrom salib ndhuwur, lan bilah pundhak sing protruding.

 

- Ing departemen interdisipliner kita ing Vondtklinikkene ing Oslo (Lambertseter) lan Viken (Swara Eidsvoll og Råholt), dokter kita duwe kompetensi profesional sing unik ing penilaian, perawatan lan latihan rehabilitasi kanggo penyakit ing pundhak lan pundhak. Klik ing pranala utawa kene kanggo maca liyane babagan departemen kita.

 

Ing artikel iki sampeyan bakal bisa sinau babagan:

  • 1. Apa iku Winging Scapula?
  • Penyebab Winging Scapula
  • Pemeriksaan lan Perawatan Blades Pundhak Nonjol
  • 4. Self-tumindak marang Wing Scapula
  • 5. Latihan lan Latihan Nglawan Blades Pundhak Ndhuwur (Klebu Video)
  • 6. Entuk Bantuan: Klinik Kita

 

1. Apa itu Winging Scapula?

Mangkono, bilah pundhak sing protruding minangka diagnosa ing ngendi panyebab fungsional nyebabake bilah pundhak ditarik metu adoh banget. Luwih khusus, iki uga dikenal minangka mispositioning scapular deviated lateral. Kondisi kasebut bisa nyeri utawa meh tanpa gejala (1). Nanging, akeh wong bisa ngalami lemes otot lan nyeri ing pundhak.

 

- Bisa mengaruhi Pundhak lan Gulu

Nanging, malfungsi ing bilah pundhak bisa ngluwihi fungsi pundhak, uga gulu. Swara wektu, bisa mengaruhi kemampuan wong kanggo ngangkat, nyurung utawa narik barang sing luwih abot. Malah saben dina, kayata nyikat untu, nyisir rambut utawa ngangkat tangan ing sirah, bisa uga angel ditindakake. Kanthi ngganti posisi dhasar saka pundhak lan pundhak, kita bakal bisa nduwe pengaruh negatif irama scapulohumeral - yaiku, carane agul-agul Pundhak lan lengen pindhah bebarengan ing mbukak.

 

Yen gangguan kasebut kedadeyan, iki bisa nyebabake kekuwatan, nyuda mobilitas ing ekstremitas ndhuwur (lengen lan pundhak), lan dadi sumber nyeri. Nyeri banjur bakal kerep katon ing gulu, ing antarane pundhak lan luwih metu menyang pundhak. Ora nggumunake, bisa uga nyebabake peningkatan nyeri sirah cervicogenic (sakit kepala leher).

 

Coba dhewe: Mlengkung mburi ndhuwur lan condong gulu maju. Banjur tindakake munggah karo bunder saka pundhak. Banjur sampeyan bisa nyoba ngangkat tangan lan ndeleng sepira adohe. Conto apik babagan fungsi cacat.

 

Penyebab Winging Scapula

Nalika kita pirembagan babagan protruding agul-agul Pundhak, kita utamané mikir sing agul-agul Pundhak adoh banget metu (lateral winging scapula), nanging kasunyatan iku uga bisa dumadi ing cara liyane (medial winging scapula). Kanggo akeh sing kena pengaruh iki, uga bisa nyebabake mental, amarga bisa mengaruhi citra diri. Panyebab kasebut utamane amarga nyuda fungsi lan kekuatan cacat ing musculus serratus anterior, trapezius tengah lan ngisor, uga musculus rhomboideus. Amarga kasunyatane yen otot sing ringkih, cukup alami, digunakake kurang, bisa uga saya suwe saya saya ringkih.

 

Penyebab sing bisa ditindakake:

  • Ciloko otot
  • Ketidakseimbangan otot
  • Clamping Saraf lan Ciloko Saraf
  • Trauma lan Ciloko (kalebu ciloko olahraga)

 

Rong Klasifikasi Winging Scapula

  • Skapula winging lateral
  • Skapula winging medial

Ing kene pisanan kita pengin njlentrehake manawa ana kelemahan utawa kekirangan sing signifikan ing anterior serratus sing menehi skapula winging medial. - yaiku, sing agul-agul Pundhak dadi luwih penting lan kuwalik. Ing kontras, ana kelemahan sing jelas ing trapezius tengah lan ngisor, uga rhomboideus, sing ngasilake skapula winging lateral (ora dilapisi). Dadi, ana rong jinis - sing winging medial paling umum. Nanging, pendekatan konservatif, kanthi owah-owahan tartamtu, meh padha.

 

- 3 Otot Paling Penting dening Devierte Pundhak Blade

  1. Serratus Otot Anterior
  2. Trapezius tengah lan ngisor
  3. Musculus Rhomboideus

Ayo goleki kanthi luwih rinci babagan fungsi utama otot ing ndhuwur. Saben uwong dadi pusat ing gerakan lan fungsi ing pundhak lan pundhak. Supaya duwe fungsi sing luwih apik lan posisi agul-agul Pundhak, mulane penting kita bisa khusus karo iki. Akeh wong sing kepengin weruh luwih akeh babagan rong bentuk skapula sayap.

 

1. Otot Serratus Anterior

Fungsi serratus anterior yaiku kanggo nyetabilake pundhak, uga mbantu narik maju (protraction) lan kanthi gerakan rotasi. Iku uga tanggung jawab kanggo nyekeli agul-agul Pundhak jejere kandhang rib. Otot kasebut nempel ing 8 iga ndhuwur, uga menyang lampiran iga ing njero balung pundhak.

 

Serratus otot anterior nampa sinyal saraf saka tingkat saraf thoracic longus - bagéan saka plexus brachial. Khusus saka akar saraf C5, C6 lan C7, lan utamane sing terakhir. Kanthi squeezing, minangka dening luwih gedhe gulu prolaps ing C6-7, saraf iki bisa banget kena pengaruh sing ngluwihi daya otot menyang anterior serratus. Konsekuensi kasebut bisa dadi bilah pundhak sing protruding ing sisih ngendi prolaps dumunung.

 

- Saraf bisa rusak amarga operasi utawa trauma

Saraf serratus anterior bisa uga, amarga posisine, dadi rawan banget ing jinis operasi tartamtu. - lan utamané nalika mbusak limfa ing ketiak (contone, gegandhèngan karo operasi kanker payudara). Kanthi salah, karusakan ing saraf iki bisa kedadeyan sajrone operasi ing wilayah kasebut. Saraf uga bisa rusak amarga ciloko lan trauma - kayata ciloko olahraga.

 

- Mayoritas bilah pundhak sing protruding amarga serratus anterior

Bilah pundhak medial-deviated sing protruding minangka presentasi paling umum saka skapula sayap. Kondisi kasebut bisa saka entheng, nganti moderat lan ing sawetara kasus signifikan. Terapi fisik konservatif ing kombinasi karo latihan rehabilitasi bakal bisa mulihake fungsi sing signifikan ing mayoritas kasus.

 

2. Trapezius Tengah lan Ngisor

Otot trapezius kasusun saka 3 bagean - ndhuwur, tengah lan ngisor. Sakabèhé, iki minangka otot sing penting banget kanggo fungsi lan postur sing apik. Kanthi skapula winging, kita kasengsem utamane ing sisih tengah lan ngisor, mula ayo dipikirake kanthi luwih rinci.

 

- Trapz ndhuwur: Diwiwiti ing pangkal gulu lan ngluwihi menyang lapisan ndhuwur pundhak ing loro-lorone.

- Trapezius Tengah: Iki bagéan saka Otot dumunung mung ngisor trapezius ndhuwur, lan mlaku kabeh cara kanggo mburi pundak. Iki penting banget kanggo protruding glathi Pundhak amarga mbantu sampeyan narik pundhak bali lan nggawa tangan bali. Kajaba iku, stabilake pundhak nalika sampeyan ngobahake lengen.

- Trapezius ngisor: Sisih ngisor trapezius uga paling gedhe. Dadi ing wangun v saka njero, lan sebagéyan liwat, agul-agul Pundhak mudhun menyang utomo thoracic ngisor. Fungsi utama kalebu narik pundhak mudhun saka kuping lan stabil utomo thoracic karo gerakan tartamtu - kalebu mlengkung lan twisting.

 

- Malfunction saka trapezius tengah lan ngisor bisa nyumbang kanggo masalah agul-agul Pundhak

Nalika kita ndeleng fungsi saka trapz tengah lan ngisor, kita ngerti carane kekirangan ketok lan mundhut saka kekuatan bisa nimbulaké posisi agul-agul Pundhak diganti. Iki minangka otot sing banget melu narik pundhak mudhun lan bali. Mangkono, wajar yen kekurangan kekuatan kasebut - bebarengan karo rhomboideus - bisa nyebabake bilah pundhak sing protruding.

 

3. Rhomboideus

Musculus rhomboideus kasusun saka minor lan mayor. Otot kasebut nempel ing tulang punggung thoracic, transisi gulu, lan menyang bagian jero balung pundhak. Iki utamané nampa sinyal syaraf saka ROOT syaraf C5, supaya pinching kuwat utawa karusakan kanggo ROOT syaraf iki bisa nimbulaké fungsi mboten saget lan mundhut saka kekuatan ing rhomboideus. Conto bisa uga luwih gedhe gulu prolaps ing C4-C5. Fungsi utama otot yaiku kanggo narik pundhak menyang njero, uga nyumbang kanggo rotasi pundhak.

 

Pemeriksaan lan Perawatan Wing Scapula

  • Pemeriksaan Fungsional lan Klinis
  • Pemeriksaan Diagnostik Pencitraan (yen indikasi medis)
  • Perawatan Fisik Malfungsi lan Pain
  • Pelatihan Rehabilitasi Khusus

 

Pemeriksaan Blade Pundhak Nonjol

Konsultasi pisanan mesthi diwiwiti kanthi njupuk sejarah. Dokter banjur bakal nindakake pemeriksaan klinis lan fungsional. Iki bisa uga kalebu tes otot, sawetara gerakan, ketegangan saraf lan tes ortopedi khusus. Sakabèhé, iki bakal menehi informasi terapi babagan otot lan watesan sing ana ing masalah kasebut. Dokter kita ing Vondtklinikkene uga duwe hak kanggo ngrujuk kanggo pemeriksaan pencitraan diagnostik yen perlu.

 

Perawatan Fisik saka Tonjolan Pundhak Blades

Posisi sing ora bener saka bilah pundhak bisa nyedhiyakake basis kanggo simpul otot, kaku lan watesan sendi. Akeh wong sing duwe pundhak sing protruding uga nandhang lara ing antarane pundhak lan ing transisi gulu. Teknik terapi fisik, sing ditindakake dening chiropractor utawa fisioterapis modern, ing wangun terapi otot, akupunktur intramuskular, terapi laser lan mobilisasi sendi bisa nyedhiyakake relief gejala lan perbaikan fungsional. Iki ditindakake kanthi kombinasi karo latihan rehabilitasi khusus.

 

Pelatihan Rehabilitasi Khusus

Pemeriksaan fungsional lan temuan klinis bakal nggampangake carane nyiyapake latihan rehabilitasi. Iki utamane minangka latihan latihan sing ngarahake kelemahan otot lan disfungsi sing diidentifikasi (3). Nanging, ana latihan omah sing bisa diwiwiti dina iki - lan kita bakal nuduhake sampeyan ing video ing ngisor artikel kasebut. Nanging kanggo asil sing paling apik kanthi tindak lanjut kemajuan, kita njaluk sampeyan hubungi bantuan profesional. Elinga yen dokter kita ing Vondtklinikkene seneng mbantu sampeyan.

 

4. Self-ngukur marang protruding Pundhak Blade

Pengukuran diri sing paling penting sing bisa diwiwiti dina iki yaiku nglatih otot manset rotator (otot stabilitas bahu) kanthi elastis. Kapindho, langkah-langkah kayata tikar akupresur lan bola titik pemicu bisa mbantu nyuda tension otot ing mburi lan mbantu sampeyan narik pundhak menyang mburi.

 

Tip 1: Latihan karo Elastis Elastis

Iki minangka jinis elastis sing digunakake ing latihan rehabilitasi nglawan bilah pundhak sing protruding. Latihan kekuatan kanthi elastis dianggep minangka salah sawijining cara sing paling apik kanggo nguatake pundhak lan pundhak. Kauntungan saka elastis iki yaiku luwih akeh lan luwih gampang ditangani. Klik ing gambar utawa link ing ndhuwur kanggo maca liyane babagan - lan ndeleng opsi tuku (link mbukak ing jendela anyar).

Tip 2: acupressure Mat og Bola titik pemicu

Sayange, akeh wong sing duwe pundhak sing protruding lan pundhak bunder nandhang lara otot. Mat akupresur nduweni titik pijet sing bisa nyedhaki otot sing tegang ing antarane pundhak lan punggung. Model iki uga nduweni bagian gulu sing kapisah sing ndadekake gampang kanggo nggarap otot gulu sing tegang. Pencet kene kanggo maca liyane babagan.

 

5. Latihan lan Latihan Nglawan Blades Pundhak Menonjol (+ Video)

Kita janji karo sampeyan video sing nuduhake latihan kekuatan sing apik kanggo pundhak lan pundhak. Ing video sampeyan bakal bisa ndeleng manawa nggunakake latihan elastis saka jinis sing disambungake ing ndhuwur. Program latihan bisa ditindakake saben dina liyane - lan sampeyan kudu ngelingi efek sing jelas sajrone 16-20 minggu. Kontinuitas minangka kunci kanggo asil latihan sing apik, mula dadi rutinitas sing apik kanggo nindakake kanthi rutin.

 

Program 1: Coba nindakake iki kaping 3 saben minggu kanggo 16 nganti 20 minggu. Ing video, chiropractor Alexander Andorff nuduhake dening Pusat Kiropraktor Lambertseter lan Fisioterapi ing Oslo nuduhake carane nindakake latihan.

 

VIDEO: Latihan Kekuwatan kanggo Blade Pundhak lan Pundhak

Gabung karo kulawarga! Langganan gratis ing saluran Youtube kita (klik kene - link mbukak ing jendhela maca anyar) kanggo program olahraga luwih apik lan replenish karo kawruh kesehatan.

 

6. Entuk Bantuan lan Jawaban: Klinik Kita

We offer Assessment modern, perawatan lan latihan kanggo ailments agul-agul Pundhak - kalebu skapula winging.

Bebas bae kanggo hubungi kita liwat salah siji klinik khusus kita (Ringkesan Clinic mbukak ing jendela anyar) utawa ing kaca Facebook kita (Vondtklinikkene - Kesehatan lan Olahraga) yen sampeyan duwe pitakonan. Kanggo janjian, kita duwe pesenan online XNUMX jam ing macem-macem klinik supaya sampeyan bisa nemokake wektu konsultasi sing paling cocog karo sampeyan. Sampeyan uga bisa nelpon kita ing jam buka klinik. Kita duwe departemen interdisipliner ing Oslo (kalebu Lambertseter) lan Viken (Råholt og Swara Eidsvoll). Terapis trampil kita ngarepake krungu saka sampeyan.

 

«- Elinga yen salah sawijining perkara sing paling angel yaiku njupuk langkah pertama ing ngarep lawang. Jaga kesehatan sampeyan dhewe dina iki. Kita seneng mbantu sampeyan nganti tekan tujuane."

 

Kanthi pangarep-arep sing paling apik kanggo kesehatan,

Klinik nyeri - Kesehatan Interdisipliner

 

Riset lan Sumber:

1. Martin et al, 2008. Scapular winging: review anatomi, diagnosis, lan perawatan. Curr Rev Musculoskeletal Med. 2008 Maret; 1 (1): 1–11.

2. Anatomi Badan Manungsa Gray [Domain Umum]

3. Saito et al, 2018. Intervensi fokus skapular kanggo ningkatake nyeri bahu lan fungsi ing wong diwasa kanthi nyeri subacromial: Tinjauan sistematis lan meta-analisis. Praktek Teori Fisioterapis. 2018 Sep; 34 (9): 653-670. [Meta-analisis]