Artikel ing Fibromyalgia

Fibromyalgia minangka sindrom nyeri kronis sing biasane nyedhiyakake dhasar kanggo sawetara gejala lan tandha klinis sing beda. Ing kene sampeyan bisa maca luwih lengkap babagan macem-macem artikel sing wis ditulis babagan kelainan nyeri nemen fibromyalgia - lan paling ora jinis perawatan lan langkah-langkah awake sing kasedhiya kanggo diagnosis iki.

 

Fibromyalgia uga dikenal minangka rheumatism jaringan alus. Kahanan kasebut bisa kalebu gejala kayata nyeri nemen ing otot lan sendi, lemes lan depresi.

Fibromyalgia lan Kesel: Cara Ngilangake Energi

Fibromyalgia lan Kesel: Cara Ngilangake Energi

Fibromyalgia ana hubungane banget karo lemes lan kesel. Kene kita nliti panyebab - lan apa sing bisa ditindakake.

Ora ana keraguan manawa fibromyalgia minangka sindrom nyeri sing kompleks. Nanging saliyane nyebabake rasa nyeri sing nyebar ing awak, uga ana hubungane karo efek sing bisa ditindakake ing fungsi kognitif. Fibrofog minangka istilah sing digunakake kanggo njlèntrèhaké pengaruh memori jangka pendek lan anané mental. Kabut otak sing kaya mengkono uga ngeselake. Sebanyak 4 saka 5 wong sing duwe fibromyalgia nglaporake yen dheweke ngalami kesel - lan sayangé kita ora kaget.

 

- Kesel ora padha karo kesel

Ing kene penting kanggo mbedakake antarane kesel banget (kelelahan) lan kesel. Patients karo fibromyalgia ngalami gejala kesel fisik lan mental saben dina - asring ing kombinasi karo kurang turu - kang bisa mimpin kanggo kelelahan jero. Mulane, penting banget yen pasien sing duwe fibromyalgia lan wong-wong ing saubengé nggampangake urip saben dina sing diadaptasi kanthi kurang stres.

 

Njupuk Kelelahan Serius

Kita ngerti sampeyan duwe akeh sing pengin dilakoni, lan kita ngerti sampeyan luwih seneng nindakake dina iki. Nanging apa kita kabeh padha ngamuk kanthi ngobong kabeh bubuk mesiu bebarengan? Langkah pisanan kanggo urip saben dina sing kurang kena pengaruh saka lemes lan kabut fibrosa yaiku njupuk kanthi serius. Ngakoni yen sampeyan kesel. Ngenali yen tantangan fisik lan mental mengaruhi sampeyan - iku mung alam. Kanthi mbukak babagan carane diagnosis mengaruhi sampeyan, kanggo awake dhewe lan wong-wong sing ana ing sekitar sampeyan, kabeh pihak bakal luwih gampang nimbang.

 

Kanthi fibro, tingkat energi asring banget ora stabil, mulane - ing dina sing apik - bisa nggodha kanggo nindakake kabeh sing durung bisa ditindakake sadurunge. Salah sawijining pelajaran sing paling penting yaiku sinau pentinge ngirit energi, lan nggunakake kanthi konservatif kanggo ngatasi tantangan sing luwih cilik lan luwih gedhe saiki.

 

- Ing departemen interdisipliner kita ing Vondtklinikkene ing Oslo (Kursi Lambert) lan Viken (Swara Eidsvoll og Kayu mentahan) dokter kita duwe kompetensi profesional sing unik ing evaluasi, perawatan lan latihan rehabilitasi kanggo sindrom nyeri kronis. Klik ing pranala utawa kene kanggo maca liyane babagan departemen kita.

 

Bengi Ora Turu lan Kesel

turu masalah

Fibromyalgia asring uga digandhengake karo masalah turu. Kesulitan turu lan turu sing ora tenang yaiku loro faktor sing tegese sampeyan ora ngisi daya kanthi optimal kanggo dina sabanjure. Bengi sing luwih ala uga bisa nyebabake sampeyan tangi kanthi rasa kabut otak - sing nggawe gampang lali lan bisa nyebabake kesulitan konsentrasi. Sadurunge kita nulis artikel sing diarani '9 tips kanggo turu luwih apik karo fibromyalgia'(mbukak ing link anyar - supaya sampeyan bisa rampung maca artikel iki dhisik) ngendi kita liwat saran pakar turu kanggo turu luwih apik.

 

Masalah turu ing wong sing duwe sindrom nyeri kronis katon ana hubungane karo, antara liya, sensitisasi nyeri. Lan iki kena pengaruh negatif dening stres. Mulane penting banget, kanggo saben wong sing lara kronis, sampeyan bisa nemokake ukuran lan adaptasi pribadi sing cocog karo sampeyan. Akeh wong sing duwe fibromyalgia nggunakake wektu dhewe saben dina tikar akupresur (Link mbukak ing jendela anyar) utawa bal titik pemicu. Nggunakake siji kaya iki sadurunge bedtime bisa dadi utamané efektif, amarga lowers loro tension otot lan tingkat kaku. Wektu panggunaan sing disaranake yaiku 10-30 menit saben dina, lan bisa dikombinasikake kanthi teknik meditasi lan / utawa napas.

 

- Waca liyane babagan tikar akupresur liwat gambar ing ngisor iki:

 

Adaptasi Kegiatan lan Latihan

Sayange, kesel lan kurang energi bisa mimpin sampeyan menyang spiral negatif. Dørstokkmila bakal paling sethithik saperangan mil sing luwih dhuwur yen kita wis turu ala lan aran langsung kesel. Ora ana sangsi manawa bisa angel nggabungake fibromyalgia karo olah raga biasa, nanging bisa dadi luwih gampang yen sampeyan nemokake latihan lan aktivitas sing bener. Sawetara seneng mlaku-mlaku, ana sing nganggep olahraga ing kolam banyu panas paling apik, lan liya-liyane luwih seneng olahraga ing omah utawa yoga.

 

Yen sampeyan aran kesel banget kanggo olahraga, sayangé iki ndadékaké liwat wektu kanggo luwih kekirangan otot lan malah liyane kesel. Mulane penting banget kanggo nemokake aktivitas ambang sing kurang sanajan ing dina sing ala. Akeh wong sing nandhang rematik lan sindrom nyeri kronis ngrasa yen olahraga knitting iku loro alus lan efektif. Miwiti alon-alon lan kerja karo ahli fisioterapi utawa chiropractor modern kanggo nemokake program olahraga sing cocog kanggo sampeyan. Pungkasane sampeyan bisa nambah beban latihan kanthi bertahap, nanging elinga njupuk kabeh kanthi cepet.

 

Ing video ing ngisor iki sampeyan bisa ndeleng program latihan elastis khusus kanggo pundak lan gulu - disiapake dening chiropractor Alexander Andorff ved Pusat Kiropraktor Lambertseter lan Fisioterapi.

 

VIDEO: Latihan penguatan kanggo pundhak lan gulu (karo elastis)

Gabung karo kulawarga! Langganan gratis kanggo saluran Youtube kita ing kene (link mbukak ing jendela anyar)

 

- Ngirit energi lan nyetel gol penengah

Apa sampeyan kerep frustasi karo perkara sing ora bisa ditindakake? Coba nggawe pangaturan. Coba ngilangi barang sing kurang penting sing nyolong energi sampeyan - supaya sampeyan duwe energi luwih akeh kanggo nindakake perkara sing penting kanggo sampeyan. Pecah tugas sing luwih gedhe dadi potongan sing luwih cilik lan bisa diatur. Kanthi cara iki, sampeyan bakal bisa ngrasakake penguasaan kanthi alon-alon nggayuh tujuan.

 

Ngaso sedina muput. Ing kene, kita uga menehi saran supaya sampeyan nggawe cathetan babagan apa sing sampeyan rumangsa paling apik kanggo sampeyan. Elinga ngerti yen istirahat iku apik kanggo sampeyan - lan gunakake wektu kanggo santai karo apa sing sampeyan senengi, kayata ngrungokake buku audio utawa meditasi.

 

Nggawe dina luwih Fibro-loropaken

Kaya sing kasebut sadurunge ing artikel kasebut, kita ngerti banget manawa stres fisik lan mental ana gandhengane karo flare-up (fibro flare-up) nyeri fibromyalgia. Iki sebabe kita kepengin banget ngirim pesen supaya sampeyan kudu ngurus dhewe. Yen sampeyan lunga lan cokotan pain dina iki mung bakal nambah munggah liyane lan liyane. Yen sampeyan lagi kerja utawa sekolah, penting banget kanggo komunikasi karo manajemen babagan kabutuhan sampeyan.

 

Cara konkrit kanggo nggawe dina kurang stres bisa kalebu:
  • Ngaso luwih akeh (luwih becik karo latihan peregangan kanggo gulu lan pundhak)
  • Entuk tugas kerja sing luwih cocog karo kemampuan sampeyan
  • Ngomongake kabutuhan sampeyan kanthi lahiriah marang wong-wong ing sekitar sampeyan
  • Nggoleki terapi fisik paliatif (fibromyalgia minangka sindrom sensitivitas otot sawise kabeh)

 

Dadi mbukak babagan penyakit lan lara

Fibromyalgia minangka wangun "penyakit sing ora katon". Yaiku, nganti sampeyan ora bisa ndeleng manawa wong liya nandhang lara fisik. Iki sebabe penting banget yen sampeyan komunikasi karo wong-wong sing ana ing sekitar sampeyan lan mbukak babagan penyakit kasebut. Sawise kabeh, sindrom nyeri kronis sing nyebabake nyeri otot, kaku sendi lan kadhangkala mengaruhi fungsi kognitif.

 

Bisa uga migunani kanggo ngrujuk menyang studi sing wis nuduhake yen otak misinterprets / oversensitizes sinyal nyeri ing wong sing duwe fibromyalgia (1). Salah interpretasi sinyal saraf ing sistem saraf pusat iki nyebabake rasa nyeri sing luwih kuat tinimbang normal.

 

Langkah-langkah dhewe kanggo Relaksasi

Sadurungé ing artikel kita kasebut loro kloso akupresur lan bal titik pemicu. Nanging sing gampang banget yaiku multi-pack sing bisa digunakake maneh (bisa digunakake minangka paket panas lan minangka paket pendinginan).

tips: Paket Panas sing Bisa Digunakake maneh (link mbukak ing jendela anyar)

Sayange, nyatane yen ketegangan otot lan kaku sendi minangka rong perkara sing langsung ana gandhengane karo rematik jaringan alus. Sampeyan mung panas - banjur pasang ing wilayah sing tegang lan kaku. Bisa digunakake wektu sawise wektu ... sawise wektu. Pangukuran mandiri sing gampang lan efektif kanggo wong-wong sing nandhang akeh otot sing tegang, utamane ing wilayah gulu lan pundhak.

 

Ringkesan: Titik utama

Salah sawijining kunci kanggo ngindhari rasa kesel banget yaiku nggawe owah-owahan ing saben dinane. Muga-muga artikel kasebut menehi inspirasi supaya sampeyan ora tansah dadi nomer loro. Sejatine, yen kanthi luwih nggatekake awake dhewe lan penyakit sampeyan, wong liya ing sekitar sampeyan uga bakal luwih sehat. Uga elinga yen diidini njaluk bantuan - ora nggawe sampeyan wong sing ringkih, sebaliknya, nuduhake yen sampeyan kuwat lan wicaksana. Ing kene kita ngringkes poin-poin utama supaya ora kesel banget:

  • Peta kegiatan lan acara apa sing mbuwang energi sampeyan
  • Adaptasi urip saben dina miturut rutinitas saben dinane
  • Dadi mbukak babagan penyakit lan lara karo wong-wong ing saubengé
  • Elinga istirahat sawetara kanthi wektu sampeyan dhewe

 

Kita mungkasi artikel kasebut kanthi kutipan sing cocog saka Finn Carling:

"Lara sing paling jero

ing lara sampeyan

sing padha ora ngerti 

wong sing cedhak karo sampeyan"

 

Gabung karo Grup Dhukungan Fibromyalgia

Mangga gabung ing grup Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta» (klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan panaliten lan panulis media babagan gangguan rheumatic lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk bantuan lan dhukungan - saben dina - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe. Yen ora, kita bakal matur nuwun banget yen sampeyan ngetutake kita ing kaca Facebook lan saluran YouTube.

 

Bebas bae kanggo nuduhake kanggo Ndhukung Wong sing Rematik Lan Nyeri Kronis

Kulo takon karo sampeyan kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (rujuk langsung menyang artikel). Kita uga ngganti link karo situs web sing gegandhengan (hubungi kita ing Facebook yen sampeyan pengin ijol-ijolan link karo situs web sampeyan). Pangertosan, pengetahuan umum lan tambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo sing ngalami diagnosis nyeri kronis.

Sumber lan Riset:

1. Boomershine et al, 2015. Fibromyalgia: sindrom sensitivitas pusat prototypical. Curr Rheumatol Rev. 2015; 11 (2): 131-45.

Fibromyalgia lan Sensitisasi Tengah

Fibromyalgia lan Sensitisasi Tengah: Mekanisme Konco Pain

Sensitisasi tengah dianggep minangka salah sawijining mekanisme utama ing mburi nyeri fibromyalgia.

Nanging apa sensitisasi pusat? Inggih, ing kene iku mbantu kanggo break mudhun tembung dicokot. Pusat nuduhake sistem saraf pusat - yaiku otak lan saraf ing sumsum tulang belakang. Iki minangka bagéan saka sistem saraf sing napsirake lan nanggapi rangsangan saka bagian awak liyane. Sensitisasi minangka owah-owahan bertahap babagan cara awak nanggapi rangsangan utawa zat tartamtu. Kadhangkala uga diarani sindrom sensitivitas nyeri.

 

- Fibromyalgia Gegandhengan karo Sistem Saraf Pusat Overaktif

Fibromyalgia minangka sindrom nyeri kronis sing bisa ditemtokake minangka neurologis lan rheumatological. Antarane liyane, panaliten wis nuduhake yen diagnosis nyebabake nyeri ekstensif ing kombinasi karo sawetara gejala liyane (1). Ing panliten sing disambungake ing kene, ditetepake minangka sindrom sensitivitas pusat. Ing tembung liya, dheweke percaya yen fibromyalgia minangka sindrom nyeri ing ngendi overactivity ing sistem saraf pusat nyebabake kesalahan ing mekanisme interpretasi nyeri (sing dadi munggah).

 

Apa Sistem Saraf Pusat?

Sistem saraf pusat yaiku bagean saka sistem saraf sing nuduhake otak lan sumsum tulang belakang. Beda karo sistem saraf perifer sing nglibatake saraf ing njaba wilayah kasebut - kayata cabang luwih metu menyang tangan lan sikil. Sistem saraf pusat minangka sistem kontrol awak kanggo nampa lan ngirim informasi. Otak ngontrol mayoritas fungsi awak - kayata gerakan, pikiran, fungsi wicara, eling lan pikiran. Kajaba iku, nduweni kontrol ing ngarsane, pangrungu, sensitivitas, rasa lan mambu. Kasunyatane manawa ana sing bisa nganggep sumsum balung mburi minangka jinis 'ekstensi' otak. Kasunyatan yen fibromyalgia disambungake karo oversensitization iki mulane bisa nyebabake macem-macem gejala lan nyeri - kalebu efek ing usus lan pencernaan.

 

We njupuk dipikir nyedhaki Central Sensitization

Sensitisasi kalebu owah-owahan bertahap babagan cara awak nanggapi stimulus. Conto sing apik lan prasaja bisa dadi alergi. Kanthi alergi, reaksi berlebihan saka sistem kekebalan sing nyebabake gejala sing sampeyan alami. Ing fibromyalgia lan sindrom nyeri liyane, dipercaya manawa sistem saraf pusat wis aktif banget, lan iki minangka basis kanggo episode hipersensitivitas ing otot lan allodynia.

 

Sensitisasi tengah ing fibromyalgia tegese awak lan otak nglaporake sinyal nyeri. Iki uga bisa mbantu nerangake kenapa lan kepiye sindrom nyeri nyebabake nyeri otot sing nyebar.

 

- Ing departemen interdisipliner kita ing Vondtklinikkene ing Oslo (Kursi Lambert) lan Viken (Swara Eidsvoll og Kayu mentahan) dokter kita duwe kompetensi profesional sing unik ing evaluasi, perawatan lan latihan rehabilitasi kanggo sindrom nyeri kronis. Klik ing pranala utawa kene kanggo maca liyane babagan departemen kita.

 

Allodynia lan Hyperalgesia: Nalika Tutul Nyeri

Reseptor saraf ing kulit ngirim sinyal menyang sistem saraf pusat nalika disentuh. Nalika disentuh entheng, otak kudu nginterpretasikake iki minangka rangsangan sing ora nglarani, nanging iki ora mesthi kedadeyan. Ing sing diarani flare-ups, yaiku wektu sing ora becik kanggo pasien fibromyalgia, sanajan sentuhan cahya kasebut bisa nglarani. Iki diarani allodynia lan amarga - sampeyan guess - kanggo sensitization tengah.

 

Allodynia kanthi mangkono tegese sinyal saraf disalahtafsirake lan dilaporake menyang sistem saraf pusat. Asilé bisa dadi ndemek cahya kacarita minangka nglarani - sanajan ora. Episod kaya ngono luwih kerep kedadeyan sajrone wektu sing ora becik kanthi stres lan ketegangan liyane (fre-up). Allodynia minangka versi paling kuat saka hiperalgesia - sing terakhir tegese sinyal nyeri digedhekake kanthi derajat sing beda-beda.

 

- Fibromyalgia Disambung karo Episodic Flare-ups lan Remisi

Ing kene penting banget kanggo nuduhake yen episode kasebut bisa beda-beda saben wong. Fibromyalgia asring ngalami sawetara wektu kanthi gejala lan nyeri sing luwih kuat - diarani flare-up. Nanging, untunge, ana uga periode nyeri lan gejala cilik (periode remisi). Owah-owahan episodik kasebut uga nerangake kenapa ndemek cahya bisa nglarani ing wektu tartamtu.

 

Untunge, ana bantuan sing kasedhiya kanggo ngontrol rasa nyeri kanthi cara sing luwih apik. Ing sindrom nyeri kronis, mesthi ana rasa nyeri - ing wangun nyeri otot lan asring kaku sendi. Njaluk bantuan kanggo penilaian, perawatan lan rehabilitasi otot sing lara lan sendi sing kaku. Dokter uga bakal bisa nulung sampeyan ngenali latihan rehabilitasi lan langkah-langkah mandiri sing paling apik kanggo sampeyan. Terapi otot lan mobilisasi sendi sing diadaptasi bisa mbantu nyuda ketegangan lan nyeri.

 

Apa Penyebab Sensitisasi Pusat ing Pasien Fibro?

Ora ana sing takon yen fibromyalgia minangka sindrom nyeri sing kompleks lan ekstensif. Sensitisasi pusat amarga owah-owahan fisik ing sistem saraf. Contone, sentuhan lan nyeri kasebut ditafsirake kanthi beda / kesalahan ing otak. Nanging, peneliti ora yakin manawa owah-owahan kasebut kedadeyan. Wis katon, Nanging, ing akeh kasus, owah-owahan katon ana hubungane karo acara tartamtu, trauma, penyakit, infeksi utawa ketegangan mental.

 

Panaliten nuduhake yen nganti 5-10% wong sing kena stroke bisa ngalami sensitisasi pusat ing bagean awak sawise trauma (2). Insiden sing luwih dhuwur uga katon ing antarane wong sawise ciloko sumsum tulang belakang lan ing wong sing duwe multiple sclerosis (MS). Nanging uga dikenal manawa sensitisasi tengah dumadi ing wong tanpa ciloko utawa trauma - lan ing kene diduga, antara liya, manawa ana faktor genetik lan epigenetik tartamtu sing diputer. Riset uga nuduhake manawa kualitas turu lan kurang turu - rong faktor sing asring mengaruhi pasien fibromyalgia - ana hubungane karo sensitisasi.

 

Kahanan lan Diagnosis Disambung menyang Sensitisasi Tengah

weteng lara

Amarga ana akeh riset ing lapangan, kemungkinan sambungan wis katon karo sawetara diagnosa. Antarane liyane, dipercaya manawa sensitisasi nerangake rasa nyeri sing ana gandhengane karo sawetara diagnosis musculoskeletal kronis. Antarane liyane, iki kalebu mekanisme sing katon, contone:

  • fibromyalgia
  • Sindrom Irritable Bowel (IBS)
  • Sindrom Kelelahan Kronis (CFS)
  • Migrain lan sirah kronis
  • Ketegangan rahang kronis
  • lumbago kronis
  • Sakit gulu kronis
  • Sindrom panggul
  • Gulu sprain
  • Nyeri pasca trauma
  • Nyeri bekas luka (sawise operasi contone)
  • Artritis rematik
  • atritis
  • endometriosis

 

Kaya sing kita deleng saka dhaptar ing ndhuwur, riset luwih lanjut babagan topik iki penting banget. Mbok siji bisa mboko sithik nggunakake tambah pangerten kanggo berkembang modern, Assessment anyar lan cara perawatan? Muga-muga paling ora, nanging sauntara iku utamane fokus ing langkah-langkah pencegahan lan nyuda gejala sing ditrapake.

 

Pangobatan lan Pangukuran Mandhiri kanggo Sensitisasi Pain

(Gambar: Perawatan tension otot lan kaku sendi ing antarane pundhak)

Periode sing ala lan luwih gejala ing antarane pasien fibromyalgia diarani flare-up. Iki asring nyebabake apa sing diarani memicu - sing, pemicu nimbulaké. Ing artikel sing disambung menyang kene apa kita ngomong babagan pitung pemicu umum (link mbukak ing jendhela maca anyar supaya sampeyan bisa rampung maca artikel kene). Kita ngerti manawa reaksi stres utamane (fisik, mental lan kimia) sing bisa nyebabake wektu sing ala. Sampeyan uga dikenal manawa langkah-langkah nyuda stres bisa duwe efek pencegahan, nanging uga nyenengake.

 

- Pangobatan fisik nduweni efek sing didokumentasikan

Cara perawatan sing bisa mbantu kalebu teknik terapi fisik kayata kerja otot, mobilisasi sendi khusus, terapi laser, traksi lan akupunktur intramuskular. Tujuan perawatan kasebut yaiku kanggo desensitize sinyal nyeri, nyuda tension otot, ngrangsang sirkulasi sing luwih apik lan nambah mobilitas. Terapi laser khusus - sing ditindakake ing kabeh departemen Klinik nyeri - wis nuduhake asil sing apik banget kanggo pasien fibromyalgia. Pangobatan kasebut biasane ditindakake dening chiropractor modern lan / utawa fisioterapis.

 

Sinau tinjauan sistematis sing dumadi saka 9 studi lan 325 pasien fibromyalgia nyimpulake yen terapi laser minangka perawatan sing aman lan efektif kanggo fibromyalgia (3). Antarane liyane, katon, dibandhingake karo sing mung nindakake latihan, yen digabungake karo terapi laser, nyuda rasa nyeri sing signifikan, nyuda titik pemicu lan kurang lemes katon. Ing hirarki riset, studi ringkesan sistematis kasebut minangka wangun riset sing paling kuat - sing nandheske pentinge asil kasebut. Miturut Peraturan Perlindhungan Radiasi, mung dokter, fisioterapis lan chiropractor sing diidini nggunakake jinis laser iki (kelas 3B).

 

- Liyane Good Self-Ngukur

Saliyane terapi fisik, penting kanggo nemokake langkah-langkah mandiri sing bisa santai kanggo sampeyan. Ing kene ana pilihan lan asil individu, dadi sampeyan kudu nyoba lan golek langkah sing cocog kanggo sampeyan. Ing ngisor iki dhaptar langkah-langkah sing disaranake kanggo nyoba:

1. Saben dina free wektu ing tikar akupresur (mat pijet titik karo bantal gulu gawan) utawa nggunakake bal titik pemicu (waca liyane babagan iki liwat link kene - mbukak ing jendela anyar)

(Gambar: Mat akupresur karo bantal gulu dhewe)

Babagan tip iki, kita wis nampa sawetara pitakonan saka pihak sing kasengsem babagan suwene dheweke kudu tetep ing acupressure mat. Iki subyektif, nanging karo Mat kita wis disambung menyang ndhuwur, kita biasane menehi saran saka antarane 15 kanggo 40 menit. Aja ragu-ragu kanggo gabungke karo latihan napas jero lan kesadaran babagan teknik napas sing bener.

2. Latihan ing blumbang banyu panas

Hubungi tim reumatologi lokal kanggo takon apa ana kelas kelompok biasa ing cedhak sampeyan.

3. Yoga lan latihan gerakan (ndeleng video ing ngisor iki)

Ing video ing ngisor iki nuduhake chiropractor Alexander Andorff ved Pusat Kiropraktor Lambertseter lan Fisioterapi ngembangake latihan gerakan khusus kanggo rheumatologists. Elinga adaptasi latihan kasebut menyang riwayat medis lan wangun saben dinane. Saluran Youtube kita uga duwe program latihan sing luwih apik tinimbang iki yen sampeyan nemokake iki angel banget.

4. Mlaku-mlaku saben dina
Nglampahi wektu kanggo hobi santai karo
Petani pengaruh negatif - lan coba ngilangi

 

Latihan sing Bisa Mbantu Kanthi Desensitisasi lan Relaksasi

Ing video ing ngisor iki sampeyan bisa ndeleng program gerakan sing tujuane utamane kanggo ngrangsang gerakan sendi lan nyedhiyakake istirahat otot. Program disiapake dening chiropractor Alexander Andorff (ngetutake kaca Facebook dheweke) dening Pusat Kiropraktor Lambertseter lan Fisioterapi ing Oslo. Bisa ditindakake saben dina.

 

VIDEO: 5 Latihan Olahraga kanggo Rematik

Gabung karo kulawarga! Langganan gratis kanggo saluran Youtube kita ing kene (link mbukak ing jendela anyar)

"Gabung karo klompok kanca kanthi ngetutake kita ing media sosial lan lengganan saluran YouTube kita! Banjur sampeyan entuk akses menyang video mingguan, kiriman saben dina ing Facebook, program olahraga profesional lan kawruh gratis saka profesional kesehatan sing sah. Bebarengan kita kuwat!"

 

Gabung karo Grup Dhukungan Rheumatologist & Fibromyalgia - lan Tindakake Aktif ing Media Sosial

Mangga gabung ing grup Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta» (klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan panaliten lan panulis media babagan gangguan rheumatic lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk bantuan lan dhukungan - ing kabeh jam dina - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe. Yen ora, kita matur nuwun banget yen sampeyan pengin ngetutake kita kaca Facebook og Saluran Youtube - lan elinga yen kita seneng banget karo komentar, nuduhake lan seneng.

 

Bebas bae kanggo nuduhake kanggo Ndhukung Wong sing Rematik Lan Nyeri Kronis

Kulo takon karo sampeyan kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (rujuk langsung menyang artikel). Kita uga ngganti link karo situs web sing gegandhengan (hubungi kita ing Facebook yen sampeyan pengin ijol-ijolan link karo situs web sampeyan). Pangertosan, pengetahuan umum lan tambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo sing ngalami diagnosis nyeri kronis.

 

Kanthi kepinginan kanggo kesehatan sing apik kanggo sampeyan lan sampeyan,

Klinik nyeri - Kesehatan Interdisipliner

Klik kene kanggo ndeleng ringkesan saka klinik kita. Elinga yen klinik-klinik interdisipliner modern seneng nulungi sampeyan kanthi penyakit otot, tendon, saraf lan sendi.

Sumber lan Riset:

1. Boomershine et al, 2015. Fibromyalgia: sindrom sensitivitas pusat prototypical. Curr Rheumatol Rev. 2015; 11 (2): 131-45.

2. Finnerup et al, 2009. Nyeri post-stroke tengah: karakteristik klinis, patofisiologi, lan manajemen. Lancet Neurol. 2009 Sep; 8 (9): 857-68.