Tertarik karo efek diet ing kesehatan sampeyan? Ing kene sampeyan bakal nemokake artikel ing panganan lan panganan kategori. Kanthi diet, kita kalebu bahan sing digunakake ing masak biasa, herbal, tanduran alami, minuman lan piring liyane.

Cara Ngurangi Kemungkinan Penyakit ginjel

Ginjel ngurus sampeyan kanthi mbusak sampah awak, ngaktifake vitamin D lan ngatur getih sampeyan. Mangkene 9 cara sampeyan bisa males jasa.

 

ginjel

Ginjel yaiku organ sing bentuk kacang, sing penting saben dina kanggo njaga keseimbangan awak. Ginjel nyaring getih sing ngemot bahan sampah. Runtah kasebut banjur diombe dadi urin. Dheweke uga mbantu ngatur tekanan getih kanthi ngontrol uyah lan konten banyu ing awak.

 

Fungsi Renal - Photo Wiki

 

- Fungsi utama ginjel

Fungsi utama ginjel yaiku njaga keseimbangan awak (homeostasis).

  • Sistem filtrasi awak - Mbusak produk sampah saka aliran getih

  • Nggawe tekanan lan ukuran sel

  • Ngatur jumlah ion ing cairan sel njaba

  • Tanggung jawab kanggo keseimbangan asam / basa (pH) ing getih

  • Glukosa saham saka bahan mentah (ora kalebu karbohidrat)

  • Produksi hormon EPO

  • Ngonversi vitamin D sing ora aktif dadi aktif

  • Produksi Renin - sing ngatur tekanan getih

 

Kaya sing sampeyan ngerteni, ginjel nindakake tugas gedhe ing awak sampeyan, banjur bisa uga cocog kanggo menehi hadiah kanthi sawetara langkah sing apik kanggo kesehatan ginjel sing luwih apik?

 

Ginjel - Photo Photo

 

9 langkah sederhana kanggo ningkatake kesehatan ginjel

  1. Mangan sehat - Fokusake asupan sampeyan ing woh-wohan, woh wohan beri (kalebu jus cranberry), sayuran, kacang lan daging tanpa lemak Mangan blueberries - Photo Wikimedia Commons

  2. Olahraga kanthi rutin - Latihan menehi kesehatan kanggo ningkatake kesehatan jantung lan sirkulasi getih sing luwih apik

  3. Malah gula getih - Aja kakehan manis ing saben dinten. Akeh gula sing ngirim gula getih munggah lan mudhun

  4. Priksa tekanan getih - Priksa tekanan getih sampeyan dening GP

  5. Ngurangi asupan uyah lan ngombe banyu kanthi rutin - Asupan banyu normal njamin yen ginjel 'disiram'

  6. Mungkasi ngrokok

  7. Ngindhari pengobatan obat-obatan sing ora resep-resep lan obat-obatan liyane - Iki bisa dadi angel ing ginjel

  8. Menyang mriksa kesehatan kanggo mriksa fungsi ginjel

  9. Yen sampeyan duwe masalah ginjel ing kulawarga sampeyan kudu mriksa rutin

 

Apa iku Chiropraktik?

Iki minangka cara sing gampang kanggo njaga ginjel ing kondisi sing apik. Siji-sijine masalah yaiku kita asring ora nganggep ginjel, mula lali yen dheweke uga butuh perawatan ing saben dinten. Coba langkah-langkah sederhana iki lan wenehi hadiah ulang tahun mbesuk sampeyan.

 

- Uga maca: Manfaat Kesehatan Garam Himalaya Pink

 

Jahe nyuda nyeri otot sing nyebabake pengaruh olahraga.

Jahe - painkiller alami

Jahe nyuda nyeri otot sing nyebabake pengaruh olahraga.

Jahe bisa nyuda rasa sakit lan nyuda nyeri otot sing disenengi. Efek nyuda rasa sakit bisa dipikolehi kanthi nggunakake jahe mentah utawa panas. Iki nuduhake sinau sing diterbitake dening Black et al ing Jurnal Pain ing 2010.

 

Jahe - saiki uga wis kabukten efek ing manungsa

Jahe sadurunge nate nuduhake efek anti-inflamasi ing panliten kewan, nanging efek ing nyeri otot manungsa sadurunge durung mesthi. Uga diandharake manawa perawatan panas jahe bakal ngatasi rasa nyeri ekstra, nanging iki ditolak ing panliten iki - amarga efek kasebut pancen gedhe banget nalika ngombe jahe mentah utawa sing dianggep panas.

 

pasinaon

Tujuan panaliten iki yaiku kanggo nliti efek intake jahe luwih saka 11 dina lan efek ing nyeri otot. Sinau acak, buta kaping pindho dipérang dadi 3 klompok;

(1) Jahe mentah

(2) Jahe sing diobati

(3) Plasebo

Peserta ing rong klompok pisanan mangan 2 gram jahe saben dina suwene 11 dina. Dheweke uga kudu nindakake 18 latihan eksentrik kanthi lentur sikut kanggo ngrangsang kakehan beban - sing nyebabake nyeri lan peradangan lokal. Tingkat rasa nyeri lan sawetara faktor variabel liyane (upaya, level prostaglandin, volume lengen, kisaran gerakan lan kekuatan isometrik) diukur sadurunge lan 3 dina sawise latihan.

 

Asil saka panaliten: Jahe minangka painkiller alami

Kelompok 1 lan klompok 2 ngrampungake asil sing padha nalika ana rasa nyeri ing otot sing kena pengaruh dibandhingake karo klompok plasebo. Kesimpulan kasebut yaiku jahe minangka painkiller alami sing bisa migunani kanggo saben dinane. Sadurunge, uga wis kabukten Jahe bisa nyuda kerusakan otak kanthi stroke iskemia. Temuan positif uga ditindakake nalika entuk relief saka lara arthritis.

 

Otot balung - Foto Wikimedia

 

Jahe utawa kari kari

Yen sampeyan ora seneng banget karo jahe mentah, mula disaranake sampeyan nggawe teh nganggo jahe lan jeruk nipis - utawa bisa dipotong cilik-cilik lan ditambahake menyang kari Thai sing apik utawa padha.

Kita seneng ngrungokake saka sampeyan ing bagean komentar yen sampeyan duwe saran apik kanggo panganan alami utawa resep.