Kedokteran Epilepsi Bisa Nyegah Kecederaan saraf ing MS!

saraf

Kedokteran Epilepsi Bisa Nyegah Kecederaan saraf ing MS!

Sinau sing diterbitake ing jurnal riset Lancet wis nuduhake asil sing apik kanthi obat sing kaget banget. Dheweke nemokake manawa obat sing wis dingerteni digunakake kanggo kejang epilepsi bisa digunakake kanggo nyegah kerusakan saraf ing pirang-pirang sclerosis (MS).

 

Phenytoin minangka obat sing digunakake kanggo perawatan kejang epilepsi. Obat iki bisa uga kabukten dadi revolusi sejati kanggo ngobati diagnosis saraf multiple sclerosis (MS) - yaiku penyakit saraf ing endi myelin sing ngisolasi syaraf mboko sithik. Peneliti nemokake manawa obat kasebut nyuda lan nyegah pangembangan neuritis optik - yaiku kerusakan saraf umum sing ana gandhengane karo MS lan asring dadi gejala pertama. Apa sampeyan duwe input? Gunakake kolom komentar ing ngisor iki utawa kita Facebook Page - kabeh panelitian riset bisa ditemokake ing link ing sisih ngisor artikel.

Dokter wanita

Kerusakan saraf syaraf optik

Peneliti pengin ngerteni fenitoin bisa nyegah lan nyuda kerusakan saraf optik. Mula, dheweke milih 86 peserta ing panliten sing wis didiagnosis ngalami neuritis optik - gejala karakteristik multiple sclerosis (MS). Dheweke uga milih wong sing duwe diagnosis iki amarga peradangan lan kerusakan saraf iki gampang diukur. Asil kasebut apik banget - sawise 3 wulan, bisa dingerteni manawa wong-wong sing wis ngobati obat-obatan kurang saka 30% serat saraf retina. Iki minangka asil sing unik sing bisa nduwe pengaruh gedhe marang sing kena pengaruh.

Sakit ing Saraf - Nyeri Saraf lan Gangguan Naraf 650px

Bisa nyebabake perawatan total anyar kanggo pirang-pirang sklerosis

Saiki, ora ana obat sing bisa nyegah karusakan saraf ing MS - mulane panliten iki unik lan duweni kemungkinan revolusioner. Peneliti negesake manawa iki ora mung bisa nyebabake pangobatan neuritis optik anyar - nanging uga nyebabake pangobatan obat MS anyar.

 

kesimpulan

Iki bisa dadi terobosan konkrit ing perawatan MS. Hebat banget. Kita uga ngelingake sampeyan yen riset sadurunge wis negesake manawa wong sing didiagnosis MS kudu ngonsumsi suplemen vitamin D. Yen sampeyan pengin maca kabeh panelitian, sampeyan bakal nemokake link ing sisih ngisor artikel.

 

Bebas bebas nuduhake artikel iki karo kolega, kanca lan kenalan. Yen sampeyan pengin artikel, latihan utawa sapanunggalane dikirim menyang dokumen kanthi ulangan lan sapanunggalane, kita takon seneng lan sesambungan liwat kaca Facebook kene. Yen sampeyan duwe pitakon, mung komentar langsung ing artikel utawa hubungi kita (sakabehe gratis) - kita bakal nindakake sing paling apik kanggo mbantu sampeyan.

 

Uga maca: - 4 Olahraga regang nglawan Stiff Back

Kneel nggulung kanggo mburi ngisor

 

ARTIKEL POPULAR: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihake fungsi memori lengkap!

Penyakit Alzheimer

SAIKI: - 6 Latihan nglawan sciatica lan sciatica palsu

bangkekan Babagan

Waca uga: - 6 Olahraga Kekuwatan Efektif Kanggo Dhengkul Sore

6 Olahraga Kekuwatan Kanggo Nyuda Kukul

Apa sampeyan ngerti: - Perawatan kadhemen bisa menehi rasa nyeri kanggo sendi lan otot? Antarane liyane iku, Biofreeze (sampeyan bisa pesen ing kene), sing umume kalebu produk alami, minangka produk populer. Hubungi kita dina iki liwat kaca Facebook yen sampeyan duwe pitakon utawa butuh saran.

perawatan Cold

 

- Apa sampeyan pengin informasi luwih lengkap utawa duwe pitakon? Takon panyedhiya perawatan kesehatan sing cocog kanthi gratis (gratis) kanthi gratis Facebook Page utawa liwat «ASK - KANGGO JAWAB!"-kolom.

Takon marang - pancen gratis!

VONDT.net - Mangga ngajak kanca seneng situs iki:

Kita siji layanan free ing endi Ola lan Kari Nordmann bisa mangsuli pitakon babagan masalah kesehatan muskuloskeletal - kanthi anonim yen pengin.

 

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam. Sampeyan milih apa sampeyan pengin jawaban saka kiropraktor, kiropraktor kewan, ahli fisioterapi, ahli terapi fisik kanthi pendidikan terus ing terapi, dokter utawa perawat. Kita uga bisa mbantu sampeyan ngandhani apa latihan sing cocog karo masalah sampeyan, bantu sampeyan nemokake terapi sing disaranake, napsirake jawaban MRI lan masalah sing padha. Hubungi kita dina iki kanggo nelpon sing ramah)

 

Foto: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freemedicalphotos, Freestockphotos lan kontribusi maca.

 

referensi:

Phenytoin kanggo neuroprotection ing pasien karo neuritis optik akut: sing acak, kontrol plasebo, uji coba 2 phase, Raj Kapoor et al.Neurologi Lancet, doi: http://dx.doi.org/10.1016/S1474-4422(16)00004-1, diterbitake online 25 Januari 2016, abstrak.

Sinau: - Perawatan Anyar Bisa Mandheg Multiple Sclerosis (MS)

saraf

Sinau: - Perawatan Anyar Bisa Mandheg Multiple Sclerosis (MS)

Panaliten sing diterbitake ing jurnal riset Lancet wis nuduhake asil sing nyenengake banget kanggo jinis perawatan anyar sing dituju kanggo mungkasi pangembangan MS - uga dikenal minangka macem-macem sclerosis. MS minangka penyakit saraf otoimun sing progresif sing mboko sithik ngrusak lapisan insulasi (myelin) ing sekitar saraf lan saengga bisa nyebabake sawetara penyakit amarga kondhisi kasebut tambah parah lan ngganggu sinyal listrik sing diangkut ing syaraf. Sampeyan bisa maca informasi luwih lengkap babagan MS kene.

 

Panaliten iki ditindakake ing 3 rumah sakit sing beda ing Kanada. Ing kene, 24 pasien umur 18-50 taun diobati karo kemoterapi lan perawatan sel induk - ing perawatan sing mesthi kena risiko - lan kudu dielingi manawa ing 23 pasien pangembangan MS mandheg kabeh tanpa kambuh nganti 13 taun - sing pancen hebat ! Sayange, uga ana 1 pasien sing tilar donya nalika persiyapan perawatan. Sing negesake risiko perawatan kasebut.

 

- Panliten kasebut nuduhake efek sing apik, nanging uga duwe risiko dhuwur

Panliten kasebut nggabungake kemoterapi agresif karo terapi sel induk - sawijining jinis perawatan sing wis dicoba sadurunge, nanging ora nganggo cara iki. Ing perawatan iki, luwih maju tinimbang mung nyegah (nyuda) sistem kekebalan awak. Dheweke ngrusak ngrampungake sadurunge sel induk sing ditambahake. Gegayutan karo ngluncurake panliten kasebut, ujar manawa riset "menehi pangarep-arep", nanging uga "duwe risiko dhuwur". Sayange, komentar pungkasan ditekan dening wong sing tilar donya sajrone perawatan.

 

Multiple Sclerosis (MS)

- Wangun perawatan anyar: Rusak kekebalan digabungake karo perawatan sel induk

Ngelingi macem-macem sclerosis minangka penyakit autoimun, sawijining kahanan sistem kekebalan awak dhewe nyerang sel dhewe - ing diagnosis iki sel myelin, mula para peneliti pengin ngrusak sistem kekebalan awak kanthi obat sitotoksik sadurunge sel induk sing ditambahake. Secara visual, iki bisa dibandhingake karo ngowahi format hard drive ing PC - sampeyan mung miwiti nganggo sheet kosong. Banjur sel induk, sing wis dikoleksi saka getih wong kasebut ing umur getih sing durung kena cacat MS, ditambahake. Sel-sel gagang kasebut banjur mbangun sistem kekebalan wiwit awal. Iki riset banget kanggo sapa sing kena pengaruh siji penyakit otoimun.

 

- Sapa wae sing melu ing panelitian kasebut kena pengaruh MS

Peserta kabeh diwenehi "ramalan ala" gegayutan karo pangembangan kahanan saraf lan uga nyoba perawatan imunosupresi tanpa efek. Saka 23 taun kasebut, ora ana diagnosis ambalan utawa negatif sing diukur nganti 13 taun sawise perawatan, nanging sayangé, kaya sing wis disebutake, ana wong sing tilar donya nalika rezim kemoterapi agresif. Iki minangka evaluasi risiko sing kudu ditindakake dening individu sing kena pengaruh MS - amarga perawatan kasebut bisa nyebabake fatal.

sel-sel kanker

- Uji coba klinis sing luwih gedhe ing mbesuk

Salah sawijining peneliti dhewe ujar manawa ana kekurangan ing panelitiane yaiku ora duwe kelompok kontrol. Dheweke uga negesake manawa jinis panliten iki isih kurang, nanging asile katon janjeni banget. Iki dikonfirmasi maneh dening Dr Stephen Minger, ahli biologi sel induk, sing nggambarake asil panliten kasebut "nyengsemake banget".

 

kesimpulan:

Pikirane yaiku supaya luwih fokus ing riset kasebut lan nyoba nindakake panelitian sing luwih gedhe karo klompok kontrol supaya bisa menehi informasi sing luwih akurat babagan efek lan risiko. Yen sampeyan pengin maca luwih lengkap babagan sinau, sampeyan bisa nindakake kene.

 

Bebas bebas nuduhake artikel iki karo kolega, kanca lan kenalan. Yen sampeyan pengin artikel, latihan utawa sapanunggalane dikirim menyang dokumen kanthi ulangan lan sapanunggalane, kita takon seneng lan sesambungan liwat kaca Facebook kene. Yen sampeyan duwe pitakon, mung hubungi kita (sakabehe gratis) - kita bakal nindakake sing paling apik kanggo mbantu sampeyan.

 

NEXT PAGE: - 9 Tandha Awal Multiple Sclerosis (MS)

Dhokter ngomong karo pasien

 

Artikel populer: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihake fungsi memori lengkap!

Penyakit Alzheimer

Waca uga: - 4 Sandhangan Klambi marang Mbalik

Stretch saka glutes lan hamstrings

Waca uga: - 6 Olahraga Kekuwatan Efektif Kanggo Dhengkul Sore

6 Olahraga Kekuwatan Kanggo Nyuda Kukul

Apa sampeyan ngerti: - Perawatan kadhemen bisa menehi rasa nyeri kanggo sendi lan otot? Antarane liyane iku, Biofreeze (sampeyan bisa pesen ing kene), sing umume kalebu produk alami, minangka produk populer. Hubungi kita dina iki liwat kaca Facebook yen sampeyan duwe pitakon utawa butuh saran.

perawatan Cold

 

Waca uga: - Gelas bir utawa anggur kanggo balung sing kuwat? Ya mangga!

Bir - Foto Foto

 

- Apa sampeyan pengin informasi luwih lengkap utawa duwe pitakon? Takon panyedhiya perawatan kesehatan sing cocog kanthi gratis (gratis) kanthi gratis Facebook Page utawa liwat «ASK - KANGGO JAWAB!"-kolom.

Takon marang - pancen gratis!

VONDT.net - Mangga ngajak kanca seneng situs iki:

Kita siji layanan free ing endi Ola lan Kari Nordmann bisa mangsuli pitakon babagan masalah kesehatan muskuloskeletal - kanthi anonim yen pengin.

 

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam. Sampeyan milih apa sampeyan pengin jawaban saka kiropraktor, kiropraktor kewan, ahli fisioterapi, ahli terapi fisik kanthi pendidikan terus ing terapi, dokter utawa perawat. Kita uga bisa mbantu sampeyan ngandhani apa latihan sing cocog karo masalah sampeyan, bantu sampeyan nemokake terapi sing disaranake, napsirake jawaban MRI lan masalah sing padha. Hubungi kita dina iki kanggo nelpon sing ramah)

 

Foto: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos lan ngirim kontribusi sing maca.

 

referensi:

Lancet: Atkins et al, Juni 2016, Transisiasi sel lan sel haemopoietik sing otologis kanggo macem-macem sclerosis sing agresif: uji coba 2-klompok tunggal multicentre