glaucoma

Ilmuwan wis mulihake tikus buta kanggo sepisanan!

Ora ana rating bintang.

glaucoma

Ilmuwan wis mulihake tikus buta kanggo sepisanan!

Terobosan sing hebat banget ing riset sing ana hubungane karo perawatan glaukoma, sing luwih dikenal glaukoma, lan gangguan visual liyane sing mengaruhi saraf optik optik.

 

Panaliten kasebut, diterbitake ing jurnal riset Alam Neuroscience, nggambarake kepiye ilmuwan sing sepisanan bisa mulihake fungsi visual sing penting ing tikus sing wis buta amarga ora duwe kontak saraf ing antarane mata lan otak.

 

saraf

Regenerasi saraf sing rusak lan ilang

Para peneliti 'ngapusi' serat saraf optik - saraf sing nggawa informasi visual saka mripat menyang otak - kanggo ndandani awake dhewe. Serat kasebut uga nemokake yen serat saraf ora mung regenerasi, nanging uga ngetutake jalur saraf sing padha ing endi sadurunge rusak utawa dipotong.

 

Pangobatan pertama sing nate nglawan buta amarga glaukoma

Sadurunge perawatan, tikus kena pengaruh saka kahanan sing padha karo glaukoma. Penyebab buta amarga kedadeyan tekanan ing mripat sing nemplek ing syaraf optik lan nyegah supaya ora bisa digunakake.

 

Profesor Huberman, peneliti timbal ing paneliten, nerangake manawa nganti saiki, visi mung dibalekake maneh kanggo pasien sing kena katarak, sing luwih dikenal minangka katarak - sing dadi panyebab buta. Nanging nganti saiki, durung ana perawatan kanggo penglihatan kanggo wong sing ora prihatin amarga glaukoma.

 

Glaucoma minangka diagnosis visual serius sing mengaruhi nganti 70 yuta ing saindenging jagad. Kerusakan saraf optik bisa kedadeyan amarga macem-macem sebab, kalebu trauma, detasmen retina, tumor kelenjar hipofisis, utawa kanker otak.

 

Anatomi Mripat - Wiki Foto

Cahya dhuwur lan manipulasi biokimia

Yen sampeyan ndeleng sesuatu, iku sejatine entheng sing nggambarake saka perkara kasebut lan sekitar sampeyan. Ing mriki, lampu fokus ing lensa mata sadurunge nerusake lan diinterpretasi dening photoreceptors sing ana ing retina - lapisan sel sing tipis ing mburi mripat.

 

Photoreceptor kasebut banjur ngirim sinyal utawa informasi liwat sel lan jalur saraf liyane liwat saraf optik - lan banjur liwat serat saraf tipis sing disebut axon sing nyebar lan pindhah menyang bagean otak sing beda. Ing kene dheweke nyambungake saraf liyane lan mbentuk gambar sing "kita deleng".

 

Ana luwih saka 30 sel saraf retina sing beda-beda nerjemahake bagean informasi visual. Sawetara bisa nganggo warna, liyane kerja karo gerakan lan tugas tartamtu.

 

Profesor Huberman luwih nerangake carane sel-sel saraf retina iki bisa kerja lan nggawe pengalaman visual dinamis sing bisa menehi tandha marang bebaya utawa liya-liyane. Tuladha. Yen ana mobil kanthi kacepetan cepet, sampeyan sel-sel syaraf kasebut bakal mbantu otak sampeyan bisa nerjemahake iki mbebayani lan banjur ujar sampeyan kudu pindhah.

 

Mripat mandheg ing penyakit Sjøgren

Sel saraf kasebut ngirim sinyal lan informasi menyang luwih saka rong puluhan wilayah ing otak, sing ora mung bisa nggarap visi, nanging uga mengaruhi swasana ati lan ing ngendi ana sajak irama.

 

Swara seprapat otak darmabakti kanggo nginterpretasi informasi lan sinyal sing ana gegayutan karo visi, nanging mung pemasangan sel saraf retinal sing nyambung otak menyang mripat. Dheweke uga nambah:
"Yen sumbu sel kasebut dipotong, kaya narik plug ora katon. Ora ana link. "

 

Peneliti nemokake manawa bisa ngasilake saraf optik sing dipotong ing tikus kanthi ngobati saben dina kanthi paparan intensif kanggo gambar kontras tinggi lan / utawa manipulasi biokimia - sing tujuane kanggo ngaktifake jalur saraf tartamtu ing koleksi ganglion saraf retina.

 

Jalur saraf iki diarani mTOR, lan riset wis kabukten nindakake peran penting ing pangembangan otak. Yen jalur saraf iki saya kelangan utawa ilang - sing kedadeyan nalika umur tuwa - sampeyan uga bakal kelangan sawetara interaksi molekul sing penting kanggo ngembangake.

 

Sawise telung minggu perawatan, mripat lan otak tikus dicenthang kanggo ndeleng apa ana axon wis tuwuh maneh. Peneliti kepunjulen karo asil kasebut.

 

ALS

Loro bagean perawatan perlu

Pengamatan penting ing panaliten kasebut yaiku sanajan sumbu sel ganglion retina dirusak nalika saraf optik dipotong, sel photoreceptor lan hubungane menyang sel isih utuh.

 

Panaliten kasebut nuduhake yen tikus sing mung entuk bagian saka perawatan - rangsangan visual utawa manipulasi biokimia jalur saraf mTOR - ora nambah. Iki minangka gabungan saka loro sing dadi panentu lan nyebabake proses regenerasi kanthi nomer sumbu sing luwih gedhe. Axon iki banjur wiwit tuwuh lan pindhah menyang bagean otak.

 

Iki uga nuduhake manawa axon tuwuh maneh ing posisi asline - lan peneliti mbandhingake iki 'kaya sel kasebut duwe GPS sing dibangun dhewe'.

 

Sukses, nanging bisa dadi luwih apik

Perawatan kasebut sukses banget, nanging nalika mriksa maneh, dheweke nemokake yen bagean-bagean saka sesanti isih ilang. Bagéan saka visi sing tanggung jawab rinci isih ora berfungsi. Tim kasebut bisa mbuktekake yen loro (saka luwih saka 30) akson saka sel ganglion retina tartamtu wis tuwuh maneh dadi target - nanging kurang, nalika panliten, spidol molekul sing bisa ngerti yen akson liyane uga wis tekan. Peneliti wis miwiti panelitian anyar sing digunakake kanggo nambah perawatan.

 

otak

kesimpulan:

Sinau hebat sing pancen dadi pelopor kanggo perawatan wuta sing disebabake dening glaukoma! Kita ngarep-arep bisa ngetutake luwih lanjut. Iki bakal, suwe-suwe, bakal tuwuh perawatan penglihatan sing efektif kanggo manungsa. Kita mung ngarep-arep supaya politisi milih nggunakake sumber finansial kanggo riset sing bisa nyebabake konsekuensi sosial ekonomi sing positif - mbayangno yen kabeh wong sing duwe wuta bisa duwe kesempatan bisa kerja maneh? Nuduhake artikel ing media sosial supaya bisa nambah fokus ing riset sing migunani!

 

Bebas bebas nuduhake artikel iki karo kolega, kanca lan kenalan. Yen sampeyan pengin artikel, latihan utawa sapanunggalane dikirim menyang dokumen kanthi ulangan lan sapanunggalane, kita takon seneng lan sesambungan liwat kaca Facebook kene. Yen sampeyan duwe pitakon, mung komentar langsung ing artikel utawa hubungi kita (sakabehe gratis) - kita bakal nindakake sing paling apik kanggo mbantu sampeyan.

 

ARTIKEL POPULAR: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihake fungsi memori lengkap!

Penyakit Alzheimer

Waca uga: - 4 Sandhangan Klambi marang Mbalik

Stretch saka glutes lan hamstrings

Waca uga: - 6 Olahraga Kekuwatan Efektif Kanggo Dhengkul Sore

6 Olahraga Kekuwatan Kanggo Nyuda Kukul

Apa sampeyan ngerti: - Perawatan kadhemen bisa menehi rasa nyeri kanggo sendi lan otot? Antarane liyane iku, Biofreeze (sampeyan bisa pesen ing kene), sing umume kalebu produk alami, minangka produk populer. Hubungi kita dina iki liwat kaca Facebook yen sampeyan duwe pitakon utawa butuh saran.

perawatan Cold

 

Waca uga: - 6 Tandha Awal ALS (Sclerosis lateral amyotrofik)

otak sing luwih sehat

 

- Apa sampeyan pengin informasi luwih lengkap utawa duwe pitakon? Takon panyedhiya perawatan kesehatan sing cocog kanthi gratis (gratis) kanthi gratis Facebook Page utawa liwat «ASK - KANGGO JAWAB!"-kolom.

Takon marang - pancen gratis!

VONDT.net - Mangga ngajak kanca seneng situs iki:

Kita siji layanan free ing endi Ola lan Kari Nordmann bisa mangsuli pitakon babagan masalah kesehatan muskuloskeletal - kanthi anonim yen pengin.

 

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam. Sampeyan milih apa sampeyan pengin jawaban saka kiropraktor, kiropraktor kewan, ahli fisioterapi, ahli terapi fisik kanthi pendidikan terus ing terapi, dokter utawa perawat. Kita uga bisa mbantu sampeyan ngandhani apa latihan sing cocog karo masalah sampeyan, bantu sampeyan nemokake terapi sing disaranake, napsirake jawaban MRI lan masalah sing padha. Hubungi kita dina iki kanggo nelpon sing ramah)

 

Foto: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freemedicalphotos, Freestockphotos lan kontribusi maca.

 

referensi:

-

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.