fibromyalgia lan gluten

Fibromyalgia lan Gluten: Apa Panganan sing diakibatake Gluten Nemokake Radhang Keruwetan ing Awak?

4.7 / 5 (26)

Fibromyalgia lan Gluten

Akeh wong sing duwe fibromyalgia ndeleng yen reaksi kasebut ing lem. Antarane liyane, akeh sing rumangsa nyebabake gluten nyebabake rasa lara lan gejala sing saya tambah akeh. Ing kene kita goleki kenapa.

Apa sampeyan wis nate krasa luwih parah yen sampeyan entuk roti lan roti tanpa gluten? Banjur sampeyan ora sepi!

 

Nyatane, sawetara panelitian riset (1) sejatine kesimpulan gluten minangka faktor sing nyebabake fibromyalgia. Adhedhasar panliten kasebut, uga ana akeh sing nyaranake sampeyan nyoba ngilangi gluten yen sampeyan ngalami fibromyalgia. Ing artikel iki, sampeyan bakal sinau luwih lengkap babagan carane sing kena fibromyalgia kena gluten - lan bisa uga kedadeyan kasebut Kathah informasi kasebut bakal kaget.


 

Kepiye Gluten mengaruhi Fibromyalgia?

Gluten minangka protein sing ditemokake ing gandum, gandum lan rai. Gluten nduweni sifat sing ngaktifake hormon sing ana gandhengane karo rasa luwe, tegese sampeyan mangan luwih akeh lan nggawe "rasa idham manis" ing ndhuwur sumber energi cepet (produk sing akeh gula lan lemak).

 

Yen gluten dikonsumsi dening wong sing sensitif gluten, iki nyebabake reaksi sing over-over ing bagean kasebut, sing bisa nyebabake reaksi radang ing usus cilik. Iki minangka area nutrisi sing diserep ing awak, saéngga cahya ing wilayah iki nyebabake gangguan lan nutrisi sing kurang. Sing bakal nyebabake energi kurang, krasa weteng saya bengkak, uga ana ganggu.

Tips konkrit kanggo Kesehatan usus luwih apik:

Akeh luwih saka 29500 anggota ing klompok "Rheumatism and Chronic Pain" nglaporake efek suplemen alami tartamtu. Coba wenehi probiotics (bakteri usus apik) utawa Perut Lectikect. Kanggo akeh, bisa menehi efek sing apik, lan kita uga ngerti manawa kesehatan usus iku penting banget kanggo sampeyan uga bisa ngrasa - kaloro saka segi energi, nanging uga swasana ati.

 

- Ing departemen interdisipliner kita ing Vondtklinikkene ing Oslo (Lambertseter) lan Viken (Swara Eidsvoll og Råholt) dokter kita duwe kompetensi profesional sing unik ing penilaian, perawatan lan latihan rehabilitasi nyeri kronis. Klik ing pranala utawa kene kanggo maca liyane babagan departemen kita.

 



Bocor ing tembok usus cilik

Sawetara peneliti uga nyebut "bocor ing usus" (2), ing ngendi dheweke nerangake carane reaksi inflamasi ing usus cilik bisa nyebabake karusakan ing tembok njero. Dheweke uga percaya manawa iki bisa nyebabake partikel panganan tartamtu nembus tembok sing rusak, saengga nyebabake reaksi autoimun sing luwih gedhe. Reaksi otoimun tegese sistem kekebalan awak dhewe nyerang bagean saka sel awak dhewe. Sing, biasane, ora seneng banget. Iki bisa nyebabake reaksi inflamasi ing awak - lan banjur nambah rasa sakit lan gejala fibromyalgia.

 

Gejala Peradangan Sistem Intestinal

Mangkene sawetara gejala umum sing asring bisa dialami dening radang awak:

  • Masalah kuatir lan turu
  • Indigestion (kalebu refluks asam, constipation lan / utawa diare)
  • sirah
  • Kelainan Kognitif (klebu) klamben fibrous)
  • weteng pain
  • Sakit ing Awak Kabeh
  • Rasane kesel lan kesel
  • Kesulitan Tetep Bobot Becik
  • Peningkatan infeksi Candida lan Fungal

Apa sampeyan ndeleng benang abang sing ana gandhengane? Awak nggunakake energi sing akeh kanggo nyuda inflamasi ing awak - lan lem mbantu njaga respon inflamasi (ing sensitivitas gluten lan penyakit celiac). Kanthi nyuda inflamasi ing awak, bisa akeh wong bisa nyuda gejala lan rasa nyeri.

 

Pangukuran anti-inflamasi

Alamiah, pendekatan bertahap penting nalika ngganti panganan. Ora ana sing ngarepake sampeyan ngilangi kabeh gluten lan gula ing wayah awan, nanging nyoba nyoba mudhun. Uga coba lakoni probiotics (bakteri usus sing apik) ing panganan saben dina.

 

Sampeyan bakal nampa hadiah kasebut kanthi bentuk reaksi sing kurang natoni lan gejala sing suda. Nanging butuh wektu - sayangé ora ana sangsi babagan iki. Dadi ing kene sampeyan pancen kudu masrahake awak dhewe kanggo owah-owahan, lan iku prekara sing angel banget nalika awak krasa lara amarga fibromyalgia. Akeh wong sing rumangsa ora duwe dhuwit.

 

Pramila kula nyuwun sampeyan tindhak langkah-langkah. Eg. Yen sampeyan mangan jajan utawa permen kaping pirang-pirang minggu, coba mudhun mung akhir minggu ing dhisik. Setel target lan gunakake kanthi harfiah. Napa ora miwiti kanthi mlebu diet fibromyalgia?

 

Apa sampeyan ngerti yen olahraga sing disesuaikan yaiku anti-inflamasi? Pramila kita wis ngrancang program mobilitas lan kekuatan saluran Youtube kita kanggo sing duwe fibromyalgia lan rematik. Kita nemtokake HARGA BESAR babagan lengganan (gratis) - lan ngelingake sampeyan manawa bakal ana akeh program sing apik ing mbesuk.

 

Latihan gerakan kayata Anti-inflamasi

Panliten nuduhake yen olahraga lan olahraga duwe efek anti-inflamasi nglawan peradangan kronis (3). Kita uga ngerti sepira angel rutinake rutinitas latihan nalika ana fibromyalgia suar-ups lan dina ala.

 

Pramila kita, liwat kita dhewe chiropractor Alexander Andorff, nggawe program sing lembut lan disesuaikan ing ndhuwur rheumatics. Ing kene sampeyan ndeleng limang latihan sing bisa ditindakake saben dinane lan akeh wong sing nemu relief saka sendi kaku lan otot sing lara.

Bebas bae kanggo langganan saluran YouTube kita kanthi gratis (klik kene) kanggo tips latihan gratis, program olahraga lan pengetahuan kesehatan. Sugeng rawuh ing kulawarga sampeyan kudu!

 

Diagnosis Fibromyalgia lan Sindrom

Sadurunge, kita nate nyebutake babagan peradangan lan pengaruh penting ing fibromyalgia, uga rheumatism liyane. Ngerteni sethithik babagan apa sing sampeyan kudu lan ora kudu dipangan, mulane penting banget. Disaranake sampeyan maca lan sinau luwih lengkap babagan diet fibromyalgia ing artikel sing wis kita sambungake ing ngisor iki.

Waca uga: Kabeh Sampeyan kudu ngerti babagan Diet Fibromyalgia [Pandhuan Diet sing Gedhe]

 

Perawatan komprehensif saka Fibromyalgia

Fibromyalgia nyebabake kaskade kanthi macem-macem gejala lan rasa nyeri - mula bakal mbutuhake perawatan sing komprehensif. Mesthi ora nggumunake yen sing duwe fibro duwe obat obat nyeri sing luwih dhuwur - lan dheweke butuh tindak lanjut karo fisioterapis utawa kiropraktor tinimbang sing ora kena pengaruh.

 

Akeh pasien uga nggunakake langkah-langkah mandhiri lan perawatan mandhiri sing dianggep bener kanggo awake dhewe. Contone, ndhukung komprèsi lan bal titik pemicu, nanging ana uga akeh opsi lan pilihan liyane. Disaranake uga sampeyan gabung karo grup dhukungan lokal - bisa uga gabung karo grup digital kaya sing ditampilake ing ngisor iki.

 

Anyaranake bantuan dhewe kanggo fibromyalgia

Akeh pasien sing takon babagan kepiye carane bisa nyuda rasa nyeri ing otot lan sendi. Ing fibromyalgia lan sindrom nyeri kronis, kita utamané kasengsem ing langkah-langkah sing nyedhiyakake istirahat. Mulane kita seneng menehi saran pelatihan ing kolam renang banyu panasyoga lan meditasi, uga nggunakake saben dina saka tikar akupresur (titik pemicu)

 

tips: acupressure Mat (Link mbukak ing jendela anyar)

Iki bisa dadi ukuran sing apik kanggo sampeyan sing nandhang ketegangan otot kronis. Mat acupressure iki kita pranala menyang kene uga dilengkapi headrest kapisah sing nggampangake kanggo njaluk Otot gulu nyenyet. Klik ing gambar utawa link kene kanggo maca liyane babagan, uga ndeleng kesempatan blanja. Disaranake sesi saben dina antarane 20 lan 40 menit.

 

Ukuran Mandhiri Liyane kanggo Nyeri Rematik lan Kronis

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan sarung tangan kompresi.

  • Tukang jempol jempol (sawetara jinis rematik bisa nyebabake driji sikil bengkok - umpamane driji sikil palu utawa hallux valgus (jempol jempol) - penarik jempol bisa mbantu nyuda iki)
  • Kaset mini (akeh sing lara rematik lan nemen rumangsa luwih gampang olahraga nganggo elastis khusus)
  • Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)
  • Krim Arnica utawa kondisioner panas (bisa mbantu ngilangi rasa nyeri)

 

Dhukungan Fibromyalgia

Gabung karo klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta» (klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan panaliten lan panulis media babagan gangguan rheumatic lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

Nuduhake gratis kanggo Ndhukung wong sing duwe Rheumatism

Kulo takon karo sampeyan kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan(Bebas bebas nggawe link langsung menyang artikel utawa situs web vondt.net). Kita uga ngganti link karo situs web sing relevan (hubungi kita liwat pesen liwat Facebook yen sampeyan pengin ijol-ijolan link karo situs web utawa blog sampeyan). Pangertosan, pengetahuan umum lan tambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo sing ngalami diagnosis nyeri kronis.

 

Sumber: Pubmed (Deleng sumber dhewe ing teks)

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.