Fibromyalgia bisa nyebabake reaksi radang sing tambah ing otak

4.9 / 5 (99)

Fibromyalgia bisa nyebabake reaksi radang sing tambah ing otak

Saiki, link ditemokake ing antarane reaksi inflamasi ing otak lan fibromyalgia.

Fibromyalgia minangka sindrom nyeri rheumatic tisu alus sing diluncurake dening akeh, nanging isih ora fokus ing riset lan perawatan. Diagnosis kanthi khas nyebabake rasa lara ing bagean awak (sing biasane obah), masalah turu, lemes terus-terusan lan kognitif pedhut otak (sebagian amarga kurang turu).

Wis suwe diduga manawa inflamasi lan fibromyalgia ana hubungane. Nanging ora nate bisa mbuktekake sambungan langsung. Peneliti Swedia ing Institut Karolinska saiki wis nganakake kajian riset groundbreaking kanthi kolaborasi karo ilmuwan Amerika ing Massachusetts General Hospital sing bisa nyebabake dalan ing fibromyalgia sadurunge ora dingerteni. Temuan kasebut wiwit uga didhukung dening sinau liyane ing jurnal Otak, Prilaku lan Kekebalan.


 

Tips kanggo kesehatan usus luwih apik:

Akeh saka luwih saka 18500 anggota klompok "Rheumatism and Chronic Pain" nglaporake efek anti-natoni suplemen alami tartamtu. Panaliten anyar uga nuduhake sesambungan sing jelas antarane usus lan otak, saengga bisa menehi saran suplemen alami kanggo kesehatan usus sing luwih apik. Coba wenehi probiotics (bakteri usus apik) utawa Perut Lectikect. Kanggo akeh, bisa menehi efek sing apik, lan kita uga ngerti manawa kesehatan usus iku penting banget kanggo sampeyan uga bisa ngrasa - kaloro saka segi energi, nanging uga swasana ati.

 

Fibromyalgia lan Peradangan

Fibromyalgia ditetepake rheumatism jaringan rheumatic. Iki tegese, antara liya, sampeyan ndeleng reaksi sing ora normal ing jaringan alus - kayata otot lan jaringan fibrosa. Iki asring banget hypersensitive ing wong sing duwe fibromyalgia - sing nyebabake sinyal saraf saya tambah lan laporan otak sing gedhe banget. Iki tegese malah rasa ora nyaman sacara sithik bisa nyebabake rasa lara luwih gedhe.

Ora nggumunake, peneliti percaya yen iki uga bisa nyebabake reaksi radang sing luwih sering ing wong sing duwe fibromyalgia.



Pasinaon: Pangukuran Protein Khusus

Peneliti pisanan diwiwiti kanthi pemetaan gejala ing fibromyalgia - banjur klompok kontrol. Banjur dadi luwih rumit. Kita ora bakal mlebu rincian sing paling cilik, nanging kanthi tujuan menehi ringkesan sing bisa dingerteni.

Banjur dheweke nyathet paningkatan saraf ing otak lan kanal balung mburi - lan utamane ing bentuk overactivity sing jelas ing sel glial. Iki minangka sel sing ditemokake ing njero sistem saraf, ing sekitar neuron, lan duwe loro fungsi utama:

  • Pembentukan nourish (kalebu myelin sing ngubengi serat saraf)

  • Ngurangi reaksi radang lan mbusak sampah

Pemetaan rampung, antara liya, liwat diagnosa imaging, sing ngukur kegiatan protein spesifik sing diarani TSPO. Protein sing ditemokake kanthi jumlah sing luwih gedhe yen sampeyan duwe sel glial overaktif.

Panalitiyan riset nyathet prabédan sing cetha ing antarane sing kena fibromyalgia lawan klompok kontrol - sing menehi kita ngarep-arep bisa nggawe cara diagnosis iki pungkasane bakal ditrapake kanthi serius.

 

Bisa uga nyebabake perawatan anyar

Masalah utama fibromyalgia yaiku sampeyan ora ngerti sababe masalah - mula ora ngerti apa sing kudu ditangani. Panaliten iki pungkasane bisa mbantu - lan menehi peneliti liyane sawetara kesempatan anyar sajrone riset kanthi luwih tujuan babagan informasi anyar iki.

Secara pribadi, kita mikir bisa nyebabake penyelidikan lan perawatan sing luwih ditargetake, nanging kita ora yakin suwene wektu bakal ditindakake. Sawise kabeh, kita ngerti manawa fibromyalgia durung nate dadi wilayah sing diwenehi fokus nalika menehi pencegahan lan perawatan.

 

Temuan kasebut nerangake Kognitif Gejala

Fibromyalgia bisa nyebabake sirah ora mesthi melu - kita ngarani kabut serat iki. Iki amarga sawetara alasan sing beda - kalebu kualitas turu sing ora apik amarga tambah lara lan ora tenang ing awak, uga apa sing wis suwe kita curiga - yaiku manawa awak kudu terus-terusan perang kanggo nyuda kahanan inflamasi ing awak. Lan pancen mboseni ing jangka panjang.

Ing rong bagean sabanjure, kita bakal ngobrol luwih lengkap babagan cara olahraga khusus lan diet anti-inflamasi (diet fibromyalgia) bisa mbantu sampeyan ngontrol sawetara fibromyalgia.

 

Fibromyalgia, Peradangan lan Olahraga

Latihan kanthi fibromyalgia kanthi angel banget. Sampeyan mung bisa mbayangake kepiye pikirane olahraga nalika awak krasa lara. Nanging, pancen penting banget supaya sampeyan ora mandheg kabeh lan fokus ing latihan sing diadaptasi - yaiku latihan mobilitas, mlaku-mlaku ing alas utawa olahraga kekuatan sing alus kaya sing kapacak ing ngisor iki. Tetep mindhah nyumbang kanggo awak sing luwih fungsional kanthi sirkulasi getih sing luwih apik - sing banjur bisa mbantu njaga radhang, amarga bisa uga duwe efek anti-inflamasi.

Ing video ing ngisor iki, sampeyan bisa ndeleng program pelatihan kanggo wong sing duwe fibromyalgia jaringan alus sing dikembangake chiropractor Alexander Andorff. Iki minangka program sing bisa mbantu sampeyan ngiyatake otot-otot punggung lan inti sing penting - saengga bisa duwe fungsi lan sirkulasi getih sing luwih apik.

Bebas bae kanggo langganan saluran YouTube kita kanthi gratis (klik kene) kanggo tips latihan gratis, program olahraga lan pengetahuan kesehatan. Sugeng rawuh ing kulawarga sampeyan kudu!

 

Diagnosis Fibromyalgia lan Anti-inflamasi

Saiki bisa dingerteni yen reaksi radang sing tambah nyebabake peran fibromyalgia, penting yen sampeyan fokus ing panganan sing nyuda inflamasi ing awak. Ing artikel ing ngisor iki, sampeyan bisa maca liyane babagan jinis panganan tartamtu nyebabake peradangan luwih gedhe ing awak (pro-inflamasi) lan kepiye nyuda inflamasi (anti-inflamasi). Wacan sing disaranake kanggo sapa wae sing duwe fibromyalgia.

Waca uga: Kabeh Sampeyan kudu ngerti babagan Diet Fibromyalgia [Pandhuan Diet sing Gedhe]

 

Perawatan Fibromyalgia

Ngerti manawa fibromyalgia nyebabake hipersensitivitas (sinyal nyeri sing tambah) lan reaksi inflamasi, sampeyan uga ngerti manawa iki minangka klompok pasien sing mbutuhake perawatan luwih akeh tinimbang liyane. Mula klompok pasien iki asring ngonsumsi obat penghilang rasa sakit sing luwih akeh - lan cara perawatan fisik umum kayata terapi laser muskuloskeletal, pijet lan mobilisasi bersama - kayata karo fisioterapis utawa kiropraktor.

Akeh pasien uga nggunakake langkah-langkah mandhiri lan perawatan mandhiri sing dianggep bener kanggo awake dhewe. Contone, kompresi ndhukung lan pemicu bal, nanging ana uga pilihan lan pilihan liyane.

Rekomendasi Nganggo Timer kanggo Nyeri Rematik lan Nemen

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan sarung tangan kompresi.

  • Tukang jempol jempol (sawetara jinis rematik bisa nyebabake driji sikil bengkok - umpamane driji sikil palu utawa hallux valgus (jempol jempol) - penarik jempol bisa mbantu nyuda iki)
  • Kaset mini (akeh sing lara rematik lan nemen rumangsa luwih gampang olahraga nganggo elastis khusus)
  • Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)
  • Krim Arnica utawa kondisioner panas (akeh wong nglaporake sawetara rasa nyeri yen nggunakake, contone, krim arnica utawa kondisioner)

- Akeh wong nggunakake krim arnica kanggo nyeri amarga sendhi kaku lan otot sing lara. Klik gambar ing ndhuwur kanggo maca luwih lengkap babagan carane arnicakrem bisa mbantu nyuda sawetara rasa lara sampeyan.

 

Dhukungan Fibromyalgia

Gabung karo klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta» (klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan panaliten lan panulis media babagan gangguan rheumatic lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

Nuduhake gratis kanggo Ndhukung wong sing duwe Rheumatism

Kulo takon karo sampeyan kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (rujuk langsung menyang artikel). Kita uga ngganti link karo situs web sing gegandhengan (hubungi kita ing Facebook yen sampeyan pengin ijol-ijolan link karo situs web sampeyan). Pangertosan, pengetahuan umum lan tambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo sing ngalami diagnosis nyeri kronis.

Sumber: Aktivasi glial otak ing fibromyalgia - Penyelidikan tomografi emisi positron multi-situs. 2019

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.