diet fibromyalgid2 700px

Fibromyalgia: Apa Diet lan Diet Sing Tepang Kanggo Sing Kanthi Fibromyalgia?

4.9 / 5 (84)

Fibromyalgia: Apa Diet sing Apa? | Saran panganan basis bukti lan diet kanggo wong sing duwe fibromyalgia

Apa sampeyan ngalami fibromyalgia lan mikir apa panganan sing pas kanggo sampeyan? Panalitiyan riset nunjukake manawa akeh wong sing duwe fibromyalgia bisa menehi efek positif yen mangan panganan sing pas lan ngetutake saran panganan sing diwenehake ing kene - mula kita uga bisa menehi pengaruh sing apik saka "diet fibromyalgia" sing ditulis ing artikel iki. adhedhasar panelitian ringkesan gedhe. Artikel kasebut bakal ngemot nutrisi lan panganan babagan panganan sing kudu sampeyan panganan lan panganan sing kudu sampeyan hindari - asring ana hubungane karo anti-inflamasi mungsuh anti-inflamasi.

[push h = »30]

Laporan Riset: Diet Fibromyalgia sing paling apik

Kaya sing dingerteni fibromyalgia diagnosis nyeri nemen sing nyebabake rasa nyeri ing otot lan balung - uga turu sing luwih sithik lan asring gangguan fungsi kognitif (contone, memori lan klamben fibrous). Sayange, ora ana tamba, nanging kanthi nggunakake riset, wong bisa dadi luwih wicaksana babagan apa sing bisa nyuda diagnosis lan gejalanya. Diet duwe peran penting kanggo nyuda reaksi inflamasi ing awak lan nyuda sensitivitas rasa nyeri ing serat otot sing nyeri. Artikel iki adhedhasar panelitian kajian gedhe dening Holton et al sing kasusun saka 29 panelitian riset.



[push h = »30]

Akeh wong sing ngalami fibromyalgia ngerti pentinge ngrungokake awak supaya ora pucuk rasa sakit lan "suar" (episode kanthi gejala sing luwih akeh). Mula, akeh wong uga prihatin banget babagan pola makan, amarga kasunyatane manawa diet ngerti bisa nyuda rasa sakit ing fibromyalgia - nanging dheweke uga ngerti manawa jinis panganan sing salah bisa nyebabake rasa nyeri lan gejala fibromyalgia. Singkatnya, sampeyan pengin ngindhari panganan pro-inflamasi (anti-inflamasi) lan luwih becik nyoba panganan sing luwih akeh anti-inflamasi (anti-inflamasi). Sinau ringkesan (meta-analysis) diterbitake ing jurnal riset terkenal Pain Management nyimpulake manawa kekurangan ing pirang-pirang nutrisi bisa nyebabake gejala gejala sing luwih dhuwur lan diet sing tepat bisa mbantu nyuda rasa nyeri lan gejala. Deleng link kanggo sinau ing sisih ngisor artikel. (1)

[push h = »30]

Akeh wong sing nandhang lara nemen sing ngrusak urip saben dinane - pramila kita ajak sampeyan Nuduhake artikel iki ing media sosialAja seneng karo kaca Facebook lan ujar: "Ya kanggo riset luwih lengkap babagan fibromyalgia". Kanthi cara iki, bisa nggawe gejala sing ana gandhengane karo diagnosis iki luwih katon lan mesthekake yen luwih akeh wong sing dianggep serius - mula njaluk pitulung sing dibutuhake. Kita uga ngarep-arep supaya tambah akeh perhatian bisa ngasilake dana kanggo riset babagan cara pambiji lan perawatan anyar.

Waca uga: - Peneliti bisa uga nemokake sebab 'Fibro fog'!

serat kalor 2



[push h = »30]

Pracaya utawa ora: Ing jaman biyen dianggep fibromyalgia minangka penyakit mental

Akeh taun kepungkur, para dokter percaya yen fibromyalgia sejatine penyakit mental. Ora nganti taun 1981, panaliten pisanan dikonfirmasi gejala fibromyalgia lan ing taun 1991 Amerika College of Rheumatology nulis pedoman kanggo mbantu diagnosa fibromyalgia. Pasinaon riset lan klinis terus terus maju lan saiki bisa ngrawat fibromyalgia, kanthi perawatan liyane, liwat sing diarani diet fibromyalgia.

Saiki kita bakal luwih tliti babagan apa sing kalebu fibromyalgia ing panganan - lan jinis panganan sing kudu dideleng - adhedhasar panelitian riset gedhe dening Holton et al (2016). Kita miwiti karo panganan sing kudu didhahar.

Waca uga: - 7 Latihan kanggo Rheumatists

sewang saka mburi lan bengkong



[push h = »30]

Sampeyan kudu mangan yen sampeyan duwe fibromyalgia

Sayuran - Woh-wohan lan sayuran

Woh-wohan lan sayur-sayuran (kalebu sikil kurang sithik

Kahanan kayata usus sing gampang nesu, obesitas lan otoimun diagnosa umume ing antarane wong sing wis didiagnosis diagnosis fibromyalgia.

Sawetara peneliti paling apik ing lapangan setuju manawa panganan sing kurang kalori lan kandungan serat sing akeh uga ngemot antioksidan lan fitokimia (nutrisi tanduran sing sehat). Iki ditemokake ing sayuran lan woh-wohan - mula mulane disaranake panganan alami kasebut dadi bagean penting saka panganan sing duwe fibromyalgia. Sing luwih sensitif uga kudu nyoba pendekatan fodmap murah kanggo ngilangi sayuran lan woh-wohan sing ora bisa ditoleransi.

Conto sayuran sing apik kanggo sing duwe fibromyalgia sikil ngisor:

  • timun
  • Aubergine
  • brokoli
  • Waluh waluh
  • wortel
  • Kacang ijo
  • jahe
  • parsnip
  • parsley
  • sprouts Brussels
  • Salat
  • celery
  • bayem
  • sprouts
  • Squash
  • Tomat

Kabeh sayuran ing folder sikil ngisor dianggep aman banget lan apik kanggo sing duwe fibromyalgia lan IBS.

Conto sayuran sing bisa dadi apik karo fibromyalgia (folder sikil dhuwur):

  • asparagus
  • Arti Cooking
  • avocado
  • brokoli
  • kacang buncis
  • kacang polong
  • fennel
  • kale
  • Yerusalem artichoke
  • chickpeas
  • Gobis
  • lentils
  • bawang
  • liyane
  • bawang
  • sprouts Brussels
  • beets
  • jamur
  • kacang polong gula
  • spring bawang

Iki minangka conto sayuran sing ana ing fodmap dhuwur. Iki tegese bisa menehi akeh nutrisi sing migunani kanggo sampeyan kanthi fibromyalgia, nanging sampeyan uga bisa menehi reaksi sawetara jinis sayuran. Disaranake sampeyan nyiyapake rencana lan nyoba dhewe - siji mbaka siji.



Conto woh-wohan nutrisi kanggo sing duwe fibromyalgia sikil ngisor:

  • nanas
  • orange
  • banana
  • anggur
  • apple
  • Galia
  • cantaloupe
  • Melon melon
  • Clementine
  • markisa
  • linglang

Penting kanggo elinga yen sing duwe fibromyalgia katon duwe toleransi gedhang sing luwih apik dibandhingake karo gedhang ijo.

Conto woh-wohan nutrisi kanggo sing duwe fibromyalgia (folder sikil dhuwur):

  • apple
  • mango
  • Jeruk
  • mango
  • nectarines
  • Papaya
  • plums
  • bohlam
  • linglang
  • Woh garing (kayata kismis)
  • watermelon

Yen ana dhaptar FODMAP sing reaksi lan gejala sing luwih parah - sampeyan bakal ngerti apa sing kudu sampeyan adohake.

Conto woh wohan beri antioksidan kanggo sing duwe fibromyalgia:

  • blueberries
  • raspberries
  • strawberries
  • cranberries

Waca uga: Iki Sampeyan Kudu Ngerti babagan Fibromyalgia

fibromyalgia



[push h = »30]

Panganan sing sugih ing omega-3

salmon

Omega-3 minangka asam lemak penting. Iki nutrisi kabutuhan awak, antara liya kanggo nglawan reaksi inflamasi, nanging ora bisa nggawe dhewe. Mulane, sampeyan kudu entuk omega-3 liwat panganan sing dipangan.

Iwak banyu kadhemen, walnut, wiji flaks lan tahu bisa dadi sumber omega-3 sing paling apik. Mackerel nduweni kandungan omega-3 sing paling dhuwur, saengga mangan umpamane mackerel tomat ing roti kasar bisa dadi kabutuhan kanggo nyukupi kebutuhan iki. Salmon, trout, herring lan sardine minangka sumber omega-3 sing apik banget.

Conto panganan sing dhuwur ing omega-3 kanggo sing fibromyalgia:

  • avocado
  • blackberries
  • cauliflower
  • blueberries
  • mussels
  • raspberries
  • brokoli
  • brokoli Sprouts
  • kacang buncis
  • wiji Chia
  • iwak Caviar
  • Oil sayur-sayuran
  • crab
  • salmon
  • flaxseed
  • bawang
  • mackerel
  • kerang
  • sprouts Brussels
  • bayem
  • kod
  • tuna
  • walnuts
  • sejenis iwak
  • kerang

[push h = »30]

Isi protein tanpa lemak dhuwur

walnuts

Lemah, tingkat energi lan lemes sing nyebabake gejala umum ing antarane sing kena pengaruh fibromyalgia. Mula, penting banget kanggo mbatesi asupan karbohidrat lan nambah proporsi protein ing panganan.

Alesan kenapa sampeyan pengin mangan panganan kanthi protein tanpa lemak sing dhuwur yen sampeyan duwe fibromyalgia amarga mbantu awak ngatur gula getih lan tetep ajeg. Kaya sing dingerteni, gula getih sing ora rata bisa nyebabake kelelahan lan kepinginan sing kuwat kanggo panganan sing ngemot gula.



[push h = »30]

Tuladha panganan sing protein tanpa lemak kanggo fibromyalgia:

  • kacang buncis
  • cashews
  • Keju Pondok (sanajan digawe saka susu skim, dadi yen sampeyan tumindak produk susu sampeyan kudu ngresiki)
  • Egg
  • kacang polong
  • Fisk
  • Yogurt Yunani
  • Daging godhong
  • Turkey
  • Pitik
  • salmon
  • lentils
  • almonds
  • quinoa
  • sardines
  • Susu kedelai rendah lemak
  • Tahu
  • tuna

[push h = »30]

Sawetara panganan cahya sing disaranake adhedhasar apa sing wis kita pelajari nganti saiki

Adhedhasar kawruh sing wis disinaoni nganti saiki, kita duwe sawetara saran kanggo sawetara panganan sing entheng sampeyan bisa nyoba mlebu.

Avocado karo woh wohan beri lancar

Kaya sing kasebut, alpukat ngemot lemak sehat sing nyedhiyakake energi sing pas kanggo sing kena fibromyalgia. Dheweke uga ngemot vitamin E sing bisa nyegah nyeri otot, uga vitamin B, C lan K - uga mineral zat mineral lan mangan. Mula, disaranake sampeyan coba solusi sing kasusun saka alpukat kanthi woh-wohan sing kebak antioksidan.

Salmon karo walnut lan brokoli

Iwak kanggo nedha bengi. Kita sarujuk banget supaya mangan iwak berminyak, luwih apik salmon, paling ora kaping 3 kaping seminggu yen sampeyan nandhang fibromyalgia. Kita yakin manawa sampeyan kudu nyoba mangan nganti 4-5 kali seminggu yen sampeyan nandhang diagnosis nyeri nemen. Salmon ngemot omega-3 anti-inflamasi kanthi tingkat dhuwur, uga protein tanpa lemak sing nyedhiyakake energi sing tepat. Gabung karo brokoli sing dikemas karo antioksidan lan walnut ing sisih ndhuwur. Loro sehat lan luar biasa.

Jus lemon nganggo wiji chia

Liyane saran apik ing diet fibromyalgia. Yaiku jus lemon ngemot vitamin lan mineral sing bisa tumindak anti-natoni lan mulane bisa nyuda rasa sakit. Wiji Chia ngemot tingkat protein, serat, omega-3s lan mineral sing akeh, sing ndadekake minangka salah sawijining bentuk nutrisi sing paling apik.



[push h = »30]

Panganan sing kudu dihindari yen sampeyan duwe fibromyalgia

flu gula

gula

Gula pro-natoni - tegese bisa ningkatake lan nggawe reaksi inflamasi. Dadi, duwe asupan gula sing dhuwur dudu perkara sing paling cerdas nalika nandhang fibromyalgia. Kajaba iku, kandungan gula sing akeh asring nyebabake nambah bobot awak, mula bisa nambah tekanan ing sendhi lan otot awak. Mangkene sawetara conto panganan lan omben-omben kanthi kandungan gula sing kaget banget:

  • cereals
  • vitamin Water
  • Brus
  • Pizza sing beku
  • ketchup
  • sauce BBQ
  • Soups Done
  • Woh-wohan garing
  • roti
  • Kek, cookie lan cookie
  • Bagel lan churros
  • Ice teh
  • Sauce bisa

[push h = »30]

alkohol

Akeh wong sing fibromyalgia nglaporake gejala sing saya parah nalika ngombe alkohol. Uga ana sawetara obat anti-inflamasi lan analgesik sing ora nanggepi alkohol kanthi apik - mula bisa uga ana reaksi samping utawa efek nyuda. Alkohol uga ngemot kalori sing akeh lan asring gula - saengga bisa mbantu menehi reaksi inflamasi lan sensitivitas rasa nyeri ing awak.

Panganan sing dhuwur ing karbohidrat

Cookie, cookie, beras putih lan roti putih bisa nyebabake tingkat gula getih dadi skyrocket banjur nesu. Tingkat sing ora rata iki bisa nyebabake keletihan lan tingkat nyeri sing ala kanggo wong sing duwe fibromyalgia. Suwe-suwe, rasa ora rata kasebut bisa nyebabake karusakan ing reseptor insulin lan kesulitan awak kanggo ngontrol gula getih lan kanthi mangkono tingkat energi.

Aja ngerti babagan bom karbohidrat iki:

  • Brus
  • Kentang goreng Prancis
  • Muffins
  • sauce cranberry
  • Pai
  • smoothies
  • tanggal
  • pizza
  • Bars energi
  • Manisan gula lan gula-gula



Lemak sing ora sehat lan panganan goreng sing ora sehat

Nalika nggoreng minyak, bakal ngasilake sifat inflamasi - sing uga ditrapake kanggo panganan goreng. Panliten nuduhake manawa panganan kaya mengkene (kayata kentang goreng, Nugget pitik lan gulung musim semi) bisa nambah gejala fibromyalgia. Iki uga ditrapake kanggo panganan olahan, kayata donat, macem-macem jinis biskuit lan pizza.

[push h = »30]

Nasihat diet liyane kanggo sing duwe fibromyalgia

gandum suket

Diet sayuran kanggo fibromyalgia: "Go vegan"

Sawetara panelitian riset (kalebu Clinton et al., 2015 lan Kaartinen et al., 2001) nuduhake yen mangan panganan vegetarian, sing ngemot kandungan antioksidan sing dhuwur, bisa mbantu nyuda nyeri fibromyalgia, uga bisa nyuda nyeri fibromyalgia. gejala amarga osteoarthritis.

Diet vegetarian ora kanggo kabeh wong lan angel uga tetep, nanging nyoba nyakup sayuran sing akeh ing panganan, nanging dianjurake banget. Iki uga bakal mbantu nyuda asupan kalori lan nambah bobot awak sing ora perlu. Amarga rasa sakit sing ana gandhengane karo fibromyalgia, obah asring dadi angel banget, mula bisa ngasilake kilogram. Aktif kanthi nyuda bobot awak, yen dikarepake, bisa ngasilake mupangat kesehatan utama lan asil positif - kayata kurang nyeri ing saben dinten, turu lan kurang depresi.

Ngombe banyu Norwegia sing apik

Ing Norwegia, kita bisa uga duwe banyu paling apik ing jagad iki kanthi tliti. Nasihat sing apik sing asring diwenehake para ahli nutrisi kanggo wong sing didiagnosis fibromyalgia utawa diagnosis nyeri kronis yaiku ngombe banyu akeh lan tetep hydrated sedina muput. Bener manawa kurang hidrasi bisa nggebug wong-wong sing ngalami hard fibro ekstra amarga kasunyatane, tingkat energi asring luwih murah tinimbang ing liyane.

Urip kanthi fibromyalgia yaiku babagan penyesuaian - kaya sing ana ing sekitar sampeyan kudu nggatekake sampeyan (sing bakal dibahas ing artikel sing ana gandhengane ing ngisor iki). Diet sing tepat bisa ditrapake kanggo sawetara wong, nanging bisa uga ora efektif kanggo wong liya - kita kabeh beda, sanajan uga diagnosis sing padha.

Waca uga: 7 Tips Kanggo Pungkasan Kanthi Fibromyalgia



[push h = »30]

Informasi liyane? Gabung ing grup iki!

Gabung ing klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta»(Klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan riset lan media babagan kelainan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

VIDEO: Olahraga kanggo Rheumatists lan sing kena Fibromyalgia

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tindakake kaca ing FB kanggo tips kesehatan lan program olahraga saben dina.

Muga-muga artikel iki bisa mbantu sampeyan nglawan fibromyalgia lan nyeri nemen.

[push h = »30]

Bebas bae dienggo bareng ing media sosial

Maneh, kita pengin takon kanthi becik kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (aja nganti link langsung menyang artikel). Pangerten lan tambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo wong-wong sing duwe fibromyalgia.

Fibromyalgia minangka diagnosis nyeri nemen sing bisa ngrusak wong sing kena pengaruh. Diagnosis bisa nyebabake nyuda energi, rasa nyeri saben dina, lan tantangan saben dina sing luwih dhuwur tinimbang sing diganggu Kari lan Ola Nordmann. Muga-muga sampeyan seneng lan nuduhake iki kanggo nambah fokus lan riset luwih lengkap babagan perawatan fibromyalgia. Matur suwun sanget kanggo kabeh wong sing seneng lan nuduhake - bisa uga kita bisa bebarengan golek obat ing sawijining dina?



saran: 

Opsi A: Enggo bareng langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempelake ing kaca facebook utawa ing grup facebook sing ana gandhengane. Utawa pencet tombol "SHARE" ing ngisor iki kanggo nuduhake postingan luwih adoh ing facebook sampeyan.

(Klik kene kanggo nuduhake)

Matur nuwun kanggo kabeh wong sing mbantu ningkatake pangerten babagan penyakit fibromyalgia lan diagnosis kronis.

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita (klik kene yen pengin)



sumber:

  1. Holton et al, 2016. Peran diet kanggo perawatan fibromyalgia. Manajemen Pain. volume 6.

[push h = »30]

NEXT PAGE: - 7 Tips Ngatasi Fibromyalgia

yoga nglawan rasa sakit

Klik ing gambar ndhuwur kanggo pindhah menyang kaca sabanjure.

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

4 replies
  1. Kristin ngandika:

    Apa ana buku babagan resep lan diet kanggo wong sing duwe fibromyalgia? Dadi siji bisa nggawe macem-macem piring?

    Reply
  2. Ki ngandika:

    Iki persis kaya sing dakwenehake sajrone 2 taun kepungkur. Ora ana rasa sakit, nanging wis ilang 47 kilo. Sawetara kita nandhang lara kronis sing abot, sayangé ora mbiyantu diet utawa olahraga. Kanggo bageanku, asring nganti pirang-pirang dina rasa nyeri lan mutahke yen aku olahraga banget. Aku wis olahraga lan latihan sing setuju yen olahraga duwe pengaruh sing beda.

    Reply
  3. lanang ngandika:

    Sugeng enjang
    Aku maca kanthi semangat banget babagan artikel babagan osteoarthritis lan cara mangan anti-inflamasi. Apik banget kene.
    Banjur golek babagan artikel babagan carane wong sing duwe fibro bisa mangan kanggo nyuda inflamasi lan dadi bingung !! Napa produk susu lan susu ora disaranake kanggo osteoarthritis, nanging ora kanggo fibroids? Dikenal yen nganggo fibro, kita kudu luwih cetha ngasilake susu lan susu. Napa info campuran lan kontroversial kaya ngono?

    Reply
    • Nioclay v / Vondt.net ngandika:

      Hai Hanne,

      Matur nuwun kanthi sanget kanggo hubungi kita. Artikel kasebut saiki wis nganyari.

      Sugeng akhir minggu!

      Reply

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.