Tandha awal metabolisme - Gambar tutup

9 Tandha Awal metabolisme rendah

5 / 5 (16)

9 Tandha Awal Metabolisme rendah (Hipotiroidisme)

Hipotiroidisme (metabolisme rendah) bisa disebabake dening penyakit tiroid. Kahanan iki bisa nyuda burn, nyebabake lemes lan nyebabake nyuda jaringan alus ing awak. Ing ngisor iki 9 tandha awal sing ngidini sampeyan ngerteni diagnosis sing cilaka ing tahap awal.

 

Kelenjar tiroid ana ing sisih ngarep gulu ing ngarep trakea. Kelenjar iki ngeculake hormon tiroid sing mbantu ngatur pertumbuhan, perbaikan lan metabolisme. Ing tingkat kurang saka hormon iki, bisa nyebabake sawetara gejala lan tandha klinis.

 

Kita berjuang supaya wong-wong sing duwe diagnosa nyeri nemen liyane duwe kesempatan sing luwih apik kanggo perawatan lan pamriksa - prekara sing ora setuju kabeh wong, sayangé. Kaya kita ing kaca FB kita og saluran YouTube kita ing media sosial kanggo melu kita ing perang kanggo urip saben dinten sing apik kanggo ewu wong.

 

Artikel iki bakal nyinaoni sangang pratandha awal lan gejala hipotiroidisme - Sawetara wong-wong mau mesthi bakal kaget. Ing ngisor artikel sampeyan uga bisa maca komentar saka para pamaca liyane.

 

Apa sampeyan mikir babagan apa utawa sampeyan pengin liyane refills profesional kaya? Tindakake kita ing kaca Facebook «Vondt.net - Ngatasi rasa lara sampeyan»Utawa Saluran Youtube (mbukak link anyar) kanggo saran apik saben dina lan informasi kesehatan sing migunani.

 

1. lemes lan kesel

gejala sing ora kudu dilalekake

Gejala sing paling khas lan umum metabolisme rendah yaiku ngrasakake. Iki amarga hormon sing disekresi kelenjar tiroid langsung mbantu ngatur keseimbangan energi ing awak (kaya bensin ing awak sing nggunakake conto) - mula uga sampeyan rumangsa kesel lan ora aktif.

 

Kanggo nggunakake conto sing adhedhasar riset - mula, ing antarane kalebu kewan sing turu ing musim salju nalika musim salju entuk hormon tiroid sing sithik banget sadurunge iki.

 

Sing tingkat hormon iki munggah pangkat asring krasa gemeter lan ora kepenak. Kontras langsung, wong-wong sing sithik asor bakal krasa kesel lan abot ing awak. Klompok pungkasan uga asring nglaporake rasa kurang motivasi lan kesel mental.

 

Waca liyane: - 7 Cara Ngurangi Peradangan dening Osteoarthritis

 



 

2. Nambah bobote

nambah kobong lemak

Keuntungan bobot sing ora dikarepake yaiku gejala karakteristik metabolisme rendah. Iki ora mung amarga hipotiroidisme nyebabake wong krasa kesel lan lemes - mula saya sithik - nanging uga kasunyatan manawa kadar hormon tiroid sing sithik nyebabake awak takon marang ati, otot lan jaringan adipose supaya kalori tetep akeh. Yaiku, pembakaran sampeyan dikurangi lan dadi kobongan.
Yen sampeyan kena pengaruh bobot bobote, sanajan sampeyan rumangsa ora ngupayakake tahap diet utawa kegiatan - mula sampeyan kudu ngrembug karo GP, sing bisa ngubungi sampeyan menyang ahli gizi klinis umum sing bisa nulungi sampeyan.

 

Akeh wong sing nandhang lara nemen lan penyakit sing ngrusak urip saben dinane - pramila kita ajak sampeyan Nuduhake artikel iki ing media sosialAja seneng karo kaca Facebook lan ujar: "Ya kanggo riset luwih lengkap babagan diagnosis nyeri nemen". Kanthi cara iki, bisa nggawe gejala sing ana gandhengane karo diagnosis iki luwih katon lan mesthekake yen luwih akeh wong sing dianggep serius - mula njaluk pitulung sing dibutuhake. Kita uga ngarep-arep supaya tambah akeh perhatian bisa ngasilake dana kanggo riset babagan cara pambiji lan perawatan anyar.

 

Waca uga: - 15 Tandha Wiwitane Rheumatism

ringkesan sendi - rematik

Apa sampeyan kena pengaruh rheumatism?

 



3. Udhing kadhemen lan Sensasi kadhemen

Dhokter ngomong karo pasien

Apa sampeyan wong sing selalu adhem lan seneng? Iki bisa uga amarga metabolisme sithik. Kalor minangka produk sampingan saka kalori sing kobong. Contone: Nalika olahraga - lan ngobong akeh kalori - mula dadi panas.

 

Sanajan sampeyan njagong, sampeyan kobong sawetara kalori. Ing metabolisme kurang, pembakaran dhasar nyata mudhun - lan tegese sampeyan ngasilake luwih sithik tinimbang liyane kanthi metabolisme lan metabolisme normal sing luwih dhuwur.

 

Singkat kasebut, sensasi kadhemen lan perasaan sing adhem terus bisa uga amarga metabolisme rendah. Nanging kudu dielingake yen uga bisa dadi cara sing digawe - lan luwih seneng luwih anget tinimbang sing sampeyan lakoni. Nalika sampeyan ngerti dhewe ing pirang-pirang gejala lan pratandha manawa risiko ngalami hipotiroidisme saya tambah.

 

Waca uga: - Kepiye Mbantu Olahraga ing Kolam Banyu Panas Ing Fibromyalgia

iki carane latihan ing kolam renang panas mbantu karo fibromyalgia 2

 



4. Rambut rambut

babras ing kulit sirah

Kaya dene sel liyane ing awak sampeyan, folikel rambut uga diatur dening hormon tiroid. Amarga kasunyatan folikel rambut nduwe sel batang kanthi asil sing asring lan umur cendhak, utamane sensitif metabolisme rendah.

 

Kasunyatane, hormon tiroid sing sithik bisa nyebabake folikel rambut mandheg maneh - lan iki nyebabake rambut rontog lan rambut rontog. Yen masalah sing ana ing ngisor iki ditambani - contone karo pangobatan - mula rambut bakal tuwuh maneh.

 

Umume 30-40% wong sing lara rambut wis kena pengaruh metabolisme rendah. Iki nuduhake sinau riset sing luwih gedhe (1). Yen sampeyan rumangsa rikma rambut dadi luwih tipis lan ora tuwuh kaya sadurunge, mula kudu dipriksa metabolisme sing sithik - lan luwih-luwih yen sampeyan uga ngerteni sawetara gejala liyane ing artikel iki.

 

Waca uga: - Laporan riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar utawa link ing ndhuwur kanggo maca liyane babagan diet sing bener sing disesuaikan karo wong sing duwe fibro.

 



5. Kulit garing lan gatel

eczema perawatan

Kaya dene folikel rambut, sèl kulit uga duwe umur pangisi sing asring lan umur cendhak. Sabanjure, amarga kasunyatane dikontrol dening hormon tiroid. Tingkat sithik nyebabake sinyal sing ilang ing kulit - sing terus-terusan nyebabake kurang ndandani lan perawatan.

 

Iki campur karo sel kulit normal lan nyebabake siklus kulit normal kena pengaruh. Sing ana metabolisme sing murah, amarga iki, bisa uga mbutuhake lara ulcer ing kulit. Lapisan njaba kulit, amarga panggantos sing kurang asring, uga kudu luwih tahan galur lan ngrusak sadurunge diganti. Asil asring garing lan flaky kulit.

 

Owah-owahan kulit karakteristik ing antarane metabolisme sing kurang yaiku myxedema. Iki minangka kulit ruam lan kulit sing abuh lan abuh.

 

Waca uga: - 7 Latihan kanggo Osteoarthritis Tangan

latihan olahraga arthrosis

 



 

6. Depresi lan Depresi

ngelu lan ngelu

Ana uga korelasi sing jelas antarane metabolisme rendah lan prevalensi depresi lan masalah kesehatan mental sing luwih dhuwur. Peneliti percaya manawa iki amarga hipotiroidisme uga nyebabake nyuda energi lan kepinginan tumindak - sing sabanjure menehi kaluputan marang wong sing kena pengaruh lan ora percaya dhiri.

 

Iki asring ngluwihi sawetara aspek urip - kalebu kegiatan fisik lan urip jinisKasunyatane, akeh wong sing duwe metabolisme sedhih ngalami yen katresnan katresnan seksual ngalami pengaruh parah nalika kena pengaruh hipotiroidisme.

 

Rasa depresi lan depresi dadi alesan sing bisa diajak karo GP sampeyan. Yen panyebab depresi sampeyan metabolisme kurang, biasane bakal ora ningkat nganti sampeyan medhisi lan nampa perawatan obat sing bener kanggo kahanan kasebut.

 

Waca uga: - 8 Pangobatan Inflamasi Alami Ngatasi Rheumatism

8 langkah anti-inflamasi nglawan rheumatism



7. Nambah Wadhah Otot lan Nyeri Sendi

nyeri gulu 1

Metabolisme sing sithik nyebabake pangowahan sing kuat nalika awak entuk energi - sing, antara liya, nyebabake jaringan otot bakal nyuda. Iki nyebabake rasa sakit ing otot sing kena pengaruh lan uga bisa menehi rasa luwih semangat kanggo ringkes.

 

Iki mesthi adoh saka optimal - lan uga nyebabake sing metabolisme kurang nglaporake rasa nyeri otot lan nyeri sendi sing luwih dhuwur. Kram otot uga asring dumadi amarga kerusakan otot iki sing ditindakake ing serat otot sing kena.

 

Mecah otot kasebut uga nyebabake sendi tambah - sing bakal nyebabake nyeri sendi ing antarane hypothyroidism. Mula, sampeyan kudu nyoba supaya bisa ngetrapake gerakan lan olahraga ing saben dinane supaya sampeyan bisa mbantu nyuda pangembangan iki. Ing ngisor iki sampeyan bakal nemokake saran kanggo latihan sing gampang - lan link menyang saluran YouTube sing ngemot sawetara program olahraga gratis.

 

Recommended Timer kanggo Nyeri Nemen

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan sarung tangan kompresi.

  • Kaset mini (akeh sing lara rematik lan nemen rumangsa luwih gampang olahraga nganggo elastis khusus)
  • Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)
  • Krim Arnica utawa kondisioner panas (akeh wong nglaporake sawetara rasa nyeri yen nggunakake, contone, krim arnica utawa kondisioner)

- Akeh wong nggunakake krim arnica kanggo nyeri amarga sendhi kaku lan otot sing lara. Klik gambar ing ndhuwur kanggo maca luwih lengkap babagan carane krim arnica bisa mbantu nyuda sawetara rasa lara sampeyan.

 

Waca uga: - 5 Tahap Osteoarthritis Knee

5 tahap osteoarthritis

 

Video ing ngisor iki nuduhake conto latihan kanggo osteoarthritis pinggul. Kaya sing sampeyan ngerteni, latihan kasebut minangka lembut lan lembut.

VIDEO: 7 Latihan nglawan Osteoarthritis ing Hip (Klik ing ngisor iki kanggo miwiti video)

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tututi kaca ing FB kanggo saben dina, tips kesehatan lan program latihan sing bisa mbantu kesehatan.

 



 

8. Kesulitan Otot lan Konsentrasi Otak

Nyuda sakit lan nyeri ing sisih sirah

Apa sampeyan kerep ngerti yen sirah sampeyan ora disambungake kanthi lengkap? Utawa sampeyan duwe masalah musataken? Iki asring diarani pedhut otak lan tegese wong sing kena pengaruh bisa ngalami kesulitan konsentrasi, kesulitan memori sementara lan kegiatan pemikiran umum.

 

Kanggo ngrasakake manawa ora ana ing endhas bisa nggawe frustasi bangetKasunyatane, meh 39% wong sing duwe metabolisme rendah ngalami owah-owahan fungsi kognitif lan mental.

 

Yen sampeyan ngalami pangowahan kasebut, disaranake sampeyan ngrembug karo dhokter - dheweke bisa njupuk tes sing dibutuhake lan mbantu sampeyan ing perjalanan supaya bisa ngerti sebabe sampeyan ngalami gejala kasebut. Dening administrasi tamba Levaxin utawa liya-liyane, pengalaman mayoritas bisa nampa memori lan kemampuan pikir sing normal.

 

Waca uga: - Riset: Iki Bisa Dadi Sebab Kabut Fibrous

serat kalor 2

 



 

9. Masalah Sembelit lan Intestinal

weteng lara

Metabolisme sing sithik (hipotiroidisme) bisa nyuda fungsi usus kanthi drastis - sing bisa nyebabake sembelit, lan liya-liyane. Kaya sing kita ngerteni, fungsi usus kurang upaya nyebabake energi kurang lan serapan nutrisi.

 

Kaya sing sampeyan ngerteni saka pratandha klinis sing wis diulas ing artikel iki, kasus metabolisme sing kurang biasane nggawe "rem ora bisa dideleng" ing macem-macem fungsi awak.Akeh wong sing kliwat dawa banget tanpa mbahas masalah karo GP - lan banjur nandhang kasepen tanpa nampa obat sing pas.

 

Iki nggawe penting banget kanggo ngrembug gejala kasebut kanthi dhokter - kanthi cara kasebut bisa ngalami tes getih lengkap lan mriksa kahanane. Kulo pengen sampeyan.

 

Waca uga: Apa Sampeyan Kudu Ngerti babagan Sindrom usus sing Iritasi

bowel usus

 



 

Informasi liyane? Gabung ing grup iki!

Gabung ing klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta»(Klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan riset lan nulis media babagan gangguan rheumatic lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

 

VIDEO: Olahraga kanggo Rheumatists lan sing kena Fibromyalgia

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tindakake kaca ing FB kanggo tips kesehatan lan program olahraga saben dina.

 

Kita ngarep-arep supaya artikel iki bisa mbantu sampeyan nglawan penyakit kronis lan nyeri nemen.

 

Bebas bae dienggo bareng ing media sosial

Maneh, kita pengin takon kanthi becik kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (aja nganti link langsung menyang artikel). Pangerten lan tambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo wong-wong sing nandhang penyakit kronis.

 



saran: 

Opsi A: Enggo bareng langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempelake ing kaca facebook utawa ing grup facebook sing ana gandhengane. Utawa pencet tombol "SHARE" ing ngisor iki kanggo nuduhake postingan luwih adoh ing facebook sampeyan.

 

Tutul iki kanggo nuduhake luwih. Matur nuwun kanggo kabeh wong sing menehi sumbangan kanggo nambah pangerten babagan penyakit kronis.

 

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita (klik ing kene yen pengin) lan Saluran YouTube (klik ing kene kanggo luwih akeh video gratis!)

 

lan uga elinga ninggalake rating bintang yen sampeyan seneng karo artikel kasebut:

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

 



 

sumber:

PubMed

 

NEXT PAGE: - Iki Sampeyan Kudu Ngerti Babagan Osteoarthritis ing Tangan Sampeyan

osteoartritis tangan

Klik ing gambar ndhuwur kanggo pindhah menyang kaca sabanjure.

 

Disaranake bantuan kanggo diagnosis iki

komprèsi Noise (umpamane, kaos kaki kompresi sing kontribusi tambah getih kanggo otot sing perih)

Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.