sciatica

8 Nasihat lan cara sing apik kanggo nglawan sciatica

5 / 5 (13)

sciatica

8 Nasihat lan cara sing apik kanggo nglawan sciatica


Apa sampeyan utawa wong sing ngerti kena sciatica? Mangkene 8 tips lan obat sing apik sing bisa menehi relief nyeri lan perbaikan fungsional ing nyeri saraf!

 

1. Pijet lan otot dianggo: Teknik fisik bisa nambah sirkulasi getih ing wilayah kasebut lan ngilangi tension otot ing punggung ngisor, pelvis lan kursi. Perawatan jarum kanggo sciatica lan sciatica uga bisa ditrapake.

2. Liyane: Sampeyan disaranake ngrungokake sinyal nyeri awak - yen sampeyan nandhang lara saraf, iku minangka peringatan sing cetha yen sampeyan kudu nindakake. Yen awak njaluk sampeyan ora nindakake apa-apa, mula luwih becik sampeyan ngrungokake. Yen kegiatan sing sampeyan lakoni menehi rasa nyeri, mula iki cara awak kanggo ngandhani yen sampeyan nindakake "rada kakehan, rada cepet" lan ora duwe wektu kanggo pulih cukup ing antarane sesi. Aja bebas nggunakake "posisi darurat" ing endi sampeyan turu kanthi sikil (kanggo posisi 90/90) sing luwih dhuwur kanggo ngatasi loro vertebra ngisor.

Nyeri ing mburi sawise meteng - Photo Wikimedia

3. Nggawe langkah ergonomis: Pangowahan ergonomis cilik bisa ndadekake prabawa gedhe. Eg. Apa sampeyan duwe mejo statis? Investasi ing tabel ngisor-ngisor sing ngidini sampeyan bisa beda-beda mbukak sedina muput. Lungguh terus-terusan dudu solusi nalika sampeyan ngalami sciatica, mula dadi kursi kantor anyar uga - luwih becik sing bakal pindhah. Uga priksa klinis kanggo mriksa teknik ngangkat sampeyan yen sampeyan nindakake kanthi rutin ing papan kerja.

4. Perawatan bebarengan: Perawatan gabungan sing tliti lan ati-ati (contone, kiropraktor utawa terapi manual) bisa efektif kanggo ngrawat disfungsi sendi ing sacedhake, lan bisa uga dadi sebab sing parah. Disfungsi bersama asring dadi faktor nyeri sing signifikan ing gambar gejala sciatica kompleks. Dokter klinik bakal mriksa kanthi lengkap lan banjur nemtokake prosedur sing paling cocog kanggo sampeyan, sing asring kalebu kombinasi kerja otot, koreksi sendi, olahraga ing omah, saran babagan saran lan ergonomis.

chiropractor rembugan

5. Nyambungake lan terus obah: Peregangan cahya biasa lan gerakan area sing kena pengaruh bakal njamin area kasebut njaga pola gerakan normal lan nyegah nyuda otot sing gegandhengan, kayata glute lan piriformis. Iki uga bisa nambah sirkulasi getih ing wilayah kasebut, sing mbantu proses penyembuhan alami. Aja mandheg kabeh, nanging uga ngrungokake nalika awak ngandhani yen sampeyan kudu istirahat. Yen sampeyan kepengin weruh olahraga apa sing bisa ditindakake - sampeyan kudu takon karo pitulung profesional. Sampeyan bisa uga bakal entuk rekomendasi babagan latihan weteng ngisor utawa latihan McKenzie.

 

- Kemasan panas bisa njaga otot lan adhem bisa nyuda rasa saraf

Sampeyan uga nyaranake sampeyan nggunakake paket panas kanthi rutin supaya otot bisa tetep. Aturan jempol sing apik yaiku "adhem yen pancen nglarani lan anget nalika sampeyan pengin terus maju". Mula, disaranake bungkus panas / kadhemen maneh iki (bisa digunakake minangka bungkus adhem lan bungkus panas - amarga bisa digawe adhem ing beku lan digawe panas ing gelombang mikro) sing uga dilengkapi bungkus kompresi sing migunani supaya sampeyan bisa nemplekake ing rasa lara.

Latihan kanggo dada lan ing antarane agul-agul Pundhak

6. Gunakake icing: Icing bisa dadi relaksasi gejala, nanging priksa manawa sampeyan ora nggunakake es krim luwih disaranake lan priksa manawa sampeyan duwe andhuk pawon tipis utawa meh padha karo es. Rekomendasi klinis biasane 15 menit ing wilayah sing kena pengaruh, nganti kaping 3-4 dina. Yen sampeyan ora duwe kantong es, sampeyan uga bisa nggunakake sawetara kadhemen sing ana ing mesin pembeku. Semprotan kadhemen biofreeze uga produk populer.

7. bangku daya tarik: Teknik perawatan iki bisa digunakake kanthi menehi jarak liyane ing antarane vertebrae, utamane foramen intervertebralis, sing sabanjure njupuk tekanan saka syaraf sing iritasi.

8. Coba perawatan - aja ngenteni: Goleki pitulung saka dokter kanggo "ngatasi masalah" supaya luwih gampang sampeyan nindakake langkah dhewe. Dokter klinik bisa mbantu perawatan, latihan khusus lan regangan, uga saran ergonomis kanggo nyedhiyakake perbaikan fungsional lan ngilangi gejala.

Nyeri ing mburi paha


 

Waca uga: - Apa tendonitis utawa bundhas tendon?

Apa inflammation tendon utawa cedera tendon?

Waca uga: - 5 mupangat kesehatan kanggo nggawe papan!

Planken

Waca uga: - Mula, sampeyan kudu ngganti uyah meja nganggo uyah Himalaya jambon!

Garam Himalaya Jambon - Foto Fotografi Nicole Lisa

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.