8 langkah anti-inflamasi nglawan rheumatism

8 Ukuran anti-inflamasi alami Ngatasi Rheumatism

4.8 / 5 (26)

 

8 Ukuran anti-inflamasi alami Ngatasi Rheumatism

Rheumatoid arthritis lan sawetara kelainan rematik ditondoi kanthi akeh pembengkakan ing awak lan sendi. Langkah anti-inflamasi alami bisa mbantu nglawan inflamasi kasebut.

 

Ora mung obat sing bisa duwe efek anti-inflamasi - nyatane, sawetara langkah wis nyathet efek sing luwih apik tinimbang tablet anti-inflamasi tradisional.  Antarane liyane, kita bakal mriksa maneh:

  • kunir
  • jahe
  • Teh ijo
  • Coklat ireng
  • Willowbark
  • kayu manis
  • lenga zaitun
  • papak

 

Kita berjuang kanggo wong-wong sing nandhang diagnosa nyeri kronis lan reumatisme luwih akeh kesempatan kanggo perawatan lan penyelidikan. Kaya kita ing kaca FB kita og saluran YouTube kita ing media sosial kanggo melu kita ing perang kanggo urip saben dinten sing apik kanggo ewu wong.

 

Artikel iki bakal nyinaoni wolung langkah sing bisa nyuda gejala lan rasa nyeri sing disebabake kelainan rematik - nanging kita negesake manawa perawatan kudu terus dikoordinasi liwat GP. Ing ngisor artikel sampeyan uga bisa maca komentar saka para pamaca liyane, uga nonton video kanthi latihan sing disesuaikan karo wong sing ngalami gangguan rheumatic.

 



 

1. Teh ijo

teh ijo

xnumxst punika5 / 5

Teh ijo duwe pirang-pirang keuntungan kesehatan sing didokumentasikake lan ngetung lima saka limang lintang ing rating bintang. Teh ijo ditingkat minangka minuman paling sehat sing bisa digunakake, lan iki amarga kandungan catechin sing dhuwur. Sing terakhir yaiku antioksidan alami sing nyegah karusakan sel lan nyuda reaksi inflamasi.

 

Cara ijo teh nyikat radhang yaiku nyegah radikal bebas lan stres oksidatif dibentuk ing awak. Komponen biologis teh sing paling kuat diarani EGCG (Epigallocatechin Gallate) lan uga wis ana hubungane karo panaliten kanggo peraturan kesehatan liyane kayata resiko Alzheimer (suda risiko)1), penyakit jantung (2) lan masalah permen karet (3).

 

Cara sing apik lan gampang kanggo nyumbang efek anti-inflamasi ing awak bisa ditindakake kanthi ngombe teh ijo saben dina - luwih becik 2-3 gelas. Uga ora ana efek samping sing kacathet saka ngombe teh ijo.

 

Akeh wong sing nandhang lara nemen sing ngrusak urip saben dinane - pramila kita ajak sampeyan Nuduhake artikel iki ing media sosialAja seneng karo kaca Facebook lan ujar: "Ya kanggo riset luwih lengkap babagan diagnosis nyeri nemen". Kanthi cara iki, bisa nggawe gejala sing ana gandhengane karo diagnosis iki luwih katon lan mesthekake yen luwih akeh wong sing dianggep serius - mula njaluk pitulung sing dibutuhake. Kita uga ngarep-arep supaya tambah akeh perhatian bisa ngasilake dana kanggo riset babagan cara pambiji lan perawatan anyar.

 

Waca uga: - 15 Tandha Wiwitane Rheumatism

ringkesan sendi - rematik

 



2. Bawang Putih

papak

xnumxst punika5 / 5

Bawang putih ngemot nutrisi sing promosi kesehatan. Panliten uga nuduhake manawa nyuda gejala khas sing katon ing rheumatism, antara liya, bisa ngganggu radhang lan pembengkakan sendi (4).

 

Panaliten liyane saka taun 2009 nyimpulake manawa ana zat aktif thiacremonone ing papak duwe efek anti-inflamasi lan arthritis sing signifikan (5).

 

Bawang bawang pancen enak banget ing macem-macem sajian - dadi kenapa ora nyoba nggabungake menyang panganan alami? Nanging, kita negesake manawa bawang putih nduweni komponen anti-inflamasi paling dhuwur ing bentuk mentah. Bawang putih uga alami kaya sing sampeyan alami - lan ora ana efek samping sing negatif (kajaba ana owah-owahan semangat sampeyan ing dina sabanjure).

 

Waca uga: - 7 Tandha Asam Gout Awal

gout 2



3. Pilebar

Willowbark

1 / 5

Kulit kayu Willow bisa dijarwakake saka basa Norwegia nganti Inggris minangka kulit Willow. Wit willow, mula jenenge, yaiku kulit kayu willow. Ing jaman biyen, nalika jaman biyen, decoction saka kulit digunakake kanthi rutin kanggo nyuda mriyang lan bengkak ing antarane wong sing ngalami rheumatism.

 

Sanajan akeh sing nglaporake yen wis ngalami efek decoction kasebut, kita kudu menehi ukuran anti-inflamasi alami iki kanggo 1 saka 5 bintang. - sebab iki yaiku dosis sing gedhe banget bisa nyebabake gagal ginjel lan akibat fatal. Kita ora bisa menehi rekomendasi kaya mangkene - ora yen ana akeh langkah efektif lan efektif ing njaba.

Bahan aktif ing kulit willow diarani salecin - gg yaiku kanthi perawatan kimia agen iki sing entuk asam salisilat; komponen aktif aspirin. Nyatane, cukup ngagetne yen buku sejarah percaya yen Beethoven tilar donya amarga overdosis salecin.

 

Waca uga: - Laporan riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar utawa link ing ndhuwur kanggo maca liyane babagan diet sing bener sing disesuaikan karo wong sing duwe fibro.

 



 

4. Jahe

jahe

xnumxst punika5 / 5

Jahe bisa dianjurake kanggo sapa wae sing nandhang penyakit sendi rematik - lan uga dingerteni manawa oyot iki duwe host kesehatan keuntungan liyane positif. Iki amarga jahe duwe pengaruh anti-inflamasi sing kuat.

 

Jahe dianggo kanthi nyegah molekul pro-radang sing disebut prostaglandin. Nindakake iki kanthi mungkasi enzim COX-1 lan COX-2. Sampeyan uga kudu ngandhakake yen COX-2 ana hubungane karo sinyal nyeri, lan pangrakit kaya pain, yaiku jahe, nambahi enzim kasebut.

 

Akeh wong sing rematik ngombe jahe kaya teh - banjur luwih becik nganti 3 kali dina sajrone pembengkakan ing sendi kuwat banget. Sampeyan bisa nemokake sawetara resep sing beda ing link ing ngisor iki.

 

Waca uga: - 8 Manfaat Kesehatan Jahe sing Luar Biasa

Jahe 2

 



 

5. Banyu panas nganggo kunir

xnumxst punika5 / 5

Kunyit ngemot antioksidan sing kuat. Bahan aktif kunyit sing unik lan unik diarani Curcumin lan bisa mbantu nglawan peradangan ing sendi - utawa awak umume. Nyatane, efek sing apik banget mula ana panliten tartamtu sing nduwe pengaruh sing luwih apik tinimbang Voltaren.

 

Ing panaliten 45 peserta (6) peneliti nyimpulake manawa curcumin luwih efektif tinimbang sodium diclofenac (luwih dikenal minangka Voltaren) ing perawatan aktif rematik. Sabanjure, dheweke nulis manawa ora beda karo Voltaren, curcumin ora duwe efek samping sing negatif. Kunyit bisa dadi alternatif sing sehat lan apik kanggo wong sing nandhang osteoarthritis lan / utawa rematik - nanging kita ora ndeleng akeh rekomendasi saka GP yen pasien sing nandhang penyakit kasebut kudu nggunakake kurkumin tinimbang obat.

 

Akeh wong sing milih kunyit kanthi nambah ing masak utawa dicampur karo banyu panas lan ngombe - meh kaya tèh. Riset babagan mupangat kunyit kesehatan wis akeh lan dokumentasi apik. Kasunyatane, dokumentasi sing apik banget kudu direkomendasikan dening umume GP - nanging apa industri farmasi ora bakal seneng?

 

Waca uga: - 7 Keuntungan Kesehatan Fantastic Mangan Kunyit

kunir



6. Coklat ireng

lada ireng

4 / 5

Sampeyan bisa uga kaget nemokake mrico ireng ing dhaptar iki? Ing kana, amarga kita kalebu bahan aktif sing diarani capsaicin lan piperine - tilas minangka komponen sing bakal ditemokake ing paling panas krim ing kana. Sawetara panliten nuduhake efek positif kanthi nggunakake krim kanthi capsaicin kanggo ngilangi rasa nyeri rheumatic, nanging efek kasebut meh ora suwe.

 

Coklat ireng bisa nuduhake prilaku anti-inflamasi lan analgesik (analgesik) sing didokumentasik. Apa sing dadi positif banget nalika entuk mrico ireng minangka komponen aktif liyane sing diarani piperine. Riset (7) wis nunjukake manawa bahan iki aktif nyegah respon inflamasi ing sel tulang rawan. Kanthi tembung liya, nyegah kerusakan tulang rawan - sing dadi masalah utama, antara liya, rheumatoid arthritis.

 

Yen sampeyan duwe pitakon babagan cara perawatan lan penilaian nyeri nemen, disaranake sampeyan gabung karo asosiasi rematik lokal, gabung karo klompok dhukungan ing internet (disaranake grup facebook «Rheumatism lan Pain Nemen - Norwegia: Berita, Kesatuan lan Riset«) Lan kabuka karo wong sing ana ing sekitar sampeyan sing kadang sampeyan kangelan lan iki bisa ngluwihi kepribadian sementara.

 

Waca uga: - Kepiye Latihan ing Kolam Banyu Panas Bisa Mbantu Fibromyalgia

iki carane latihan ing kolam renang panas mbantu karo fibromyalgia 2

 



 

7. kayu legi

kayu manis

3 / 5

Kayu legi duwe efek anti-inflamasi, nanging ngerti kepiye carane mlebu bisa dadi angel. Sampeyan uga bener yen mangan kakehan rempah-rempah iki bisa nyebabake akibat negatif tumrap ginjel sampeyan.

 

Nanging, yen kayu legi dijupuk kanthi jumlah sing bener lan apik, mula bisa duwe efek positif banget ing bentuk pembengkakan sendi lan rasa nyeri kanggo sendi, sendi rematik. Salah sawijining mupangat kesehatan sing paling kuat kanggo ngonsumsi kayu manis yaiku kemampuan nyuda pati bebarengan - soko sing migunani kanggo kelainan rematik (8).

 

Efek negatif kanggo mangan kayu legi uga bisa mengaruhi efek tipis getih (kayata Warfarin). Iki tegese nggawe obat kasebut kurang efektif tinimbang sing kudune. Dadi kesimpulan yaiku sampeyan kudu konsultasi karo GP sampeyan sadurunge nimbang suplemen kesehatan kaya iki yen sampeyan wis nggunakake obat.

 

Waca uga: - 8 Painkiller alami kanggo Fibromyalgia

8 painkiller alami kanggo fibromyalgia

 



8. lenga zaitun

olivine ing

xnumxst punika5 / 5

Minyak zaitun bisa duwe pengaruh sing apik kanggo nyuda inflamasi lan nyeri ing antarane wong sing ngalami rheumatism. Minyak zaitun wis mapan ing omah Norwegia lan nambah popularitas bertahap sajrone pirang-pirang taun.

 

Sawetara panelitian nuduhake yen lenga zaitun bisa nyuda stres oksidatif sing ana gandhengane karo rheumatism. Soko sing bisa menehi relief gejala kanggo bentuk artritis tartamtu ing sendi. Khusus digabungake karo minyak iwak (kebak Omega-3) wis katon yen lenga zaitun bisa nyuda gejala rheumatism. Sinau (9) gabungke loro nuduhake manawa peserta sinau ngalami nyeri sendi kanthi signifikan, nambah genggeman lan kurang kaku ing enjing).

Kita meh ora bisa entuk manfaat kesehatan sing kebak minyak zaitun sing kebak - mula kita nulis artikel kapisah babagan sing bisa diwaca kanthi ngeklik link ing ngisor iki. Apa sampeyan ngerti, kayata, minyak zaitun bisa duwe peran aktif kanggo nyegah stroke? Apike tenan?

Yen sampeyan seneng artikel iki, kita bakal ngormati yen sampeyan pengin ngetutake kita ing media sosial.

 

Waca uga: 8 Mupangat Kesehatan Phenomenal Mangan Minyak Zaitun

zaitun 1

 



 

Informasi liyane? Gabung ing grup iki!

Gabung ing klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta»(Klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan riset lan nulis media babagan gangguan rheumatic lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

 

VIDEO: Olahraga kanggo Rheumatists lan sing kena Fibromyalgia

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tindakake kaca ing FB kanggo tips kesehatan lan program olahraga saben dina.

 

Kita ngarep-arep banget manawa artikel iki bisa mbantu sampeyan nglawan kelainan rematik lan nyeri nemen.

 

Bebas bae dienggo bareng ing media sosial

Maneh, kita pengin takon kanthi becik kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (aja nganti link langsung menyang artikel). Pangerten lan nambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo wong sing lara nemen.

 



saran: 

Opsi A: Enggo bareng langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempelake ing kaca facebook utawa ing grup facebook sing ana gandhengane. Utawa pencet tombol "SHARE" ing ngisor iki kanggo nuduhake postingan luwih adoh ing facebook sampeyan.

 

Tutul iki kanggo nuduhake luwih. Matur nuwun kanggo kabeh wong sing mbantu ningkatake pangerten babagan diagnosis nyeri kronis!

 

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita (klik kene yen pengin)

 

lan uga elinga ninggalake rating bintang yen sampeyan seneng karo artikel kasebut:

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

 



 

sumber:

PubMed

  1. Zhang et al, 2012. Konsumsi Cherry lan nyuda resiko serangan asam urat berulang.
  2. Pengin et al, 2015. Asosiasi ing Intake Magnesium Intake lan Hyperuricemia.
  3. Yuniarti dkk, 2017. Pengaruh Kompres Jahe Abang Ngurangi
    Skala Patier Arthiris Pupuk.
  4. Chandran dkk, 2012. Studi pilot kanthi acak kanggo nguji khasiat lan safety curcumin ing pasien kanthi arthritis rheumatoid aktif. Phytother Res. 2012 Nov; 26 (11): 1719-25. doi: 10.1002 / ptr.4639. Epub 2012 Mar 9.

 

NEXT PAGE: - Riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar ndhuwur kanggo pindhah menyang kaca sabanjure.

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.