Jahe 2

8 Mupangat Khusus Kesehatan Kanthi Mangan Jahe

5 / 5 (10)

Jahe 2

8 Mupangat Khusus Kesehatan Kanthi Mangan Jahe!

Jahe minangka salah sawijining panganan sing sehat kanggo awak lan pikiran. Jahe duwe pirang-pirang keuntungan kesehatan sing wis dibuktekake ing klinik, sing sampeyan bisa maca liyane babagan iki. Muga-muga sampeyan yakin bisa nambahi luwih akeh tanduran sehat iki kanggo panganan dhewe. Apa sampeyan duwe input? Gunakake kothak komentar ing ngisor utawa kita Facebook Page - aja bebas nuduhake kiriman kasebut.

 



Crita ing mburi jahe

Jahe asale saka China lan wis suwe digunakake ing macem-macem jinis ing obat tradisional lan alternatif. Asale apik Z Zingiberaceaekulawarga lan ana hubungane karo kunir, kapulaga lan galangarot, antara liya. Jahe wis, gingerol komponen aktif, anti-inflamasi sing kuat (nglanggar peradangan) lan sifat antioksidan.

 

 

1. Nyuda mual lan penyakit esuk sing gegandhengan karo kehamilan

Jahe - painkiller alami

Jahe wis suwe digunakake minangka obat kanggo malaise lan mual umum - lan uga ana literatur sing nggambarake kepiye panggunaan pelaut nglawan mabuk laut. Iki bubar uga wis kabukten apik kanggo tujuan riset.

 

Panaliten kajian sistematis sing luwih gedhe nyimpulake yen jahe bisa nyuda mabuk laut, lara esuk lan mual sing gegandhengan karo kemoterapi. (1) Dadi mbesuk yen sampeyan rumangsa kurang sehat lan mual, saranake sampeyan menehi teh jahe seger.

2. Bisa ngilangi nyeri otot lan kelembutan otot sing dialami

pain ing awak

Jahe bisa dadi suplemen sing migunani kanggo nglawan otot sing lara lan lara. Utamane sawise olahraga, riset wis mbuktekake manawa jahe iku dhewe. Panaliten sing luwih gedhe (2) nuduhake manawa mangan 2 gram jahe saben dina, sajrone 11 dina, nyebabake nyuda rasa nyeri otot sawise olahraga.

Dipercaya manawa asil kasebut nyebabake sifat jahe anti-inflamasi lan anti-inflamasi.



 

3. Mbantu osteoarthritis

Osteoarthritis ing lutut

osteoarthritis minangka masalah kesehatan sing umum lan akeh wong sing asring golek cara kanggo ngatasi gejala lan rasa nyeri. Apa sampeyan ngerti manawa jahe bisa nyuda gejala kasebut kanthi nggunakake sifat anti-inflamasi? Ing panliten karo 247 peserta, kanthi osteoarthritis sing wis kabukten, (3), peneliti nyimpulake manawa wong sing mangan ekstrak jahe luwih sithik rasa nyeri lan kurang gumantung karo njupuk obat penghilang rasa sakit. Jahe bisa dadi alternatif sing sehat lan apik kanggo wong sing nandhang gejala osteoarthritis / nyeri.

 

Waca liyane: - Apa sing sampeyan kudu ngerti babagan Osteoarthritis (osteoarthritis)

 

4. Nyuda masalah jantung lan pencernaan

heartburn

Masalah karo regresi jantung lan regresi asam? Mungkin saiki wayahe nyoba jahe? Dipercaya manawa akeh masalah pencernaan amarga ngilangi weteng - lan ing endi jahe bisa nyebabake dhewe.



 

Amarga jahe wis kabukten efektif kanggo nyebabake weteng luwih cepet sawise mangan. Mangan jahe 1.2 jahe sadurunge dhaharan bisa ngasilake luwih saka 50% luwih kosong. (4)

 

5. Nyuda nyeri menstruasi

weteng lara

Salah sawijining panggunaan jahe sing luwih tradisional babagan manajemen rasa sakit yaiku nglawan nyeri menstruasi.

 

Panaliten sing luwih gedhe, kanthi peserta 150, mbuktekake yen mangan 1 ginger sedina kanggo 3 dina pisanan siklus menstruasi efektif kaya ibuprofen (ibux). (5)

 

6. Jahe nyuda kolesterol

jantung

Kolesterol ala (LDL) tingkat dhuwur dihubungake karo penyakit kardiovaskular sing luwih dhuwur. Panganan sing dipangan bisa duwe pengaruh sing signifikan marang tingkat kolesterol iki.

 

Ing panaliten kanthi 85 peserta, sing umure luwih saka 45 dina kanthi jahe 3 gram saben dina, nyata nyuda kolesterol ala. (6) Liyane ing panaliten vivo nuduhake yen jahe efektif minangka obat atorvastatin obat kolesterol (didol ing jeneng Lipitor ing Norwegia) nalika mudhunake tingkat kolesterol sing ora becik. (7)

 



7. Jahe bisa ngontrol gula getih lan bisa nandhang diabetes jinis 2

diabetes jinis 2

Panaliten pungkasan nuduhake manawa jahe bisa uga duwe pengaruh penting kanggo ngontrol diabetes tipe 2 lan kadar gula darah ora stabil. Panaliten saka 2015 (8) nuduhake manawa 45 peserta diabetes tipe 2 ngalami penurunan kadar gula getih pasa nganti 12 persen - sawise mangan 2 gram jahe saben dina. Iki minangka asil panelitian sing nyenengake sing diarepake bakal ditliti maneh ing panelitian sing luwih gedhe.

 

8. Jahe nyedhiyakake fungsi otak sing luwih apik lan bisa nglindhungi marang Alzheimer

Penyakit Alzheimer

Tekanan oksidatif lan reaksi radang kronis bisa nyepetake proses penuaan. Iki gegandhèngan karo penyakit-penyakit sing gegandhengan karo umur, penyakit kognitif kayata Alzheimer lan demensia.

 

Sawetara panelitian vivo nuduhake yen antioksidan ing jahe bisa nglawan reaksi inflamasi sing bisa kedadeyan ing otak. (9) Ana uga panliten sing ngandhani yen jahe bisa duwe pengaruh positif langsung marang fungsi otak kayata memori lan wektu reaksi. (10)

 

Summary:

Kanthi wolung mupangat kesehatan sing apik banget, kabeh didhukung dening riset (supaya sampeyan bisa mbantah ing ndhuwur malah Besserwizzer paling ala sing sampeyan kenal!), Sampeyan bisa uga wis dibujuk mangan jahe luwih akeh ing panganan? Iki sehat lan enak - lan bisa dinikmati minangka teh utawa sajian. Kita seneng ngrungokake saka sampeyan ing kaca Facebook yen sampeyan duwe komentar babagan metode pengaruh positif liyane.

 

BACA BASA: Apa Sampeyan Kudu Ngerti Babagan Fibromyalgia

fibromyalgia

Waca uga: - 6 Olahraga Kekuwatan Efektif Kanggo Dhengkul Sore

6 Olahraga Kekuwatan Kanggo Nyuda Kukul
Bebas bebas nuduhake artikel iki karo kolega, kanca lan kenalan. Yen sampeyan pengin latihan utawa artikel sing dikirim minangka dokumen kanthi ulangan lan sapanunggalane, kita takon seneng lan sesambungan liwat kaca Facebook kene. Yen sampeyan duwe pitakon, cobi wae hubungi kita - mula kita bakal mangsuli sabisa-bisa, kanthi gratis. Yen ora, aja bebas ndeleng kita YouTube saluran kanggo tips lan latihan luwih.

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam. Sampeyan milih apa sampeyan pengin jawaban saka kiropraktor, kiropraktor kewan, ahli fisioterapi, ahli terapi fisik kanthi pendidikan terus ing terapi, dokter utawa perawat. Kita uga bisa mbantu sampeyan ngandhani apa latihan sing cocog karo masalah sampeyan, bantu sampeyan nemokake terapi sing disaranake, napsirake jawaban MRI lan masalah sing padha. Hubungi kita dina iki kanggo nelpon sing ramah)

Foto: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freemedicalphotos, Freestockphotos lan kontribusi maca.

 

Sumber / riset

1. Ernst et al., 2000. Efisien jahe kanggo mual lan mutah: tinjauan sistematis kanggo uji klinis kanthi acakBr J Anaesth. 2000 Mar;84(3):367-71.

2. Ireng et al., 2010. Jahe (Zingiber officinale) nyuda nyeri otot sing disebabake olahraga sing eksentrikJ Pain. 2010 Sep; 11 (9): 894-903. doi: 10.1016 / j.jpain.2009.12.013. Epub 2010 Apr 24.

3. Altman et al., 2001. Efek ekstrak jahe kanggo nyeri lutut ing pasien karo osteoarthritis. Arthritis Rheum. 2001 Nov;44(11):2531-8.

4. Wu et al., 2008. Efek jahe kanggo ngilangi lambung lan motilitas tumrap manungsa sing sehat. Eur J Gastroenterol Hepatol. 2008 May;20(5):436-40. doi: 10.1097/MEG.0b013e3282f4b224.

5. Ozgoli dkk, 2009. Perbandingan efek jahe, asam mefenamic, lan ibuprofen ing lara ing wanita kanthi dismenorrhea utamiJ Altern Complement Med. 2009 Feb;15(2):129-32. doi: 10.1089/acm.2008.0311.

6. Navaei dkk, 2008. Investasi saka efek jahe ing tingkat lipid. Percobaan klinis kontrol kaping pindho. Saudi Med J. 2008 Sep;29(9):1280-4.

7. Al-Noory dkk, 2013. Efek antihyperlipidemis saka ekstrak jahe ing diabetes sing kena alloxan lan hipotiroidisme sing disebabake propylthiouracil ing (tikus). Resor Farmakognitif. 2013 Jul;5(3):157-61. doi: 10.4103/0974-8490.112419.

8. Khandouzi dkk, 2015. Efek Jahe ing Puasa Gula getih, Hemoglobin A1c, Apolipoprotein B, Apolipoprotein AI lan Malondialdehyde ing Patients Diabetis Tipe 2. Iran J Res Res. 2015 Musim; 14 (1): 131–140.

9. Azam dkk, 2014. Komponen jahe minangka panuntun anyar kanggo desain lan pangembangan obat anti-Alzheimer anti-target novel: penyelidikan komputasi. Obat Des Devel Ther. 2014; 8: 2045-2059.

10. Saenghong dkk, 2012Zingiber officinale Mbenakake Fungsi Kognitif Wanita Sehat ing Umur Pertengahan. Komplementasi Alternatif Med Evid Based. 2012; 2012: 383062.

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

1 wangsulan
  1. Nyuwek Henning ngandika:

    Nggunakake ROOT Jahe saben dina, udakara 8-10 gram dicampur karo kacang almond lan kacang-kacangan, gandum gedhe, bubuk kolagen (sendok). kabeh dicampur karo susu budaya. Apike, 98% oktan kanggo mesin, yaiku.

    Reply

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Kolom wajib ditandhani karo *