lenga zaitun

8 Mupangat Kesehatan Phenomenal Kanthi Mangan Minyak Zaitun

5 / 5 (2)

8 Mupangat Kesehatan Phenomenal Kanthi Mangan Minyak Zaitun

Apa sampeyan seneng karo minyak zaitun? Minyak zaitun, utamane lenga zaitun dara tambahan, apik banget kanggo awak lan otak! Minyak Zaitun duweni macem-macem keuntungan kesehatan sing wis kabukten riset sing bisa diwaca luwih lengkap babagan kene. Muga-muga sampeyan yakin bisa nambahi luwih saka lenga sing apik iki ing panganan dhewe. Apa sampeyan duwe input? Gunakake kothak komentar ing ngisor utawa kita Facebook Page - Yen ora, aja bebas nuduhake kiriman kasebut karo wong sing seneng minyak zaitun.

 

Crita konco minyak zaitun

Minyak Zaitun minangka minyak alami sing dijupuk saka buah zaitun. Minangka bagean penting ing panganan Mediterania lan wis ditanduri wilayah kasebut ing wektu sing suwe. Spanyol minangka negara sing ngasilake minyak paling gedhe kaya ngono, kanthi rapet karo Yunani lan Italia.

 

Mangan minyak zaitun bisa nyegah stroke

lenga zaitun

Stroke disebabake amarga kurang pasokan getih ing otak - amarga ana gumpalan getih utawa getihen. Ing negara-negara berkembang, strok minangka panyebab pati paling umum sawise penyakit jantung.

 

Hubungane antara konsumsi minyak zaitun lan risiko strok wis diteliti ing panliten ringkesan gedhe. Iki minangka panaliten sing ditingkat paling dhuwur ing hirarki sinau. Dheweke wis aman ing sababe; Pengambilan minyak zaitun nyuda resiko stroke lan penyakit jantung (1).

 

Panaliten kanthi 841000 peserta nuduhake yen lenga zaitun minangka siji-sijine sumber monounsaturated sing nyuda resiko strok lan penyakit jantung (1). Panaliten liyane kanthi 140000 peserta nyimpulake manawa wong-wong sing duwe lenga zaitun kurang bisa entuk strok (2).

 

Adhedhasar panaliten klinis kasebut, bisa disimpulake yen mangan minyak zaitun bisa menehi pengaruh jangka panjang sing positif kanggo nyegah pembuluh getih lan kelainan jantung.

 

2. Minyak zaitun bisa ngilangi gejala rheumatism lan arthritis

zaitun 1

rheumatism minangka masalah kesehatan sing cukup umum lan asring asring golek cara kanggo ngilangi gejala lan nyeri. Minyak zaitun bisa mbantu gejala amarga kelainan rematik. Iki umume amarga sifat anti-inflamasi.

 

Sawetara panelitian nuduhake yen lenga zaitun bisa nyuda stres oksidatif sing ana gandhengane karo rheumatism. Soko sing bisa ngeculake gejala arthritis tartamtu ing sendi (3). Khusus digabungake karo minyak iwak (kebak Omega-3) wis katon yen lenga zaitun bisa nyuda gejala rheumatism. Panaliten sing nggabungake loro kasebut nuduhake manawa para peserta ing panliten ngalami nyeri sendi kanthi signifikan, kekuatan genggeman lan kurang kaku ing enjing (4).

 

Waca liyane: - Iki sing sampeyan kudu ngerti babagan Rheumatism

 

3. Minyak Zaitun bisa ndelengnyuda diabetes diabetes jinis 2

diabetes jinis 2

Panliten nuduhake manawa minyak zaitun bisa nyegah tumrap diabetes (diabetes tipe 2). Sawetara panelitian riset nuduhake yen lenga zaitun duwe pengaruh positif kanggo ngontrol tingkat gula getih lan nyegah resistensi insulin (5).

 

Percobaan kontrol acak (RCT) kanthi 418 peserta dikonfirmasi temuan kasebut (6). Ing panaliten pungkasan, ditemokake yen panganan Mediterania sing kalebu lenga zaitun nurunake kemungkinan diabetes jinis 2 luwih saka 40%. Asil apik!

 

4. Minyak Zaitun bisa nyegah lan nyuda kemungkinan kanker

lenga zaitun

Kanker (klebu kanker balung) minangka kelainan elek sing nyebabake akeh banget - lan ditondoi kanthi pamisahan sel sing ora bisa dikendhaleni.

 

Panaliten epidemiologis nuduhake manawa wong-wong sing manggon ing Mediterania duwe risiko luwih murah tumrap jinis kanker tartamtu - lan akeh peneliti percaya manawa minyak zaitun duwe peran penting. Kandhungan antioksidan sing akeh bisa nyuda karusakan oksidatif ing sel sing disebabake dening radikal bebas - sing diyakini minangka salah sawijining panyebab utama kanker (7). Sawetara panliten in vitro wis nunjukake Minyak zaitun bisa nglawan sel kanker (8).

 

Pasinaon sing luwih akeh - panelitian manungsa - dibutuhake kanggo nemtokake manawa nutrisi lan asupan minyak zaitun bisa dadi bagian saka perawatan kanker mbesuk, nanging wis ana akeh riset menarik ing wilayah kasebut sing katon positif.

 

5. Minyak zaitun bisa nyegah ulkus weteng lan nglindhungi weteng

weteng inflated

Minyak zaitun duwe isi nutrisi sing migunani sing bisa nglawan bakteri sing mbebayani ing awak kanthi sifat anti-bakteri. Salah sawijining bakteri kasebut diarani Helicobacter pylori - bakteri sing urip ing weteng lan bisa nyebabake tukak weteng lan kanker weteng.

 

Panaliten in-vitro nuduhake manawa minyak zaitun prawan ekstra bisa nglawan wolung galur bakteri iki - kalebu telung galur bakteri sing tahan karo antibiotik (9). Panaliten manungsa nuduhake yen 30 gram minyak zaitun prawan ekstra saben dina suwene 2 minggu bisa nglawan nganti 40% infeksi Helicobacter pylori (10).

 

6. Minyak zaitun bisa nambah fungsi otak lan nyegah penyakit Alzheimer

Penyakit Alzheimer

Penyakit Alzheimer minangka penyakit neurodegeneratif sing umum. Iki amarga ana plak sing bertahap ing njero sel otak - sing ana gandhengane karo polusi lan paparan knalpot sing akeh, antara liya.

 

Pasinaon kewan nuduhake manawa zat lenga zaitun bisa mbusak plak kaya sel otak (11). Panaliten manungsa liyane nyimpulake manawa diet Mediterania kalebu minyak zaitun duwe efek positif ing fungsi otak (12).

 

7. Minyak zaitun ngemot antioksidan sing akeh

zaitun 2

Minyak zaitun prawan ekstra ngemot pirang-pirang nutrisi sing apik - kayata antioksidan lan vitamin. Antioksidan bisa nglawan reaksi inflamasi (ing cara sing padha karo Ibuprofen) lan nyegah oksidasi kolesterol ing getih - sing bisa nyebabake nyuda resiko penyakit jantung (13).

 

8. Minyak zaitun bisa nglindhungi penyakit jantung

pain ing njero ati

Penyakit jantung minangka penyebab utama pati. Tekanan getih kanthi normal iku salah sawijining faktor risiko utama kanggo penyakit jantung lan pati durung wayahe.

 

Panaliten gedhe nuduhake yen nggunakake minyak zaitun ing diet Mediterania bisa nyuda penyakit jantung (1). Panaliten uga nuduhake manawa minyak zaitun bisa nyuda kabutuhan tekanan getih sing ngatur obat nganti 48% (14).

 

Pilih jinis minyak zaitun sing pas!

Penting yen sampeyan milih jinis minyak zaitun sing bener; yaiku minyak zaitun ekstra. Iki ora diresiki, ora dicampur, ora diobati kanthi panas lan mula isih ana nutrisi sing apik.

 

Summary:

Minyak zaitun bisa uga ana lemak sing paling sehat. Iki minangka wolung mupangat kesehatan sing nyenengake, kabeh kanthi dhukungan saka riset (supaya sampeyan bisa mbantah ing ndhuwur malah Besserwizz paling ala sing sampeyan kenal!), Dadi sampeyan bisa uga yakin bisa mangan minyak zaitun luwih akeh sajrone panganan? Kita seneng ngrungokake saka sampeyan ing kaca Facebook yen sampeyan duwe komentar babagan metode pengaruh positif liyane.

 

Produk sing relevan - Minyak zaitun prawan ekstra:

 

BACA BASA: - Apa Sampeyan Ngerti Babagan Nyeri punggung!

wanita kanthi nyeri punggung

NEW: - Saiki sampeyan bisa takon langsung menyang chiropractor afiliasi!

chiropractor alexander andorff

Waca uga: - 8 Keuntungan Kesehatan Luar Biasa Saka Jahe

jahe
Bebas bebas nuduhake artikel iki karo kolega, kanca lan kenalan. Yen sampeyan pengin latihan utawa artikel sing dikirim minangka dokumen kanthi ulangan lan sapanunggalane, kita takon seneng lan sesambungan liwat kaca Facebook kene. Yen sampeyan duwe pitakon, cobi wae hubungi kita - mula kita bakal mangsuli sabisa-bisa, kanthi gratis. Yen ora, aja bebas ndeleng kita YouTube saluran kanggo tips lan latihan luwih.

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam)

Foto: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freemedicalphotos, Freestockphotos, Pexels.com, Pixabay lan ngirim sumbangan para pamaca.

 

Sumber / riset

1. WHO - Organisasi Kesehatan Dunia - Lembar Kasunyatan

2. Schwingshackl et al., 2014. Asam lemak lemak monounsaturasi, minyak zaitun lan status kesehatan: tinjauan sistematis lan analisa analisis kohort.

3. Kremer et al., 1990. Minyak iwak lan suplemen minyak zaitun ing pasien arthritis rheumatoid. Efek klinis lan imunologis.

4. Berbert et al., 2005. Suplemen minyak iwak lan minyak zaitun ing pasien arthritis rheumatoid.

5. Kastorini dkk, 2009. Pola lan nyegah diabetes jinis 2: saka riset menyang praktik klinis; tinjauan sistematis.

6. Salas-Salvado dkk, 2011. Pengurangan ing kedadeyan Diabetes Tipe 2 Kanthi Diet Mediterania.

7. Owen et al., 2004. Minyak zaitun lan minyak zaitun kanggo nyegah kanker.

8. Menendez et al., 2005. Asam Oleic, asam lemak monounsaturated lenga zaitun, nyuda ekspresi Her-2 / neu (erbB-2) lan sinergis nambah efek inhibitor trastuzumab (Herceptin ™) ing sel kanker payudara.

9. Romero et al., 2007. Ing kegiatan vitro polyphenol minyak zaitun nglawan Helicobacter pylori.

10. Castro dkk, 2012 - Pambiji babagan pambasmi Helicobacter pylori dening Virgin Olive Oil
11. Abuznait et al, 2013 - Oleocanthal sing Diturunake Olive-Oil Meningkatake Clearance Amy-Amyloid minangka Mekanisme Neuroprotective Potensial nglawan Penyakit Alzheimer: Ing Vitro lan Studi Vivo
12. Martinez et al., 2013 - Diet Mediterania nambah kognisi: uji coba acak PREDIMED-NAVARRA.
13. Beauchamp et al., 2005 - Fisiokimia: kegiyatan kaya ibuprofen ing minyak zaitun extra-virgin.
14. Naska dkk, 2004 - Minyak zaitun, panganan Mediterania, lan tekanan getih arteri: panelitian Prospektif Eropa Yunani menyang studi Kanker lan Nutrisi (EPIC)

 

Waca uga: Cara Ngeculake Ketegangan Otot ing Burung Lan Bahu!

Latihan nglawan tension otot gulu lan pundhak

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.