7 Pemicu Fibromyalgia sing misuwur

7 Pemicu Fibromyalgia sing misuwur

4.9 / 5 (101)

7 Pemicu Fibromyalgia sing Dikenal: Iki bisa mbedakake Gejala lan Sakit

Kilat fibromyalgia minangka jeneng nalika ana rasa nyeri. Periode kasebut mbebayani asring diwiwiti dening sing diarani memicu.

Ing kene sampeyan bakal sinau luwih lengkap babagan pitung sebab lan pemicu sing bisa diwiwiti fibromyalgia suar lan ngganggu gejala sampeyan.

 

- Fibromyalgia minangka Diagnosis Rumit

Fibromyalgia bisa ngluwihi urip saben dina lan kualitas urip - sanajan tanpa flare. Nanging nalika episode tambah parah, gejala lan rasa sakit iki bisa tikel tikel kaping pindho. Ora apik banget. Pramila penting sampeyan sinau luwih lengkap babagan pemicu sing bisa ditindakake - lan paling ora sampeyan bisa nindakake supaya bisa nyegah. Kita berjuang supaya wong-wong sing duwe diagnosa nyeri nemen liyane duwe kesempatan sing luwih apik kanggo perawatan lan pamriksa - prekara sing ora setuju kabeh wong, sayangé. Nuduhake artikel kasebut, kaya kita ing kaca FB kita og saluran YouTube kita ing media sosial kanggo melu kita ing perang kanggo urip saben dinten sing luwih apik kanggo wong-wong sing lara kronis.

 

- Ing departemen interdisipliner kita ing Vondtklinikkene ing Oslo (Kursi Lambert) lan Viken (Swara Eidsvoll og Kayu mentahan) dokter kita duwe kompetensi profesional sing unik ing penilaian, perawatan lan latihan rehabilitasi nyeri kronis. Klik ing pranala utawa kene kanggo maca liyane babagan departemen kita.

Artikel iki ngliwati pitung pemicu umum lan panyebab nyeri fibromyalgia lan gejala sampeyan saya tambah parah - sawetara wong bisa uga kaget. Ing ngisor artikel sampeyan uga bisa maca komentar saka para pamaca liyane lan entuk tips sing apik.

Apa sampeyan mikir babagan apa utawa sampeyan pengin liyane refills profesional kaya? Tindakake kita ing kaca Facebook «Vondt.net - Ngatasi rasa lara sampeyan»Utawa Saluran Youtube (mbukak link anyar) kanggo saran apik saben dina lan informasi kesehatan sing migunani.

1. Stress Emosi lan Fisik

ngelu lan ngelu

Bisa uga salah sawijining pemicu lan panyebab gejala fibromyalgia sing paling ora nggumunake. Kaku dumadi ing pirang-pirang wujud lan wujud - kabeh saka tantangan emosional, episode mental lan stres fisik. Kita uga ngerti manawa kanthi fibromyalgia, kita duwe sistem saraf hipersensitif sing menehi reaksi luwih kuat marang stres kaya kasebut.

 

Penyebab stres umum sing bisa micu fibromyalgia suar:

  • Pati ing kulawarga
  • Masalah emosional (mandhiri, kuatir lan depresi)
  • Penempatan maneh menyang papan anyar
  • Ilang tugas
  • breakups
  • Masalah ekonomi

 

Kita duwe fibromyalgia luwih akeh gangguan syaraf (salah sawijining sebab saka fogotic fog) tinimbang liyane. Iki tegese kita duwe sawetara sinyal listrik ing awak lan kurang mekanisme damping ing otak kita. Ilmuwan percaya yen kanthi luwih ngerti hipersensitivitas iki, bisa uga nemokake obat. Olahraga yoga, peregangan lan gerakan bisa dadi cara sing apik kanggo nyingkirake stres mental lan fisik - luwih becik sadurunge turu. Ing artikel ing ngisor iki, sampeyan bisa ndeleng program latihan sing nuduhake limang latihan sing sepi.

 

Waca liyane: - 5 Latihan olahraga kanggo sing duwe Fibromyalgia

limang latihan olahraga kanggo wong sing duwe fibromyalgia

Klik kene kanggo maca liyane babagan latihan gerakan iki - utawa nonton video ing ngisor iki (VIDEO).

 

Tip: Langkah-langkah relaksasi nglawan Exacerbation sing gegandhengan karo Stress

Tip apik: - Gunakake Mat Acupressure kanggo Relaksasi

Akeh pasien kita takon babagan cara supaya bisa ngontrol kahanan nyeri. Kanggo pasien fibromyalgia, kita asring nandheske langkah-langkah relaksasi - kayata nggunakake tikar akupresur (klik kene kanggo maca liyane babagan - link mbukak ing jendhela maca anyar). Disaranake nggunakake biasa, lan luwih saben dina yen sampeyan aran entuk manfaat saka iku. Nalika sampeyan njaluk digunakake kanggo nggunakake Mat, sampeyan uga bisa nambah dadi suwene sampeyan ngapusi ing.

 

Ukuran Self-Rekomendasi Liyane kanggo Nyeri Kronis lan Rematik

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan sarung tangan kompresi.

  • Tukang jempol jempol (sawetara jinis rematik bisa nyebabake driji sikil bengkok - umpamane driji sikil palu utawa hallux valgus (jempol jempol) - penarik jempol bisa mbantu nyuda iki)
  • Kaset mini (akeh sing lara rematik lan nemen rumangsa luwih gampang olahraga nganggo elastis khusus)
  • Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)
  • Krim Arnica utawa kondisioner panas (Ana sing rumangsa bisa nyuda rasa lara)

 

VIDEO: 5 Olahraga Gerakan Kanggo Sing Fibromyalgia

Sandhangan lan latihan sing dikontrol lan tenang bisa mbantu nyuda stres fisik lan mental ing awak sampeyan. Ing video ing ngisor iki, sampeyan bisa ndeleng program olahraga kanthi limang latihan sing beda sing bisa mbantu nyuda stres.

Melu kulawarga lan lengganan ing saluran YouTube kita (klik kene) kanggo tips latihan gratis, program olahraga lan pengetahuan kesehatan. Sugeng rawuh!

2. Turu Banget

nyeri sikil ing wayah wengi

Kita karo fibromyalgia asring nandhang sangsara marga saka turu kurang lan nyuda kualitas turu. Antarane liyane, iki tegese kita asring tangi lan ngrasa kesel ing awak ing wayah esuk. Fibromyalgia nyegah turu sing jero lan nggawe kita turu luwih gampang ing tahap turu (nalika turu turu kabeh).

 

Masalah karo iki yaiku turu yaiku cara awak kanggo ngolah lan ningkatake stres mental lan emosional. Nalika turu, otak ngumbah piring lan ngresiki kabeh pengalaman lan kesan emosi. Kurang kualitas turu ngluwihi proses iki - sing banjur bisa nambah nyeri fibromyalgia sing luwih parah.

 

Akeh wong sing nandhang lara nemen lan penyakit sing ngrusak urip saben dinane - pramila kita ajak sampeyan Nuduhake artikel iki ing media sosialAja seneng karo kaca Facebook og saluran YouTube (klik kene) lan ujar, "Ya kanggo riset liyane babagan diagnosis kronis".

 

Kanthi cara iki, bisa nggawe gejala sing ana gandhengane karo diagnosis iki luwih katon lan mesthekake yen luwih akeh wong sing dianggep serius - mula njaluk pitulung sing dibutuhake. Kita uga ngarep-arep supaya tambah akeh perhatian bisa ngasilake dana kanggo riset babagan cara pambiji lan perawatan anyar.

 

Waca uga: Fibromyalgia lan Sakit ing wayah Esuk: Apa Sampeyan turu Saka Turu?

fibromyalgia lan nyeri esuk

Ing kene sampeyan bisa maca luwih lengkap babagan limang gejala esuk umum ing wong sing duwe fibromyalgia.

3. Owahan Cuaca lan Sensitivitas Suhu

Ora ana mitos yen rheumatologis ngalami gejala sing saya parah nalika swasana owah - kasunyatan sing didhukung ing panliten(1)Utamane, tekanan barometrik (tekanan udara) nemtokake nalika nyebabake gejala sing saya tambah saya mundhak. Akeh uga sing nanggapi srengenge lan cuaca sing luwih anget.

 

Iklim stabil saéngga luwih apik kanggo kita rheumatism jaringan alus (fibromyalgia). Nanging ing Norwegia sing dikasihi, kedadeyane kita ngalami musim cuaca sing cukup cetha lan uga owah-owahan cuaca sing penting - bisa uga menehi efek negatif ing gejala sing luwih akeh lan rasa nyeri fibromyalgia.

 

Asring dilaporake utamane babagan karusakan ing gulu lan pundhak reum ing owah-owahan cuaca kasebut. Sing, antara liya, ndadékaké apa sing diarani gulu kakuSampeyan bisa maca liyane babagan diagnosis iki ing artikel tamu saka Råholt Chiropractor Center lan Fisioterapi ing artikel ing ngisor iki.

 

Waca uga: - Iki Sampeyan Kudu Ngerti Bab Stress Talking

Nyeri ing gulu

Link mbukak ing jendela anyar.

4. Nindakake Kaliwat ing Dina-dina sing Apike

Datanakke - Photo Diatampa

Kita wis ngerti kepiye, nanging isih asring dadi jebakan sing padha - yaiku ngobong bubuk akeh nalika rasane rada lega. Sapa sing duwe diagnosis nyeri nemen bisa ngerteni manawa ING INSED INGKAL nalika lara dumadakan bakal ilang. Nanging apa sing kudu kita lakoni? Kobong bubuk!

 

Perawatan omah, tugas utawa kumpul sosial - kita duwe kekarepan supaya ati nurani sing ala njupuk alih. "Aku saiki kudu ngresiki omah" utawa "Gunda lan Fride seneng ketemu aku ing cafe dina iki" - mula kita bakal mlebu. Siji-sijine masalah yaiku kapasitas energi asring mung suwe-suwe dandan - lan BANG mula kita nuli mandheg.

 

Salah sawijining cara kanggo nambah kapasitas energi iki yaiku mangan kanthi luwih bener lan disesuaikan karo diagnosis sampeyan dhewe. 'Diet fibromyalgia' ngetutake saran lan pedoman panganan nasional. Sampeyan bisa maca liyane babagan iki ing artikel ing ngisor iki.

 

Waca uga: - Laporan riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar utawa link ing ndhuwur kanggo maca liyane babagan diet sing bener sing disesuaikan karo wong sing duwe fibro.

 

5. Siklus menstruasi lan Pangowahan hormonal

weteng lara

Owah-owahan hormonal uga asring ana hubungane karo rasa nyeri lan gejala fibromyalgia. Siji ora cukup yakin kenapa iki luwih ala kanggo wong sing duwe rheumatisme jaringan alus - nanging ana gandhengane karo hipersensitivitas ing sistem saraf awak.

Siji uga bisa ngalami eksaserbasi kanthi owah-owahan hormonal - kaya sing dideleng dening:

  • meteng
  • menopause
  • Pakel

Panliten riset tartamtu uga nyathet yen kanthi fibromyalgia, kita asring duwe level hormon dopamin lan serotonin. Mangkono, bisa ndeleng manawa hormon duwe peran sing durung dingerteni ing rheumatisme jaringan alus, saiki isih kudu diteliti.

 

Ngerti langkah-langkah anti-inflamasi alami bisa nulungi rheumatics. Ing ngisor iki, sampeyan bisa maca luwih lengkap babagan wolung langkah anti-inflamasi alami.

Waca uga: - 8 Pangobatan Inflamasi Alami Ngatasi Rheumatism

8 langkah anti-inflamasi nglawan rheumatism

6. Penyakit lan Fibromyalgia

wanita kanthi penyakit kristal lan pusing

Penyakit, kayata selesma lan flu, bisa nyebabake nyeri fibromyalgia luwih elek. Iki amarga ing rheumatologists jaringan alus, awak lan otak terus-terusan bisa ngatur lan ngontrol sinyal nyeri. - lan tugas tambahan, kayata virus flu, bisa nyebabake kakehan.

 

Nalika duwe penyakit liyane ing awak - saliyane rheumatisme jaringan alus - mula awak kudu menehi tugas. Asile, ana sumber daya sing luwih sedikit kanggo mbantu njaga fibromyalgia sebagian, lan ujug-ujug, kita ngerti manawa gejala lan rasa sakit bakal ngumumake kedatangan (tambah parah).

 

Kita kanthi fibromyalgia akrab banget karo efek flu klasik ing otot awak, sendi lan jaringan alus - sawise kabeh, saben dina urip. Nanging ing wektu iki, sawetara negara bisa melu ing sisih ndhuwur lan saben liyane. Iki persis kepiye rheumatist ing jaringan alus.

 

Waca uga: 7 Jenis Sakit Fibromyalgia [Pandhuan sing Luwih Apik kanggo Tipe Sakit Sing Beda]

pitung jinis pain fibromyalgia

Klik-tengen lan "mbukak ing jendela anyar" yen sampeyan pengin terus maca artikel iki sawise.

7. Tatu, Trauma lan Operasi

Langsung lutut lan lutut

Fibromyalgia nyebabake hipersensitivitas ing jaringan alus lan sistem saraf. Amarga iki, cedera eksternal (overuse, twisting of the knee) utawa operasi (contone, arthroscopy bahu utawa prosthesis pinggul) bisa nyebabake gejala sing saya tambah. Sampeyan bisa mbandhingake reaksi liwat awak sing nyebabake rasa nyeri.

 

Mangkono hipersensitivitas nyebabake kekurangan sinyal nyeri lan kesan sensori ing otak kita. Mangkono, intervensi sing luwih gedhe, kayata operasi pinggul, bisa nyebabake sinyal nyeri kasebut nembak ing langit-langit amarga kerusakan jaringan sing dibentuk ing operasi bedah kasebut.

 

Iki tegese saliyane bisa pulih sawise operasi sing abot, kita uga mikir yen iki bisa nyebabake rusak akut ing lara fibromyalgia. Ora apik! Perawatan fisik lan latihan khusus minangka kunci kanggo nyuda kasempatan saka serangan pain kasebut sawise operasi.

 

Waca uga: 7 Cara LDN Bisa mbantu Ngatasi Fibromyalgia

7 cara LDN bisa mbantu nglawan fibromyalgia

Pengin luwih lengkap? Gabung karo grup iki lan nuduhake informasi luwih lengkap!

Gabung karo klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta» (klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan panaliten lan panulis media babagan gangguan rheumatic lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

 

Tindakake kita ing YouTube kanggo Kawruh Kesehatan lan Olahraga Gratis

VIDEO: Olahraga kanggo Rheumatists lan sing kena Fibromyalgia

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita (klik kene) - lan tindakake kaca ing FB kanggo tips kesehatan lan program olahraga saben dina.

Muga-muga artikel iki bisa mbantu sampeyan nglawan nyeri kronis. Yen sampeyan seneng banget, mula sampeyan ngarep-arep sampeyan bisa gabung karo kulawarga ing media sosial lan nuduhake artikel kasebut.

Bebas bae kanggo enggo bareng ing Media Sosial kanggo Pangerten tambah kanggo Nyuda Nemen

Maneh, kita pengin takon kanthi becik kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan(rujuk langsung menyang artikel). Pangertosan, pengetahuan umum lan tambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo sing ngalami diagnosis nyeri kronis.

Saran babagan sampeyan bisa mbantu nglawan rasa nyeri kronis: 

Pilihan A: Nuduhake langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempelake ing kaca facebook utawa ing grup facebook sing relevan sing dadi anggota. Utawa pencet tombol "SHARE" ing ngisor iki kanggo nuduhake kiriman kasebut ing facebook sampeyan.

Tutul iki kanggo nuduhake luwih. Matur suwun matur nuwun kanggo kabeh sing menehi sumbangan kanggo nambah pangerten fibromyalgia.

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog utawa situs web sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita (klik ing kene yen pengin) lan Saluran YouTube (klik ing kene kanggo luwih akeh video gratis!)

lan uga elinga ninggalake rating bintang yen sampeyan seneng karo artikel kasebut:

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

 

Pitakonan? Utawa sampeyan pengin nggawe janjian ing salah sawijining klinik afiliasi?

Kita nawakake evaluasi modern, perawatan lan pelatihan rehabilitasi kanggo nyeri kronis.

Bebas bae kanggo hubungi kita liwat salah siji klinik khusus kita (Ringkesan Clinic mbukak ing jendela anyar) utawa ing kaca Facebook kita (Vondtklinikkene - Kesehatan lan Olahraga) yen sampeyan duwe pitakonan. Kanggo janjian, kita duwe pesenan online XNUMX jam ing macem-macem klinik supaya sampeyan bisa nemokake wektu konsultasi sing paling cocog karo sampeyan. Sampeyan uga bisa nelpon kita ing jam buka klinik. Kita duwe departemen interdisipliner ing Oslo (kalebu Kursi Lambert) lan Viken (Kayu mentahan og Eidsvoll). Terapis trampil kita ngarepake krungu saka sampeyan.

 

NEXT PAGE: - Fibromyalgia lan Pain ing Esuk [Apa Sampeyan Kudu Dikenal]

fibromyalgia lan nyeri esuk

Klik ing gambar ndhuwur kanggo pindhah menyang kaca sabanjure.

 

Disaranake bantuan kanggo diagnosis iki

komprèsi Noise (umpamane, kaos kaki kompresi sing kontribusi tambah getih kanggo otot sing perih)

Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam)

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

1 wangsulan
  1. Tritunggal ngandika:

    Kepiye cara nyimpen artikel iki supaya bisa nyithak lan dilebokake ing voucer, aku lali kanthi cepet lan salinan kertas info penting iku penting banget kanggo aku.

    Reply

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Kolom wajib ditandhani karo *