latihan olahraga arthrosis

7 Latihan nglawan Osteoarthritis ing Tangan

4.9 / 5 (30)

7 Olahraga Nindakake Lingkungan Osteoarthritis

Osteoarthritis tangan bisa nyebabake nyeri tangan lan nyuda kekuatan genggaman. Mangkene pitung olahraga kanggo osteoarthritis ing tangan sing loro-lorone ngiyatake lan nyedhiyakake fungsi sing luwih apik.

 

Osteoarthritis nyebabake kerusakan saka rawan artikular sing ana ing antarane sendi driji. Rawan kasebut mesthine bisa digunakake minangka penyerap kejut, nanging yen wis rusak, mula alami bakal nyuda cushioning gerakan. Iki bisa nyebabake reaksi radang lan gangguan ing sendi.

 

Nalika osteoartritis kena tangan lan driji, iki bisa nyebabake sendi lan kaku. Sampeyan uga bakal sok dong mirsani yen rasa lara saya parah nalika sampeyan asring nggunakake tangan kanggo tugas sing bola-bali - lan yen tangan sing ringkih bisa nggawe prekara sing gampang kaya mbukak tutup senggama meh ora bisa ditindakake.

 

TIP: Mula, akeh wong sing nggunakake sarung tangan kompresi khusus dicocogake (tautan mbukak ing jendela anyar) kanggo fungsi sing luwih apik ing tangan lan driji. Iki umum banget ditindakake ing antarane rheumatologis lan sing nandhang sindrom trowongan carpal kronis.

 

Kita berjuang supaya wong sing duwe diagnosis nyeri kronis lan rematik duwe kesempatan luwih apik kanggo perawatan lan pamriksan - sayangé ora kabeh wong setuju. Kaya kita ing kaca FB kita og saluran YouTube kita ing media sosial kanggo melu kita ing perang kanggo urip saben dinten sing apik kanggo ewu wong.

 

Artikel iki bakal ngliwati pitung latihan khusus kanggo osteoarthritis ing tangan - lan bisa ditindakake kanthi aman saben dina. Ing ngisor artikel sampeyan uga bisa maca komentar saka para pamaca liyane, uga nonton video kanthi latihan sing disesuaikan karo wong sing duwe osteoarthritis ing tangan.

 



VIDEO: 7 Latihan Ngatasi Osteoarthritis Tangan

Ing kene sampeyan bisa ndeleng video kasebut dhewe kanggo latihan kaping pitu sing daklampahi ing artikel iki. Sampeyan bisa maca katrangan lengkap babagan cara nindakake latihan ing langkah-langkah 1 nganti 7 ing ngisor iki.


Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tututi kaca ing FB kanggo saben dina, tips kesehatan lan program latihan sing bisa mbantu kesehatan.

 

1. Pasang keponakan

Cara sing gampang lan lembut kanggo njaga kekuatan ing tangan sampeyan, uga ngilangi nyeri sendi, yaiku nindakake latihan tangan sing gampang. Gerakan kasebut uga bisa mbantu supaya tendon lan ligamen fleksibel. Latihan kasebut uga bisa nyumbang kanggo produksi produksi sendi (cairan synovial).

 

Latihan pisanan sing dilalui yaiku ajiné sing gegandhengan. Sampeyan bisa nindakake olahraga iki kaping pirang-pirang dina - lan luwih-luwih yen tangan lan driji krasa kaku.

 

  1. Tanganake tangan nganggo driji lengkap.
  2. Ikat tangan nganggo gerakan alon lan priksa jempol sampeyan ana ing driji liyane.
  3. Ati-ati
  4. Bukak tangan maneh lan lebokake driji kanthi lengkap.
  5. Baleni latihan kaping 10 ing saben tangan.

 



 

2. Bend driji

Mbengkengake lan mbengkongake driji mbantu njaga getih lan cairan sendi. Iki bakal nggawe driji luwih obah lan ora kaku.

 

  1. Tangan ing ngarep sampeyan kanthi driji lengkap.
  2. Miwiti jempol lan sengkutake driji maneh menyang telapak tangan.
  3. Ati-ati
  4. Banjur terus nganggo driji indeks sampeyan lan mboko sithik ing limang driji
  5. Baleni latihan kaping 10 ing saben tangan.

 

Akeh wong sing nandhang lara nemen sing ngrusak urip saben dinane - pramila kita ajak sampeyan Nuduhake artikel iki ing media sosialAja seneng karo kaca Facebook lan ujar: "Ya kanggo riset luwih lengkap babagan diagnosis nyeri nemen". Kanthi cara iki, bisa nggawe gejala sing ana gandhengane karo diagnosis iki luwih katon lan mesthekake yen luwih akeh wong sing dianggep serius - mula njaluk pitulung sing dibutuhake. Kita uga ngarep-arep supaya tambah akeh perhatian bisa ngasilake dana kanggo riset babagan cara pambiji lan perawatan anyar.

 

Waca uga: - 15 Tandha Wiwitane Rheumatism

ringkesan sendi - rematik

Apa sampeyan kena pengaruh rheumatism?

 



3. Mbengkelake jempol

Jempol peran utama ing fungsi tangan kita - lan utamane kanggo tugas sing luwih nuntut. Iki persis ngapa penting banget kanggo nglatih keluwesan tendon lan sendhi kaya driji liyane.

 

Kita kudu eling yen gerakan lan kegiatan sing nyebabake sirkulasi getih menyang otot, tendon lan sendi kaku. Sirkulasi tambah iki, nggawa bahan kanggo nganyarake lan blok bangunan supaya pakaryan pangopènan bisa ditindakake ing sendi lan otot sing kesel.

 

  1. Tangan ing ngarep sampeyan kanthi driji lengkap.
  2. Banjur alon-alon jempol mudhun menyang lontar lan pangkal driji cilik.
  3. Ati-ati
  4. Yen sampeyan ora tekan ing sisih ngisor driji cilik, aja nindakake apa-apa - cukup tikelake nganti adoh.
  5. Baleni latihan kaping 10 ing saben tangan.

 

Gerak lan olahraga sing luwih alus minangka faktor utama kanggo nyuda pangembangan osteoarthritis ing tangan lan driji, nanging uga menehi saran supaya latihan lengkap kanggo kabeh awak kanggo nambah sirkulasi awak, banjur latihan ing kolam banyu panas yaiku sing paling disaranake.

 

Waca uga: - Kepiye Mbantu Olahraga ing Kolam Banyu Panas Ing Fibromyalgia

iki carane latihan ing kolam renang panas mbantu karo fibromyalgia 2



4. Gawe aksara «O»

Olahraga tangan iki gampang banget kaya swarane - sampeyan kudu nggunakake driji kanggo mbentuk huruf "O". Iki minangka latihan lengkap sing kalebu kabeh driji lan mulane bisa nglawan kaku ing tangan.

 

  1. Tangan ing ngarep sampeyan kanthi driji lengkap.
  2. Banjur tekuk driji alon-alon nganti mbentuk bentuk huruf "O".
  3. Dicetake driji kabeh nganti metu sawetara detik.
  4. Baleni latihan kaping 10 ing saben tangan.
  5. Olahraga kasebut bisa diulang kaping pirang-pirang dina.

 

Waca uga: - Laporan riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar utawa link ing ndhuwur kanggo maca liyane babagan diet sing bener sing disesuaikan karo wong sing duwe fibro.

 



5. Tabel mulet

Latihan iki ditindakake kanthi tangan ing meja - mula jenenge.

 

  1. Selehake handgun ing meja kanthi driji metu.
  2. Ayo jempol munggah.
  3. Dicetake driji kabeh nganti metu sawetara detik.
  4. Jempolake jempol ing posisi sing padha - nanging driji sampeyan terus ditekuk alon-alon.
  5. Banjur jupukake driji maneh - lan tahan posisi kasebut sawetara detik.
  6. Baleni latihan kaping 10 ing saben tangan.
  7. Olahraga kasebut bisa diulang kaping pirang-pirang dina.

 

Jahe bisa dianjurake kanggo sapa wae sing nandhang penyakit sendi rematik - lan uga dingerteni manawa oyot iki duwe host kesehatan keuntungan liyane positif. Iki amarga jahe duwe efek anti-inflamasi sing kuat. Akeh wong sing ngalami osteoarthritis ngombe jahe minangka teh - banjur luwih becik nganti 3 kali dina sajrone pembengkakan ing sendi kuwat banget. Sampeyan bisa nemokake sawetara resep sing beda ing link ing ngisor iki.

 

Waca uga: - 8 Manfaat Kesehatan Jahe sing Luar Biasa

Jahe 2

 



 

6. Angkat driji

Akeh sing mikir yen sampeyan ora bisa nglatih tangan lan driji, nanging ing jagad iki sampeyan kudu ora bisa nindakake? Driji lan tangan kalebu sendi, otot, saraf, tendon lan ligamen; kaya bagean liyane ing awak. Dadi kanthi alami, tambah sirkulasi lan mobilitas bisa menehi kontribusi kanggo pangopènan lan fungsi normal.

 

  1. Tancepake palem ing ndhuwur permukaan.
  2. Mulai nganggo jempol - lan angkat alon-alon saka lemah.
  3. Terus posisi sawetara detik sadurunge mudhun driji maneh.
  4. Gunakake cara nganggo limang driji kanthi sithik.
  5. Baleni latihan kaping 10 ing saben tangan.
  6. Olahraga kasebut bisa diulang kaping pirang-pirang dina.

 

Nalika osteoartritis luwih akeh orane tumrap sekolah osteoartritis penting (tahap 3 lan 4) sampeyan bakal sok dong mirsani, sanajan tugas lan kegiyatan sing paling gampang dadi angel ditindakake kanthi bener - lan iki bakal nggawe sampeyan frustasi. Nanging, penting ora ilang sabar lan njaga fokus ing latihan sampeyan supaya fungsi kasebut ora suda luwih saka sing dibutuhake.

 

Waca uga: - 8 Pangobatan Inflamasi Alami Ngatasi Rheumatism

8 langkah anti-inflamasi nglawan rheumatism



7. Regeng bangkekan lan lengen tangan

sambungan lengen

Sawetara otot lan tendon sing bisa kontribusi ing bangkekan lan nyeri ing tangan sing dipasang ing sikut. Pramila, sampeyan ora lali nglacak lan ngencengi bagean ing lengen iki nalika nindakake latihan kasebut.

 

  1. Nambahi lengen sisih tengen.
  2. Genggem tangan nganggo lengen kiwa lan sithik tancepake bangkekan nganti rumangsa lengen.
  3. Tahan sudhut nganti 10 detik.
  4. Baleni latihan kaping 10 ing saben lengen.
  5. Olahraga kasebut bisa diulang kaping pirang-pirang dina.

 

Latihan kaping pitu lan pungkasan iki yaiku pitung olahraga kanggo osteoarthritis sing disaranake saben dina saben dina. Ing awal, kita negesake manawa olahraga lan olahraga bisa nyumbang kanggo nambah sirkulasi lan ngilangi jaringan sing rusak ing otot lan tendon sing kena pengaruh - sing bisa uga nyebabake rasa sakit sementara.

 

Waca uga: - 5 Tahap Osteoarthritis Knee

5 tahap osteoarthritis

 

Rekomendasi Nganggo Timer kanggo Nyeri Rematik lan Nemen

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan sarung tangan kompresi.

  • Kaset mini (akeh sing lara rematik lan nemen rumangsa luwih gampang olahraga nganggo elastis khusus)
  • Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)
  • Krim Arnica utawa kondisioner panas (akeh wong nglaporake sawetara rasa nyeri yen nggunakake, contone, krim arnica utawa kondisioner)

- Akeh wong nggunakake krim arnica kanggo nyeri amarga sendhi kaku lan otot sing lara. Klik gambar ing ndhuwur kanggo maca luwih lengkap babagan carane arnicakrem bisa mbantu nyuda sawetara rasa lara sampeyan.

 

Video ing ngisor iki nuduhake conto latihan kanggo osteoarthritis pinggul. Kaya sing sampeyan ngerteni, latihan iki uga ana lan ngalem.

VIDEO: 7 Latihan nglawan Osteoarthritis ing Hip (Klik ing ngisor iki kanggo miwiti video)

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tututi kaca ing FB kanggo saben dina, tips kesehatan lan program latihan sing bisa mbantu kesehatan.

 



 

Informasi liyane? Gabung ing grup iki!

Gabung ing klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta»(Klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan riset lan nulis media babagan gangguan rheumatic lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

 

VIDEO: Olahraga kanggo Rheumatists lan sing kena Fibromyalgia

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tindakake kaca ing FB kanggo tips kesehatan lan program olahraga saben dina.

 

Kita ngarep-arep banget manawa artikel iki bisa mbantu sampeyan nglawan kelainan rematik lan nyeri nemen.

 

Bebas bae dienggo bareng ing media sosial

Maneh, kita pengin takon kanthi becik kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (aja nganti link langsung menyang artikel). Pangerten lan nambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo wong sing lara nemen.

 



saran: 

Opsi A: Enggo bareng langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempelake ing kaca facebook utawa ing grup facebook sing ana gandhengane. Utawa pencet tombol "SHARE" ing ngisor iki kanggo nuduhake postingan luwih adoh ing facebook sampeyan.

 

Tutul iki kanggo nuduhake luwih. Matur nuwun kanggo kabeh wong sing mbantu ningkatake pangerten babagan diagnosis nyeri kronis!

 

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita (klik ing kene yen pengin) lan Saluran YouTube (klik ing kene kanggo luwih akeh video gratis!)

 

lan uga elinga ninggalake rating bintang yen sampeyan seneng karo artikel kasebut:

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

 



 

sumber:

PubMed

 

NEXT PAGE: - Iki Sampeyan Kudu Ngerti Babagan Osteoarthritis ing Tangan Sampeyan

osteoartritis tangan

Klik ing gambar ndhuwur kanggo pindhah menyang kaca sabanjure.

 

Disaranake bantuan kanggo diagnosis iki

komprèsi Noise (umpamane, kaos kaki kompresi sing kontribusi tambah getih kanggo otot sing perih)

Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.