kunir

7 Mupangat Khusus Kesehatan Kanthi Mangan Kunyit

5 / 5 (6)

kunir

7 Mupangat Khusus Kesehatan Kanthi Mangan Kunyit

Kunyit nduweni sifat anti-inflamasi sing kuat lan sehat kanggo awak lan otak. Kunyit duwe macem-macem tunjangan kesehatan sing wis kabukten kanthi klinis sing bisa maca babagan kene. Muga-muga sampeyan yakin bisa nambahi ramuan sehat sing sehat kanggo panganan dhewe. Apa sampeyan duwe input? Gunakake kothak komentar ing ngisor utawa kita Facebook Page - aja bebas nuduhake kiriman kasebut.

 



Crita ing mburi kunir

Kunyit wis digunakake pirang-pirang taun ing India amarga rempah-rempah lan ramuan obat - nyatane rempah-rempah iki menehi kari warna kuning khas. Bahan aktif kunir diarani curcumin lan antioksidan sing kuat kanthi sifat anti-inflamasi (peradangan gelut) sing kuat.

 

1. Kunyit bisa nyegah penyakit Alzheimer

Penyakit Alzheimer

Alzheimer minangka salah sawijining penyakit neurodegeneratif utama ing saindenging jagad - lan panyebab utama demensia. Ora ana perawatan sing pasti kanggo penyakit iki, nanging wis dingerteni yen reaksi inflamasi lan karusakan oksidatif duwe pengaruh kanggo pangembangan kelainan iki. Kaya sing wis dingerteni, kunir duwe efek anti-inflamasi sing kuat lan uga kabukten kurkumin bisa nyebrang alangan otak getih - tegese obat kasebut bisa nyedhaki wilayah sing kena pengaruh. (1, 2)

 

Nanging, kita ndeleng efek sing paling penting liwat panelitian sing nuduhake manawa kurkumin bisa nyuda pembentukan plak - sing dadi penyebab utama Alzheimer. (3)

 

kunir 2

Efek sing wis kabukten klinis kanggo depresi

ngelu lan ngelu

Curcumin nuduhake asil sing nyenengake amarga bisa uga ngalami depresi.

 

Ing panaliten kanthi acak karo 60 peserta, dipérang dadi telung klompok, pasien sing nampa kurkumin minangka perawatan duwe asil sing meh padha karo prozac obat (antidepresan kondhang sing dipasarake kaya Fontex Lilly ing Norwegia). Katon yen klompok sing nampa loro cara perawatan kanthi kombinasi duwe asil sing paling apik. (5) Ana panliten liyane sing nuduhake manawa kurkumin bisa nambah isi neurotransmitter (dopamin lan serotonin) ing otak. (6)



 

Mbantu kanthi rematik lan osteoarthritis

rheumatism-desain-1

Rheumatism minangka masalah kesehatan sing cukup umum lan akeh wong sing asring golek cara kanggo ngilangi gejala lan rasa nyeri. Kunyit bisa mbantu sampeyan nglawan gejala kelainan kasebut. Iki amarga sifat anti-inflamasi.

 

Ing panaliten 45 peserta (4), peneliti nyimpulake manawa curcumin luwih efektif tinimbang sodium diclofenac (luwih dikenal minangka Voltaren) ing perawatan aktif rematik. Sabanjure dheweke nulis manawa ora beda karo Voltaren, curcumin ora duwe efek samping sing negatif. Kunyit bisa dadi alternatif sing sehat lan apik kanggo wong sing nandhang osteoarthritis lan / utawa rematik - nanging kita ora ndeleng akeh rekomendasi saka GP yen pasien sing nandhang penyakit kasebut kudu nggunakake kurkumin tinimbang obat.

 

Waca liyane: - Iki sing sampeyan kudu ngerti babagan Rheumatism

 

4. Nyuda penyakit sing ana gandhengane karo umur

Alzheimer

Curcumin nuduhake asil positif ing panelitian nyuda penyakit jantung, kanker lan Alzheimer. Mula ora kaget banget yen duwe mupangat kesehatan sing jelas gegayutan karo nyegah penyakit sing ana gandhengane karo umur lan njaga kualitas urip sing tambah.

 

5. Kunyit mungkasi radikal bebas

sel-sel kanker prostat

 

Kerusakan oksidatif lan degenerasi dianggep minangka salah sawijining mekanisme paling penting sing nyebabake owah-owahan tuwa lan degeneratif. Curcumin minangka antioksidan kuat banget sing mungkasi "reaksi rantai oksidatif" iki kanthi radikal bebas. Kasunyatane, panliten nuduhake manawa kurkumin netralake radikal bebas iki lan nambah kapasitas antioksidan awak. (9)



 

6. Kunyit nyumbang kanggo nambah fungsi arteri

jantung

Penyakit kardiovaskular minangka panyebab utama pati.

 

Kunyit nduwe pengaruh positif klinis ing sel endothelial ing tembok pembuluh getih. Sel kasebut mbantu awak kanggo ngatur tekanan getih lan nyegah akumulasi arteriosklerosis. (7) Disfungsi endothelial minangka faktor risiko dhuwur kanggo penyakit jantung. Panliten nuduhake manawa curcumin padha efektif kaya Lipitor nalika nambah fungsi endothelial. (8)

 

7. Kunyit bisa nyegah lan nyuda kemungkinan kanker

Sel Cancer rektum

Kanker minangka kelainan elek sing nyebabake akeh banget - lan ditandhani kanthi pamisahan sel sing ora bisa dikendhaleni.

 

Peneliti nyoba nggunakake kurkumin minangka suplemen kanggo perawatan kanker lan wis mbuktekake manawa bisa mengaruhi tuwuhing kanker, pangembangan lan panyebaran - ing tingkat molekul. (10) Salah sawijining perkara paling penting sing ditemokake yaiku suplemen kaya ngono bisa mbantu nyuda pasokan getih menyang tumor kanker, uga nyuda metastasis (panyebaran kanker). (11) Pasinaon sing luwih gedhe - panelitian manungsa - dibutuhake supaya bisa nemtokake manawa iki bisa dadi bagian saka perawatan kanker mbesuk, nanging wis ana akeh riset menarik ing lapangan sing katon positif.

 

 

Summary:

Pitu tunjangan kesehatan sing apik banget, kabeh kanthi dhukungan saka riset (supaya sampeyan bisa mbantah ing ndhuwur malah Besserwizzer paling ala sing sampeyan kenal!), Dadi sampeyan bisa uga yakin bisa mangan kunir liyane ing panganan? Mungkin sampeyan kudu nggawe kari sing enak bengi iki? Iki sehat lan apik. Kita seneng ngrungokake saka sampeyan ing kaca Facebook yen sampeyan duwe komentar babagan metode pengaruh positif liyane.

 



BACA BASA: Apa Sampeyan Kudu Ngerti Babagan Fibromyalgia

fibromyalgia

Waca uga: - 5 Latihan Paling Ala Yen Sampeyan Prolaps!

dobol-in-bangkekan
Bebas bebas nuduhake artikel iki karo kolega, kanca lan kenalan. Yen sampeyan pengin latihan utawa artikel sing dikirim minangka dokumen kanthi ulangan lan sapanunggalane, kita takon seneng lan sesambungan liwat kaca Facebook kene. Yen sampeyan duwe pitakon, cobi wae hubungi kita - mula kita bakal mangsuli sabisa-bisa, kanthi gratis. Yen ora, aja bebas ndeleng kita YouTube saluran kanggo tips lan latihan luwih.

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam. Sampeyan milih apa sampeyan pengin jawaban saka kiropraktor, kiropraktor kewan, ahli fisioterapi, ahli terapi fisik kanthi pendidikan terus ing terapi, dokter utawa perawat. Kita uga bisa mbantu sampeyan ngandhani apa latihan sing cocog karo masalah sampeyan, bantu sampeyan nemokake terapi sing disaranake, napsirake jawaban MRI lan masalah sing padha. Hubungi kita dina iki kanggo nelpon sing ramah)

Foto: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freemedicalphotos, Freestockphotos lan kontribusi maca.

 

Sumber / riset

1. Mishra dkk, 2008. Efek curcumin (kunir) tumrap penyakit Alzheimer: Ringkesan. Ann Acad Neurol India. 2008 Jan-Mar; 11 (1): 13-19.

2. Hamaguchi dkk, 2010. ULASAN: Kurkumin lan Penyakit Alzheimer. CNS Neurosains & Therapeutics.

3. Zhang dkk, 2006. Curcuminoids nambah panyerapan amiloid-beta dening makrofag pasien penyakit Alzheimer. J Alzheimer Dis. 2006 Sep;10(1):1-7.

4. Chandran dkk, 2012. Studi pilot kanthi acak kanggo nguji khasiat lan safety curcumin ing pasien kanthi arthritis rheumatoid aktif. Phytother Res. 2012 Nov; 26 (11): 1719-25. doi: 10.1002 / ptr.4639. Epub 2012 Mar 9.

5. Sanmukhani dkk, 2014. Efisiensi lan safety curcumin ing kelainan depresi utama: uji coba kontrol acak. Phytother Res. 2014 Apr; 28 (4): 579-85. doi: 10.1002 / ptr.5025. Epub 2013 Jul 6.

6. Kulkarni dkk, 2008. Kegiatan antidepresan curcumin: keterlibatan sistem serotonin lan dopamin. Psychopharmacology, 201: 435

7. Toborek dkk, 1999. Fungsi sel endothelial. Hubungan karo atherogenesis. Dhasar Res Cardiol. 1999 Oct;94(5):295-314.

8. Usharani dkk, 2008. Efek saka NCB-02, atorvastatin lan plasebo ing fungsi endothelial, stres oksidatif, lan penanda inflamasi ing pasien karo diabetes mellitus jinis 2: kelompok acak, paralel, kontroleboebo, 8 minggu. Obat R D. 2008;9(4):243-50.

9. Agarwal dkk, 2010. Efekoksifikasi lan antioksidan saka curcumin ing tikus eksperimen kapapar. Jurnal Toxicology Applied.

10. Anand dkk, 2008. Kurkumin lan kanker: penyakit "umur tuwa" kanthi solusi "umur-lawas". Lett Kanker. 2008 Agustus 18; 267 (1): 133-64. doi: 10.1016 / j.canlet.2008.03.025. Epub 2008 6 Mei.

11. Ravindran dkk, 2009. Sel-sel Curcumin lan Kanker: Pira Cara Bisa Kencangi Sel Tumor Tumor? AAPS J. 2009 Sep; 11 (3): 495-510. Published online 2009 Jul 10.



Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.