panganan radhang

7 Jinis Pangan Radhang sing Mbebayani Osteoarthritis

4.8 / 5 (156)


7 Jinis Pangan Radhang sing Mbebayani Osteoarthritis

Jinis panganan tartamtu bisa nyebabake osteoarthritis (osteoarthritis). Ing artikel iki, kita ngliwati 7 jinis panganan inflamasi sing bisa nyebabake lara sendi lan arthritis (arthritis). Diet minangka bagean penting kanggo nyegah lan nyuda penyakit sendi - lan artikel iki bisa menehi informasi migunani lan apik babagan sing kudu sampeyan hindari suar-ups.

 

Artritis tegese pembengkakan sendi sing mbantu ngilangi tulang rawan sing nyerep kejut - lan banjur nyebabake osteoartritis. Ana sawetara penyakit sendi reumatik, antara liya rematik, sing nyebabake kerusakan sendi sing akeh lan cacat sendi (contone, driji utawa jempol sing bengkok lan ditekuk - kayata ing osteoartritis ing sikil gedhe). Kanggo sing terakhir (RA), kanthi cara iki, disaranake nggunakake saben dinane sarung tangan kompresi khusus dicocogake og kasut komprèsi kanggo rheumatologists (mbukak ing tautan anyar).

 

Kita nglawan wong sing duwe diagnosis nyeri kronis lan rematik supaya duwe kesempatan luwih apik kanggo perawatan lan pamriksan - nanging ora kabeh wong setuju karo kita. Dadi kita matur suwun kaya kita ing kaca FB kita og saluran YouTube kita ing media sosial kanggo melu kita ing perang kanggo urip saben dinten sing apik kanggo ewu wong.

 

Artikel iki bakal ngliwati pitung jinis panganan inflamasi - yaiku, pitung bahan sing kudu sampeyan hindari yen ngalami osteoarthritis lan arthritis. Ing ngisor artikel sampeyan uga bisa maca komentar saka para pamaca liyane, uga nonton video kanthi latihan sing disesuaikan karo wong sing duwe penyakit osteoarthritis.



1. Gula

flu gula

Panganan sing akeh gula - kayata kue-kue (kayata roti lan kue-kue sekolah), cookie lan permen - bisa ngubah cara kerja sistem kekebalan awak. Pancen, panliten nuduhake manawa respon pro-radang nalika mangan kakehan gula sejatine bisa nyebabake sistem kekebalan sampeyan diapusi kanggo mbantu mikroba lan patogen (1). Ya, bener- bahan gula lan pro-peradangan pancen nggawe sampeyan lara.

 

Reaksi iki diarani "Glyco-Evasion-Hypothesis" saéngga mbantu nambah pembengkakan ing awak lan sendi. Kanggo ringkesan, iki amarga sistem kekebalan awak sampeyan ditipu ora nyerang mikroba, patogen lan "wong jahat liyane" - nanging luwih mbantu mbantu nyebarake inflamasi lan inflamasi luwih lanjut.

 

Asil minangka proses pro-inflamasi sing kuat sing bisa nyebabake penylametan cairan lan reaksi inflamasi ing jaringan balung lan sendi. Suwe-suwe, iki bisa nyebabake sendi dadi rusak lan tulang rawan lan jaringan balung dadi rusak. Disaranake panggunaan madu utawa sirup maple madu minangka pengganti gula.

 

Kita ngelingake manawa salah sawijining cara paling apik kanggo nyegah nyandhang sendi yaiku nguatake otot stabilitas sing cedhak. Nyegah kasebut utamane babagan nguatake otot sing ngilangi sendi. Contone, nglatih pupu, kursi lan pinggul bisa dadi cara sing apik kanggo ngilangi arteri hip lan lutut (2). Video ing ngisor iki nuduhake conto latihan osteoarthritis hip sing apik.

 

VIDEO: 7 Latihan nglawan Osteoarthritis ing Hip (Klik ing ngisor iki kanggo miwiti video)

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tututi kaca ing FB kanggo saben dina, tips kesehatan lan program latihan sing bisa mbantu kesehatan.



 

2. Garam

uyah

Mangan uyah sing akeh banget bisa nyebabake sel-sel ing njero awak dadi gedhe amarga wiwit kakehan banyu. Ngandika, mineral uyah iku penting kanggo awak sampeyan bisa fungsi - nanging apa sing bakal kita gunakake ing kene yaiku kedadeyan nalika sampeyan kakehan.

 

Yayasan Artritis nuduhake tokoh sing disimpulake yen ora mangan luwih saka 1.5 gram uyah sedina. Kanggo nggambarake iki, umume mangan 3.4 gram saben dina miturut riset. Dadi luwih saka kaping pindho luwih saka dosis sing disaranake.

 

Iki nyebabake reaksi radang ing sel lan sendi - kanthi akumulasi cairan sing ana gandhengane - sing bakal nyebabake nambah rasa lara sendi lan radhang sendi.



 

3. Goreng karo

donat lan panganan goreng

Panganan goreng asring digoreng ing minyak pro-inflamasi lan ngemot lemak jenuh, uga pengawet. Sawetara conto panganan sing paling umum yaiku donat lan kentang goreng. Amarga kombinasi konten lan cara nggawe panganan kasebut, iki umume dadi inflamasi - yaiku menehi reaksi reaksi inflamasi ing awak sampeyan.

 

Kita ora ujar manawa ora dienggo nyenengake dhewe, nanging masalah kasebut dadi bagian saka panganan saben dina. Yen sampeyan nandhang penyakit arthritis sing abot, kayata rematik, iku luwih penting kanggo nempatake diet sing ketat lan supaya ora digodha.

 

"Diet fibromyalgia" minangka conto sing apik saka koleksi aturan lan tips diet anti-inflamasi. Disaranake sampeyan maca liwat artikel ing ngisor iki yen nandhang penyakit osteoarthritis, arthritis, fibromyalgia utawa sindrom nyeri kronis liyane.

 

Waca uga: - Laporan riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar utawa link ing ndhuwur kanggo maca luwih lengkap babagan diet sing tepat kanggo sing ana fibromyalgia, penyakit otot lan nyeri sendi.



 

4. Glepung putih

roti

Produk gandum sing wis diproses, kayata roti putih, ngrangsang reaksi radang awak. Iki sebabe sing duwe osteoarthritis lan arthritis kudu luwih seneng mangan pasta, sereal lan sereal sing akeh banget. Akeh uga sing nglaporake yen ngalami perbaikan ing nyeri sendi lan radhang sendi kanthi ngilangi lem.

 

Glepung putih lan produk gandum sing wis diproses saéngga nimbulaké radhang sendi lan nambah rasa sakit sendi. Dadi, yen sampeyan mangan akeh produk panganan kaya ngono lan ing wektu sing padha ngalami osteoarthritis, sampeyan kudu ngethok utawa ngilangi panganan.



 

5. Asam lemak Omega-6

Panliten nuduhake yen duwe akeh asam lemak omega 6 ing diet sampeyan bisa nambah risiko penyakit kanker, kanker, inflamasi lan diagnosis otoimun. Wis katon manawa hubungan sing ora rata antarane asam lemak omega 3 (anti-inflamasi) lan omega 6 bisa nyebabake masalah lan nambah radang sendi kanggo wong sing duwe osteoarthritis lan arthritis.

 

Khusus ditemokake karo asam lemak omega 6 ing panganan sing ora sehat kayata panganan sampah, kue, jajan, kripik kentang lan daging sing disimpen (kayata salami lan ham diubati). Iki tegese wong sing nandhang artritis kudu nyingkiri jinis panganan iki - lan luwih fokus karo panganan sing duwe kandungan omega 3 (kayata iwak berminyak lan kacang).

 

Jahe bisa dianjurake kanggo sapa wae sing nandhang penyakit sendi rematik - lan uga dingerteni manawa oyot iki duwe host kesehatan keuntungan liyane positif. Iki amarga jahe duwe efek anti-inflamasi sing kuat. Akeh wong sing ngalami osteoarthritis ngombe jahe minangka teh - banjur luwih becik nganti 3 kali dina sajrone pembengkakan ing sendi kuwat banget. Sampeyan bisa nemokake sawetara resep sing beda ing link ing ngisor iki.

 

Waca uga: - 8 Manfaat Kesehatan Jahe sing Luar Biasa

Jahe 2



 

6. produk susu

susu

Produk susu nyebabake reaksi inflamasi ing sawetara wong - sing banjur dadi dhasar kanggo nambah rasa sakit sendi lan radhang sendi. Panaliten riset 20173) nuduhake manawa akeh wong sing duwe penyakit arthritis bisa nandhang gejala lan nyeri kanthi nyuda susu sapi.

 

Iki uga wis katon manawa ngalih susu susu bisa dadi alternatif sing apik. Amarga iku sampeyan isih entuk lemak sehat lan nutrisi penting.

 

7. Alkohol

Bir - Foto Foto

Alkohol, lan utamane bir, duwe isi purin sing dhuwur banget. Purin umume dikenal karo akeh minangka prekursor asam urat ing awak sing, antara liya, menehi dhasar gout, nanging umume uga nyebabake peradangan awak lan sendi.

 

Bosen kanggo wong sing seneng banget bir. Nanging yen sampeyan pengin nyuda peradangan lan nyeri sing nyuda, mula kudu nyuda alkohol. Kuwi.

 



 

Rekomendasi Nganggo Timer kanggo Nyeri Rematik lan Nemen

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan sarung tangan kompresi.

  • Kaset mini (akeh sing lara rematik lan nemen rumangsa luwih gampang olahraga nganggo elastis khusus)
  • Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)
  • Krim Arnica utawa kondisioner panas (akeh wong nglaporake sawetara rasa nyeri yen nggunakake, contone, krim arnica utawa kondisioner)

- Akeh wong nggunakake krim arnica kanggo nyeri amarga sendhi kaku lan otot sing lara. Klik gambar ing ndhuwur kanggo maca luwih lengkap babagan carane krim arnica bisa mbantu nyuda sawetara rasa lara sampeyan.

Informasi liyane? Gabung ing grup iki!

Gabung ing klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta»(Klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan riset lan nulis media babagan gangguan rheumatic lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

 

Bebas bae dienggo bareng ing media sosial

Maneh, kita pengin takon kanthi becik kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (aja nganti link langsung menyang artikel). Pangerten lan nambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo wong sing lara nemen.



saran: 

Opsi A: Enggo bareng langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempelake ing kaca facebook utawa ing grup facebook sing ana gandhengane. Utawa pencet tombol "SHARE" ing ngisor iki kanggo nuduhake postingan luwih adoh ing facebook sampeyan.

Tutul iki kanggo nuduhake luwih. Matur nuwun kanggo kabeh wong sing mbantu ningkatake pangerten babagan diagnosis nyeri kronis!

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita (klik kene yen pengin)

lan uga elinga ninggalake rating bintang yen sampeyan seneng karo artikel kasebut:

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang



sumber:

PubMed

 

NEXT PAGE: - Riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar ndhuwur kanggo pindhah menyang kaca sabanjure.

 

Disaranake bantuan kanggo diagnosis iki

komprèsi Noise (tuladhane sarung tangan komprèsi kanggo wong-wong sing duwe arthritis rheumatoid lan jinis liyane atritis)

Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

1 wangsulan
  1. Ingunn ngandika:

    Kawruh iku sejatine. Ora let suwe aku bakal weruh artikel sing ngemot apa kudu diet. Meh tanpa pangecualian ana sayangé NO lan ora BISA.

    Reply

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.