7 gejala infark miokard

7 Gejala Serangan Jantung Pasifik

4.9 / 5 (19)

7 gejala infark miokard

7 Gejala Serangan Jantung Pasifik

Infark miokard ora mesthi ngasilake akeh tandha klinis lan gejala - kadang-kadang masarakat nandhang serangan jantung sing bisu. Diagnosis sing bisa medeni banget, bisa uga nyebabake fatal. Mangkene 7 gejala serangan jantung sing sepi sing sampeyan kudu bisa.

 

Serangan jantung sing sepi bisa mengaruhi sapa wae, nanging yen sampeyan wis tuwa lan kena diabetes, sampeyan kena pengaruh kena pengaruh sing luwih dhuwur. Sampeyan bisa uga kejang amarga asimtomatik - utawa sampeyan krasa lara ing dada, kayata regurgitasi asam utawa nyeri entheng. Nyatane, bisa dadi entheng mula akeh sing ora mikir banget. Mula jenenge: Sepi lara jantung.

 

Nyatane serangan jantung sing bisu ora bakal mbebayani - mula mula disaranake sampeyan luwih dhisik menyang dokter biasa, paling ora nem nem wulan, kanggo mriksa kesehatan. Kanthi cara iki, dhokter bisa njupuk gejala lan pratandha sing bisa nuduhake penyakit patologis. Ing artikel iki, kita bakal ngliwati pitung gejala serangan jantung sing bisu - informasi sing penting banget, mula kita njaluk luangake wektu kanggo maca artikel lengkap.

 



Kita berjuang supaya wong sing duwe diagnosis kronis lan penyakit duwe kesempatan luwih apik kanggo perawatan lan penilaian - nanging ora kabeh wong setuju karo kita. Dadi kita matur suwun kaya kita ing kaca FB kita og saluran YouTube kita ing media sosial kanggo melu kita ing perang kanggo urip saben dinten sing apik kanggo ewu wong.

 

"Opo? Kepiye serangan jantung bisa sepi? ”

flu gula

Salah sawijining efek diabetes sing paling umum yaiku cedera saraf sing maju yaiku neuropati. Amarga serat saraf dadi saya tambah rusak, sampeyan bisa uga ngalami rasa nyuda, tingling lan kelemahane ing tangan lan sikil. Perkembangan iki bakal diterusake yen sampeyan ora njupuk diet sing serius.

 

Yen ora ngontrol panganan, umpamane kanthi mangan panganan gula sing dhuwur (kayata es krim, soda lan coklat), neuropaties iki bakal berkembang luwih lanjut. Amarga kondhisi saya mundhak, karusakan saraf bisa mengaruhi mata, jantung, nguyuh lan pembuluh getih.

 

Kerusakan ing wilayah kasebut tegese sampeyan ora kudu entuk informasi saraf nalika ana salah ing siji utawa luwih ing wilayah kasebut. Kalebu kalbu. Lan serangan jantung sing biasane nyebabake nyeri dada abot, nyeri lengen sisih kiwa lan gejala sing jelas bakal, kanthi neuropati kuat, bisa lolos serangan jantung sing bisu. Pancen medeni lan alesan penting kanggo njupuk panganan kanthi serius.

 

Uga maca: - 7 Tandha Awal diabetes Tipe 2

diabetes jinis 2



 

1. Tekanan sing alus ing dada lan perasaan heartburn

Sakit ing dada

Kaya sing wis kasebut sadurunge, salah sawijining tandha saka serangan jantung sing paling klasik yaiku sampeyan ngalami nyeri dada sing abot, uga nyeri ing lengen kiwa. Nanging yen ana karusakan saraf sing bakal menehi sinyal kasebut, mula bakal ana masalah.

 

Akeh wong sing nyangka serangan jantung bisa nyebabake nyeri dada sing abot - nanging kepiye yen mung tekanan ringan utawa rasa ora nyaman? Apa sampeyan isih pengin ngerti yen iki bisa dadi serangan jantung seumur hidup? Ora, umume ora. Versi nyeri dada paling alus asring amarga reflux asam lan heartburn - dudu serangan jantung. Nanging, yen ana serangan jantung sing bisu, bisa uga angel mbedakake ing antarane tanpa ngerti gejala sing ana gandhengane (sing bakal dibahas luwih lanjut ing artikel kasebut).

 

Kita uga ngelingake pentinge olahraga lan olahraga kanggo njaga kesehatan jantung sing sehat. Mungkin sampeyan duwe rasa nyeri lan nyeri sing bisa nyegah sampeyan supaya ora cocog kaya sing dikarepake? Mungkin sampeyan bisa nyoba perawatan fisik otot lan sendi, yoga, semedi utawa pelatihan ing kolam renang banyu panas? Akeh wong sing nglaporake manawa punggung bisa ngindhari rasa seneng gerakan - mula ana sawetara latihan sing bisa mbantu nyuda punggung.

 

VIDEO: 5 Latihan nglawan Lumbago (Klik ing ngisor iki kanggo miwiti video)

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tututi kaca ing FB kanggo saben dina, tips kesehatan lan program latihan sing bisa mbantu kesehatan.

 



 

2. Caring teles lan tangan clammy

wanita kanthi penyakit kristal lan pusing

Panandhang kulit sing adhem lan clammy utawa tangan sing clammy bisa dadi indikasi sawetara macem-macem masalah - kalebu serangan kuatir, infeksi lan masalah jantung. Kahanan kasebut disebabake dening reaksi kringet sing aktif banget sing dipicu amarga respons "gelut lan penerbangan" internal; yaiku naluri slamet sampeyan.

 

Amarga kringet adhem kaya ngono, bisa uga ora mbebayani - nanging bareng karo sawetara gejala liyane, bisa uga nandhang penyakit serius utawa masalah jantung. Yen sampeyan nemu kringet wengi, kringet kadhemen lan tangan clammy tanpa njaluk pituduh, kita saranake supaya ngubungi GP sampeyan kanggo mriksa.

 

Akeh wong sing lara penyakit kronis sing ngrusak urip saben dinane - pramila kita ajak sampeyan Nuduhake artikel iki ing media sosialAja seneng karo kaca Facebook lan ujar: "Ya kanggo riset luwih lengkap babagan penyakit kronis". Kanthi cara iki, bisa nggawe gejala sing ana gandhengane karo diagnosis iki luwih katon lan mesthekake yen luwih akeh wong sing dianggep serius - mula njaluk pitulung sing dibutuhake. Kita uga ngarep-arep supaya nambah perhatian bisa nyebabake pendanaan kanggo riset babagan cara pambiji lan perawatan anyar.

 

Waca uga: - 15 Tandha Wiwitane Rheumatism

ringkesan sendi - rematik

Apa sampeyan kena pengaruh rheumatism?

 



3. Rasane rada pusing lan "entheng"

pain mripat

Masalah jantung lan tekanan getih bisa menehi dhasar pusing ringan lan rumangsa yen sirah ora "melu kabeh". Iki bisa dialami amarga otak ora entuk getih lan awak sing abot. Kadhangkala, sampeyan uga bisa ngalami pusing lan penglihatan sing surem.

 

Ngalami entheng terus nalika lelungan cepet dadi normal. Tuladhane yaiku nalika tangi saka posisi jumeneng lan ngrasakake pusing sing cepet liwati - iki amarga tekanan getih mudhun amarga owah-owahan posisi; lan otak sauntara nglaporake yen ora duwe getih kaya oksigen.

 

Nanging, lightheadedness sing terus-terusan lan headhead entheng bisa uga menehi indikasi saka masalah sing ana ing jero ati lan sistem sirkulasi.  Yen sampeyan ngelu terus-terusan lan rasa lemu, iki kudu ditliti dening GP - sing uga bakal mriksa tekanan getih, swara jantung lan pamriksan jantung umum.

 

Waca uga: - Mula, sampeyan kudu nganggep tekanan darah rendah

meksa getih rendah lan pangukuran tekanan getih karo dhokter

Klik ing gambar utawa link ing ndhuwur kanggo maca luwih lengkap babagan kenapa tekanan darah rendah bisa mbebayani.

 



4. Kesel lan lemes

Lemes lemu

Apa sampeyan asring ngalami kelangan energi lan rumangsa terus-terusan lemes? Disebut lemes. Kelelahan kasebut bisa disebabake dening pirang-pirang penyakit lan efek samping saka pirang-pirang obat. Nanging yen sampeyan duwe lemes sing terus-terusan terus-terusan, iki bisa uga nuduhake masalah jantung - gegayutan karo jantung sing ora bisa mompa cukup getih ing awak utawa ana pembuluh getih sing tersumbat ing sekitar jantung.

 

Kaya sing wis dingerteni, ora mesthi ati sing nyebabake sampeyan krasa kesel lan kesel, nanging kudu ngeling-eling manawa bisa uga ana faktor. Maneh, kita pengin ngelingake sampeyan babagan pentinge ngetrapake kesehatan jantung kanthi serius. Siji utawa loro mriksa setahun ing GP minangka wiwitan sing apik kanggo wong-wong sing luwih saka 40, nanging yen sampeyan duwe riwayat kulawarga sing ngerti babagan masalah jantung sing serius, mula sampeyan kudu mikir mriksa kaping telu utawa kaping papat taun.

 

Apa sampeyan ngerti yen jahe wis ana hubungane karo lemes lan kolesterol ala? Ing panaliten 85 peserta, sing umure luwih saka 45 dina kanthi jahe 3 gram saben dina, nyata nyuda kolesterol ala. (1) Liyane ing panaliten vivo nuduhake yen jahe efektif (tanpa efek sisih) amarga obat kolesterol atorvastatin (didol miturut jenenge Lipitor ing Norwegia) nalika nerangake tingkat kolesterol sing ora becik. (2)

 

Waca uga: - 8 Manfaat Kesehatan Jahe sing Luar Biasa

jahe

 



5. Sesak ambegan - sanajan tanpa gaweyan fisik

Nimbulake rasa sakit dada

Apa sampeyan sok-sok ngrasakake rasane kaya kurang ambegan lan ora "cukup hawa"? Iki diarani sesak napas lan bisa dadi tandha masalah jantung utawa penyakit paru-paru.

 

Jantung lan paru-paru sampeyan tanggung jawab kanggo ngangkut oksigen ing awak - nalika ngilangi karbon dioksida. Yen ora duwe oksigen menyang organ lan otak, umpamane amarga masalah jantung, iki bakal nyebabake awak ngirim sinyal ambegan luwih sering ing upaya kanggo ngimbangi iki. Sesak napas bisa dadi tandha klinis serangan jantung.

 

Maneh, kita pengin ngelingake pentinge latihan kanggo nyegah masalah jantung lan paru-paru. Latihan kolam renang panas minangka jinis latihan sing apik kanggo wong-wong sing golek cara sing luwih lembut menyang jagad olahraga.

 

Sampeyan bisa maca luwih lengkap babagan cara latihan iki bisa nulungi sampeyan ing artikel ing ngisor iki.

Waca uga: - Kepiye Mbantu Olahraga ing Kolam Banyu Panas Ing Fibromyalgia

iki carane latihan ing kolam renang panas mbantu karo fibromyalgia 2

 



 

6. Nyeri weteng lan weteng

weteng lara

Serangan jantung bisa disebabake klambi getih sing macet ing salah sawijining saluran getih ing jantung. Plug iki mblokir sirkulasi getih menyang jantung lan menehi basis kanggo cramping sing kuwat, mencet rasa nyeri ing tengah dada. Nanging, ing neuropati, iki bisa uga katon luwih ora samesthine lan rasa ora nyaman tinimbang rasa nyeri.

 

Nalika ngalami rasa sakit ing dada kanthi serangan jantung, ora umum yen rasa sakit nyebar ing pundhak kiwa, lengen lan sok-sok mudhun menyang weteng. Ayo dadi nganggep manawa serat saraf ing wilayah liya wis rusak lan ora sensitif, mula bakal dadi kasus sing sampeyan alami, miturut teoritis, mung nyeri weteng - kemungkinan serangan jantung sing bisu.

 

Waca uga: Iki Sampeyan Kudu Ngerteni Babagan Usul Ora Duka

pain appendix

 



 

7. Siklus bengkak

Ujian tungkak

Penylametan cairan diarani edema sacara medis. Edema kaya kasebut bisa dadi indikasi masalah jantung sing langsung lan manawa jantung sampeyan ora ngompa getih sing cukup ing njero awak, nyebabake cairan kasebut bocor sacara fisik metu saka jaringan getih menyang jaringan sing cedhak.

 

Amarga pasukan gravitasi, utamane edema asring katon ing ankles lan sikil.  Kita kudu eling yen struktur kasebut adoh saka jantung, kayata tangan lan sikil, uga mbutuhake fungsi normal supaya entuk sirkulasi getih sing cukup ing wilayah kasebut.

 

Tungkak bengkak kudu dipadhakake kanthi serius - lan maneh, solusine yaiku supaya gejala sampeyan diselidiki liwat GP. Faktor liyane sing wis kita sebut ing artikel iki kayata olahraga, diet lan luwih akeh olahraga ing saben dinane minangka faktor utama kanggo sampeyan sing pengin menehi kontribusi kanggo ningkatake kesehatan jantung.

 

Waca uga: - 8 Pangobatan Inflamasi Alami Ngatasi Rheumatism

8 langkah anti-inflamasi nglawan rheumatism



Informasi liyane? Gabung ing grup iki!

Gabung ing klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta"(tekan kene) kanggo nganyari paling anyar babagan riset lan panulis media babagan gangguan penyakit rheumatic lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

 

VIDEO: Olahraga kanggo Rheumatists lan sing kena Fibromyalgia

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tindakake kaca ing FB kanggo tips kesehatan lan program olahraga saben dina.

 

Kita ngarep-arep supaya artikel iki bisa mbantu sampeyan nglawan penyakit kronis.

 

Bebas bae dienggo bareng ing media sosial

Maneh, kita pengin takon kanthi becik kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (Bebas nyambung kanthi langsung menyang artikel lan ujar manawa sampeyan wis nindakake supaya kita bisa nyambung maneh karo sampeyan minangka matur nuwun). Pangerten lan tambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo wong sing nandhang penyakit kronis.

 



saran: 

Opsi A: Enggo bareng langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempelake ing kaca facebook utawa ing grup facebook sing ana gandhengane. Utawa pencet tombol "SHARE" ing ngisor iki kanggo nuduhake postingan luwih adoh ing facebook sampeyan.

 

Tutul iki kanggo nuduhake luwih. Matur suwun matur nuwun kanggo kabeh wong sing mbantu ningkatake pangerten sing luwih gedhe yen infark miokard ora mesthi ana gejala klasik.

 

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita (klik kene yen pengin)

 

lan uga elinga ninggalake rating bintang yen sampeyan seneng karo artikel kasebut:

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

 



 

sumber:

PubMed

 

NEXT PAGE: - Riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar ndhuwur kanggo pindhah menyang kaca sabanjure.

 

Disaranake bantuan kanggo diagnosis iki

komprèsi Noise (umpamane, kaos kaki kompresi sing kontribusi tambah getih kanggo otot sing perih)

Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.