7 Cara Nglametake Cushion ing Osteoarthritis

4.7 / 5 (37)

7 Cara Nglametake Cushion ing Osteoarthritis

Osteoarthritis sendi asring nyebabake peradangan lan penylametan cairan ing sendi sing kena pengaruh. Mulane, penting kanggo ngerti babagan langkah-langkah anti-inflamasi sing bisa nulungi sampeyan babagan nyeri sendi lan arthritis. Ing artikel iki, kita ngliwati 7 cara kanggo ngalangi osteoarthritis.

 

Artritis ditetepake minangka arthritis, lan asring peradangan kasebut nyebabake mudhun saka rawan sing nyerep kejut sing ana ing antarane sendi. Iki nganggo gabungan disebut arthrosis. joints kuwi bosok kalebu ciri ing kelainan rematik tartamtu - kayata rematik - lan menehi basis kanggo deformities peserta karakteristik kayata driji BENGKONG lan bengkong.

 

TIP: Mula, akeh wong sing nggunakake sarung tangan kompresi khusus dicocogake (tautan mbukak ing jendela anyar) kanggo fungsi sing luwih apik ing tangan lan driji. Iki umum banget ditindakake ing antarane rheumatologis lan sing nandhang sindrom trowongan carpal kronis. Bisa uga ana tukang tarik og kaos kaki kompresi khusus dicocogake yen sampeyan diganggu driji sikil sing kaku lan lara - bisa uga hallux valgus (jempol sikil kuwalik).

 

Kita nglawan wong sing duwe diagnosis nyeri kronis lan rematik supaya duwe kesempatan luwih apik kanggo perawatan lan pamriksan - nanging ora kabeh wong setuju karo kita. Dadi kita matur suwun kaya kita ing kaca FB kita og saluran YouTube kita ing media sosial kanggo melu kita ing perang kanggo urip saben dinten sing apik kanggo ewu wong.

Artikel iki bakal lunga liwat pitung cara antiinflammatory kanggo nyuda inflammation ing osteoarthritis - sing pitu cara sampeyan bisa pertempuran atritis amarga osteoarthritis lan atritis. Ing ngisor artikel sampeyan uga bisa maca komentar saka para pamaca liyane, uga nonton video kanthi latihan sing disesuaikan karo wong sing duwe penyakit osteoarthritis. Yen wis rampung, sampeyan bakal ngerti pirang-pirang cara kanggo ngatasi inflamasi ing osteoarthritis lan arthritis.



1. Mudhunake Stress Level

Apa sampeyan isih duwe satus bal ing udhara lan lagi wae ora ana gunane? Iki bisa nggawe sampeyan lara lan bisa nyebabake reaksi radang ing awak sampeyan. Panliten nuduhake yen stres kanggo sistem kekebalan awak awak kanthi ora bisa ditrapake lan iki nyebabake pengaruh saka penyakit. Nyatane, panliten nuduhake manawa 60-80% kabeh kunjungan dokter paling akeh bisa ngalami stres ing jangka panjang (1).

 

Akeh wong sing ora weruh manawa stres bisa nggawe sampeyan lara fisik lan mental. Kaku nemu fisik ing sing mbentang Otot lan watesan mobilitas Panjenengan - mangkono kontribusi kanggo joints kuli lan suda fungsi peserta. Swara wektu, iki masalah fisik mboko sithik bisa njaluk Samsaya Awon lan Samsaya Awon - supaya gejala uga kalebu ngelu, related gulu-dizziness lan tingling mudhun tangan. A kedadean kondhang sing akeh karo pundak dhuwur ing saben dinten gesang ngerti bab iku diagnosa gulu kaku.

 

Asil stres uga manawa proses pro-radang menehi konten kanggo nyegah adi lan reaksi inflamasi ing jaringan balung lan sendi. Iki, mesthi banget, amarga nyebabake sendi rusak karo tulang rawan lan jaringan balung liyane rusak. Mula, penting kanggo butuh wektu kanggo awake dhewe. Mungkin sampeyan bisa nyoba perawatan fisik otot lan sendi, yoga, semedi utawa pelatihan ing kolam renang banyu panas?

 

Kita ngelingake manawa salah sawijining cara paling apik kanggo nyegah nyandhang sendi yaiku nguatake otot stabilitas sing cedhak. Nyegah kasebut utamane babagan nguatake otot sing ngilangi sendi. Contone, nglatih pupu, kursi lan pinggul bisa dadi cara sing apik kanggo ngilangi arteri hip lan lutut (2). Video ing ngisor iki nuduhake conto latihan osteoarthritis hip sing apik.

 

VIDEO: 7 Latihan nglawan Osteoarthritis ing Hip (Klik ing ngisor iki kanggo miwiti video)

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tututi kaca ing FB kanggo saben dina, tips kesehatan lan program latihan sing bisa mbantu kesehatan.



2. Mungkasi ngrokok

Panliten wis nuduhake manawa wong sing duwe penyakit arthritis lan kumelun duwe proses inflamasi luwih akeh ing awak. Dadi yen sampeyan isih ngetokaké keluk ing umur modern kita banjur mung nindakake paling Cut metu. Ora mung nyedhiyakake angka kematian sing luwih dhuwur, nambah risiko kanker lan stroke - nanging uga ndadekake osteoartritis dadi luwih parah. Dadi mandheg ngrokok minangka cara sing apik kanggo nyuda inflamasi ing osteoarthritis.

 

Panaliten riset diterbitake ing 2007 (3) ngetutake 159 wong sing duwe osteoarthritis sajrone 30 wulan lan kesimpulan kasebut jelas saka kristal. Klompok ngrokok (setengah saka peserta) duwe kaping pindho pembatalan swara lan rusak yen dibandhingake karo ora ngrokok. Kesalahan sing luwih dhuwur uga dilaporake ing antarane klompok sing padha. Peneliti yakin manawa iki amarga nyuda oksigen ing aliran getih, nambah tingkat karbon monoksida ing getih, nyuda sirkulasi getih lan kanthi mangkono bisa dikurangi sacara signifikan kanggo ndandani tulang rawan lan jaringan balung.

 

Apa sampeyan angel banget mandheg? GP sampeyan bisa mbantu sampeyan. Kanggo nggambarake iki, umume mangan 3.4 gram saben dina miturut riset. Dadi luwih saka kaping pindho luwih saka dosis sing disaranake.

 

Akeh wong sing nandhang lara nemen sing ngrusak urip saben dinane - pramila kita ajak sampeyan Nuduhake artikel iki ing media sosialAja seneng karo kaca Facebook lan ujar: "Ya kanggo riset luwih lengkap babagan diagnosis nyeri nemen". Kanthi cara iki, bisa nggawe gejala sing ana gandhengane karo diagnosis iki luwih katon lan mesthekake yen luwih akeh wong sing dianggep serius - mula njaluk pitulung sing dibutuhake. Kita uga ngarep-arep supaya tambah akeh perhatian bisa ngasilake dana kanggo riset babagan cara pambiji lan perawatan anyar.

 

Waca uga: - 15 Tandha Wiwitane Rheumatism

Apa sampeyan kena pengaruh rheumatism?



3. Diet anti-inflamasi

Sumber paling penting saka anti-natoni tanpa efek sisih njaluk liwat diet - obatan ora anti-natoni. Bahan-bahan panganan, panganan sing enak lan bisa ditrapake bisa dipérang dadi telung kategori:

 

 

Dadi, nalika ngrembug babagan panganan pro-radang, iki babagan panganan lan bahan sing menehi reaksi luwih radang ing awak lan mbantu nggawe osteoarthritis sampeyan (Baca: 7 jinis panganan inflamasi sing ngembangake osteoarthritis). Iki banjur kalebu panganan gula dhuwur (roti, omben-omben alus, permen, lan liya-liyane), uga panganan sing wis diproses kanggo nambah umur dawa utawa kaya (umpamane, akeh jinis panganan sampah, donat lan kentang goreng).

 

Diet anti-inflamasi iku suwalike - lan akeh banget sing bakal diandharake supaya kita nulis artikel kapisah babagan, sing bisa diwaca liwat link ing ngisor iki. Ing cendhak, iku bab pangan lan úa sing duwe dhuwur isi antioksidan lan gizi anti-natoni, nanging disaranake sing maca liyane ing artikel kasebat mangertos rinci. Utamane sing kena penyakit artritis abot kayata arthritis rheumatoid lan osteoarthritis sing maju (panggung 4), kudu ketat banget karo panganan lan ngindhari godaan sing ora perlu.

 

"Diet fibromyalgia" minangka conto sing apik saka koleksi aturan lan tips diet anti-inflamasi. Yen nandhang penyakit osteoarthritis, arthritis, fibromyalgia utawa sindrom nyeri kronis liyane.

 

Waca uga: - Laporan riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

Klik ing link ing ndhuwur kanggo maca luwih lengkap babagan diet sing tepat kanggo sing ana fibromyalgia, penyakit otot lan nyeri sendi.



4. Turu biasa lan apik

Kanthi fokus ing olahraga, panganan sing tepat lan langkah-langkah liyane, kanthi cepet lali lali dadi faktor penting kanggo nyerang inflamasi: turu. Nalika turu, sawetara proses ndandani lan rutin pangopènan penting. Iki bisa diganggu lan kurang efektif yen kita ngalami turu lan kualitas turu sing kurang. Kekurangan turu sing kaya ngono, bisa uga nyebabake perbaikan otot, nyuda energi saben dinane lan gambar rasa sakit sing tambah akeh kanthi kepekaan nyeri lan luwih akeh kedadeyan nyeri.

 

Sayange, pirang-pirang bentuk rheumatisme bisa ditindakake kanthi turu lan turu luwih turu. fibromyalgia minangka conto sing apik kanggo sindrom nyeri rheumatic jaringan sing tegese wong kudu terus-terusan ngganti posisi sing turu ing utawa yen rasa lara nyegerake turu saka turu lan katon asring. Amarga iki, pancen penting sampeyan minangka rheumatist njupuk rutin turu sampeyan kanthi serius lan sampeyan tindakake saran umum kanggo turu luwih apik.

 

Apa ora njupuk éca, sayah tuwung saka jahe sadurunge arep amben? Jahe bisa dianjurake kanggo sapa wae sing nandhang penyakit sendi rematik - lan uga dingerteni manawa oyot iki duwe host kesehatan keuntungan liyane positif. Iki amarga jahe duwe pengaruh anti-inflamasi sing kuat, lan kanthi mangkono bisa ngganggu radhang osteoarthritis lan arthritis. Akeh wong sing duwe osteoarthritis ngombe jahe kaya teh - banjur luwih becik nganti 3 kali dina sajrone pembengkakan ing sendi kuwat banget. Sampeyan bisa nemokake sawetara resep sing beda ing link ing ngisor iki.

 

Waca uga: - 8 Manfaat Kesehatan Jahe sing Luar Biasa



5. Disesuaikan, Pelatihan Lembut

painkiller alami

Kajaba lawang cukup dhuwur wis nalika nerangake ngleksanani - supaya sampeyan bisa mbayangno carane dhuwur iku nemu yen sampeyan lagi kesel dening rheumatism lan lemes saliyane tantangan saben dinten normal. Perlu usaha kanggo mlaku-mlaku kanthi nyeri nemen - akeh usaha. Mulane, iku ekstra penting sing disisihaké energi kanggo nindakake soko sing menehi luwih energi liwat wektu; yaiku ngleksanani. Ngleksanani uga wis buktiaken efek anti-natoni. Mula cocog kanggo bahan sing apik kanggo nyuda pembengkakan osteoarthritis lan arthritis.

 

Akeh aran sing padha nanggepi ngaruh kanggo ngleksanani - lan iki ora mboten umum ing kawitan, malah kanggo wong-wong sing ora nandhang sangsara saka fibromyalgia utawa rheumatism. Nanging uga menehi pratondo sing wis dilatih sethitik banget hard ing hubungan kanggo kemampuan kapasitas dhewe lan kanthi mangkono rampung munggah kang banget perih lan tender sawise sesi. Kunci kanggo sukses latihan yaiku adaptasi karo watesan dhewe lan banjur mundhak kanthi bertahap - butuh wektu suwe supaya bisa rawat, nanging kanthi sabar kanthi sabar sampeyan bisa nindakake.

 

Kanggo inflammation watesan lan kontribusi kanggo sirkulasi getih normal kanggo otot lan persendian, iku uga penting karo latihan selaras - lan wangun ngleksanani sing akeh wong wis nanggapi uga kanggo latihan ing blumbang banyu panas. Iki minangka jinis olahraga sing bisa mbantu sampeyan ngencengi sendi kanthi cara sing aman lan aman.

 

Rekomendasi Nganggo Timer kanggo Nyeri Rematik lan Nemen

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan sarung tangan kompresi.

  • Kaset mini (akeh sing lara rematik lan nemen rumangsa luwih gampang olahraga nganggo elastis khusus)
  • Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)
  • Krim Arnica utawa kondisioner panas (akeh wong nglaporake sawetara rasa nyeri yen nggunakake, contone, krim arnica utawa kondisioner)

- Akeh wong nggunakake krim arnica kanggo nyeri amarga sendhi kaku lan otot sing lara. Klik gambar ing ndhuwur kanggo maca luwih lengkap babagan carane krim arnica bisa mbantu nyuda sawetara rasa lara sampeyan.

 

Sampeyan bisa maca luwih lengkap babagan cara latihan iki bisa nulungi sampeyan ing artikel ing ngisor iki.

Waca uga: - Kepiye Mbantu Olahraga ing Kolam Banyu Panas Ing Fibromyalgia



6. Obat anti-inflamasi (NSAIDS)

Kanthi dhaptar efek sandwich sing dawa, mula ora ana sing pengin ngombe obat nyeri utawa anti-inflamasi - nanging kadang-kadang ora duwe akeh pilihan. NSAID tegese obat anti-inflamasi non-steroid - obat anti-inflamasi.

Masalahe yaiku NSAID uga, kaya sing wis disebutake, bisa nyebabake efek samping sing luwih serius - kayata ulkus weteng - lan uga kena pengaruh risiko penyakit jantung lan stroke sing luwih gedhe. Yen sampeyan rutin njupuk ibu utawa padha (voltaren), sampeyan kudu takon dhokter babagan efek samping.

7. Bobot

Panliten nuduhake yen obesitas langsung ana hubungane karo paningkatan keradangan ing awak (4). Dadi bobote bobote bisa dadi cara sing apik kanggo ngatasi radang paru-paru lan arthritis. Iki katon manawa jaringan lemak ing awak duwe keradangan sing luwih dhuwur ing antarane wong sing duwe BMI sing dhuwur.

Minangka prelu amarga iki, sampeyan kudu njaga bobot sing cocog lan bisa ilang bobot yen sampeyan ngerti yen sampeyan ana ing sisih abot (BMI banget). Faktor liyane sing wis kita sebut ing artikel iki kayata olahraga, diet lan luwih akeh olahraga ing saben dinane minangka faktor utama kanggo sampeyan sing pengin bobote. Aja ngubungi GP sampeyan yen sampeyan rumangsa angel ditindakake kanthi cara dhewe. Ya, GP sampeyan bisa mbantu ngubungake menyang ahli nutrisi sing bisa nulungi sampeyan.

Waca uga: - 8 Pangobatan Inflamasi Alami Ngatasi Rheumatism



Informasi liyane? Gabung ing grup iki!

Gabung ing klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta"(tekan kene) kanggo nganyari paling anyar babagan riset lan nulis media babagan gangguan reumatik lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

We Sincerely pangarep-arep sing artikel iki bisa mbantu ing perang nglawan panyakit rematik, osteoarthritis lan pain nemen.

Bebas bae dienggo bareng ing media sosial

Maneh, kita pengin takon kanthi becik kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (Bebas nyambung kanthi langsung menyang artikel lan ujar manawa sampeyan wis nindakake supaya kita bisa nyambung maneh karo sampeyan minangka matur nuwun). Mahami lan tambah fokus iku langkah pisanan jroning urip saben dinten luwih apik kanggo wong karo pain nemen.



saran: 

Opsi A: Enggo bareng langsung ing Facebook. Salin alamat situs web lan tempelake menyang kaca facebook utawa menyang klompok sing relevan sing dadi anggota. Utawa pencet tombol "SHARE" ing ngisor iki kanggo nuduhake postingan luwih adoh ing facebook sampeyan.

Tutul iki kanggo nuduhake luwih. Matur nuwun kanggo kabeh wong sing mbantu ningkatake pangerten babagan diagnosis nyeri kronis!

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita (klik kene yen pengin)

lan uga elinga ninggalake rating bintang yen sampeyan seneng karo artikel kasebut:

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang



sumber:

PubMed

NEXT PAGE: - Riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

Klik ing link ndhuwur kanggo pindhah menyang kaca sabanjure.

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Bebas gratis kanggo langganan saluran kita kanthi gratis. Ing kene sampeyan bakal nemokake pirang-pirang program olahraga lan kawruh kesehatan sing apik.)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.