AS 2

6 Tandha Awal ALS (sclerosis lateral amyotrophic)

4.9 / 5 (9)

6 Tandha Awal ALS (sclerosis lateral amyotrophic)

Ing ngisor iki ana 6 pratandha awal amyotrofik lateral sclerosis (ALS) sing ngidini sampeyan ngerti kondhisi kasebut ing tahap awal lan entuk perawatan sing bener. Diagnosis awal penting banget supaya luwih alon pembangunan ALS lan entuk perawatan maksimal. Ora ana tandha-tandha iki, sampeyan dhewe duwe ALS, nanging yen sampeyan ngalami gejala kasebut, kita nyaranake sampeyan takon konsultasi karo GP sampeyan. Kita nyathet, iki minangka diagnosis sing arang banget.

Apa sampeyan duwe input? Aja nggunakake kothak komentar utawa hubungi kita Facebook utawa YouTube.



ALS minangka penyakit saraf progresif sing mboko sithik nyuda saraf sing ngontrol otot - iki nyebabake ngilangi otot kanthi bertahap lan kelangan fungsi otot. Diwiwiti ing sikil banjur munggah ing awak kanthi saya parah. Penyakit iki ora bisa diobati lan duwe akibat fatal nalika pungkasane ngilangi otot sing digunakake kanggo ambegan.

Kesulitan mlaku

Tandha awal ALS yaiku yen sampeyan wis ngrasakake gait, sing asring kesandhung, rumangsa kekaguman, lan sanajan kerja rutin bisa angel.

Parkinsons

Kekirangan ing sikil, tungkak lan sikil

Kekuwatan sing dikurangi bisa kedadeyan ing otot sikil, ankles lan sikil. ALS biasane diwiwiti ing sisih ngisor sikil banjur nyebar munggah ing awak amarga kahanan kasebut mboko sithik saya mudhun.

Nyeri ing sikil



3. Kangelan basa lan ngulu masalah

Sampeyan bisa uga rumangsa angel kanggo ngucapake tembung utawa yen slur sampeyan ngucapake. Ngusap uga bisa dadi luwih angel amarga kahanan saya surem.

Sakit tenggorokan

4. Lemah tangan lan kurang koordinasi

Kaya sing wis kasebut, ALS mboko sithik bisa nyebar awak saka sikil. Kanthi mangkono, sampeyan bisa ngalami kelemahan otot ing tangan, nyuda kekuwatan genggeman, lan sampeyan bakal kelangan barang - kayata cangkir kopi utawa segelas banyu.

Lorong Parkinson

5. Otot kram lan kedutan ing tangan, pundhak lan ilat

Kembar kembar ing otot uga diarani fasciculasi. Amarga penyakit gemeter, ALS dadi luwih elek, sampeyan bisa uga nemoni jeron lan kekejangan otot ing wilayah sing kena pengaruh.

Nyeri ing sendi Pundhak

6. Kesulitan njaga sirah lan ganti postur

Amarga muskulitas dadi lemah bisa dadi angel njaga postur sing apik. Sampeyan uga bisa angel njaga sirah, lan sampeyan bisa uga duwe sikap sing luwih maju.

Sikap iku penting



Apa sing bisa ditindakake yen sampeyan duwe ALS?

- Kolaborasi karo GP lan sinaoni rencana babagan cara supaya sampeyan tetep sehat, bisa uga kalebu:

Rujukan neurologis kanggo mriksa fungsi syaraf babagan kemungkinan neuropathy

Pangobatan dening ahli nutrisi

Kaca-kaca sing Lifestyle

Program latihan

Bebas bae kanggo terus ndhukung ALS

Bebas bae kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa ing situs web sampeyan. Kanthi cara iki, kita bisa menehi tekanan marang industri farmaseutasi sing ana hubungane karo rega obat kanggo kelainan musculoskeletal. Urip ing ngarep bathi! Bebarengan kita kuwat!



Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.