6 tandha awal osteoarthritis

6 Tandha awal Osteoarthritis

4.9 / 5 (49)

6 Tandha awal Osteoarthritis

Osteoarthritis dikenal minangka osteoarthritis lan digandhengake karo nyandhang sendi lan karusakan sendi. Kanthi nem pratandha kasebut, sampeyan bisa ndeteksi osteoarthritis ing tahap awal - lan kanthi mangkono njupuk langkah sing bener kanggo perawatan, diet lan olahraga.

 

Osteoarthritis minangka kondhisi sendi sing rusak amarga disandhang. Nalika sampeyan tuwa, balung rame sing nyerep ing njero sendhi bisa saya entek lan nyebabake balung bisa mbuwang balung. Geseran kaya kasebut uga bisa nyebabake radang sendi sing gegandhengan. Driji, bangkekan, dhengkul, tungkak lan pinggul minangka wilayah sing paling sering kena pengaruh osteoarthritis.

 

Kita berjuang kanggo wong-wong sing nandhang diagnosa nyeri kronis lan reumatisme luwih akeh kesempatan kanggo perawatan lan penyelidikan. Kaya kita ing kaca FB kita og saluran YouTube kita ing media sosial kanggo melu kita ing perang kanggo urip saben dinten sing apik kanggo ewu wong.

 

Artikel iki bakal ngliwati enem tandha awal osteoarthritis. Ing ngisor artikel sampeyan uga bisa maca komentar saka para pamaca liyane, uga nonton video latihan sing dicocogake karo wong sing duwe osteoarthritis ing pinggul.

 

TIP: Mula, akeh wong sing nggunakake sarung tangan kompresi khusus dicocogake (tautan mbukak ing jendela anyar) kanggo fungsi sing luwih apik ing tangan lan driji. Iki umum banget ditindakake ing antarane rheumatologis lan sing nandhang sindrom trowongan carpal kronis. Bisa uga ana tukang tarik og kaos kaki kompresi khusus dicocogake yen sampeyan diganggu driji sikil sing kaku lan lara - bisa uga hallux valgus (jempol sikil kuwalik).

 



 

1. Sakit

Nyeri Hip - Nyeri ing pinggul

Nyeri ing sendi lan otot sing cedhak bisa dadi tandha osteoarthritis awal. Minangka osteoarthritis berkembang lan mlebu ing osteoarthritis tahap-tahap sabanjure, bisa uga nyuda paningkatan nyeri sendi ing wilayah sing kena pengaruh.

 

Cara paling apik kanggo nyegah panggunaan sendi yaiku nguatake otot stabilitas sing cedhak. Nyegah kasebut utamane babagan nguatake otot sing ngilangi sendi. Contone, nglatih pupu, kursi lan pinggul bisa dadi cara sing apik kanggo ngilangi arteri hip lan lutut (1). Video ing ngisor iki nuduhake conto latihan osteoarthritis hip sing apik.

 

VIDEO: 7 Latihan nglawan Osteoarthritis ing Hip (Klik ing ngisor iki kanggo miwiti video)

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tututi kaca ing FB kanggo saben dina, tips kesehatan lan program latihan sing bisa mbantu kesehatan.

 



 

2. Tekanan relief

nyeri lutut lan cedera lutut

Artritis yaiku rasa ora nyaman sing dirasakake nalika ana wong sing menet utawa ndemek sendi sing kena pengaruh osteoarthritis. Ing tahap orane, osteoartritis bisa uga weruh bengkak lan abang ing sendi sing kena pengaruh.

 

Akeh wong sing nandhang lara nemen sing ngrusak urip saben dinane - pramila kita ajak sampeyan Nuduhake artikel iki ing media sosialAja seneng karo kaca Facebook lan ujar: "Ya kanggo riset luwih lengkap babagan diagnosis nyeri nemen". Kanthi cara iki, bisa nggawe gejala sing ana gandhengane karo diagnosis iki luwih katon lan mesthekake yen luwih akeh wong sing dianggep serius - mula njaluk pitulung sing dibutuhake. Kita uga ngarep-arep supaya tambah akeh perhatian bisa ngasilake dana kanggo riset babagan cara pambiji lan perawatan anyar.

 

Waca uga: - 15 Tandha Wiwitane Rheumatism

ringkesan sendi - rematik

Apa sampeyan kena pengaruh rheumatism?

 



3. Gegawe kaku

Kenceng maneh babagan esuk ing amben

Nyeri sendhi uga nyebabake kaku sendi - yaiku nyuda fungsi lan mobilitas ing wilayah sing kena pengaruh. Mesthi wae, normal banget yen kaku ing sendi nalika turu ing wayah esuk - utawa sawise kerja ing komputer sedina muput - nanging bisa uga dadi tandha awal osteoarthritis.

 

Terapi fisik manual (kayata mobilisasi gabungan lan terapi traksi) wis nyathet khasiat kanggo ningkatake fungsi lan mobilitas sendi pérong ngisor, pelvis lan gulu. Yen sampeyan ngalami kaku ing wayah esuk, disaranake sampeyan urip saben dinane lan sampeyan takon marang awak dhewe: "Apa aku ora bisa obah sedina wae?"

 

Kita kudu eling yen gerakan lan kegiatan sing nyebabake sirkulasi getih menyang otot, tendon lan sendi kaku. Sirkulasi tambah iki, nggawa bahan kanggo nganyarake lan blok bangunan supaya pakaryan pangopènan bisa ditindakake ing sendi lan otot sing kesel.

 

Terapi manual (kayata terapi sendi lan otot), latihan latihan rehabilitasi lan nyegah minangka kunci kanggo nyegah sendi kaku lan otot sing kenceng. Disaranake sampeyan nggunakake personel kesehatan sing sah karo keahlian ing otot lan - telung profesi sing nduweni kualifikasi iki ing Norwegia yaiku kiropraktor, fisioterapis lan terapi manual. Yen sampeyan angel nglatih kanthi cara tradisional - mula kita uga bisa menehi saran pelatihan ing kolam renang banyu panas.

 

Rekomendasi Nganggo Timer kanggo Nyeri Rematik lan Nemen

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan sarung tangan kompresi.

  • Kaset mini (akeh sing lara rematik lan nemen rumangsa luwih gampang olahraga nganggo elastis khusus)
  • Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)
  • Krim Arnica utawa kondisioner panas (akeh wong nglaporake sawetara rasa nyeri yen nggunakake, contone, krim arnica utawa kondisioner)

- Akeh wong nggunakake krim arnica kanggo nyeri amarga sendhi kaku lan otot sing lara. Klik gambar ing ndhuwur kanggo maca luwih lengkap babagan carane arnicakrem bisa mbantu nyuda sawetara rasa lara sampeyan.

 

Waca uga: - Kepiye Mbantu Olahraga ing Kolam Banyu Panas Ing Fibromyalgia

iki carane latihan ing kolam renang panas mbantu karo fibromyalgia 2



4. Ngeklik, Crunching lan Chipping nang sendhi

mlaku lutut

Rawan ing njero sendi kudu tumindak minangka penyerap kejut kanggo mbantu nyuda sendi nalika sampeyan mindhah. Yen balung nom iki rusak, gesekan balung karo balung bisa uga ana ing kasus sing luwih serius, uga sawetara gejala gabungan liyane - kayata ngeklik, ngencengi, lan menehi tombol ing njero sendi.

 

Contone, yen sampeyan ngalami retak lan crunching ing njero sendi lutut nalika sampeyan mlaku, sampeyan bisa dhukungan komprèsi lutut (mbukak ing jendela anyar) minangka alat sing migunani kanggo nyumbang stabilitas lutut nalika nambah sirkulasi getih lokal. Akeh uga miwiti latihan khusus kanggo ngiyatake sendi kanthi cara sing apik lan aman.

 

Waca uga: - Laporan riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar utawa link ing ndhuwur kanggo maca liyane babagan diet sing bener sing disesuaikan karo wong sing duwe fibro.

 



5. Ngurangi gerakan gabungan

Wong sing kena pengaruh osteoarthritis, sanajan ing tahap awal, bisa uga nemokake manawa ora gampang maneh. Kaku lan nyeri sendi bisa mbantu nyuda keluwesan lan mobilitas ing sendi lan otot.

 

Gerakan cacat iki bisa saya tambah amarga osteoarthritis dadi luwih jero ing sendi sing kena pengaruh. Mula penting banget kanggo nglawan pangembangan iki kanthi njupuk langkah-langkah pencegahan kayata latihan latihan adaptif lan langkah-langkah mandhiri - uga perawatan profesional yen dibutuhake.

 

Jahe bisa dianjurake kanggo sapa wae sing nandhang penyakit sendi rematik - lan uga dingerteni manawa oyot iki duwe host kesehatan keuntungan liyane positif. Iki amarga jahe duwe efek anti-inflamasi sing kuat. Akeh wong sing ngalami osteoarthritis ngombe jahe minangka teh - banjur luwih becik nganti 3 kali dina sajrone pembengkakan ing sendi kuwat banget. Sampeyan bisa nemokake sawetara resep sing beda ing link ing ngisor iki.

 

Waca uga: - 8 Manfaat Kesehatan Jahe sing Luar Biasa

Jahe 2

 



 

6. Variasi saben dina lan kaku esuk

Wounds menyang kneecap

Mungkin sampeyan wis weruh manawa sendi sampeyan katon luwih akeh babagan enjing? Iki minangka tandha osteoarthritis sing khas yaiku sendi sing dicritakake kanthi kaku lan nyeri luwih gedhe nalika sampeyan lagi miwiti gerakan kasebut. Rasa esuk ora bisa dirasakake luwih dhisik tinimbang sadurunge bisa dadi tandha awal osteoarthritis.

 

Nanging, nalika osteoarthritis saya tambah elek lan saya lara, wektu nyeri bakal dadi tambah suwe lan saya asring. Contone, bisa uga ana kedadeyan sing mung jogging nyebabake rasa sakit sadurunge, nanging saiki bisa mlaku kanthi tliti sing luwih cilik. Tandha liyane yen osteoarthritis dikembangake lan sampeyan kudu njupuk langkah pencegahan kanggo alon utawa mandheg mandheg.

 

Waca uga: - 8 Pangobatan Inflamasi Alami Ngatasi Rheumatism

8 langkah anti-inflamasi nglawan rheumatism



Informasi liyane? Gabung ing grup iki!

Gabung ing klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta»(Klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan riset lan nulis media babagan gangguan rheumatic lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

 

VIDEO: Olahraga kanggo Rheumatists lan sing kena Fibromyalgia

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tindakake kaca ing FB kanggo tips kesehatan lan program olahraga saben dina.

 

Kita ngarep-arep banget manawa artikel iki bisa mbantu sampeyan nglawan kelainan rematik lan nyeri nemen.

 

Bebas bae dienggo bareng ing media sosial

Maneh, kita pengin takon kanthi becik kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (aja nganti link langsung menyang artikel). Pangerten lan nambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo wong sing lara nemen.

 



saran: 

Opsi A: Enggo bareng langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempelake ing kaca facebook utawa ing grup facebook sing ana gandhengane. Utawa pencet tombol "SHARE" ing ngisor iki kanggo nuduhake postingan luwih adoh ing facebook sampeyan.

 

Tutul iki kanggo nuduhake luwih. Matur nuwun kanggo kabeh wong sing mbantu ningkatake pangerten babagan diagnosis nyeri kronis!

 

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita (klik kene yen pengin)

 

lan uga elinga ninggalake rating bintang yen sampeyan seneng karo artikel kasebut:

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

 



 

sumber:

PubMed

 

NEXT PAGE: - Riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar ndhuwur kanggo pindhah menyang kaca sabanjure.

 

Disaranake bantuan kanggo diagnosis iki

komprèsi Noise (umpamane, kaos kaki kompresi sing kontribusi tambah getih kanggo otot sing perih)

Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.