Olahraga nglawan Osteoarthritis sing Penting

6 Olahraga nglawan Neck Osteoarthritis sing Penting

4.9 / 5 (13)

6 Olahraga nglawan Neck Osteoarthritis sing Penting

Osteoarthritis gulu bisa nyebabake nyeri gulu lan mobilitas sing kurang apik.

Mangkene enem latihan (kalebu VIDEO) kanggo wong sing duwe osteoarthritis gulu sing bisa nyuda nyeri lan nyedhiyakake gerakan sing luwih apik. Bebas bae kanggo nuduhake artikel iki karo wong sing nandhang lara gulu.

 

Osteoarthritis gulu bisa nyebabake keruwetan tulang rawan, kalsifikasi, endhog balung lan sandhangan sendi - bisa nyebabake kahanan ruang sing luwih kenceng ing gulu lan reaksi inflamasi episodik. Osteoartritis ing gulu uga bisa nambah nyeri sirah lan pusing sing ana gandhengane.

 

Kita nglawan kabeh wong sing nandhang diagnosis kronis lan reumatisme duwe kesempatan luwih apik kanggo perawatan lan penyelidikan - sayang, ora ana sing kabeh setuju. Kaya kita ing kaca FB kita og saluran YouTube kita ing media sosial kanggo melu kita ing perang kanggo urip saben dinten sing apik kanggo ewu wong.

 

(Klik ing kene yen sampeyan pengin nuduhake artikel luwih lanjut)

 

Ing kene kita bakal nuduhake sampeyan enem latihan kanggo osteoarthritis gulu sing signifikan - sing bisa sampeyan lakoni saben dina.

Ing artikel kasebut, sampeyan uga bisa maca komentar saka pamaca liyane - uga nonton video latihan sing apik kanthi latihan gulu. Ing kana sampeyan uga bakal nemokake sawetara langkah-langkah diri sing disaranake sing cocog kanggo sampeyan kanthi osteoarthritis.

 



VIDEO: 6 Olahraga nglawan Neck Osteoarthritis sing Penting

Ing kene, kiropraktor Alexander Andorff nuduhake enem latihan sing dilanjutake ing artikel iki. Ing ngisor iki, sampeyan bisa ndeleng detil rinci babagan latihan kudu ditindakake ing poin 1 nganti 6. Klik ing ngisor iki kanggo nonton video kasebut.


Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tututi kaca ing FB kanggo saben dina, tips kesehatan lan program latihan sing bisa mbantu kesehatan.

 

1. Ngadeg Dayung Kanthi Elastis

Latihan nganggo elastis minangka cara sing paling apik kanggo ngiyatake punggung ndhuwur lan ing antarane pundhak pundhak - yaiku platform kanggo gulu sampeyan dhewe.  Fungsi lan mobilitas sing apik ing akeh iki uga bakal nyebabake postur lan gerakan sing luwih tepat kanggo gulu.

 

Sampeyan bener yen sampeyan tetep lengen ing antarane pethikan pundhak, iki bakal ngluwihi siklus gulu lan gerakan sing ana gandhengane. Latihan iki, bisa mbantu sampeyan entuk postur ing gulu sing luwih apik.

 

  1. Ngadeg terus munggah.
  2. Pasang elastis ing gagang lawang utawa liya-liyane.
  3. Tarik elastis menyang sampeyan kanthi tangan loro - supaya glathi pundhak ditarik bebarengan.
  4. Bali menyang posisi wiwitan.
  5. Baleni ngleksanani 10 kaping luwih saka 3 set.

 



 

2. Kontrak saka agul-agul Pundhak

Akeh wong sing ora ngerti carane akeh masalah gulu sing sejatine ana ing antarane lading pundhak. Mobilitas sendhi sing mudhun lan otot tegang ing wilayah iki bisa ngluwihi fungsi gulu sampeyan - lan luwih-luwih yen sampeyan duwe osteoarthritis. Iki bisa mbantu nyuda tension otot ing gulu.

 

  1. Miwiti ngadeg.
  2. Tarik alon-alon pundhak pundhak nganti mandheg dhewe - terus posisi njaba nganti 3-5 detik.
  3. Tindakake gerakan kasebut kanthi gerakan sing sepi.
  4. Baleni latihan 10 kali luwih saka 3 set.

 

Akeh wong sing nandhang lara nemen sing ngrusak urip saben dinane - pramila kita ajak sampeyan Nuduhake artikel iki ing media sosialAja seneng karo kaca Facebook lan ujar, "Ya kanggo riset liyane babagan diagnosis kronis". Kanthi cara iki, sampeyan bisa nggawe gejala diagnosis iki luwih katon lan priksa manawa luwih akeh wong sing nimbang serius lan njaluk pitulung sing dibutuhake.

 

Kita uga ngarep-arep supaya tambah akeh perhatian bisa ngasilake dana kanggo riset babagan cara pambiji lan perawatan anyar.

 

Waca uga: - 15 Tandha Wiwitane Rheumatism

ringkesan sendi - rematik

Apa sampeyan kena pengaruh rheumatism?

 



3. Angkat bahu

Latihan iki mbantu njaga sirkulasi getih ing sawetara otot gulu sing paling gedhe - olahraga rutin bakal bisa mbantu nyuda otot gulu sing tegang lan njaga sirkulasi getih lokal ing sekitar sendi sing wis rusak. 

 

Kaya sing dakkandhakake, ora akeh sing ngerti manawa mayoritas otot gulu nempel ing bilah pundhak utawa punggung sisih ndhuwur. Iki persis kenapa penting banget kanggo njaga iki yen sampeyan pengin nggarap nyeri gulu sing cilik ing saben dinane.

 

Gerakan rutin lan panggunaan sing tepat uga bakal nyuda kemungkinan ngembangake osteoarthritis. Iki minangka nutrisi ing sirkulasi getih sampeyan minangka bahan bangunan kanggo ndandani sendi lan jaringan otot.

 

  1. Terus munggah lan mudhun nganggo tangan sampeyan.
  2. Mundhak pundhak siji kanthi gerakan sing tenang lan dikendhaleni.
  3. Baleni olahraga kaping 10 ing saben sisih liwat 3 set.

 

Apa sampeyan ngerti manawa akeh wong sing duwe osteoarthritis nglaporake peningkatan fisik liwat latihan rutin ing kolam renang banyu panas? Kanthi olahraga ing banyu, ana sawetara latihan sing luwih gampang ditindakake kanggo wong sing duwe osteoartritis lan osteoarthritis sing signifikan. Banyu anget uga mbantu supaya getih saya mili lan ngilangi tension gulu otot.

 

Waca uga: - Kepiye Mbantu Olahraga ing Kolam Banyu Panas Ing Fibromyalgia

iki carane latihan ing kolam renang panas mbantu karo fibromyalgia 2



4. Kalung leher (regeng saka Pundhak Pulang)

Kanthi eksekusi kanthi rutin, peregangan bisa mbantu supaya otot ing gulu luwih lentur lan bisa dialihake. Nanging apa sampeyan ngerti manawa ana akeh sing angel banget? Rangkaian pertama sing digawe mesthi tenang banget - supaya otot ngerti yen "saiki bakal digawe dowo".

 

Akeh wong sing duwe osteoarthritis gulu dielehake karo otot gulu sing signifikan lan otot gulu sing ketat. Olahraga sandhangan iki bisa mbantu ngrampungake sawetara penyakit kasebut.

  1. Lungguh ing kursi.
  2. Hubungi sirah nganggo tangan loro. Banjur pindhah sirah sampeyan alon-alon.
  3. Sampeyan kudu krasa manawa kanthi alon ing gulu.
  4. Tahan sudhut nganti 30 detik liwat 3 set.

 

Waca uga: - Laporan riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar utawa link ing ndhuwur kanggo maca liyane babagan diet sing bener sing disesuaikan karo wong sing duwe fibro.

 



5. sisih sudhut (sisih regeng ing gulu)

Sampeyan bisa uga ngeweruhi manawa arthritis gulu nyebabake gerakan gulu sing rada kurang? Latihan peregangan iki ditujokake kanggo otot sing ditemokake ing sisih gulu - kalebu scapula levator lan trapezius ndhuwur.

 

  1. Latihan kasebut bisa ditindakake kanthi lungguh utawa ngadeg.
  2. Terus sirah nganggo tangan siji.
  3. Alon-alon tarik sirah sampeyan menyang sisih.
  4. Sampeyan kudu krasa manawa kanthi alon ing gulu.
  5. Latihan kasebut dileksanakake sajrone 30 detik liwat 3 set.

 

Ing artikel ing ngisor iki, sampeyan bakal weruh limang latihan olahraga sing disesuaikan sing bisa uga bisa kanggo osteoarthritis gulu. Yaiku, latihan olahraga sing disesuaikan minangka cara sing apik kanggo njaga sirkulasi getih lan pertukaran cairan sendi ing sendi.

 

Waca uga: - 5 Latihan olahraga kanggo sing duwe Fibromyalgia

limang latihan olahraga kanggo wong sing duwe fibromyalgia

Klik ing ndhuwur kanggo ndeleng latihan iki.

 



 

6. Bahu sing diregani nganggo sapu tangan utawa tebu

Latihan iki mbantu sampeyan entuk gerakan lan mobilitas ing pundhak bahu lan pundhak. Kanthi nggunakake tebu utawa padha, sampeyan bakal bisa alon-alon ngobahake tangan lan rumaket manawa bisa nyebar menyang gulu lan lading pundhak.

 

  1. Ngadeg terus munggah lan mudhun - nganggo sapu utawa padha.
  2. Pindhah batang ing sisih mburi lan tangan ing ndhuwur gunggunge - tangan liyane mudhun mudhun.
  3. Gulung tangan sampeyan luwih cedhak karo saben liyane nganti sampeyan rumangsa kanthi becik.
  4. Latihan kasebut dileksanakake ing tangan loro kanthi 10 pengulangan ulang saka 3 set.

 

Akeh wong sing ngalami osteoarthritis gulu uga nyandhang sendhi ing bagean awak liyane - kayata dhengkul. Apa sampeyan ngerti yen osteoarthritis dipérang dadi limang tahap - adhedhasar sepira ageman gabungan kasebut? Ing artikel ing ngisor iki, sampeyan bisa maca liyane babagan fase osteoarthritis fase sing beda-beda lan kepiye kahanan bisa berkembang.

 

Waca uga: - 5 Tahap Osteoarthritis Knee

5 tahap osteoarthritis

 



 

Rekomendasi Nganggo Timer kanggo Nyeri Rematik lan Nemen

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan sarung tangan kompresi.

  • Tukang jempol jempol (sawetara jinis rematik bisa nyebabake driji sikil bengkok - umpamane driji sikil palu utawa hallux valgus (jempol jempol) - penarik jempol bisa mbantu nyuda iki)
  • Kaset mini (akeh sing lara rematik lan nemen rumangsa luwih gampang olahraga nganggo elastis khusus)
  • Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)
  • Krim Arnica utawa kondisioner panas (akeh wong nglaporake sawetara rasa nyeri yen nggunakake, contone, krim arnica utawa kondisioner)

- Akeh wong nggunakake krim arnica kanggo nyeri amarga sendhi kaku lan otot sing lara. Klik gambar ing ndhuwur kanggo maca luwih lengkap babagan carane arnicakrem bisa mbantu nyuda sawetara rasa lara sampeyan.

Informasi liyane? Gabung ing grup iki!

Gabung karo klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta»(Klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan riset lan nulis media babagan gangguan rheumatic lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

 

VIDEO: Olahraga kanggo Rheumatists lan sing kena Fibromyalgia

Gabung karo kulawarga, rasakna langganan ing saluran kita (klik ing kene) - lan tindakake kaca ing FB kanggo tips kesehatan lan program olahraga saben dina.

 

Kita ngarep-arep banget manawa artikel iki bisa mbantu sampeyan nglawan kelainan rematik lan nyeri nemen.

 

Bebas bae kanggo enggo bareng ing Media Sosial kanggo Pangerten tambah kanggo Nyuda Nemen

Maneh, kita pengin takon kanthi becik kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (rujuk langsung menyang artikel). Pangertosan, pengetahuan umum lan tambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo sing ngalami diagnosis nyeri kronis.

 



Saran babagan sampeyan bisa mbantu nglawan rasa nyeri kronis

Pilihan A: Nuduhake langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempelake ing kaca facebook utawa ing grup facebook sing relevan sing dadi anggota. Utawa pencet tombol "SHARE" ing ngisor iki kanggo nuduhake postingan luwih adoh ing facebook sampeyan.

 

Tutul tombol iki kanggo nuduhake luwih. Matur nuwun kanggo kabeh wong sing mbantu ningkatake pangerten babagan diagnosis nyeri kronis!

 

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita (klik ing kene yen pengin) lan Saluran YouTube (klik ing kene kanggo luwih akeh video gratis!)

 

lan uga elinga ninggalake rating bintang yen sampeyan seneng karo artikel kasebut:

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

 



 

NEXT PAGE: - Iki Sampeyan Kudu Ngerti Babagan Osteoarthritis ing Tangan Sampeyan

osteoartritis tangan

Klik ing gambar ndhuwur kanggo pindhah menyang kaca sabanjure.

 

Disaranake bantuan kanggo diagnosis iki

komprèsi Noise (umpamane, kaos kaki kompresi sing kontribusi tambah getih kanggo otot sing perih)

Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Saluran Youtube, sampeyan bakal nemokake arsip video olahraga lan program olahraga sing bisa mbantu sampeyan bali menyang dina sing ora lara. Rasane seneng langganan saluran kasebut.)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.