osteoartritis ing Pundhak

6 Olahraga nglawan Osteoartritis Penting

4.8 / 5 (11)


6 Olahraga nglawan Osteoartritis Penting

Osteoarthritis pundhak bisa nyebabake nyeri sing signifikan lan mobilitas suda. Mangkene nem Latihan (kalebu VIDEO) kanggo sing duwe osteoarthritis bahu (osteoarthritis) sing bisa ngilangi rasa nyeri lan menehi gerakan sing luwih apik.

Osteoarthritis pundhak kalebu nyandhang, kalsifikasi lan rusak balung ing pundhak - sing bisa nyebabake kahanan ruang sing luwih sempit lan reaksi inflamasi episodik. Iki bisa mbukak dalan akeh ing saben dinten.

Artritis bahu gedhe banget bisa nggawe tangan sampeyan ing ndhuwur pundhak pundhak lara lan angel banget. Amarga iki, sampeyan asring kurang ngalami sirkulasi getih lan gerakan - lan sabanjure nambah rasa nyeri ing pundhak. Enem latihan kasebut - ditampilake ing ngisor iki - bisa ngatasi rasa nyuda pundhak lan njaga mobilitas pundhak.

Kita nglawan kabeh wong sing nandhang diagnosis kronis lan reumatisme duwe kesempatan luwih apik kanggo perawatan lan penyelidikan - sayang, ora ana sing kabeh setuju. Kaya kita ing kaca FB kita og saluran YouTube kita ing media sosial kanggo melu kita ing perang kanggo urip saben dinten sing apik kanggo ewu wong. Uga elinga nuduhake artikel (tombol ing ngisor artikel).

Ing kene kita bakal nuduhake sampeyan enem latihan kanggo osteoarthritis sing signifikan ing pundhak - sing bisa ditindakake saben dina. Ing artikel kasebut, sampeyan uga bisa maca komentar saka pamaca liyane - uga nonton video latihan kanthi latihan pundhak.



 

VIDEO: 6 Olahraga Menehi Bedah Osteoarthritis sing Penting (Osteoarthritis saka Pundhak)

Ing kene, kiropraktor Alexander Andorff nampilake enem latihan sing dilanjutake ing artikel iki. Ing ngisor iki, sampeyan bisa ndeleng detil rinci babagan latihan kudu ditindakake ing poin 1 nganti 6. Klik ing ngisor iki.


Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tututi kaca ing FB kanggo saben dina, tips kesehatan lan program latihan sing bisa mbantu kesehatan.

 

1. Kontrak saka agul-agul Pundhak

Olahraga sing aman lan lembut kanggo cocog karo kabeh wong. Olahraga iki minangka cara efektif kanggo njaga otot ing pundhak lan ngubengi glathi. Olahraga kasebut uga bisa digunakake ing njero glathi pundhak - area sing asring kena pengaruh knot otot lan ketegangan.

Pelaksanaan saben dina bisa njaga gerakan ing antarane agul-agul pundhak lan nambah sirkulasi getih lokal. Panganggone rutin uga bakal mbantu sampeyan mbukak area pundhak lan mutusake ketegangan otot.

  1. Ngadeg terus munggah.
  2. Narik bolong Pundhak kanthi alon maneh.
  3. Tahan bledug Pundhak lan tahan posisi suwene udakara 5-10 detik.
  4. Bali menyang posisi wiwitan.
  5. Baleni latihan kaping 5-10 kaping ing 3 set.



 

2. Angkat bahu

Olahraga sing gampang lan apik. Tujuan utama saka latihan kasebut yaiku kanggo ngrangsang gerakan ing sendi bahu lan nambah sirkulasi getih ing otot lokal. Panganggone kanthi rutin bisa mbantu ngrampungake pundhak sing tegang lan nyeri.

  1. Miwiti ngadeg.
  2. Banjur alon-alon mundhak siji Pundhak lan dikontrol kanggo gerakan mburi.
  3. Banjur mudhun kabeh mudhun maneh
  4. Tindakake gerakan kasebut kanthi gerakan sing sepi.
  5. Baleni olahraga 5-10 kali luwih saka 3 set.

Akeh wong sing nandhang lara nemen sing ngrusak urip saben dinane - pramila kita ajak sampeyan Nuduhake artikel iki ing media sosialAja seneng karo kaca Facebook lan ujar, "Ya kanggo riset liyane babagan diagnosis kronis". Kanthi cara iki, sampeyan bisa nggawe gejala diagnosis iki luwih katon lan priksa manawa luwih akeh wong sing nimbang serius lan njaluk pitulung sing dibutuhake.

Kita uga ngarep-arep supaya tambah akeh perhatian bisa ngasilake dana kanggo riset babagan cara pambiji lan perawatan anyar.

Waca uga: - 15 Tandha Wiwitane Rheumatism

ringkesan sendi - rematik

Apa sampeyan kena pengaruh rheumatism?



 

3. Gerakan Gerakan Gerakan Lengan

Iki minangka latihan sing uga dikenal minangka bagian saka latihan mobilitas Codman - ing endi uga digunakake kanggo mencubit ing pundhak lan pundhak beku. Latihan kasebut asring digunakake kanggo nyumbang luwih saka mobilitas lan mobilitas ing pundhak.

Apa sampeyan ngerti yen fungsi bahu sing kurang bisa nyebabake nyeri gulu? Fungsi ing ngisor lan gulu rapet lan pundhak sing cilik bisa nyebabake gulu lan otot gulu dadi kaku lan tegang. Akeh otot bahu nempel kanthi lengkap ing gulu.

Tumindak kanthi rutin dening latihan ing ndhuwur, bakal luwih gampang nyebar ing otot, tendon lan sendi sing tegang. Penting, sampeyan kudu eling yaiku nutrisi ing getih sampeyan sing tumindak minangka bahan bangunan kanggo ndandani otot lan balung.

  1. Ngadeg. Dhukungan siji lengen kursi utawa padha.
  2. Munggah maju (udakara 30 derajat).
  3. Ayo lengen digantung terus banjur diwiwiti nganggo bunderan lengen sing dikontrol.
  4. Baleni olahraga kaping 10 ing saben sisih liwat 3 set.



 

4. Puteri Metu Loro

Akeh wong lali carane gerakan puteran penting. Contone, sampeyan ngerti manawa puteran pundhak kanthi langsung mbukak sendi Pundhak lan menehi kontribusi kanggo kahanan ruang sing luwih apik?

Iki persis kenapa latihan iki minangka salah siji sing disaranake manawa sampeyan keganggu karo gerakan Pundhak sing sithik.

  1. Ndhukung dhewe ing tikar pelatihan,
  2. Gulung sikut menyang arah sampeyan nganti ing sudhut 90 derajat munggah. Lengan kasebut kudu cedhak karo awak.
  3. Banjur tangan lan pundhak sampeyan muter ing njaba - nganti sampeyan bisa.
  4. Baleni olahraga kaping 10 ing saben sisih liwat 3 set.

Waca uga: - Laporan riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar utawa link ing ndhuwur kanggo maca liyane babagan diet sing bener sing disesuaikan karo wong sing duwe fibro.



 

5. Angkat Lumbar Lift

Olahraga sing apik kanggo nyedhiyakake mobilitas sing luwih apik ing saindenging pundhak. Akeh sing nandhang lara bahu utamane ngerti yen ngangkat lengen lengan ndhuwur ndhuwur pundhak bisa dadi masalah utama. Latihan iki bisa mbantu sampeyan ngatasi masalah tartamtu iki.

  1. Ndherek punggung ing tikel pelatihan.
  2. Tangan mudhun ing sisih.
  3. Angkatake tangan sampeyan alon-alon - nganti sampeyan bisa (luwih becik nganti nutul lemah).
  4. Seneng sithik maneh menyang posisi wiwitan.
  5. Latihan kasebut dileksanakake kanthi 10 repetisi liwat 3 set.



 

6. Komuter kanthi Bobot Cahya

Iki minangka latihan sing bisa nyebabake ruang ing pundhak. Kanthi nggunakake bobot entheng (ketik loro nganti limang kilo), sampeyan uga bakal entuk traksi ringan sing mbantu ngencengi kapsul sendi lan otot bahu lokal.

  1. Menenga didhukung nganggo tangan siji ing kursi - lan liyane sing dipasang terus nganggo bobot ing tangan.
  2. Banjur ayunake lengen sampeyan kanthi latihan pendul - bolak-balik.
  3. Mungkasi lungo luwih dhisik yen sampeyan krasa lara.
  4. Latihan kasebut dileksanakake ing tangan loro kanthi 10 pengulangan ulang saka 3 set.

Akeh wong sing lara kronis uga kena pengaruh osteoarthritis (osteoarthritis) ing pinggul lan dhengkul. Ing artikel ing ngisor iki, sampeyan bisa maca liyane babagan fase osteoarthritis fase sing beda-beda lan kepiye kahanan bisa berkembang.

Waca uga: - 5 Tahap Osteoarthritis Knee

5 tahap osteoarthritis



 

Rekomendasi Nganggo Timer kanggo Nyeri Rematik lan Nemen

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan sarung tangan kompresi.

  • Tukang jempol jempol (sawetara jinis rematik bisa nyebabake driji sikil bengkok - umpamane driji sikil palu utawa hallux valgus (jempol jempol) - penarik jempol bisa mbantu nyuda iki)
  • Kaset mini (akeh sing lara rematik lan nemen rumangsa luwih gampang olahraga nganggo elastis khusus)
  • Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)
  • Krim Arnica utawa kondisioner panas (akeh wong nglaporake sawetara rasa nyeri yen nggunakake, contone, krim arnica utawa kondisioner)

- Akeh wong nggunakake krim arnica kanggo nyeri amarga sendhi kaku lan otot sing lara. Klik gambar ing ndhuwur kanggo maca luwih lengkap babagan carane krim arnica bisa mbantu nyuda sawetara rasa lara sampeyan.

 

Informasi liyane? Gabung ing grup iki!

Gabung karo klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta»(Klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan riset lan nulis media babagan gangguan rheumatic lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

 

Bebas bae dienggo bareng ing media sosial

Maneh, kita pengin takon kanthi becik kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (aja nganti link langsung menyang artikel). Pangerten lan nambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo wong sing lara nemen.



Saran babagan sampeyan bisa mbantu nglawan rasa nyeri kronis

Pilihan A: Nuduhake langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempelake ing kaca facebook utawa ing grup facebook sing relevan sing dadi anggota. Utawa pencet tombol "SHARE" ing ngisor iki kanggo nuduhake postingan luwih adoh ing facebook sampeyan.

Tutul tombol iki kanggo nuduhake luwih. Matur nuwun kanggo kabeh wong sing mbantu ningkatake pangerten babagan diagnosis nyeri kronis!

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita (klik ing kene yen pengin) lan Saluran YouTube (klik ing kene kanggo luwih akeh video gratis!)

lan uga elinga ninggalake rating bintang yen sampeyan seneng karo artikel kasebut:

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang



NEXT PAGE: - Iki Sampeyan Kudu Ngerti Babagan Osteoarthritis ing Tangan Sampeyan

osteoartritis tangan

Klik ing gambar ndhuwur kanggo pindhah menyang kaca sabanjure.

Disaranake bantuan kanggo diagnosis iki

komprèsi Noise (umpamane, kaos kaki kompresi sing kontribusi tambah getih kanggo otot sing perih)

Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.