5 latihan nglawan sciatica sing diowahi

5 Latihan sing Apik marang Sciatica

5 / 5 (18)

5 Latihan sing Apik marang Sciatica

Apa sampeyan kena lara sciatica lan nyeri saraf? Mangkene 5 olahraga kanggo sampeyan sciatica sing bisa nyuda gejala lan nyedhiyakake perbaikan fungsional. Latihan kasebut utamane kanggo ngaktifake, peregangan lan mobilisasi otot lan struktur sing dikenal bisa menehi kontribusi kanggo sciatica. Kanthi nambah sirkulasi getih kanthi rutin ing wilayah kasebut lan nambah keluwesan, sampeyan ing pirang-pirang kasus bisa nambah gejala sing apik.



Sciatica minangka istilah sing nerangake iritasi utawa pinching syaraf sciatic - iki nyebabake nyeri saraf sing bisa mudhun ing sikil. Saraf sciatic diwiwiti ing sisih ngisor ngisor ngisor, sadurunge lelungan liwat panggul, kursi lan mudhun ing sikil - nganti tekan sikil. Saliyane olahraga, uga nyaranake panggunaan rutin pemicu bal titik ing otot gluteal (waca conto ing kene - link mbukak ing jendela anyar).

VIDEO (Ing video iki, sampeyan bisa ndeleng kabeh latihan kanthi katrangan):

Ora video kasebut diwiwiti nalika sampeyan menet? Coba nganyari browser utawa nonton langsung ing saluran YouTube kita. Yen ora, coba lengganan saluran kasebut. Ing kanal sampeyan uga bakal nemokake latihan latihan latihan elastis (kaya sing dituduhake ing kene - link dibukak ing jendela anyar) sing bisa nguntungake banget kanggo sampeyan kanthi masalah panggul lan sciatica.

 

Elinga, sampeyan kudu nyetel rasa sakit sampeyan dhewe, yen cepet-cepet nindakake latihan kasebut, sampeyan bisa uga ora cukup siap kanggo ngencengi adoh utawa nindakake pirang-pirang pengulangan - coba lan deleng apa sing bakal cocog kanggo sampeyan. Latihan ing topeng lunyu lan nglangi ana rong latihan sing becik tanpa pengaruh sing akeh banget - sing nyegah iritasi saraf maneh. Mesthi wae, nyaranake sampeyan entuk perawatan pakar saliyane latihan kasebut kanggo efek sing paling apik.

 

1. Nyungkut menyang dada

Peluang hamstrings lan glutes

Latihan iki tujuane kanggo nambah gerakan mundur ngisor lan ngencengi otot kursi lan punggung ngisor. Kasuren ing lantai kanthi mundhak, luwih becik ing tikar pelatihan kanthi dhukungan ing gulu. Narik sikil nganti nglawan sampeyan nganti tekan bengkong.

 

Banjur selehake sikil siji nganti sampeyan nganti sampeyan rumangsa alon-alon ing kursi lan pungkur ing ngisor. Tahan sudhut kanggo 20-30 detik lan baleni kaping 3 ing saben sisih.

 

Utawa, sampeyan bisa mbengkongake sikil loro ing dada, nanging disaranake mung nalika nandhang lara, amarga menehi tekanan ing cakram ing sisih ngisor.

 

video:

 

2. Olahraga mobilisasi saraf Sciatica ("flossing saraf")

Peralatan hoiring lanskap

Tujuan latihan iki yaiku nggedhekake saraf sciatica sampeyan lan bisa nglarani yen sampeyan ana ing tahap akut masalah sciatica - mula iki kudu ditunggu nganti iritasi sciatica luwih dikendhaleni. Kasuren ing lantai kanthi mundur, luwih becik ing tikar latihan kanthi dhukungan ing gulu.

 

Banjur selehake sikil siji menyang dada banjur geleng ing pungkur karo tangan loro. Lebokake sikil ing gerakan sing dikendhaleni, tenang, nalika narik sikil sampeyan. Tindakake olahraga sandhangan kanggo 20-30 detik nalika ambegan. Banjur bengkong maneh lutut lan bali menyang posisi wiwitan. Utawa, sampeyan bisa nggunakake andhuk utawa sing padha supaya luwih akeh ing mburi paha.

 

Baleni olahraga kaping 2-3 kaping.



 

3. Ngapung maneh («Cobra»)

Angkat mundur mudhun

Latihan iki ngluwihi lan nggedhekake punggung ngisor kanthi cara sing lembut. Delengen ing weteng lan dhukung sikut karo telapak tangan ing ngarepe lantai. Terus gulu ing posisi netral (ora mbengkongake) lan mundur alon-alon kanthi nglamar tekanan mudhun ing tangan. Sampeyan kudu ngrasakake otot weteng sing mandheg - ora mundhak. Terus posisi 5-10 detik. Baleni maneh saka 6-10 repetisi.

 

4. Menjaga peralatan penimbun

Ngadeg regeng hamstring

Tujuan latihan iki yaiku kanggo nyegat mburi paha lan utamane otot hamstring. Akeh wong sing nggawe latihan iki salah - amarga padha mikir sampeyan kudu mbengkongake pungkur nalika maju, iku kudu dicoba lan diindari amarga menehi tekanan internal banget ing cakram intervertebral (struktur alus ing antarane vertebrae).

 

Ngadeg kanthi tegak lan pasang mburi sikil ing sisih ndhuwur sing ndhuwur, kayata tangga. Terusake sikilmu langsung karo driji sikil banjur angkat maju nganti sampeyan rumangsa kanthi becik ing sisih mburi pupu sampeyan. Tahan sudhut nganti 20-30 detik lan baleni kaping 3 ing saben sikil.

 

5. Ngalahake gluteal

Stretch saka glutes lan hamstrings

Latihan iki ngluwihi otot gluteal lan piriformis - sing terakhir yaiku otot sing asring melu sciatica lan sciatica. Lempeng ing jubin kanthi pucuk, luwih becik ing tikar olahraga kanthi dhukungan ing gulu. Banjur tekuk sikil tengen lan pasang ing pupu kiwa. Banjur jupuk pupu kiwa utawa sikil tengen banjur tarik alon-alon menyang sampeyan nganti sampeyan rumangsa dawa ing sisih mburi paha lan otot gluteal ing sisih sing dienggo. Tahan galur nganti 30 detik. Banjur baleni ing sisih liyane. Dileksanakake liwat 2-3 set ing saben sisih.
video:

Iki minangka latihan sing apik sing luwih becik dilakoni kanthi efek maksimal - nanging kita ngelingake sampeyan supaya bisa mbutuhake sawetara minggu sadurunge sampeyan miwiti prabédan kanthi jelas fungsi otot lan gejala.

 

Sepira sampeyan kudu nindakake latihan?

Iku gumantung karo awake dhewe lan kahanan kesehatan. Temokake apa sing cocog kanggo sampeyan ing wiwitan lan mbangun kanthi alon nanging mesthi ing ngarep. Elinga, olahraga bisa nyebabake rasa sakit ing wiwitan, amarga sampeyan mboko sithik mbuwang wilayah sing rusak (jaringan rusak lan jaringan catu) lan ganti jaringan alus sing sehat. Iki bisa dadi proses mbuwang wektu nanging banget.

 

Yen sampeyan duwe diagnosis, kita takon sampeyan menyang dokter yen latihan kasebut bisa migunani kanggo sampeyan - bisa uga nyoba kanthi tliti. Kaya sing wis kasebut sadurunge, disaranake sampeyan nampa perawatan aktif amarga ana sebab lan cacat otot lan sendi sing nyebabake diagnosis iki sampeyan. Ahli muskuloskeletal bisa ngomong latihan sing cocog kanggo sampeyan - lan perawatan sing dibutuhake.

 

Yen ora, kita ngajak sampeyan supaya pindhah lan mlaku-mlaku ing terrain kasar yen bisa.



NEXT PAGE: 9 Tips kanggo Turu Luwih Apik karo Fibromyalgia


Klik ing gambar ndhuwur kanggo pindhah menyang artikel sabanjure.

 

Bebas bae kanggo nuduhake latihan kasebut karo kolega, kanca lan kenalan. Yen sampeyan pengin latihan sing dikirim minangka dokumen kanthi repetisi lan liya-liyane, kita takon sampeyan seneng lan sesambungan liwat kaca Facebook kene. Yen sampeyan duwe pitakon, cobi wae hubungi kita - mula kita bakal mangsuli sabisa-bisa, kanthi gratis.

 

BACA BASA: 5 Latihan gerakan kanggo wong sing duwe Fibromyalgia

 

Sengsarane i bali og gulu? Disaranake kabeh wong sing nyeri punggung nyoba nyoba latihan sing dituju ing pinggul uga dhengkul.



 

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

Gambar: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos lan ngirim sumbangan / gambar pamaca.

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

1 wangsulan
  1. Temokake Ziem ngandika:

    Latihan sing apik diterangake ing kene, kajaba ngunggahake utawa "The Cobra". Latihan iki mbengkongake arah mburi sing mesthi ora apik kanggo wong-wong sing berjuang karo sciatica, lan saengga bisa nyebabake kelainan kasebut luwih elek tinimbang ing wiwitan.

    Reply

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.