limang latihan olahraga kanggo wong sing duwe fibromyalgia

5 Latihan gerakan kanggo wong sing duwe Fibromyalgia

4.9 / 5 (20)

5 Latihan gerakan kanggo wong sing duwe Fibromyalgia

Fibromyalgia minangka diagnosis nyeri nemen sing ditondoi kanthi kaku lan nyeri otot lan sendi. Mangkene limang latihan gerakan (kalebu VIDEO) kanggo sing duwe fibromyalgia sing bisa nyedhiyakake gerakan ing punggung lan gulu sing luwih apik.

 

TIP: Gulung mudhun kanggo nonton video olahraga kanthi latihan gerakan khusus kanggo sampeyan kanthi fibromyalgia.

 

Fibromyalgia nyebabake nyeri nemen ing otot, jaringan konvensional lan sendi awak. Diagnosis nyeri kronis ditetepake minangka rheumatisme jaringan alus lan menehi episode wong sing kena pengaruh, nyeri rawat, lemes, pedhut otak (fogotic fog) lan masalah turu.

 

Urip kanthi nyeri nemen kaya iki ndadekake rutinitas rutin sing angel ditindakake - mula urip saben dinane bisa ditondoi kanthi kurang gerak. Mula penting banget kanggo ngerti babagan latihan gerakan kayata sing ditampilake ing video ing ngisor iki lan artikel iki. Muga-muga bisa mbantu sampeyan kanthi gerakan punggung.

 

Kita berjuang supaya wong sing duwe diagnosis nyeri kronis lan rematik duwe kesempatan luwih apik kanggo perawatan lan pamriksan - sayangé ora kabeh wong setuju. Kaya kita ing kaca FB kita og saluran YouTube kita ing media sosial kanggo melu kita ing perang kanggo urip saben dinten sing apik kanggo ewu wong.

 

Artikel iki bakal nuduhake sampeyan limang latihan olahraga sing lembut kanggo sing duwe fibromyalgia - sing bisa ditindakake kanthi aman saben dina. Luwih lengkap ing artikel kasebut, sampeyan uga bisa maca komentar saka pamiarsa liyane, uga nonton video latihan gerakan kasebut.

 



VIDEO: 5 Olahraga Gerakan Kanggo Sing Fibromyalgia

Ing kene sampeyan bisa ndeleng video kasebut dhewe saka limang latihan gerakan sing kita lakoni ing artikel iki. Sampeyan bisa maca katrangan lengkap babagan cara nindakake latihan ing langkah-langkah 1 nganti 5 ing ngisor iki.


Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tututi kaca ing FB kanggo saben dina, tips kesehatan lan program latihan sing bisa mbantu kesehatan.

 

Tip: Akeh wong sing duwe fibromyalgia nganggep apik banget nggunakake band olahraga (kayata dissegar ditampilake ing ngisor iki utawa miniband) nalika latihan. Iki amarga mbantu entuk gerakan sing apik lan bisa dikontrol.

bands ngleksanani

Ing kene sampeyan ndeleng koleksi sing beda-beda trem latihan (link dibukak ing jendela anyar) sing bisa uga migunani kanggo sampeyan kanthi fibromyalgia utawa sampeyan sing olahraga sing angel angel amarga kahanan lara sampeyan.

 

1. Rotasi Hip Lanskap

Iki minangka latihan sing aman kanggo kabeh wong. Olahraga minangka cara sing apik lan lembut supaya gerakan punggung ngisor lan pinggul ngisor.

 

Kanthi ngleksanani saben dinane, sampeyan uga bisa menehi kontribusi kanggo tendon lan ligamen liyane. Olahraga gerakan uga bisa ngrangsang luwih akeh pertukaran cairan sendi - saengga bisa mbantu "melumasi" sendi. Rotasi pinggul ngapusi bisa ditindakake kaping pirang-pirang dina - lan utamane nalika dina tangi turu kanthi kaku ing punggung lan panggul.

 

  1. Ndherek punggung ing permukaan sing alus.
  2. Sikile alon-alon munggah menyang sampeyan.
  3. Tekan sikil lan sithik alon-alon ditrapake saka sisih menyang sisih.
  4. Bali menyang posisi wiwitan.
  5. Baleni olahraga kaping 5-10 kaping.

 



 

2. Kucing (uga dikenal minangka "kucing-unta")

Iki minangka latihan yoga sing kondhang. Olahraga kasebut diarani jenenge kucing sing asring nemplek mburi menyang atap supaya tulang punggung fleksibel lan seluler. Olahraga iki bakal bisa mbantu nyuda area punggung ing antarane glathi pundhak lan punggung ngisor.

 

  1. Miwiti ngadeg kabeh papat ing tikel pelatihan.
  2. Tembak mburi sampeyan menyang langit-langit kanthi gerakan alon. Tahan 5-10 detik.
  3. Banjur mudhun punggung menyang kabeh.
  4. Tindakake gerakan kanthi lembut.
  5. Baleni latihan kaping 5-10.

 

Akeh wong sing nandhang lara nemen sing ngrusak urip saben dinane - pramila kita ajak sampeyan Nuduhake artikel iki ing media sosialAja seneng karo kaca Facebook lan ujar: "Ya kanggo riset luwih lengkap babagan diagnosis nyeri nemen". Kanthi cara iki, bisa nggawe gejala sing ana gandhengane karo diagnosis iki luwih katon lan mesthekake yen luwih akeh wong sing dianggep serius - mula njaluk pitulung sing dibutuhake.

 

Kita uga ngarep-arep supaya tambah akeh perhatian bisa ngasilake dana kanggo riset babagan cara pambiji lan perawatan anyar.

 

Waca uga: - 15 Tandha Wiwitane Rheumatism

ringkesan sendi - rematik

Apa sampeyan kena pengaruh rheumatism?

 



3. Nyeputake Dada

Latihan iki cocog banget kanggo ngobahake pinggul sampeyan. Pinggul sing luwih fleksibel lan bisa ditrapake uga duwe pengaruh positif langsung ing fungsi panggul lan gerakan mburi sampeyan.

 

Akeh wong ngremehake betapa pentinge mobilitas hip. Apa sampeyan wis mikir manawa pinggul kaku bisa ngganti kabeh gait? Yen gait sampeyan wis owah kanthi cara negatif, iki uga bisa nyebabake masalah kuli lan panggul liyane.

 

Kanggo kudu eling yen iku gerakan lan kegiatan urip saben dinane sing nambah sirkulasi getih menyang otot perih, tendon lan sendi kaku. Nutrien sing tumindak minangka bahan bangunan kanggo ndandani lan pangopènan otot tegang lan sendi disfungsi uga diangkut ing aliran getih.

 

  1. Ndherek punggung ing tikel pelatihan.
  2. Tarik siji sikil ing dada lan lenganake sikil.
  3. Terus posisi 5-10 detik.
  4. Sikile kanthi ati-ati banjur angkat sikil liyane munggah.
  5. Baleni latihan kaping 10 ing saben sisih.

 

Kita seneng banget latihan ing kolam renang banyu panas minangka bentuk latihan kanggo rheumatics lan pasien nyeri kronis. Latihan lanang ing banyu panas iki asring nggawe klompok pasien iki melu olahraga.

 

Waca uga: - Kepiye Mbantu Olahraga ing Kolam Banyu Panas Ing Fibromyalgia

iki carane latihan ing kolam renang panas mbantu karo fibromyalgia 2



4. Mbalik Mobilisasi ing Side Bearing

Sing duwe fibromyalgia asring nandhang lara ing punggung lan panggul. Iki persis ngapa olahraga iki penting banget kanggo ngeculke simpul otot mburi lan menehi stimulasi gerakan mundhak.

 

  1. Lie ing sisih pinggir tikel latihan karo sikil ndhuwur sing dibungkus liyane.
  2. Tangan sampeyan lengen metu ing ngarepe sampeyan.
  3. Banjur wenehake siji tangan menyang bolak-balik sampeyan - supaya punggung sampeyan bisa diputer.
  4. Baleni latihan kaping 10 ing saben sisih.
  5. Olahraga kasebut bisa diulang kaping pirang-pirang dina.

 

Waca uga: - Laporan riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar utawa link ing ndhuwur kanggo maca liyane babagan diet sing bener sing disesuaikan karo wong sing duwe fibro.

 



5. Ekstensi mundur (Kobra)

Olahraga sing kaping lima lan pungkasan uga dikenal minangka cobra - amarga kewan ula kobra bisa manteng lan ngadeg meneh yen krasa diancam. Latihan kasebut stimulasi sirkulasi ing punggung ngisor lan panggul.

 

  1. Ngabukake weteng sampeyan ing mat latihan.
  2. Ndhukung lengen lan angkat ndhuwur awak saka mat.
  3. Terus posisi kira-kira 10 detik.
  4. Pasang kanthi mateng maneh.
  5. Elinga nindakake latihan kasebut kanthi alon.
  6. Baleni latihan luwih saka 5-10 repetisi.
  7. Olahraga kasebut bisa diulang kaping pirang-pirang dina.

 

Jahe bisa dianjurake kanggo sapa wae sing nandhang penyakit sendi rematik - lan uga dingerteni manawa oyot iki duwe host kesehatan keuntungan liyane positif. Iki amarga jahe duwe efek anti-inflamasi sing kuat. Akeh wong sing ngalami osteoarthritis ngombe jahe minangka teh - banjur luwih becik nganti 3 kali dina sajrone pembengkakan ing sendi kuwat banget. Sampeyan bisa nemokake sawetara resep sing beda ing link ing ngisor iki.

 

Waca uga: - 8 Manfaat Kesehatan Jahe sing Luar Biasa

Jahe 2

 



Akeh wong sing lara kronis uga kena pengaruh osteoarthritis (osteoarthritis) ing pinggul lan dhengkul. Ing artikel ing ngisor iki, sampeyan bisa maca liyane babagan fase osteoarthritis fase sing beda-beda lan kepiye kahanan bisa berkembang.

 

Waca uga: - 5 Tahap Osteoarthritis Knee

5 tahap osteoarthritis

 

Rekomendasi Nganggo Timer kanggo Nyeri Rematik lan Nemen

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan sarung tangan kompresi.

  • Tukang jempol jempol (sawetara jinis rematik bisa nyebabake driji sikil bengkok - umpamane driji sikil palu utawa hallux valgus (jempol jempol) - penarik jempol bisa mbantu nyuda iki)
  • Kaset mini (akeh sing lara rematik lan nemen rumangsa luwih gampang olahraga nganggo elastis khusus)
  • Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)
  • Krim Arnica utawa kondisioner panas (akeh wong nglaporake sawetara rasa nyeri yen nggunakake, contone, krim arnica utawa kondisioner)

- Akeh wong nggunakake krim arnica kanggo nyeri amarga sendhi kaku lan otot sing lara. Klik gambar ing ndhuwur kanggo maca luwih lengkap babagan carane krim arnica bisa mbantu nyuda sawetara rasa lara sampeyan.

 

Video ing ngisor iki nuduhake conto latihan kanggo osteoarthritis pinggul. Kaya sing sampeyan ngerteni, latihan iki uga ana lan ngalem.

 

VIDEO: 7 Latihan nglawan Osteoarthritis ing Hip (Klik ing ngisor iki kanggo miwiti video)

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tututi kaca ing FB kanggo saben dina, tips kesehatan lan program latihan sing bisa mbantu kesehatan.

 



 

Informasi liyane? Gabung ing grup iki!

Gabung karo klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta»(Klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan riset lan nulis media babagan gangguan rheumatic lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

 

VIDEO: Olahraga kanggo Rheumatists lan sing kena Fibromyalgia

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tindakake kaca ing FB kanggo tips kesehatan lan program olahraga saben dina.

 

Kita ngarep-arep banget manawa artikel iki bisa mbantu sampeyan nglawan kelainan rematik lan nyeri nemen.

 

Bebas bae dienggo bareng ing media sosial

Maneh, kita pengin takon kanthi becik kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (aja nganti link langsung menyang artikel). Pangerten lan nambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo wong sing lara nemen.

 



saran: 

Opsi A: Enggo bareng langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempelake ing kaca facebook utawa ing grup facebook sing ana gandhengane. Utawa pencet tombol "SHARE" ing ngisor iki kanggo nuduhake postingan luwih adoh ing facebook sampeyan.

 

Tutul tombol iki kanggo nuduhake luwih. Matur nuwun kanggo kabeh wong sing mbantu ningkatake pangerten babagan diagnosis nyeri kronis!

 

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita (klik ing kene yen pengin) lan Saluran YouTube (klik ing kene kanggo luwih akeh video gratis!)

 

lan uga elinga ninggalake rating bintang yen sampeyan seneng karo artikel kasebut:

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

 



 

sumber:

PubMed

 

NEXT PAGE: - Iki Sampeyan Kudu Ngerti Babagan Osteoarthritis ing Tangan Sampeyan

osteoartritis tangan

Klik ing gambar ndhuwur kanggo pindhah menyang kaca sabanjure.

 

Disaranake bantuan kanggo diagnosis iki

komprèsi Noise (umpamane, kaos kaki kompresi sing kontribusi tambah getih kanggo otot sing perih)

Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.