Latihan kanggo prolaps gulu

5 latihan khusus kanggo sampeyan kanthi prolaps gulu

5 / 5 (4)

5 latihan khusus kanggo sampeyan kanthi prolaps gulu

Apa sampeyan ngalami prolaps leher utawa herniasi disk ing gulu? Ing ngisor iki ana 5 latihan khusus kanggo sampeyan kanthi prolaps gulu lan penyakit disk serviks - latihan kasebut uga cocog kanggo sampeyan kanthi otot gulu sing ringkih. Latihan kasebut (latihan isometrik) khusus ditrapake kanggo ngiyatake otot gulu jero kanthi cara sing adaptasi lan lembut kanthi tujuan supaya bisa menehi fungsi sing luwih apik, luwih sithik myalgias lan pain sendi. Latihan isometrik tegese ngleksanani tanpa gerakan utama, nanging luwih fokus kanggo ngaktifake lan ngetrenake otot kanthi nahan gulu ing posisi sing padha karo resistensi sing beda. Iki minangka latihan sing uga disaranake kanggo wong sing nandhang cedera whiplash / gulu.

PS - Sampeyan uga bisa ndeleng VIDEO ing ngisor artikel.

 



Apa latihan lan olahraga nglawan prolaps leher bisa digunakake?

Wangsulanipun YES. a sinau utama diterbitake ing Jurnal Medis Inggris sing misuwur bisa nyimpulake manawa latihan omah lan terapi fisik nyebabake pangapikan sing luwih gedhe dibandhingake istirahat lan tunggu pasif. Panliten kasebut ora ana sangsi manawa wong sing nandhang prolaps ing gulu kudu nyoba olahraga kanthi cara adaptasi. Yen sampeyan duwe diagnosis, luwih becik diajak ngobrol karo dokter sadurunge miwiti olahraga kasebut.

 

1. Ngadeg rowing

Pasang tembok elastis ing pita. Ngadeg nganggo sikil sing nyebar, gagang ing saben tangan lan ngadhepi ing tembok rib. Tangan sampeyan langsung menyang awak lan tarik gagang menyang weteng. Sampeyan kudu ngerti manawa bledug Pundhak ditarik menyang saben liyane.

ngadeg nggayuh

Latihan iki pancen apik nalika ngaktifake otot-otot ing sakcara Pundhak lan ngubengi lading bahu. Kalebu rotator cuff, rhomboidus lan otot serratus. Iki uga menehi efek positif ing gulu, amarga lading pundhak lan pundhak minangka platform kanggo fungsi gulu.

 

2. "Double chin" (Latihan otot gulu jero)

Leher fleksibel

Olahraga sederhana sing bisa ditindakake ing endi wae - contone, ing mobil nalika arep kerja. Olahraga dagu kaping pindho bisa rampung kanthi santai, ngadeg utawa lungguh lan ditindakake kanthi mbenerake dhewe ing sisih mburi supaya sampeyan entuk postur normal. Banjur narik dagu menyang njero tanpa nundukake sirah nganti nyedhaki dhadha - ing gambar ing ndhuwur, wanita kasebut rada ora ndemek. Tahan dagu kanthi cara iki 10-15 detik sadurunge ngeculake maneh lan ngaso udakara 15 detik. Banjur baleni olahraga kasebut. Kanggo sampeyan sing ngalami prolaps leher, disaranake sampeyan miwiti karo 4 pengulangan luwih saka 3 set - lan banjur tambah nalika sampeyan rumangsa saya kuwat. Kanggo wong liya, sampeyan bisa nyoba 6-8 repetisi liwat 3-4 set. Olahraga kasebut ditindakake saben dina liyane.

 

3. Fleksion lateral isometrik (Sisih tikungan kanthi resistensi dhewe)

Lenturan tambahan isometrik gulu

Lurus punggung lan gulu nganti ana posisi gulu netral lan postur sing apik. Banjur nyelehake siji palem ing sisih ndhuwur sirah, kira-kira ing jejere mripat / bathuk. Tekan tekanan sethithik ing sisih endhas banjur penet entheng saka gulu menyang gerakan tangan lentur. Cathetan: Gulu ora kudu ngganti posisi. Babagan kekuwatan 10-20% lan terus nganti 10 detik sadurunge ngaso 10-15 detik ing antarane saben repetisi. Lakukan latihan liwat 4-6 repetisi ing 3-4 set.

4. Fleksion isometrik (mlengkung maju kanthi resistensi dhewe)

Olahraga flexion gulu isometrik

Olahraga kasebut ditindakake lungguh utawa ngadeg. Lurus punggung lan gulu nganti sampeyan duwe postur normal (posisi gulu netral). Banjur pasang telapak tangan ing bathuk tanpa ganti postur gulu, banjur pasang tekanan sithik ing bathuk lan entheng kanthi gulu. Mikir sampeyan kudu ngapusi bab gaweyan 10-20% ngleksanani iki ing wiwitan - kanthi kemajuan sampeyan bisa nambah gaweyan kanthi bertahap, nanging tetep ing level sing kurang lan aman kanggo wektu sing suwe sadurunge nambah beban. Tahan tekanan udakara 10 detik banjur istirahat nganti 10-15 detik. Nindakake 4-6 repetisi ing 3-4 set.

 



5. Rotasi isometrik (corak gulu kanthi resistensi dhewe)

Olahraga rotasi gulu isometrik

Nindakake olahraga lungguh utawa ngadeg. Priksa manawa sampeyan duwe posisi gulu lan dedeg piadeg sing netral. Banjur lebokake siji telapak tangan ing sisih endhas, udakara ing jejere mripat / rahang. Lebokake tekanan sethithik ing sisih endhas lan pencet kanthi gampang karo gulu kanthi gerakan muter menyang tangan. Cathetan: Gulu ora kudu ngganti posisi, mung aktifake otot supaya ora mindhah. Babagan kekuwatan 10-20% lan terus nganti 10 detik sadurunge ngaso udakara 10-15 detik ing antarane saben repet. Tindakake latihan luwih saka 4-6 repetisi ing set 3-4.

 

Iki minangka latihan sing apik sing luwih becik dilakoni kanthi efek maksimal - nanging kita ngelingake sampeyan supaya bisa mbutuhake sawetara minggu sadurunge sampeyan mulai prabédan kanthi jelas fungsi otot lan gulu.

 

VIDEO: Iki minangka tampilan ambruk gulu ing MR Survey

Ing video ing ngisor iki, kita nemoni panemuan umum lan presentasi radiologi babagan prolaps gulu. Video sing menarik kanggo sing pengin ngerti luwih lengkap babagan prolaps gulu lan kepiye rupa.


Bebas bae kanggo langganan saluran Youtube (klik kene). Ing kana, sampeyan bakal nemokake pirang-pirang program olahraga lan video gratis sing wis dibungkus ilmu pengetahuan. Sugeng rawuh ing kulawarga!

 

Sepira asring kudu nindakake latihan gulu?

Iku gumantung karo awake dhewe lan kahanan kesehatan. Temokake apa sing cocog kanggo sampeyan ing wiwitan lan mbangun kanthi alon nanging mesthi ing ngarep. Elinga, olahraga bisa nyebabake rasa sakit ing wiwitan, amarga sampeyan mboko sithik mbuwang wilayah sing rusak (jaringan rusak lan jaringan catu) lan ganti jaringan alus sing sehat. Iki bisa dadi proses mbuwang wektu nanging banget. Yen sampeyan duwe diagnosis, kita takon sampeyan menyang dokter yen latihan kasebut bisa migunani kanggo sampeyan - bisa uga nyoba kanthi tliti. Yen ora, disaranake sampeyan supaya bisa mlaku-mlaku lan hiking ing wilayah sing angel yen bisa - aja nganti bisa ndeleng sing kasedhiya YouTube saluran kanggo tips lan latihan luwih.

 

Bebas bae kanggo nuduhake latihan kasebut karo kolega, kanca lan kenalan. Yen sampeyan pengin latihan sing dikirim minangka dokumen kanthi repetisi lan liya-liyane, kita takon sampeyan Kaya, nuduhake artikel kasebut banjur kontak liwat kaca Facebook kene. Yen sampeyan duwe pitakon, cobi wae hubungi kita - mula kita bakal mangsuli sabisa-bisa, kanthi gratis.

 

NEXT PAGE: - Sakit ing gulu? Sampeyan kudu ngerti iki!

Takon marang - pancen gratis!

 



 

BACA BASA: - 8 Saran lan Langkah sing Apik kanggo Ngelu

Tea Bags

 

Sengsarane i bali og gulu? Disaranake kabeh wong sing nyeri punggung nyoba nyoba latihan sing dituju ing pinggul uga dhengkul.



Coba latihan iki uga: - 6 Latihan Olahraga Kanggo Hips Kuat

Training hip

 

Waca uga: - 6 Olahraga Kekuwatan Efektif Kanggo Dhengkul Sore

6 Olahraga Kekuwatan Kanggo Nyuda Kukul

 

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam)

 

Gambar: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos lan ngirim sumbangan / gambar pamaca.

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.