5 Latihan nglawan Ketegangan otot ing Bengkok lan Pundhak

5 / 5 (6)

Latihan nglawan tension otot gulu lan pundhak

5 Latihan nglawan Ketegangan otot ing Bengkok lan Pundhak

Apa sampeyan tangi kanthi gulu sing kaku? Lan pundhak sampeyan uga asring diturunake ing kuping?

Banjur coba 5 latihan kasebut sing bisa mbantu mbantu nyuda tension otot lan ngencengi otot ing gulu lan pundhak. Rasa bareng kanggo kanca sing keganggu karo gulu sing ketat.

 

Ing ngisor iki 5 latihan sing bisa ngencengi otot sing kenceng, nambah sirkulasi getih lan nyumbang luwih akeh gerakan ing otot lan sendi. Otot sing kenceng lan otot gulu lan pundhak umum. Latihan iki bisa mbantu sampeyan nyuda tension otot sing diobati sedina. Latihan kudu disesuaikan karo kesehatan pribadi sampeyan.

 

Perawatan bisa dibutuhake ing klinik dilisensi umum kanthi latihan kanggo latihan luwih optimal. Latihan 5 iki nduweni fokus tartamtu kanggo nambah mobilitas lan ngeculake ketegangan otot. Bebas bae kanggo hubungi kita ing kaca Facebook yen sampeyan duwe input utawa komentar.

 

Tip: Gulung ing ngisor iki kanggo nonton video latihan kanthi latihan gerakan sing efektif lan regangan ing gulu sing kaku.

 

VIDEO: 5 Sandhangan Olahraga marang Stiff Neck and Nakit Sakit

Limang olahraga lan latihan regang iki bisa mbantu sampeyan nyuda tension otot jero ing gulu lan pundhak sampeyan. Latihan kasebut disusun supaya bisa ditindakake kanthi becik saben dina lan kabeh kelompok umur. Klik ing ngisor iki kanggo ndeleng latihan kasebut.


Melu kulawarga lan lengganan ing saluran YouTube kita kanggo tips olahraga gratis, program olahraga lan pengetahuan kesehatan. Welcome!

 

Uga maca: Apa Sampeyan Ngerti Babagan Nyeri Pundhak

Nyeri ing sendi Pundhak

 

Gandheng karo latihan kasebut, disaranake sampeyan nyetel gerakan saben dina, umpamane ing babagan karya sing kurang statis, beban sing ora bisa diulang maneh (mungkin sampeyan bisa nggawe pangaturan ing karya?), Custom mlaku ing terrain kasar utawa nglangi ing kolam renang banyu panas. Yen sampeyan wis duwe diagnosis sing wis kabukten, disaranake mriksa karo klinik (dokter, kiropraktor, ahli fisioterapi utawa padha) apa latihan kasebut cocog kanggo sampeyan.

 

1. "Kucing lan unta"

Olahraga sandhangan kucing lan unta kanggo pundhak lan pundhak

Olahraga "kucing lan unta" minangka latihan mobilisasi sing apik lan apik sing bisa menehi gerakan kanggo kabeh tulang punggung. Iki wis dijenengi amarga pucuk mburi kaya kucing lan banjur ngeculake punggung kaya unta. Bentang kasebut lan luwih fleksibilitas ing mburi, dada lan gulu. Latihan sing hebat banget kanggo wong-wong sing kudu ngeculke kaku gulu lan pundhak.

 

Mangkene carane ngleksanani: Miwiti ngadeg kabeh papat, banjur pucet alon-alon menyang lantai sadurunge alon-alon, nanging kanthi kenceng nyandhet pirahe menyang langit-langit. Baleni olahraga kanggo repes 8-10 liwat 3-4 set.

 

2. Peregangan trapezius

Lentur tambahan

Trapezius minangka otot sing tanggung jawab ngangkat pundhak. Dadi yen sawise dina suwene sampeyan krasa pundhak dipasang ing ngisor kuping - mula sampeyan bisa nyalahke kanthi harfiah. Olahraga iki njamin supaya sampeyan rutin nggulung klompok otot iki sing dadi kontributor sing misuwur kanggo gulu sing nyenyet lan ngelu.

 



 

A: Iki minangka posisi wiwitan kanggo babagan iki.

B: Selehake sirahe menyang sisih lan gunakake tangan kanggo njaluk tambahan tambahan (yen perlu). Sampeyan kudu rumangsa nyebar ing sisih gulu lan rada mudhun menyang ndhuwur agul-agul Pundhak. Bentang iki apik banget kanggo wong-wong sing kerja ing kantor ing posisi kerja statis, amarga salah sijine tetep apik trapezius ndhuwurTerus babagan 30 detik lan mbaleni maneh 2-3 set.

 

3. Sambungan mburi lan gulu ndhuwur

latihan mbengkongake mburi mburi lan gulu

Apa gulu sampeyan krasa kaya nggantungake sedina muput? Mungkin sampeyan duwe ing ngarep layar PC? Banjur olahraga yoga iki kanggo sampeyan. Posisi yoga iki mbukak dodo, nyedhiyakake otot weteng lan ngaktifake punggung kanthi cara sing apik.

Mangkene carane ngleksanani: Miwiti kanthi ngapusi ing lantai kanthi telapak tangan ing lantai kira-kira ing tengah iga. Banjur tarik sikil sampeyan lan pencet sisih ndhuwur sikil sampeyan dipencet ing lantai - sekaligus nggunakake kekuwatan saka punggung, dudu tangane, kanggo ngangkat dodo saka lantai - sampeyan kudu ngrasakake yen jengkar rada ing sisih mburi - priksa manawa sampeyan ora kakehan njupuk . Sikil terus sikil terus lan tahan suwene 5 nganti 10 napas jero. Baleni kaping pirang-pirang sing sampeyan pikirake prelu.

 

4. Olahraga regang kanggo otot dada ing roller busa

Olahraga regangan otot dada pectoralis kanthi roller busa busa

Roller busa bisa dadi alat sing apik kanggo ngeculake rada antarane lading pundhak lan mburi ndhuwur. Iki uga bisa digunakake kanggo ngencengi otot - kayata olahraga iki sing bukaan apik ing otot dada / pectoralis.

 

Mangkene carane ngleksanani: Lie flat ing roller busa kanggo ndhukung loro gulu lan mburi. Wigati dimangerteni, iki mung bisa digunakake karo rol umpluk luwih gedhe (kayata iki) kanthi dawane 90 cm utawa luwih. Banjur lengen tangan sampeyan alon-alon menyang sisih lan obahake munggah nganti sampeyan ngrasakake otot-otot dada. Tahan posisi nganti 30 - 60 detik banjur santai. Baleni 3-4 set.

 



 

5. Olahraga peregangan paraspinal (Peregangan otot ing sisih utomo)

Olahraga dedeg bedhah ing antarane agul-agul lan pundhak

Muskulatur sing mlaku ing saben sisih tulang belakang disebut musculature paraspinal - sawise dina statis kerja dawa, luwih becik ngrampungake kanthi cara sing alus. Iki minangka latihan regangan sing santai banget sing apik kanggo punggung, gulu lan pundhak.

 

Mangkene carane ngleksanani: Ngadegake dhengkul lan supaya awakmu maju maju nganggo lengen sing ditunjang. Nambahi sirah ing lemah lan lengen ing ngarep sampeyan nganti sampeyan rumangsa reged transisi menyang gulu lan mburi ndhuwur. Nglakoni 3-4 set durasi 30 detik.

 

Summary:

Mangkene 5 latihan kanggo tension otot ing gulu lan pundhak. Otot sing kenceng lan otot gulu lan pundhak umum. Latihan iki bisa mbantu sampeyan nyuda tension otot lan nambah mobilitas. Latihan kudu disesuaikan karo individu.

 



 

Rekomendasi Nganggo Timer kanggo Nyeri Otot lan Nyeri Nemen

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan sarung tangan kompresi.

  • Kaset mini (akeh sing lara rematik lan nemen rumangsa luwih gampang olahraga nganggo elastis khusus)
  • Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)
  • Krim Arnica utawa kondisioner panas (akeh wong nglaporake sawetara rasa nyeri yen nggunakake, contone, krim arnica utawa kondisioner)

- Akeh wong nggunakake krim arnica kanggo nyeri amarga sendhi kaku lan otot sing lara. Klik gambar ing ndhuwur kanggo maca luwih lengkap babagan carane arnicakrem bisa mbantu nyuda sawetara rasa lara sampeyan.

 

Bebas bae kanggo hubungi kita ing YouTube utawa Facebook yen sampeyan duwe pitakon utawa padha babagan olahraga utawa masalah otot lan sendi.

 

KANGGO NEXT: Sampeyan Sampeyan kudu ngerti babagan Osteoarthritis Neck

Klik ing gambar ndhuwur kanggo nerusake menyang kaca sabanjure.

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam.)

 

gambar: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos lan ngirim kontribusi sing maca.

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.