Latihan Yoga kanggo Stiff Neck

5 latihan yoga nglawan Stiff Neck

Ora ana rating bintang.

Latihan Yoga kanggo Stiff Neck

5 Pakaryan Yoga Ngatasi Kalung Kaku


Apa sampeyan ganggu gulu kaku? Ing ngisor iki ana 5 latihan Yoga sing bisa mbantu sampeyan nambah mobilitas ing gulu lan nyuda nyuda gulu. Bebas bae dienggo bareng karo keluhan gulu.

 

Latihan yoga lan yoga bisa migunani nalika ngaso otot lan otot sing kenceng. Umume kita lungguh akeh ing urip saben dinane lan nyebabake otot ing gulu, punggung, pinggul, punggung lan kursi dadi sithik banget. Reguler lan gerakan reguler bisa dadi langkah sing apik kanggo ngatasi otot kaku lan sendi kaku. Disaranake supaya latihan kasebut rampung bareng latihan kasebut kanggo pinggul og mburi kanggo efek maksimal - uga iki nyesuekake latihan kekuatan kanggo gulu.

 

1. Urdhvamukhasvanasana (Posisi asu Scouting)

posisi asu pramuka

Posisi yoga iki mbukak dodo, nyedhiyakake otot weteng lan ngaktifake punggung kanthi cara sing apik. Miwiti kanthi ngapusi ing lantai kanthi telapak tangan ing lantai kira-kira ing tengah iga. Banjur tarik sikil sampeyan lan pencet sisih ndhuwur sikil sampeyan dipencet ing lantai - sekaligus nggunakake kekuwatan saka punggung, dudu tangane, kanggo ngangkat dodo saka lantai - sampeyan kudu ngrasakake yen jengkar rada ing sisih mburi - priksa manawa sampeyan ora kakehan njupuk . Sikil terus sikil terus lan tahan suwene 5 nganti 10 napas jero. Baleni kaping pirang-pirang sing sampeyan pikirake prelu.

 

 

2. Uttana Shishosana (Posisi yoga kanggo spine utomo)

Tumit kanggo babagan bokong

Posisi yoga sing mbentang kabeh bunder saka sisih ngisor nganti transisi menyang gulu - otot sing kita kabeh ngerti bisa angel banget kanthi cara sing apik. Babagan lan menehi luwih fleksibel kanggo sisih ngisor lan ndhuwur. Ngadeg ing dhengkul lan awak sampeyan rontog nganggo tangan sing diulur kaya sing ditampilake ing gambar - priksa manawa sampeyan nindakake kanthi gerakan sing tenang lan tenang. Temokake posisi sing gampang digawe dawa lan tahan nganti 30 detik sadurunge mbaleni luwih saka 3-4 set.

 

 

3. Marjariasana Bitilasana (Olahraga unta Kucing)

Olahraga unta

Olahraga unta kucing minangka latihan gerakan sing apik lan apik sing menehi gerakan luwih akeh menyang tulang punggung. Bentang kasebut lan luwih fleksibilitas ing mburi, dada lan gulu. Latihan sing hebat banget kanggo wong-wong sing kudu ngeculake kaku ing gulu lan mburi. Miwiti ngadeg kabeh papat, banjur pucet alon-alon menyang lantai sadurunge alon-alon, nanging kanthi alon-alon mundhak sampeyan menyang langit-langit. Baleni olahraga kanggo repes 8-10 liwat 3-4 set.

 

4. Ardha Matsyendrasana (Olahraga Rotasi)

Olahraga Ardha Back Yoga

Posisi yoga sing lungguh iki nyedhiyakake fleksibilitas lan gerakan tulang belakang lan otot punggung - uga umume disaranake kanggo kabeh punggung. Iki bisa dadi latihan sing nuntut, mula aja nyoba yen sampeyan ora kepenak karo latihan liyane ing artikel kasebut. Ambegan ambegan kanthi jero lan kanthi tenang muter ing sisih - aja brengos, nanging luwih maju kanthi tenang. Tahan posisi ambegan jero 7-8 banjur baleni ing sisih liyane.

 

5. Viparita Karani (Sikil digawe dowo sadawane tembok)

Viparita karani

Viparita Karani minangka postur yoga sing nyedhiyakake istirahat sing cocog karo awak nalika mbusak tekanan saka gulu lan mburi. Nalika nindakake latihan iki, gunakake mat yoga lan andhuk kanggo stabilitas pinggul. Sampeyan bakal nemokake dhewe babagan sepira regi sing cocog kanggo sampeyan - eksprimen karo jarak menyang tembok lan sudut sikil. Coba supaya sikilmu lurus nalika ngeculake pundhak lan gulu terus menyang lantai. Alon-alon tarik gulu maneh lan pundhake gulu mundhak nganggo tangan sampeyan. Tahan posisi iki 5-10 menit nalika ambegan kanthi tenang lan ngontrol.

 

Iki minangka latihan yoga sing apik, sing luwih becik dilakoni saben dinane kanggo efek maksimal - nanging kita ngerti yen dina kerja sing rame ora mesthi ngidini, mula kita uga nampa malah yen sampeyan wis rampung saben dina.

 

Tip: roller busa kanggo gerakan dada maneh

Roller busa bisa dadi alat sing migunani lan migunani kanggo mobilisasi sendi lan otot ing tulang punggung toraks - sing banjur ningkatake gerakan sing luwih apik menyang gulu sing kaku lan lara. Tip sing apik kanggo sampeyan sing kudu "bubar". Kanggo efek maksimal disaranake roller umpluk iki (klik ing kene - mbukak ing jendela anyar) saka Epitomy.

 

Sepira sampeyan kudu nindakake latihan?

Kabeh gumantung karo sampeyan. Temokake apa sing cocog kanggo sampeyan ing wiwitan lan bangun kanthi alon-alon nanging kudu maju. Elinga manawa olahraga bisa nyebabake lelembut ing wiwitan, amarga sampeyan mbaka sethithik ngrusak wilayah sing rusak (jaringan rusak lan jaringan parut) lan ngganti jaringan lunak sing sehat lan fungsional. Iki bisa dadi proses sing mbuwang-mbuwang wektu nanging bisa ngasilake banget. Yen sampeyan duwe diagnosis, kita takon sampeyan menyang klinis apa latihan kasebut bisa migunani - bisa uga nyoba kanthi tliti. Yen ora, disaranake sampeyan supaya bisa mlaku-mlaku lan hiking ing wilayah sing angel yen bisa. Kita uga ngajak sampeyan mriksa kekiyatan kekuatan iki kanggo pinggul.

 

Bebas bae kanggo nuduhake latihan kasebut karo kolega, kanca lan kenalan. Yen sampeyan pengin latihan sing dikirim minangka dokumen kanthi repetisi lan liya-liyane, kita takon sampeyan seneng lan sesambungan liwat kaca Facebook kene. Yen sampeyan duwe pitakon, cobi wae hubungi kita utawa komentar langsung ing salah sawijining artikel sing relevan kanggo masalah sampeyan.

 


NEXT PAGE: - Sakit ing gulu? Sampeyan kudu ngerti iki!

Takon marang - pancen gratis!

ALSO TRY: - 5 Olahraga sing Apik Nganggo Pundhak Ala

Nyepet-nyengket push

 

Sengsarane i bali og gulu? Disaranake kabeh wong sing nyeri punggung nyoba nyoba latihan sing dituju ing pinggul uga dhengkul.

 

SAIKI LAMPIRAN ING JAWA: - 5 Latihan sing Apik Ngalangi Sciatica

Mbalikke bendungan mundur

 

Apa sing bisa aku lakoni kanggo nyeri otot lan sendi?

1. Olahraga umum, olahraga khusus, regangan lan kegiatan dianjurake, nanging tetep dadi watesan rasa nyeri. Rong mlaku ing dina 20-40 menit, bisa migunani kanggo awak lan otot sing lara.

2. Bal pemicu / bal pijet sarujuk banget - mula ana macem-macem ukuran supaya sampeyan bisa kanthi becik sanajan kabeh bagean awak. Ora ana pitulungan sing luwih becik tinimbang iki! Disaranake ing ngisor iki (klik gambar ing ngisor iki) - minangka pesawat lengkap 5 titik pemicu / bal urut kanthi macem-macem ukuran:

bal titik pemicu

3. Lowongan Kerja: Latihan khusus kanthi trik latihan saka macem-macem mungsuh (kayata pesawat lengkap iki 6 knintangan perlawanan sing beda) bisa mbantu sampeyan nglatih kekuatan lan fungsi. Latihan rajutan asring kalebu latihan sing luwih spesifik, sing bisa nyebabake pencegahan cedera lan pengurangan rasa sakit sing luwih efektif.

4. Nyeri Pain - Nglametake: Biofreeze minangka produk alami sing bisa ngilangi rasa lara kanthi ngombe wilayah kasebut kanthi alon-alon. Kelangan disaranake utamane nalika lara abot banget. Yen wis tenang banjur perawatan panas disaranake - mula disaranake digawe panas lan dadi panas.

5. Nyeri Pain - Pemanasan: Anget otot sing kenceng bisa nambah sirkulasi getih lan nyuda rasa nyeri. Disaranake ing ngisor iki nggunakake gasket panas / kadhemen (klik ing kene kanggo maca liyane) - sing bisa digunakake kanggo adhem (bisa dibekukan) lan kanggo dadi panas (bisa digawe panas ing gelombang mikro).

 

Produk sing disaranake kanggo ngilangi rasa nyeri kanggo otot lan nyeri sendi

Biofreeze semprotan-118Ml-300x300

Biofreeze (Kadhem / kroterapi)

tuku saiki

 

BACA BASA: - 6 Olahraga Kekuwatan Efektif Kanggo Dhengkul Sore

6 Olahraga Kekuwatan Kanggo Nyuda Kukul

 

Apa sampeyan ngerti: - Perawatan kadhemen bisa menehi rasa nyeri kanggo sendi lan otot? Antarane liyane iku, Biofreeze (sampeyan bisa pesen ing kene), sing umume kalebu produk alami, minangka produk populer. Hubungi kita dina iki liwat kaca Facebook yen sampeyan butuh rekomendasi liyane sing dirancang kanggo sampeyan.

perawatan Cold

ARTIKEL POPULAR: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihake fungsi memori lengkap!

Penyakit Alzheimer

BACA BASA: - Gelas bir utawa anggur kanggo balung sing kuwat? Ya mangga!

Bir - Foto Foto

 

- Apa sampeyan pengin informasi luwih lengkap utawa duwe pitakon? Takon profesional perawatan kesehatan sing pas langsung Facebook Page.

 

VONDT.net - Mangga ngajak kanca seneng situs iki:

Kita siji layanan free ing ngendi Ola lan Kari Nordmann bisa njaluk wangsulan pitakon liwat layanan pitakon gratis babagan masalah kesehatan muskuloskeletal - rampung anonim yen pengin.

 

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam. Sampeyan milih apa sampeyan pengin jawaban saka kiropraktor, kiropraktor kewan, ahli fisioterapi, ahli terapi fisik kanthi pendidikan terus ing terapi, dokter utawa perawat. Kita uga bisa mbantu sampeyan ngandhani apa latihan sing cocog karo masalah sampeyan, bantu sampeyan nemokake terapi sing disaranake, napsirake jawaban MRI lan masalah sing padha. Hubungi kita dina iki kanggo nelpon sing ramah)

 

Gambar: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos lan ngirim sumbangan / gambar pamaca.

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.