penet sikil

5 latihan sing paling parah yen sampeyan duwe prolaps

5 / 5 (1)

penet sikil

5 latihan sing paling parah yen sampeyan duwe prolaps

Apa sampeyan duwe prolaps? Banjur tetep adoh saka 5 latihan iki! Iki bisa ngganggu lara lan nyebabake penyembuhan sing luwih ala. Bebas bae kanggo dibagi karo wong sing kena pengaruh prolaps. Apa ana saran kanggo latihan sing bisa mbebayani kanggo punggung? Dakkandhani ing bagean komentar ing sisih ngisor artikel utawa ing Facebook.

 



Olahraga lan gerakan biasane apik - sanajan sampeyan ngalami kelainan disk - mesthi miturut kapasitas sampeyan. Nanging ana latihan lan olahraga sing bisa nambah gejala prolaps, disfungsi saraf lan nyeri - utamane sing menehi tekanan weteng utawa tekanan ing disk. Ing ngisor iki ana 5 latihan sing kudu sampeyan hindari yen sampeyan duwe herniasi disk. Mesthi wae, ana sawetara latihan sing bisa dadi latihan sing ala, nanging ing kene kita milih limang bagian. Kita negesake manawa eksekusi salah sing utamane fokus ing artikel iki - lan iki minangka pilihan latihan sing akeh sing nggawe kesalahan tanpa otot stabilitas sing wis dilatih kanthi cukup.

 

1. Pencet sikil

Benpress - Photo BB
Pencet sikil minangka latihan sing angel angel ditindakake kanthi bener - lan akeh wong sing narik sikil banget sadurunge meksa nindakake perkara. Iki bisa nyebabake beban diisolasi ing disk intervertebral ngisor lan nggawe tekanan sing gedhe banget tumrap disk - sing bisa nyebabake kerusakan cakram, sing bisa nyebabake nyeri lan gejala sing terus-terusan.
A: Desain sing salah. Apa sampeyan ngerti kepiye mburi mbengkongke nalika mlaku mlaku kanthi sikil? Iki sing bisa nyebabake nambah masalah disk. Nanging, mandheg luwih dhisik kaya sing ditampilake ing gambar sabanjure (B).
B: Pelaksanaan sing tepat kanggo latihan kasebut. Aja mbengkongake 90 derajat lutut.

2. Mlaku

Jogokan ing aspal

Cakram intervertebral yaiku kejut punggung. Nalika mbukak, utamane ing permukaan sing angel, iki bisa nyebabake beban cakram sing luwih murah ing sisih mburi - sing bisa nyebabake rasa sakit. Mula, luwih becik mlaku-mlaku ing medan sing angel yen sampeyan duwe kelainan disk sing dingerteni - paling ora nganti sampeyan nggawe otot inti, otot stabilitas ing dhengkul lan pinggul, lan sampeyan bakal bali fungsi luwih apik sawise ciloko. Sawise cedera wis mari, sampeyan bisa nambah jogging / mlaku maneh ing regimen olahraga maneh.

 

3. Sit-up tanpa dhukungan kanthi corak

Situps kanthi rotasi



Disaranake sampeyan supaya dhukungan ngisor supaya luwih murah tinimbang kasur olahraga utawa bal olahraga yen sampeyan arep nindakake sit-up. Wangun sit-up ing awak awak mundhak banget ing wektu sing padha nalika diputer kudu dihindari yen sampeyan duwe masalah disk sing dingerteni. Ana alternatif liya sing apik kanggo latihan weteng lan otot inti sing luwih alus - kayata olahraga tekanan intra-weteng sedheng plank dinamis og jackknife.

 

4. "Splitter kayu" nganggo bal obat utawa bobot gratis

Splitters

Olahraga iki dadi posisi bengkok lan bengkok banget - bisa uga iki minangka posisi sing sampeyan alami nalika nggawe gangguan kelainan disk? Disaranake sampeyan ora nindakake latihan kanthi mlengkung, muter lan nambah beban ing bentuk bal utawa bobot. Yen sampeyan ora duwe cakram intervertebral sing bisa tahan luwih saka kita 'wong biasa ing dalan'. Ya, olahraga sing padha bisa digunakake sawetara wektu, nanging suwe-suwe, galur iki bisa nyebabake ciloko disk lan rasa nyeri saya parah.

 

 

5. Maju ditekuk nganggo sikil sing lurus

condong maju

Peregangan iki bisa uga dirasakake 'ngurus saka mburi', nanging sing sejatine yaiku yen ditindakake kanthi salah, tekanan banget bakal nyebabake cakram ngisor ing punggung ngisor. Yen sampeyan mikir babagan fisika, sampeyan bisa ndeleng kepiye kekuwatan kanthi alami liwat struktur ngisor ing sisih mburi sadurunge bisa mlengkung mudhun menyang lemah. Mula, kudu nyoba njaga kurva netral ing mburi nalika nindakake olahraga iki.

A: Pelaksanaan salah. Kanthi mbengkongake punggung, panggul kasebut bakal mundur lan sampeyan bakal entuk tambah tekanan ing cakram ngisor punggung ngisor.

B: Kaleksanan sing bener. Kurva netral ing mburi lan panggul sing bener nggawe sing apik.

 



Bebas bae kanggo hubungi kita ing YouTube utawa Facebook yen sampeyan duwe pitakon utawa liyane babagan olahraga utawa otot lan masalah sendi. Konsultasi karo terapis (kiropraktor, fisioterapis utawa dhokter) yen ngira wis waktune sampeyan miwiti olahraga tartamtu lan olahraga sing disaranake kanggo sampeyan.
Luwih becik nyaranake sampeyan nyoba olahraga kasebut kanthi tekanan weteng sing wis kabukten - adhedhasar pengetahuan latihan Stuart McGill:

 

Waos: Latih latihan tekanan ing njero weteng kanggo sampeyan ngalami prolaps

Latihan lambung weteng lengan ing bal terapi

 

 

Apa sing bisa aku lakoni kanggo nyeri otot lan sendi?

1. Olahraga umum, olahraga khusus, regangan lan kegiatan dianjurake, nanging tetep dadi watesan rasa nyeri. Rong mlaku ing dina 20-40 menit, bisa nyukupi awak lan otot sing lara.

2. Bal pemicu / bal pijet sarujuk banget - mula ana macem-macem ukuran supaya sampeyan bisa kanthi becik sanajan kabeh bagean awak. Ora ana pitulungan sing luwih becik tinimbang iki! Disaranake ing ngisor iki (klik gambar ing ngisor iki) - minangka pesawat lengkap 5 titik pemicu / bal urut kanthi macem-macem ukuran:

bal titik pemicu

3. Lowongan Kerja: Latihan khusus kanthi trik latihan saka macem-macem mungsuh (kayata pesawat lengkap iki 6 knintangan perlawanan sing beda) bisa mbantu sampeyan nglatih kekuatan lan fungsi. Latihan rajutan asring kalebu latihan sing luwih spesifik, sing bisa nyebabake pencegahan cedera lan pengurangan rasa sakit sing luwih efektif.

4. Nyeri Pain - Nglametake: Biofreeze minangka produk alami sing bisa ngilangi rasa lara kanthi ngombe wilayah kasebut kanthi alon-alon. Kelangan disaranake utamane nalika lara abot banget. Yen wis tenang banjur perawatan panas disaranake - mula disaranake digawe panas lan dadi panas.

5. Nyeri Pain - Pemanasan: Anget otot sing kenceng bisa nambah sirkulasi getih lan nyuda rasa nyeri. Disaranake ing ngisor iki nggunakake gasket panas / kadhemen (klik ing kene kanggo maca liyane) - sing bisa digunakake kanggo adhem (bisa dibekukan) lan kanggo dadi panas (bisa digawe panas ing gelombang mikro).

 

Produk sing disaranake kanggo ngilangi rasa nyeri kanggo otot lan nyeri sendi

Biofreeze semprotan-118Ml-300x300

Biofreeze (Kadhem / kroterapi)



NEXT PAGE: - Sakit punggung? Sampeyan kudu ngerti iki!

Dhokter ngomong karo pasien

 

Waca uga: - AU! Apa infeksi Puncak utawa Injil Pungkasan?

Apa inflammation tendon utawa cedera tendon?

 

Waca uga: - 8 saran lan langkah sing apik tumrap sciatica lan sciatica

sciatica

Artikel populer: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihake fungsi memori lengkap!

Penyakit Alzheimer

Waca uga: - 4 Sandhangan Klambi marang Mbalik

Stretch saka glutes lan hamstrings

 

Apa sampeyan ngerti: - Perawatan kadhemen bisa menehi rasa nyeri kanggo sendi lan otot? Antarane liyane iku, Biofreeze (sampeyan bisa pesen ing kene), sing umume kalebu produk alami, minangka produk populer. Hubungi kita dina iki liwat kaca Facebook yen sampeyan duwe pitakon utawa butuh saran.

perawatan Cold

 

 

- Apa sampeyan pengin informasi luwih lengkap utawa duwe pitakon? Takon panyedhiya perawatan kesehatan sing cocog kanthi gratis (gratis) kanthi gratis Facebook Page utawa liwat "ASK - KANGGO JAWAB!"-Spalte.

Takon marang - pancen gratis!

VONDT.net - Mangga ngajak kanca seneng situs iki:

Kita siji layanan free ing endi Ola lan Kari Nordmann bisa mangsuli pitakon babagan masalah kesehatan muskuloskeletal - kanthi anonim yen pengin.

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam. Sampeyan milih apa sampeyan pengin jawaban saka kiropraktor, kiropraktor kewan, ahli fisioterapi, ahli terapi fisik kanthi pendidikan terus ing terapi, dokter utawa perawat. Kita uga bisa mbantu sampeyan ngandhani apa latihan sing cocog karo masalah sampeyan, bantu sampeyan nemokake terapi sing disaranake, napsirake jawaban MRI lan masalah sing padha. Hubungi kita dina iki kanggo nelpon sing ramah)

 

Foto: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos lan ngirim kontribusi sing maca.

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.