Planken

5 Mupangat kesehatan kanthi nggawe plank

5 / 5 (3)

5 Mupangat kesehatan kanthi nggawe plank

Latihan ora kudu rumit. Kasunyatane, sanajan latihan sing paling gampang bisa nyedhiyakake keuntungan kesehatan lan mupangat kanggo otot, sendi, awak lan pikiran. Plank minangka latihan sing akrab lan disenengi sing ditindakake kanthi njaga awak saka lemah kanthi garis lurus. Olahraga kasebut gampang ditindakake, nanging dadi nuntut banget nalika sampeyan nyekel posisi kasebut - lan sampeyan bakal ngrasakake tenan ing otot punggung, otot inti lan otot perut.



Dadi, apa keuntungan sing bisa sampeyan lakoni kanthi nglakokake plank kasebut?

- Nyeri punggung cilik

Nyeri punggung bisa nyebabake fungsi lan kualitas urip saben dinane. Salah sawijining cara kanggo nyegah masalah punggung yaiku nglatih otot inti lan otot punggung - lan kaya sing wis disebutake, latihan kasebut bakal dilatih nalika nindakake plank. Sing siji bakal nyebabake masalah punggung cilik.

- Swasana sing luwih apik

Plank bisa, kaya olahraga liyane, duwe pengaruh positif marang swasana ati. Dituntut manawa plank minangka booster swasana ekstra amarga bisa mengaruhi otot sing ana pengaruh kanthi positif. Latihan plank bisa mbantu nyuda tension.

- Otot weteng sing luwih jelas

Planking minangka cara sing apik kanggo nglatih otot inti sing jero. Iki sing nggawe landasan kanggo papan cuci sing wis digoleki. Lumrahe, iki kudu dikombinasikake karo nutrisi lan olahraga sing tepat - nanging suplemen iki apik.

plank ngleksanani



- Sikep lan keseimbangan sing luwih apik

Olahraga kasebut mbutuhake keterlibatan meh kabeh spektrum otot inti kanggo nindakake kanthi bener. Latihan progresif kanthi bentuk ekstensi plank, plank samping utawa plank ing bal terapi minangka macem-macem varian sing uga bakal nantang kemampuan saldo sampeyan. Yen sampeyan pengin nemen saldo, saranake sampeyan nggawe plancongan samping kanthi angkat sikil - iki angel banget, nanging bakal menehi asil sing apik.

- Tambah fleksibilitas lan mobilitas

Keluwesan sampeyan uga ditambah nalika sampeyan nindakake plank. Kaya sing sampeyan ngerteni nalika nglakokake latihan kasebut, sampeyan bakal nglatih otot teras inti lan mburi sampeyan. Iki uga nyedhiyakake latihan sing apik kanggo dada, kalebu otot ing bunder lan pundhak. Ngleksanani wilayah kasebut bakal ningkatake sirkulasi getih lan saéngga nambah mobilitas.

- Kesimpulan: Plank kudu digawe saben dina!

Plank minangka latihan sing gampang lan langsung sing bisa ditindakake saben dinane kanggo nuntun sampeyan ing dalan kesehatan lan otot sing luwih kuwat. Kaya sing wis disebutake, bisa uga nambah keseimbangan lan dedeg piadeg - sing sabanjure bisa nyebabake kegiyatan saben dinane kayata lungguh, mlengkung lan ngangkat luwih gampang. Yen sampeyan mikir saben dina entuk ukuran paling abot - mula disaranake sampeyan nyoba kaping telu saben minggu. Muga-muga sampeyan bisa olahraga kanthi apik!

Video: papan kosong

Video: Papan sisih



Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin nggawe video kanthi latihan utawa babagan spesifik kanggo masalah tartamtu sampeyan. Ana kene kanggo mbantu sampeyan.)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan menehi interpretasi panjelasan medis, wangsulan MRI lan liya-liyane.)

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.