bench Press

Latihan 4 paling gedhe kanggo pundhak

Ora ana rating bintang.

bench Press

Latihan 4 paling ala kanggo otot bahu lan rotator cuff


Apa sampeyan lara karo pundhak? Banjur sampeyan kudu ngindhari 4 latihan iki! Latihan kasebut bisa nambah lara pundhak lan nyebabake cilaka. Aja bebas nuduhake karo wong sing duwe masalah pundhak. Apa sampeyan duwe saran liyane kanggo olahraga sing bisa mbebayani pundak? Dakkandhani ing bagean komentar ing sisih ngisor artikel utawa ing Facebook.

 

Olahraga biasane ing kasus - nanging kaya kabeh perkara sing bisa ditindakake, sampeyan uga bisa nindakake sing salah. Ana sawetara olahraga khusus sing ana gegayutane karo lara nyeri pundhak lan karusakan ing otot manset rotator. Otot manset rotator minangka alat pendhukung sing paling penting - kalebu saka supraspinatus, infrastrukturpinatus, teres minor lan subscapularis. Kanthi latihan sing salah utawa kerja sing bola-bali ing ndhuwur pundhak, otot iki bisa rusak utawa uga ambruk. Ing ngisor iki ana 4 latihan sing kudu sampeyan hindari yen pundhak lara. Mesthi wae, ana sawetara latihan sing bisa dadi latihan sing ala, nanging ing kene kita milih patang potong. Kita negesake manawa eksekusi salah sing utamane fokus ing artikel iki - lan iki minangka pilihan latihan sing akeh sing nggawe kesalahan tanpa otot stabilitas sing wis dilatih kanthi cukup. Sampeyan bakal nemokake alternatif sing apik kanggo olahraga yen sampeyan duwe masalah pundhak kene.

 

1. Pencet bangku

Pencet bangku salah
Bench press minangka latihan sing nuntut stabilitas pundhak lan kontrol otot tartamtu. Olahraga kasebut bisa nyebabake gerakan tertutup, ora bisa dikendhaleni lan gedhe banget ing sendi pundhak (sendi glenohumeral) sing nyebabake tekanan / beban sing luar biasa ing otot manset rotator. Iki minangka latihan sing ora bisa dikontrol sing suwe-suwe bisa nyebabake kakehan lan cilaka, lan dianggep minangka salah sawijining penyebab cedera pundhak sing umum. Akeh wong mikir manawa bench press minangka latihan sing bisa ditindakake kabeh wong, nanging babar pisan ora bener - sampeyan kudu stabilitas lan kontrol otot sing apik banget; lan bisa uga dianggep olahraga kanggo sing maju.

2. DIP

Latihan olahraga bahu DIPS

Olahraga sing populer banget sing digunakake banget kanggo para olahraga saben dina. Maneh, kita bali menyang gerakan sing ora bisa dikontrol lan gedhe (kanthi asumsi sampeyan ora duwe kontrol otot sing ekstrem) ing endi ujung sendi pundhak maju nalika nglakokake olahraga - sing nambah beban sing dhuwur banget ing sisih ngarep bahu lan otot pundhak individu. Nyeri ing pundhak ngarep pundhak? Nyuda saka iki lan ngerteni latian. Rekomendasi kanggo ngenteni olahraga DIPS utamane ditrapake kanggo Ola lan Kari Nordmann, amarga iki minangka latihan sing angel banget kanggo nindakake kanthi bener - nanging kita uga setuju manawa bisa duwe efek latihan sing apik yen ditindakake kanthi bener. Siji-sijine masalah yaiku umume wong sing salah - mula saya lara lara pundhak suwe-suwe. Sawetara prekara penting sing kudu dielingi yen sampeyan bakal olahraga ora ngluwihi 90 derajat, uga priksa manawa posisi kepala sampeyan ora adoh banget.

 

3. Ayunan dumbbell jero (Flyes)

Dumbbell jero - dada mabur


Swing dumbbell jero kaya sing diarani Old Norse - bisa uga luwih dikenal minangka flye kanggo umume wong - minangka latihan sing tenan nggawe pundhak sampeyan ing posisi sing ora dikepengini. Mudhunake bobot sing adoh banget nyebabake pundhak pundhak lan diputer menyang posisi sing paling rawan - tambah bobot sing abot banjur sampeyan duwe resep kanggo pundhak sing iritasi utawa cilaka. Penguatan iki bisa ditindakake kanthi cara liya ing posisi sing kurang kapapar, kayata nganggo elastis latihan utawa ing mesin katrol.

 

4. Ngadeg narik

Ngadeg tarik kanthi rod utawa kettlebell

Tuladha liyane olahraga sing pungkasan ing posisi sing pundhak kanggo pundhak. Pena tarik biasane ditindakake nganggo barbel utawa ketelbells. Nalika bobote mundhak kanthi cara iki, pundhak bakal diputer kanthi internal lan nuwuhake tuntutan stabilitas otot ing rotator - stabilitas sing ana sawetara saka kita. Asil kasebut yaiku posisi pundhak sing kakehan lan mbukak sing bisa nyedhiyakake dhasar sing diarani "sindrom impingement" ing endi cilaka ing pundhak nyebabake nyepit ing sendi pundhak dhewe.

 

Bebas bae kanggo hubungi kita ing YouTube utawa Facebook yen sampeyan duwe pitakon utawa liyane babagan olahraga utawa otot lan masalah sendi. Konsultasi karo terapis (kiropraktor, fisioterapis utawa dhokter) yen ngira wis waktune sampeyan miwiti olahraga tartamtu lan olahraga sing disaranake kanggo sampeyan.
Disaranake sampeyan nyoba latihan kasebut minangka wiwitan sing lembut:

 

Coba saiki: - 5 Olahraga sing Apik Kanggo Pundhak sing Sakit

Latihan karo theraband

 

 

Produk sing disaranake kanggo relief pain

Biofreeze semprotan-118Ml-300x300

Biofreeze (Kadhem / cryotherapy)

tuku saiki

NEXT PAGE: - Nyeri pundhak? Sampeyan kudu ngerti iki!

Dhokter ngomong karo pasien

 

Waca uga: - AU! Apa infeksi Puncak utawa Injil Pungkasan?

Apa inflammation tendon utawa cedera tendon?

 

Waca uga: - 8 saran lan langkah sing apik tumrap sciatica lan sciatica

sciatica

Artikel populer: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihake fungsi memori lengkap!

Penyakit Alzheimer

Waca uga: - 5 latihan paling ala yen sampeyan ngalami prolaps

penet sikil

 

Apa sampeyan ngerti: - Perawatan kadhemen bisa menehi rasa nyeri kanggo sendi lan otot? Antarane liyane iku, Biofreeze (sampeyan bisa pesen ing kene), sing umume kalebu produk alami, minangka produk populer. Hubungi kita dina iki liwat kaca Facebook yen sampeyan duwe pitakon utawa butuh saran.

perawatan Cold

 

 

- Apa sampeyan pengin informasi luwih lengkap utawa duwe pitakon? Takon panyedhiya perawatan kesehatan sing cocog kanthi gratis (gratis) kanthi gratis Facebook Page utawa liwat "ASK - KANGGO JAWAB!"-Spalte.

Takon marang - pancen gratis!

VONDT.net - Mangga ngajak kanca seneng situs iki:

Kita siji layanan free ing endi Ola lan Kari Nordmann bisa mangsuli pitakon babagan masalah kesehatan muskuloskeletal - kanthi anonim yen pengin.

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam. Sampeyan milih apa sampeyan pengin jawaban saka kiropraktor, kiropraktor kewan, ahli fisioterapi, ahli terapi fisik kanthi pendidikan terus ing terapi, dokter utawa perawat. Kita uga bisa mbantu sampeyan ngandhani apa latihan sing cocog karo masalah sampeyan, bantu sampeyan nemokake terapi sing disaranake, napsirake jawaban MRI lan masalah sing padha. Hubungi kita dina iki kanggo nelpon sing ramah)

 

Foto: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos, KOTG, FreeMedicalPhotos lan ngirim kontribusi sing maca.

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.