Nyeri ing gulu lan whiplash

4 latihan khusus kanggo sampeyan kanthi whiplash

Ora ana rating bintang.

Nyeri ing gulu lan whiplash

4 Olahraga khusus kanggo Sampeyan kanthi cedera Whiplash / Neck Length

Apa sampeyan lara gulu sawise kacilakan utawa trauma? Apa sampeyan wis didiagnosis ngalami whiplash utawa whiplash? Ing ngisor iki ana 4 latihan khusus kanggo sampeyan kanthi slempang / gulu sing bisa ngiyatake otot gulu - latihan uga cocog kanggo otot gulu sing ringkih. Latihan kasebut (latihan isometrik) khusus ditrapake kanggo ngiyatake otot gulu jero kanthi cara sing adaptasi lan lembut kanthi tujuan supaya bisa menehi fungsi sing luwih apik, luwih sithik myalgias lan nyeri sendi - umume wong sing lara pecut bisa berjuang dizziness og sakit sirah. Latihan isometrik tegese ngleksanani tanpa gerakan utama, nanging luwih fokus kanggo ngaktifake lan ngetrenake otot kanthi nahan gulu ing posisi sing padha karo resistensi sing beda.

 



Whiplash minangka istilah sing njlentrehake cedera, tendon, ligamen, otot lan sendi ing gulu kena pengaruh amarga ana tiba-tiba, gerakan kasar ing gulu lan awak - sing umume kedadeyan ing kacilakan mobil (utamane tabrakan mburi), trauma lan tumiba. . Geser gulu diwenehi jeneng amarga 'sling' sing ora dikendhaleni gulu nalika awak mandheg kanthi tiba-tiba lan meh dibuwang bolak-balik kanthi gerakan kasar sing bisa nyebabake kerusakan ing gulu lan struktur sing ana gandhengane. Gejala whiplash / whiplash bisa kedadeyan sanalika utawa mung suwe sawise kacilakan kasebut.

 

VIDEO: 4 Latihan Penting Ngatasi Neck Slang (Watch video kanthi ngeklik gambar ing ngisor iki)

Ing kene sampeyan bisa ndeleng papat latihan penting kanggo sampeyan sing kena whiplash. Latihan kalebu latihan isometrik - yaiku latihan sing paling penting kanggo sampeyan kanthi sling gulu (kelas 1-2). Bebas lengganan ing saluran YouTube kita kanggo video liyane.

 



1. "Double chin" (Latihan otot gulu jero)

Leher fleksibel

Olahraga sederhana sing bisa ditindakake ing endi wae - contone, ing mobil nalika arep kerja. Olahraga dagu kaping pindho bisa rampung kanthi santai, ngadeg utawa lungguh lan ditindakake kanthi mbenerake dhewe ing sisih mburi supaya sampeyan entuk postur normal. Banjur narik dagu menyang njero tanpa nundukake sirah nganti nyedhaki dhadha - ing gambar ing ndhuwur, wanita kasebut rada ora ndemek. Tahan dagu kanthi cara iki 10-15 detik sadurunge ngeculake maneh lan ngaso udakara 15 detik. Banjur baleni olahraga kasebut. Kanggo sampeyan sing cilaka gulu, disaranake sampeyan miwiti karo 4 pengulangan luwih saka 3 set - lan banjur tambah nalika sampeyan rumangsa saya kuwat. Kanggo wong liya, sampeyan bisa nyoba 6-8 repetisi liwat 3-4 set. Olahraga kasebut ditindakake saben dina liyane.

 

2. Fleksion lateral isometrik (Sisih tikungan kanthi resistensi dhewe)

Lenturan tambahan isometrik gulu

Lurus punggung lan gulu nganti ana posisi gulu netral lan postur sing apik. Banjur nyelehake siji palem ing sisih ndhuwur sirah, kira-kira ing jejere mripat / bathuk. Tekan tekanan sethithik ing sisih endhas banjur penet entheng saka gulu menyang gerakan tangan lentur. Cathetan: Gulu ora kudu ngganti posisi. Babagan kekuwatan 10-20% lan terus nganti 10 detik sadurunge ngaso udakara 10-15 detik ing antarane saben repet. Kanggo wong sing nandhang tatu gulu: Latihan kasebut dilaksanakake ing ndhuwur 3-4 repetisi liwat 3 set. Kanggo sampeyan tanpa kacilakan: Laku latihan luwih saka 4-6 repetisi ing set 3-4.



3. Fleksion isometrik (mlengkung maju kanthi resistensi dhewe)

Olahraga flexion gulu isometrik

Olahraga kasebut ditindakake lungguh utawa ngadeg. Lurus punggung lan gulu nganti sampeyan duwe postur normal (posisi gulu netral). Banjur pasang telapak tangan ing bathuk tanpa ganti postur gulu, banjur pasang tekanan sithik ing bathuk lan entheng kanthi gulu. Mikir sampeyan kudu ngapusi bab gaweyan 10-20% ngleksanani iki ing wiwitan - kanthi kemajuan sampeyan bisa nambah gaweyan kanthi bertahap, nanging tetep ing level sing kurang lan aman kanggo wektu sing suwe sadurunge nambah beban. Tahan tekanan udakara 10 detik banjur istirahat nganti 10-15 detik. Kanggo sampeyan sing cilaka gulu, disaranake sampeyan nindakake olahraga ing ndhuwur 3-4 repetisi i 3 set. Kanggo sampeyan tanpa kacilakan banjur latihan bisa ditindakake 4-6 pangulangan ing set 3-4.

 

4. Rotasi isometrik (corak gulu kanthi resistensi dhewe)

Olahraga rotasi gulu isometrik

Nindakake olahraga lungguh utawa ngadeg. Priksa manawa sampeyan duwe posisi gulu lan dedeg piadeg sing netral. Banjur lebokake siji telapak tangan ing sisih endhas, udakara ing jejere mripat / rahang. Lebokake tekanan sethithik ing sisih endhas lan pencet kanthi gampang karo gulu kanthi gerakan muter menyang tangan. Cathetan: Gulu ora kudu ngganti posisi, mung aktifake otot supaya ora mindhah. Babagan kekuwatan 10-20% lan terus nganti 10 detik sadurunge ngaso udakara 10-15 detik ing antarane saben repet. Kanggo wong sing nandhang tatu gulu: Latihan kasebut dilaksanakake ing ndhuwur 3-4 repetisi liwat 3 set. Kanggo sampeyan tanpa kacilakan: Laku latihan luwih saka 4-6 repetisi ing set 3-4.

 

Iki minangka latihan sing apik sing luwih becik dilakoni kanthi efek maksimal - nanging kita ngelingake sampeyan supaya bisa mbutuhake sawetara minggu sadurunge sampeyan mulai prabédan kanthi jelas fungsi otot lan gulu.

 



Sepira sampeyan kudu nindakake latihan?

Iku gumantung karo awake dhewe lan kahanan kesehatan. Temokake apa sing cocog kanggo sampeyan ing wiwitan lan mbangun kanthi alon nanging mesthi ing ngarep. Elinga, olahraga bisa nyebabake rasa sakit ing wiwitan, amarga sampeyan mboko sithik mbuwang wilayah sing rusak (jaringan rusak lan jaringan catu) lan ganti jaringan alus sing sehat. Iki bisa dadi proses mbuwang wektu nanging banget. Yen sampeyan duwe diagnosis, kita takon sampeyan menyang dokter yen latihan kasebut bisa migunani kanggo sampeyan - bisa uga nyoba kanthi tliti. Yen ora, disaranake sampeyan supaya bisa mlaku-mlaku lan hiking ing wilayah sing angel yen bisa - aja nganti bisa ndeleng sing kasedhiya YouTube saluran kanggo tips lan latihan luwih.

 

Bebas bae kanggo nuduhake latihan kasebut karo kolega, kanca lan kenalan. Yen sampeyan pengin latihan sing dikirim minangka dokumen kanthi repetisi lan liya-liyane, kita takon sampeyan seneng lan sesambungan liwat kaca Facebook kene. Yen sampeyan duwe pitakon, cobi wae hubungi kita - mula kita bakal mangsuli sabisa-bisa, kanthi gratis.

 

NEXT PAGE: - Sakit ing gulu? Sampeyan kudu ngerti iki!

Takon marang - pancen gratis!

BACA BASA: - 8 Saran lan Langkah sing Apik kanggo Ngelu

Tea Bags

 

Sengsarane i bali og gulu? Disaranake kabeh wong sing nyeri punggung nyoba nyoba latihan sing dituju ing pinggul uga dhengkul.

Coba latihan iki uga: - 6 Latihan Olahraga Kanggo Hips Kuat

Training hip

 

Waca uga: - 6 Olahraga Kekuwatan Efektif Kanggo Dhengkul Sore

6 Olahraga Kekuwatan Kanggo Nyuda Kukul

 

Artikel populer: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihake fungsi memori lengkap!

Penyakit Alzheimer

Waca uga: - Gelas bir utawa anggur kanggo balung sing kuwat? Ya mangga!

Bir - Foto Foto

 



- Apa sampeyan pengin informasi luwih lengkap utawa duwe pitakon? Takon profesional perawatan kesehatan sing pas langsung Facebook Page.

 

VONDT.net - Mangga ngajak kanca seneng situs iki:

Kita siji layanan free ing ngendi Ola lan Kari Nordmann bisa njaluk wangsulan pitakon liwat layanan pitakon gratis babagan masalah kesehatan muskuloskeletal - rampung anonim yen pengin.

 

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam)

 

Gambar: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos lan ngirim sumbangan / gambar pamaca.

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.