4 Olahraga nglawan Node Otot ing Mburi

5 / 5 (5)

extension bali

4 Olahraga nglawan Node Otot ing Mburi

Ketoke ing mburi? Apa bisa digunakake ing otot mburi? 

Coba 4 latihan iki sing bisa mbantu nyuda ketegangan otot lan ngencengi otot ing punggung. Aja bebas bareng karo kanca utawa kulawarga sing ngalami otot punggung. Umume wong entuk manfaat saka sinau sawetara latihan kanggo simpul otot ing sisih mburi.

 

Ing ngisor iki 4 latihan sing bisa ngencengi otot sing kenceng, nambah sirkulasi getih lan nyumbang luwih akeh gerakan ing otot lan sendi. Otot ketat lan ketegangan otot ing punggung iku umum. Latihan kasebut bisa mbantu nyuda ketegangan otot sing sampeyan bangun sedina muput.

 

Olahraga kudu disesuaikan karo kondisi kesehatan sampeyan. Perawatan karo klinis sing resmi kanggo umum bisa uga dibutuhake bareng karo latihan kanggo pemulihan sing optimal. Latihan 4 iki nduweni fokus tartamtu kanggo nambah mobilitas lan ngeculake simpulan otot. Bebas bae kanggo hubungi kita ing kaca Facebook yen sampeyan duwe input utawa komentar.

 

Tips apik: Video latihan lan langkah-langkah mandhiri

Gulung ing ngisor iki kanggo nonton rong video pelatihan sing hebat sing bisa mbantu nyuda otot-otot punggung tegang, ningkatake sirkulasi getih lan nyuda rasa punggung. Ing sisih ngisor artikel, sampeyan uga bisa maca babagan langkah-langkah diri sing disaranake.

 

VIDEO: Limang Olahraga Nanggepi Ireng Ireng ing Mburi Amarga Node Otot

Otot sing kenceng lan rapet ing mburi bisa nyebabake gangguan saraf. Yen saraf dadi jengkel, iki bisa nyebabake otot-otot dadi luwih tegang lan nyeri. Ing ngisor iki limang latihan olahraga sing beda sing bisa mbantu sampeyan ngeculake otot mburi lan gangguan gangguan saraf.

Melu kulawarga lan lengganan ing saluran YouTube kita kanggo tips olahraga gratis, program olahraga lan pengetahuan kesehatan. Welcome!

VIDEO: Lima Pakaryan Nyenyet Terbawa Sakit Saraf Nar ing Balung (Balung Tulang Balung)

Ruang suda ing tulang belakang dikenal minangka stenosis tulang belakang. Kahanan saraf sing ketat iki bisa nyebabake gangguan saraf lan kemacetan syaraf sing bisa nyebabake radiasi lan rasa mati rasa mati ing sikil, uga otot bali banget. Klik ing ngisor iki kanggo ndeleng limang latihan reguler sing bisa mbantu mobilitas luwih apik lan ketegangan otot sing kurang.

Sampeyan seneng video kasebut? Yen sampeyan njupuk kauntungan saka iku, kita bakal ngormati sampeyan sing langganan saluran YouTube lan menehi jempol ing media sosial. Tegese akeh kanggo kita. Agung!

 

Uga maca: Apa Sampeyan Sampeyan Ngerti Babagan Nyeri punggung

Manungsa tetep sisih kiwa ngisor pungkur karo nyeri

 

Gandheng karo latihan kasebut, disaranake sampeyan nyetel gerakan saben dina, umpamane ing babagan karya sing kurang statis, beban sing ora bisa diulang maneh (mungkin sampeyan bisa nggawe pangaturan ing karya?), Custom mlaku ing terrain kasar utawa nglangi ing kolam renang banyu panas. Yen sampeyan wis duwe diagnosis sing wis kabukten, disaranake mriksa karo klinik (dokter, kiropraktor, ahli fisioterapi utawa padha) apa latihan kasebut cocog kanggo sampeyan.

 

1. Mobilisasi sisih gampang (roller lutut)

Olahraga sing ngencengi punggung lan nyepetake otot sing caket. Kudu ditindakake kanthi ati-ati lan kanthi gerakan sing dikendhaleni kanthi tenang.

Kneel nggulung kanggo mburi ngisor

Miwiti Position: Ndhukung ing punggung - luwih becik ing tikar pelatihan nganggo bantal kanggo sirah. Terus lengen sampeyan langsung menyang sisih banjur tarik sikil loro menyang sampeyan. Coba ngendhokke awak ndhuwur nalika nindakake latihan kasebut.

eksekusi: Ayo dhengkul alon-alon saka sisih menyang sisih nalika njaga pelvis kanthi alami - priksa manawa loro-lorone pundhak tetep dikandhani karo lemah. Tindakake latihan kanthi gerakan sing lembut lan tahan posisi sajrone udakara 5-10 detik sadurunge obah alon-alon menyang sisih liyane.

 

2. Ngobong kursi lan mburi ngisor

Stretch saka glutes lan hamstrings

Latihan iki ngluwihi otot gluteal lan piriformis - sing terakhir yaiku otot sing asring melu sciatica lan sciatica. Lempeng ing jubin kanthi pucuk, luwih becik ing tikar olahraga kanthi dhukungan ing gulu. Banjur tekuk sikil tengen lan pasang ing pupu kiwa. Banjur jupuk pupu kiwa utawa sikil tengen banjur tarik alon-alon menyang sampeyan nganti sampeyan rumangsa dawa ing sisih mburi paha lan otot gluteal ing sisih sing dienggo. Tahan galur nganti 30 detik. Banjur baleni ing sisih liyane. Dileksanakake liwat 2-3 set ing saben sisih.



video:

 

Peregangan mburi lenggah (mulet saka punggung ngisor, piriformis lan kursi)

Yoga

Lungguh ing tikar latian utawa padha karo postur sing apik ing sisih mburi ngisor (ora kena dibengkokake). Banjur nyelehake sikil siji ing sisih liyane lan corak awak menyang sisih sing ngelawan - sampeyan kudu rumangsa yen kanthi becik ing sisih kursi lan metu menyang pinggul. Tambah fleksibilitas lan gerakan ing otot iki bisa nyuda tekanan ing punggung ngisor lan saéngga bisa nyuda kaku punggung ngisor. Gawe olahraga nganti 30 detik lan baleni ing loro-lorone liwat 3 set.

 

4. Olahraga regang kanggo otot mburi roller busa

Olahraga regangan otot dada pectoralis kanthi roller busa busa

Rol busa bisa dadi alat sing apik kanggo ngeculake sethithik ing antarane pundhak lan ing sisih ndhuwur. Iki uga bisa digunakake kanggo ngencengi otot - kayata olahraga iki sing bukaan apik ing otot dada / pectoralis.

Mangkene carane ngleksanani: Lempar ing roller umpluk, supaya sampeyan duwe gulu lan gulu. Elinga, iki mung bisa digunakake karo roller busa sing luwih gedhe kanthi dawa 90 cm utawa luwih. Banjur lengen tangan alon-alon menyang sisih lan obahake munggah nganti sampeyan ngrasakake otot-otot dada. Posisi posisi 30 - 60 detik banjur santai. Baleni 3-4 set.

 



 

Summary:

Mangkene 4 latihan kanggo ketegangan otot ing mburi. Otot lan otot tegang cukup umum, nanging rumit banget. Latihan iki bisa mbantu sampeyan nyuda tension otot lan nambah mobilitas. Latihan kudu disesuaikan karo individu.

 

Apa sing bisa daklakoni tumrap simpul otot lan ketegangan ing punggung?

Iki minangka pitakon sing meh saben dina ditemokake klinik-klinik kita. Pisanan lan paling penting, penting kanggo nerangake manawa langkah-langkah tartamtu bakal luwih apik kanggo sawetara wong tinimbang liyane. Mula, kita milih fokus ing saran sing luwih umum ing kene. Penyebab kenceng lan ketegangan ing sisih mburi umum amarga kakehan statis, sirkulasi sithik lan kompresi ing punggung ngisor. Yen kita nganggep iki minangka titik wiwitan, kita pengin menehi saran ing ngisor iki - lan, kaya sing wis disebutake, iki minangka saran sing diwenehake saben dina ing klinis.

 

Tip 1: Gerakan

Gerakan luwih akeh ing urip saben dinane. Sampeyan wis nate krungu - lan saiki sampeyan lagi ngrungokake. Tambah kanthong kanthi kegiatan lan gerakan sing luwih akeh ing saben dinten. Yen nyeri ngalangi sampeyan supaya ora nindakake kegiatan lan olahraga, konsultasi karo klinis resmi kanggo njaluk bantuan.

 

Tip 2: Balls titik pemicu

Dheweke ora bisa ngganti karya otot saka fisioterapis utawa kiropraktor modern, nanging uga ora bodho. Kanthi nggunakake sak bal titik pemicu (waca conto ing kene kanthi opsi tuku - mbukak ing jendela anyar) saben dina liyane - elinga dina istirahat ing antarane sesi - sampeyan bisa ngrangsang sirkulasi tambah ing wilayah sing duwe jaringan lunak sensitif nyeri lan jaringan tendon.

 

Tip 3: Posisi Lungguh Ragam karo Coccyx Ergonomis

Apa gaweyan sampeyan kalebu lungguh ing ngarep PC (kaya nomer akeh kita)? Lan sampeyan ora kepengin mbuwang dhuwit 10-15 ewu ing kursi kantor ergonomis sing regane larang? Banjur siji bisa bantal tulang buntut ergonomis (waca conto liwat link ing kene) dadi solusi sing apik. Kanthi seneng nyaranake sampeyan kudu beda-beda posisi lungguh sedina muput nalika nggunakake bantal iki. Emas regane amarga ngganti ing sisih mburi sampeyan entuk momotan nalika lungguh. Ganti asring kanggo nambah variasi ing sisih mburi. Konsep sing padha bisa digunakake kanggo sampeyan sing keganggu nyatane sampeyan ora nemu posisi turu sing apik, nanging banjur nggunakake khusus bantal panggul sing diadaptasi (waca conto liwat link ing kene).

 

Apa Sampeyan Pengin Konsultasi utawa Apa Sampeyan Ana Pitakon?

Bebas bae kanggo hubungi kita ing YouTube utawa Facebook yen sampeyan duwe pitakon utawa liyane babagan olahraga utawa otot lan masalah sendi. Sampeyan uga bisa ndeleng ringkesan babagan klinik-klinik liwat link ing kene yen sampeyan pengin pesen konsultasi. Sawetara departemen kanggo Klinik Nyeri kalebu Pusat Chiropraktik Sehat Eidsvoll lan Fisioterapi (Viken) lan Pusat Kiropraktor Lambertseter lan Fisioterapi (Oslo). Karo kita, kompetensi profesional lan pasien mesthi penting.

 

NEXT PAGE: Apa Sampeyan Kudu Ngerteni Babagan Gulu

gulu prolapse kolase-3

Klik ing gambar ndhuwur kanggo nerusake menyang kaca sabanjure.

 

Waca uga: - AU! Apa infeksi Puncak utawa Injil Pungkasan? (Apa sampeyan ngerti yen wong loro duwe perawatan beda?)

Apa inflammation tendon utawa cedera tendon?

 

Waca uga: - 8 saran lan langkah sing apik tumrap sciatica lan sciatica

sciatica

 

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam)

 

gambar: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos lan ngirim kontribusi sing maca.

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.