Planus Pes

4 Olahraga nglawan Plattfot (Pes planus)

5 / 5 (2)

Planus Pes

4 Olahraga nglawan Plattfot (Pes planus)

Apa sampeyan keganggu karo lengkungan sing rata lan otot sikil sing lemah? Mangkene 4 latihan sing apik sing bisa ngiyatake lengkungan, otot sikil lan mbantu nglawan sikil sing rata. Sampeyan bisa maca liyane babagan sikil sing rata, uga dikenal kanthi istilah medis kayata planus pes kene - kanggo entuk pangerten sing luwih apik babagan kondhisi kasebut.

 

Gulung ing ngisor iki kanggo nonton rong video pelatihan sing hebat sing bisa mbantu ngiyatake lengkungan sampeyan lan njaga sikil sampeyan mlaku.

 



VIDEO: 6 Olahraga nglawan Plantar Fascitt lan Sakit Kaki

Sing duwe lengkungan rata lan sikil warata luwih cenderung kanggo fascitis plantar - yaiku cedera tendon ing piring tendon ing sangisore sikilmu. Enem latihan kasebut bisa ngiyatake lengkungan, nambah sirkulasi getih lokal lan ngeculake ketegangan otot ing tlapak sikil.

Melu kulawarga lan lengganan ing saluran YouTube kita kanggo tips olahraga gratis, program olahraga lan pengetahuan kesehatan. Welcome!

VIDEO: 10 Olahraga Kekuwatan Kanggo Lengan Hut lan Flat

Akeh wong sing kaget nalika ngobrol babagan hubungan antarane kekuatan pinggul lan sikil rata. Iki amarga pinggul lan lengkungan sikil minangka salah sawijining pemain paling gedhe nalika ngatasi beban kejut nalika sampeyan mlebu ing lemah. Kanthi lengkungan sikil sing luwih rata, panjaluk sing luwih dhuwur diwenehake ing pinggul - mula kudu luwih kuat kanggo nahan beban.

 

Sepuluh latihan kekuatan iki bisa mbantu sampeyan kuwat nalika pinggul nalika ngeculake lengkungan sampeyan.

Sampeyan seneng video kasebut? Yen sampeyan njupuk kauntungan saka iku, kita bakal ngormati sampeyan sing langganan saluran YouTube lan menehi jempol ing media sosial. Tegese akeh kanggo kita. Agung!

 

Suwe-suwe, tanpa latihan sing tepat, lan beban statis ing sikil, otot cilik ing sikil bakal dadi luwih lemah. Amarga kita ora maneh mumbul-mubeng kaya nalika isih bocah, sikil kita kelangan kekuwatan bledosan sing biyen. Mula, ing artikel iki kita wis fokus ing latihan sing ngiyatake lengkungan sikil lan bisa nyuda penyakit lan gejala sikil rata.

 

1. «Jempol jempol nganggo andhuk»

Olahraga sing apik banget sing nguatake agul-agul sikil lan otot sikil kanthi efektif.

Paku sikil nganggo andhuk

  • Lungguh ing kursi lan pasang andhuk cilik ing lantai ing ngarepe sampeyan
  • Selehake bal bal ngarep ing ndhuwur wiwitan andhuk sing paling cedhak karo sampeyan
  • Dherekake driji sikil lan tangan andhuk nganggo driji sikil, nalika sampeyan ditarik - supaya curls ing sikilmu
  • Tahan andhuk kanggo 1 detik sadurunge ngeculake
  • Pedhot banjur baleni - nganti tekan andhuk liyane
  • Utawa, sampeyan bisa nindakake 10 repetisi liwat 3 set - luwih becik saben dina kanggo efek paling apik.

 

2. Angkat jempol lan tumit

Angkat driji sikil lan adik cilik sing umume dikenal, tumit sikil, loro minangka latihan penting kanggo otot lan sikil. Latihan bisa ditindakake ing lemah utawa ing tangga.

Angkat driji sikil lan tumit

Posisi A: Miwiti sikil kanthi posisi netral lan angkat driji sikil - nalika mudhun menyang bal-balan.

Posisi B: Miwiti titik sing padha. Banjur angkatake sikil sampeyan tumit - ing kene bisa uga cocog kanggo mandheg ing tembok.

- Nindakake 10 repetisi ing loro olahraga ing ndhuwur 3 set.



 

3. Ngencengi tendon Achilles lan otot sikil

Miturut panaliten, tendon Achilles sing ketat bisa dadi penyebab aret rata. Mula, disaranake sampeyan nggegirake mburi pedhet lan Achilles saben dina - ing endi sampeyan nahan babagan 30-60 detik lan baleni maneh 3 set. Ilustrasi ing ngisor iki minangka cara sing apik kanggo nggegirake mburi sikil.

Seneng mburi sikil

 

4. Olahraga Sikile Balet

Penari balet gumantung karo otot sikil sing apik banget lan apik. Mula, ana fokus ing antarane praktisi kasebut kanggo nguatake agul-agul sikil lan lengkungan.

Posisi lenggah

  • Lungguh ing lantai nganggo sikil lan sikil metu ing ngarep sampeyan
  • Selehake tungkak terus lan tahan nganti telung nganti limang detik
  • Bali menyang posisi wiwitan
  • Banjur coba mung bengkok driji sikil lan tahan posisi sajrone telung nganti limang detik

- Baleni olahraga 10 kali.

 

Sikil rata nyebabake gagal agul-agul ing sikil

Kanggo menehi ganti rugi kanggo mbukak kesalahan iki, kita uga menehi saran supaya sampeyan nggunakake kaos kaki kompresi supaya luwih cepet pulih:

 

PRODUK NGENTOT / PENDIRIKAN: - kaos kaki kompresi

Kaos kaki kompresi iki dirancang khusus kanggo menehi tekanan kanggo poin masalah sikil sing bener. Kaos kaki kompresi bisa nyumbang kanggo tambah getih lan penyembuhan ing wong sing kena pengaruh karo fungsi suda ing sikil.

tuku saiki

 

Bebas bebas nuduhake artikel iki karo kolega, kanca lan kenalan. Yen sampeyan pengin artikel, latihan utawa sapanunggalane dikirim menyang dokumen kanthi ulangan lan sapanunggalane, kita takon seneng lan sesambungan liwat kaca Facebook kene. Yen sampeyan duwe pitakon, mung komentar langsung ing artikel utawa hubungi kita (sakabehe gratis) - kita bakal nindakake sing paling apik kanggo mbantu sampeyan.




NEXT PAGE: - Sakit sikil? Sampeyan kudu ngerti iki!

Dhokter ngomong karo pasien

Waca uga: - 4 Latihan nglawan Plantar Fasciitis

Nyuda ing tumit

 

Apa sing bisa aku lakoni kanggo nyeri otot lan sendi?

1. Olahraga umum, olahraga khusus, regangan lan kegiatan dianjurake, nanging tetep dadi watesan rasa nyeri. Rong mlaku ing dina 20-40 menit, bisa migunani kanggo awak lan otot sing lara.

2. Bal pemicu / bal pijet sarujuk banget - mula ana macem-macem ukuran supaya sampeyan bisa kanthi becik sanajan kabeh bagean awak. Ora ana pitulungan sing luwih becik tinimbang iki! Disaranake ing ngisor iki (klik gambar ing ngisor iki) - minangka pesawat lengkap 5 titik pemicu / bal urut kanthi macem-macem ukuran:

bal titik pemicu

3. Lowongan Kerja: Latihan khusus kanthi trik latihan saka macem-macem mungsuh (kayata pesawat lengkap iki 6 knintangan perlawanan sing beda) bisa mbantu sampeyan nglatih kekuatan lan fungsi. Latihan rajutan asring kalebu latihan sing luwih spesifik, sing bisa nyebabake pencegahan cedera lan pengurangan rasa sakit sing luwih efektif.

4. Nyeri Pain - Nglametake: Biofreeze minangka produk alami sing bisa ngilangi rasa lara kanthi ngombe wilayah kasebut kanthi alon-alon. Kelangan disaranake utamane nalika lara abot banget. Yen wis tenang banjur perawatan panas disaranake - mula disaranake digawe panas lan dadi panas.

5. Nyeri Pain - Pemanasan: Anget otot sing kenceng bisa nambah sirkulasi getih lan nyuda rasa nyeri. Disaranake ing ngisor iki nggunakake gasket panas / kadhemen (klik ing kene kanggo maca liyane) - sing bisa digunakake kanggo adhem (bisa dibekukan) lan kanggo dadi panas (bisa digawe panas ing gelombang mikro).

 

Produk sing disaranake kanggo ngilangi rasa nyeri kanggo otot lan nyeri sendi

Biofreeze semprotan-118Ml-300x300

Biofreeze (Kadhem / kroterapi)

 

Artikel populer: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihake fungsi memori lengkap!

Penyakit Alzheimer

 

Waca uga: - AU! Apa infeksi Puncak utawa Injil Pungkasan?

Apa inflammation tendon utawa cedera tendon?

Waca uga: - 8 saran lan langkah sing apik tumrap sciatica lan sciatica

sciatica

 

Waca uga: - 4 Sandhangan Klambi marang Mbalik

Stretch saka glutes lan hamstrings

 

Apa sampeyan ngerti: - Perawatan kadhemen bisa menehi rasa nyeri kanggo sendi lan otot? Antarane liyane iku, Biofreeze (sampeyan bisa pesen ing kene), sing umume kalebu produk alami, minangka produk populer. Hubungi kita dina iki liwat kaca Facebook yen sampeyan duwe pitakon utawa butuh saran.

perawatan Cold

 

 

- Apa sampeyan pengin informasi luwih lengkap utawa duwe pitakon? Takon panyedhiya perawatan kesehatan sing cocog kanthi gratis (gratis) kanthi gratisFacebook Page utawa liwat "ASK - KANGGO JAWAB!"-Spalte.

Takon marang - pancen gratis!

VONDT.net - Mangga ngajak kanca seneng situs iki:

Kita siji layanan free ing endi Ola lan Kari Nordmann bisa mangsuli pitakon babagan masalah kesehatan muskuloskeletal - kanthi anonim yen pengin.

 

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam. Sampeyan milih manawa sampeyan pengin jawaban saka kiropraktor, tukang urut, ahli terapi fisik, ahli terapi fisik kanthi terus pendidikan ing terapi, dokter utawa perawat. Kita uga bisa mbantu sampeyan ngandhani apa latihan sing cocog karo masalah sampeyan, bantu sampeyan nemokake terapi sing disaranake, napsirake jawaban MRI lan masalah sing padha. Hubungi kita dina iki kanggo nelpon sing ramah)

 

Foto: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos lan ngirim kontribusi sing maca.

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

2 replies
  1. Bente ngandika:

    Hi! Aku lady saka 38 sing nganggep aku flatfooted / overpronating. Saiki aku ora nandhang lara fisik sing utama, nanging sok-sok ngrasa yen punggungku lemes, uga kadang nyeri ing pinggul. Uga gampang kanggo ngumpulake cairan ing sikil, pupu-dhengkul-calves-tungkak. Suspect sirkulasi getih sing kurang. Liyane bab aku berjuang karo golek footwear sing katon apik. Aku cukup cendhak (167cm), lan ukuran 39/40 ing sepatu ora utamané flattering nalika sampeyan katon kurang ankles uga. Iku bisa uga muni rampung bodho, nanging iku gangguan nyata, tenan. Apa yen aku nindakake latihan lan kekuatan / nglatih lengkungan sikil, tungkak bakal "lurus" lan tungkak bakal luwih dhuwur? Aku olahraga kekuatan ajeg lan ora kabotan .. watara 58kg. Aku uga duwe sikil sing katon kaya rong pipa longgar sing langsung menyang sepatuku, sanajan aku aktif. Nalika aku katon ing pangilon lan straighten sikil / arch ing posisi aku nganggep "sawise buku", Aku weruh sing sikil katon luwih normal. Apa tendensi flatfoot bisa mengaruhi otot pedhet kanthi cara apa wae? Aja mikir sing sawetara saka Otot dadi «ora aktif», lan sikil ora dilatih / Digunakake cekap? Apa langkah-langkah sing kudu ditindakake? Preduli saka njaba ora bakal ngganti, Aku bakal alamat masalah flatfoot. Bakal akeh mlaku-mlaku nganggo sepatu karet ing lantai beton ing taun-taun sing bakal teka, mula aku mbukak kabeh pencegahan penyakit.

    Muga-muga sampeyan kabeh bisa menehi saran!

    Reply
    • Nicolay v / Ora Golek ngandika:

      Halo Bente!

      Wangsulan: Bab ingkang sapisanan dakwiwiti yaiku ngrujuk menyang ahli ortopedi kanggo pambiji pas tunggal. Tapak korektif bisa nyebabake aktivasi otot sing luwih bener - lan sabanjure bisa nyebabake otot pedhet "nyambung luwih apik" uga. Dokter utawa kiropraktor sampeyan bisa uga ngubungi sampeyan babagan pambiji kaya ngono.

      Yen ora, dakkira sampeyan wis nyoba sebagian besar latihan lan liya-liyane - kaya sawetara video iki.

      Tulus
      Nicolay v / Ora Golek

      Reply

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.