ringkesan sendi - rematik

15 Tandha Awal Arthritis

4.9 / 5 (23)

ringkesan sendi - rematik

15 Tandha Awal saka Artritis Rheumatoid

Ing ngisor iki ana 15 pratandha awal arthritis rheumatoid sing ngidini sampeyan ngenali autoimun, kelainan rematik ing tahap awal lan entuk perawatan sing bener. Diagnosis awal penting banget kanggo njupuk keputusan sing tepat babagan perawatan, latihan lan penyesuaian ing saben dinane. Ora ana karakter iki ateges sampeyan dhewe rematik, nanging yen sampeyan ngalami luwih akeh gejala, disaranake hubungi GP kanggo konsultasi.

 

Luwih fokus kudu diselehake ing riset sing dituju ing rheumatism lan gangguan rheumatic sing kena pengaruh akeh - pramila kita ngajak sampeyan nuduhake artikel iki ing media sosial, Aja seneng karo kaca Facebook lan ujar, "Ya kanggo riset liyane babagan rheumatism."

 

Kanthi cara iki, bisa nggawe klompok pasien sing diabaikan dadi luwih becik lan njamin dana kanggo riset babagan evaluasi lan metode perawatan anyar luwih prioritas.

 

TIP: Akeh wong sing ngalami arthritis rheumatoid ngalami kaya ngono sarung tangan komprèsi bisa mbantu nyuda rasa sakit ing tangan lan driji sing kaku. Iki uga ditrapake nalika nggunakake kaos kaki kompresi khusus (link dibukak ing jendela anyar) ing tungkak kaku lan sikil sing lara.

 



VIDEO: 5 Olahraga Gerakan kanggo Sing Fibromyalgia (Rheumatisme Tissue lembut)

Apa sampeyan ngerti yen fibromyalgia diklasifikasikake minangka rheumatisme jaringan alus? Rheumatism jaringan alus lan gangguan reumatik liyane asring nyebabake nyeri otot sing signifikan, mobilitas cacat lan sendi kaku. Ing video ing ngisor iki, sampeyan bakal weruh limang gerakan lan latihan regang sing bisa mbantu nyuda nyeri, nambah gerakan lan nambah sirkulasi getih lokal.


Melu kulawarga lan lengganan ing saluran YouTube kita (klik kene) kanggo tips latihan gratis, program olahraga lan pengetahuan kesehatan. Welcome! Tegese akeh kanggo kita. Matur nuwun kanthi sanget.

 

Kita ngerti manawa tandha-tandha arthritis rheumatoid sing beda-beda bisa beda-beda saka wong-wong lan kanthi mangkono tandha manawa gejala ing ngisor iki lan tandha-tandha klinis minangka jenderal - lan artikel kasebut ora mesthi ngemot dhaptar lengkap gejala sing bisa kena pengaruh ing tahap awal arthritis rematik, nanging upaya kanggo nuduhake gejala sing paling umum.

 

Aja nggunakake kothak komentar ing ngisor artikel kanggo maca komentar saka wong liya lan menehi komentar ing artikel iki yen sampeyan kantun ana - mula kita bakal nyoba kanggo nambah.

 

Waca uga: - 7 Latihan kanggo Rheumatists

sewang saka mburi lan bengkong

 

1. Kesel

wanita kanthi penyakit kristal lan pusing

Rasa semangat lan kesel yaiku gejala umum sing bisa kedadeyan ing kabeh tahap arthritis reumatik - lan utamane ing fase ing endi sendi dadi radang lan bengkak. Kelelahan bisa uga amarga turu sing kurang, anemia (persentase getih kurang), efek samping saka obat lan / utawa sistem kekebalan awak bisa ngatasi peradangan.

 

Kerugian energi iki sing asring dumadi ing arthritis reumatic bisa ngluwihi swasana ati lan emosional - sing bakal nyebabake pengaruh kerja, hubungan, drive seks, produktivitas lan kesejahteraan.



 

Judul?

Gabung karo klompok Facebook «Rheumatism - Norwegia: Riset lan warta"(tekan kene) kanggo nganyari paling anyar babagan riset lan nulis media babagan kelainan iki. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

 

2. Nyeri bareng

Artritis reumatoid nyebabake nyeri sendi amarga inflamasi sing ana ing njero sendi. Ing fase aktif diagnosis iki, sendi bisa bengkak lan iritasi kapsul sendi - iki nyebabake sinyal nyeri sing dikirim langsung menyang otak. Jinis arthritis bisa nyebabake kerusakan sendi permanen kanthi kerusakan tulang rawan, balung lan ligamen.

 



 

Tekanan tenderness ing sendi

Sakit pinggul lan pinggul

Tandha ciri arthritis rematik uga lara lan rasa nyeri nalika sendi ditekan. Iki amarga kapsul sendi dadi jengkel lan nglarani amarga tekanan sing disebabake amarga ana peradangan - ing tekanan eksternal (palpasi) sendi bakal lembut banget. Kelembutan lan rasa nyeri sing signifikan ing sendi - asring kena sentuhan ringan - bisa nyebabake masalah turu lan insomnia.

 

Bengkak ing sendi

Alzheimer

Bengkak saka sendi banget umum ing arthritis rheumatic. Kadhangkala pembengkakan bisa minimal - lan nalika liyane bisa uga ekstensif lan signifikan. Pembengkakan sendhi bisa nyebabake nyuda mobilitas - lan utamane pembengkakan driji bisa nyebabake katrampilan motor sing apik lan dering ora pas maneh.

 

Iki bisa banget nggodha, ora nyenengake lan ngganggu - utamane kanggo sing seneng nggawe rajutan, rajutan lan jarum liyane.

 

5. Abang ing sendi

Werna abang bisa kedadeyan ing sendi nalika inflamed. Abang saka kulit ing sekitar sendi sing radang, kaya arthritis reumatik, amarga pembuluh getih berkembang amarga proses inflamasi sing ndasari. Nanging kudu dieling-eling manawa kukul lan peradangan kudu gedhe amarga nyebabake dilat iki ing pembuluh getih sadurunge kita bisa ndeleng warna abang.

6. Sambungan anget

Apa sampeyan ngalami sendi krasa anget? Arthritis kaya, kaya arthritis reumatik, minangka tandha inflamasi sing terus-terusan lan aktif. Dokter lan dokter mesthi mriksa panas bareng nalika nyoba golek gambaran babagan sendi sing kena pengaruh lan apa jurusan.

 

Sambungan bakal normal - yaiku, panas bakal ilang - nalika pembengkakan lan pembengkakan saya gedhe. Kadhangkala, sendi panas kasebut uga bisa kedadeyan tanpa kulit abang utawa bengkak sendi.



 

7. Sendi kaku

Kenceng maneh babagan esuk ing amben

Kekandelan lan sendi kaku yaiku gejala karakteristik arthritis rheumatic. Biasane, sendi sing kena pengaruh arthritis rheumatoid aktif bakal radhang lan stiffer kanthi signifikan ing wayah esuk tinimbang mengko. Durasi esuk iki bisa digunakake kanggo ngukur ambane sendi aktif.

 

Siji bakal nyana durasi kaku esuk saya mudhun amarga reaksi inflamasi saya mudhun.

 

8. Mobilitas sendi mboten saget

Sendhi sing saya radhang dadi radang sendi kanthi rheumatoid arthritis - saya sithik seluler. Akumulasi cairan lan pembengkakan ing kapsul sendhi sing mbatesi gerakan alami - lan asring katon kelemahane ing wilayah sing kena pengaruh.

 

Artritis rheumatic sing dawa, bisa nyebabake mobilitas lan fungsi sendi cacat kanthi permanen.

 



 

9. Polyarthritis

arthritis reumatik diowahi 2

Biasane - nanging ora mesthi - arthritis rheumatoid bakal mengaruhi sawetara sendi. Artritis rematik klasik utamane mengaruhi sendhi tangan, pergelangan tangan lan sikil sing luwih cilik - banjur simetris ing loro-lorone. Banjur biasane dhengkul, sikut, pinggul, tungkak lan pundhak sing bisa kena pengaruh lan dadi radang.

 

Dadi umum kanggo sawetara sendi sing kena pengaruh, nanging ing kasus-kasus langka sing ana kedadeyan mung sawetara sendi. Contone, sampeyan asring ndeleng ing arthritis remaja. Yen luwih saka patang sendhi kena pengaruh, diarani polyarthritis - lan yen mung siji sendi kena pengaruh, mula tembung sing bener kanggo monoarthritis iki yaiku.

 

10. Ngiringan motor alus

Amarga fungsi lan nyeri sendi sing suda, motor sing apik ing tangan bisa kena pengaruh. Iki bisa dadi angel - utamane kanggo wong sing seneng banget nggawe jarum.

 



 

11. Mungkasi

Mundhut bisa dadi tandha awal yen arthritis reumatik wis kena ing pinggul, dhengkul, tungkak utawa sikil. Nanging kaya sing wis dingerteni, lameness uga bisa disebabake dening sawetara kelainan liyane - kayata nyeri saraf, penyakit otot lan masalah sendi.

 

Ing arthritis rheumatoid, nyeri sendi, mobilitas sendi lan bengkak ing sendi bisa nyebabake wong nandhang lara. Ora umum yen rasa lara tanpa rasa sakit dadi pratandha arthritis rheumatoid sing pertama - utamane kanggo bocah utawa remaja.

 

12. Malformasi struktur balung

Arthritis rheumatoid ing tangan - Photo Wikimedia

 

Driji sudhut mlengkung lan tangan cacat? Sendhi bisa dadi cacat amarga arthritis rheumatic sing berpanjang lan kronis. Iki amarga inflamasi ekstensif sing ngrusak tulang rawan lan jaringan balung. Sawise deteksi awal, perawatan bisa njaga peradangan sing ngrusak iki lan bisa nyuda formasi balung lan karusakan sendi.



 

13. Keterlibatan sendi simetris

Rheumatoid arthritis biasane duwe efek simetris - yaiku, sendi kena pengaruh sing padha ing sisih awak. Iki minangka salah sawijining pratandha sing bisa ditrapake manawa ana rheumatoid arthritis. Ana sawetara pengecualian kanggo negesake aturan kasebut, nanging umume sendhi kena pengaruh ing loro-lorone - kayata ing tangan loro utawa ing dhengkul loro.

 

Ing arthritis reumatik, asring (nanging ora mesthi) ndeleng sawetara sendi sing kena pengaruh ing sisih loro awak. Mula, arthritis rheumatic diarani polyarthritis simetris. Kaya sing dingerteni, utamane sendi sing luwih cilik ing tangan, bangkekan lan sikil kena pengaruh.

 

Gejala pisanan arthritis rheumatic bisa dumadakan tiba lan brutal - utawa bisa mboko sithik nyelehake sampeyan. Ing wiwitan, umpamane, sendhi bisa uga kena pembengkakan sing entheng banget lan ora katon lan nyuda mobilitas. Nyeri uga bisa beda-beda - saka rasa nyeri sing ndadekake kabeh kegiyatan ora bisa ditindakake nganti lara latar mburi sing lara. Gejala kasebut bisa beda-beda gumantung ing saben wong.

 

14. Fungsi gabungan sing rusak

Osteoarthritis ing lutut

Amarga kasunyatan manawa arthritis rematik nyebabake rasa sakit, bengkak lan tendha ing sendi sing kena pengaruh - mula iki bisa nyebabake nyuda fungsi gabungan. Pembengkakan lan sensitivitas rasa nyeri sing nyuda iki bisa nyebabake nyuda kisaran gerakan ing sendhi - sawetara sing bisa nyebabake gerakan normal ing saben dinten, uga tugas saben dinten. Suwe-suwe, iki uga bisa ngluwihi keseimbangan lan koordinasi.



 

15. Anemia (persentase getih kurang)

Amarga inflamasi kronis sing ana ing arthritis rheumatic, sumsum balung bakal mbatesi pembebasan sel getih abang sing sehat menyang aliran getih. Iki tegese sampeyan duwe persentase getih ngisor nalika rematik aktif - lan iki bisa uga nyebabake lemes lan lemes kaya sing kasebut sadurunge. Ora umum yen persentase getih bisa nambah kanthi cepet nalika reaksi inflamasi awak tenang.

 



 

Apa sing bisa ditindakake yen sampeyan duwe rheumatism?

- Kolaborasi karo GP lan sinaoni rencana babagan cara supaya sampeyan tetep sehat, bisa uga kalebu:

Rujukan neurologis kanggo mriksa fungsi saraf

Pemeriksaan Rheumatologis

Perawatan dening terapi terapi resmi (ahli fisioterapi, chiropractor utawa padha)

Ngatur saben dinten (waca liyane babagan iki: 7 Tips Kanggo Ngabari Sakit Kronik Lan Fibromyalgia)

Pangolahan kognitif

Program ngleksanani (waca: 7 Latihan Kanggo Sing Kena Rheumatism)

 

Bebas bae dienggo bareng ing media sosial

Maneh, kita pengin takon kanthi becik kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (rujuk langsung menyang artikel). Ngerteni lan fokus fokus yaiku langkah pertama kanggo urip saben dinten sing luwih apik kanggo wong-wong sing kena pengaruh nyeri kronis, reumatisme lan fibromyalgia.

 

saran: 

Opsi A: Enggo bareng langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempelake ing kaca facebook utawa ing grup facebook sing ana gandhengane. Utawa pencet tombol "nuduhake" ing ngisor iki kanggo nuduhake postingan luwih adoh ing facebook sampeyan.

 

Matur suwun matur nuwun kanggo kabeh wong sing mbantu ningkatake pangertian rheumatism lan diagnosis nyeri kronis!

 

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita

 



 

NEXT PAGE: - Iki sampeyan kudu ngerti babagan FIBROMYALGIA

fibromyalgia

Klik ing gambar ndhuwur kanggo nerusake menyang kaca sabanjure.

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

2 replies
  1. Eva ngandika:

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo informasi sing apik lan migunani. Aku kunjungan pertama karo rheumatologist taun 2007, lan karo kunjungan rutin nganti saiki. Artikel iki wis menehi informasi luwih lengkap lan introduksi penyakit sing luwih apik (polyarthritis) saka kabeh kunjungan rheumatologist. Ora ngerti yen aku kudu ngguyu utawa ngguyu, nanging matur nuwun maneh kanggo artikel sing informatif.

    Reply
    • Nicolay v / Ora Golek ngandika:

      Hei Eva! Seneng banget krungu sampeyan nemokake informasi ing artikel iki migunani. Kita nggunakake riset nalika nulis artikel, uga rekomendasi saka Asosiasi Rematik Norwegia (NRF) - dadi sampeyan bisa yakin manawa informasi kasebut duwe sumber sing apik. Matur suwun saran sing apik! Sugeng Warsa Enggal!

      Reply

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.